arkadaşlar silikon vadisi isimli programda bilgisayar toplamışlardı.. bunda 2adet harddisk vardı ve ikiside aynı bilgileri barındırıyordu.. yani siz bir mp3 çalmak istediğinizde 2si birden harekete geçip aynı veriyi 2si birden gönderiyor.. daha hızlı bir veri açılımı oluyormuş yani.. sunucu böyle söylemişti.. şimdi bende böyle yapmaya karar verdim.. kısaca sistem özelliklerim bunlar; p4 2.4ghz işlemcim var.. 512mb ram im var.. 40gb harddiskim var 256mb ekran kartım var..
benim yapmam gereken ne bilmiyorum.. sadece aynı harddiskten alıp takmakmı? nasıl paralel olacaklar bilmiyorum..
bu konuda bana tavsiyede bulursanız yada başka bir yerde bilgi bulabileceğim yer söylerseniz sevinirim.. teşekkürler...
Anakartin raid destekli olmasi veya raid karti taktirman gerekir hdd lerin ayni olmasi kati degil ama ayni olsa iyi olur.Sunuda bilmelisinki eger iki tane 40gg harddikki paralel baglarsan toplam alanin yine 40gb oluyor
tek faydası mirror lamış oluyosun bilgiler serverlar için güzel olabilir HDD lerin birini kaybetme durumunda ötekini de kullanırsın çok önemli bilgiler içermedikçe bence gerksiz bişey
arkadaşın dediği yedekleme modu değil sanırım,çünkü daha hızlı açıldığını söylemiş.bildiğim kadarıyla raid'in veriyi parçalayarak 2hdd'ye bölüştürdüğü bir modu var,ondan bahsediyor olmalı.
arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.. benim istediğim 40+40=80 değil.. yine 40gb olacak ama daha hızlı bir program açılışı vs.. gibi faydaları oluyormuş.. programda 'çift şerit yol' gibi tabir etmişlerdi.. daha hızlı bir veri aktarımı olacağından bahsettiler.. ve bunun bir ismi vardı ama hatırlayamıyorum? ... sistemi diye anlatmışlardı. benim ihtiyaç duyduğum bir şey değil ama denemek istiyorum onun için merak ediyorum..ve deneyeceğimde..
teşekkürler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme