Şimdi Ara

ÇİFT HARF BASMA SORUNU - LOGITECH G410

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar, g410 klavyemin space tuşu, altındaki kir sebebiyle tam basmıyordu. Ben de söküp board'ı sentetik tinerle temizledim. O günden beri bazı harfler çift basıyor, bazı harfleri ise basmak için çok sert basmak gerekiyor. Sorunlu tuşa biraz sert bastığın zaman düzeliyor fakat daha sonra aynı sorun tekrar yaşanmaya başlıyor. Pahalı bir klavye, bir köşeye atmak istemiyorum. Var mı yardımcı olabilecek arkadaşım ?

• Arkadaşlar çözümü, fikri olan yok mu ya ? :/
  • hocam selamlar wd40 ile temizleyin sorununuzu giderecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: No62

hocam selamlar wd40 ile temizleyin sorununuzu giderecektir
    Hocam eğer bu çözüm olursa büyük dua edicem sana. Ümitlendim şuan.

Ben tiner devreleri yakmıştır diye düşünüyordum o yüzden çözüm olmayacağına emin gibiydim.
  • Merhaba. Elektronik temizliğinde % 99.9 saflıkta olan İzopropil alkol kullanıyorum bir çok kişi gibi. G410 klavyede benim de başıma geldi. Çift basma probleminde de izopropil alkol kullanarak sorunu çözdüm. Tiner uyguladığın kısımları temizledikten sonra her bir tuşa tek tek ve tuşlara bir süre basarak uygulamanı tavsiye ederim ayrıca tuşları sökerken dikkatli olmalısın tırnaklar kırılıyor. Fiyatları litresi ortalama 50 lira fakat bazı fırsatçılar dezenfektan özellikli olduğu için abartılı fiyatlardan satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balamber

Merhaba. Elektronik temizliğinde % 99.9 saflıkta olan İzopropil alkol kullanıyorum bir çok kişi gibi. G410 klavyede benim de başıma geldi. Çift basma probleminde de izopropil alkol kullanarak sorunu çözdüm. Tiner uyguladığın kısımları temizledikten sonra her bir tuşa tek tek ve tuşlara bir süre basarak uygulamanı tavsiye ederim ayrıca tuşları sökerken dikkatli olmalısın tırnaklar kırılıyor. Fiyatları litresi ortalama 50 lira fakat bazı fırsatçılar dezenfektan özellikli olduğu için abartılı fiyatlardan satıyorlar.
    wd40 denedim olmadı hocam. Bu dediğinizi deneyeceğim. Switch'lerin içine de mi uygulamam gerek? Ben sadece board'ın üstüne uyguluyorum.
  • balamber B kullanıcısına yanıt
    İzopropil denedim o da olmadı hocam. Tüm yüzeyi santim santim kulak çubuğu pamuğuyla temizledim, switch'lere birer ikişer damla damlatıp bastım bol bol yine olmadı.
  • valla kaliteli diye hep logitech almaya çalışıyoruz ama böyle sorunları bitmiyor. bende bir g500 vardı eskiden çok delirtiyordu çift tıklayıp duruyordu temizliyorum düzelir gibi oluyordu tekrar aynı sonra. çözüm olarak temizleme yerine değişin bence hocam indirim fırsat vs yakalarsanız. ben bıraktım logitech ürünlerini valla
  • poligow kullanıcısına yanıt
    G402'nin ağırlığını, hissiyatını beğendiğim için G502 almayı düşünüyordum ama daha da Logitech almam hocam. 20 yıla yakındır alışkanlık Logitech kullanıyorum. O zamanlar steelseries, razor, kingston vs. çevre birimi üretmiyor ya da popüler değil tabi. Kalite deyince de akla Logitech geliyor. Şimdilerde de aynı algı vardı. Gerçi artık zengin olana kadar bir klavyeye o kadar para da vermem. G410'u aldığım zaman fiyatı koymamıştı. Şimdi klavyeler asgari ücretin yarısı.

Konuyla alakasız ama klavyeyi temizlemek için aldığım izopropil alkolü evi taşırken kapının önünde unuttum. 3-4 dk.. Kolinin içerisindeydi, kolinin ağzı açıktı. Ben farkedip inene kadar çalmış, götürmüşler. Ulan alkolle ötünü mü yıkayacaksın neden çalarsın? 2 sene önce Almanya'ya gittim, Essen'de insanlar kapısının önüne kullanmadığı yepyeni ürünleri temizleyip üzerine "ihtiyacı olan alabilir" diye not asıp kapısının önüne koyuyordu. Hatta benim de bavula ihtiyacım vardı, almıştım; sağolsunlar.

kelalaka oldu ama bu ülkeden gitmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrystalChamp -- 11 Temmuz 2020; 3:49:52 >

• Bu Logitech de hep çift tıklama sorunu var arkadaş klavye ve mouse da.
    Bilerek yapıyorlar tekrar satmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayynı klayyeye sahibim,, çoğu tuş kafasına göre yya basmıor yada çift basıyor. wd40 ile bazı tuşları kurtarmayı başardım ama baıları düzelmior ilginç şekilde. (mesajı editlemiyorum durumu anlayın diyye)
  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Özellikle y tuşuyla büyük problemin var anlaşılan 😁 bende de "a" harfi aynısını yapıyor. En kötü klavye dahi yıllarca gidiyorken o kadar para verdiğimiz klavyenin bunu yapması acıttı.. Bir logitech teknik servisine de sorucam çözümü var mı diye..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CrystalChamp kullanıcısına yanıt
    Ben kulakligi garantiye verdigimde sormustum ucreti karsiliginda tamir edilir demislerdi. Turkiyede servisi yokki firmanin. Yeni alicaz artik 4 yilda miladini dolduruyomus demekki logitech switchleri. K68 e bakiyorum simdi toz korumali bisey alalimda tozlanip yine boyle sorun cikarmasin diye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt
    Logitech servisi yok muydu sadece garanti kapsamında değişim vs mi yapabiliyorlar ? :( Şu şartlarda mekanik klavyeye o kadar para da vermem, zaten bir avantajının olduğunu da düşünmüyorum. Bana klasik kapitalizm aldatmacası gibi geliyor. Olur da alırsam da g410'daki gibi yalnızca harf ve rakamların yandığı klavye alırım. Tuş kenarlarından ışık sızmasını sevmiyorum, hem gözü yoruyor hem de çok cıvık geliyor bana kanka
  • CrystalChamp kullanıcısına yanıt
    türkiyede servisi yok, ayrıca türkçe desteğini de çekti logitech sadece ingilizce konusabiliyorsun telefonla arayınca. g633 var bende kulaklık aynı sorundan 3 defa değişim yaptılar saolsunlar ama klavyenin garantisi bittiği için galiba yardımcı olmadılar. çok suistimal etti türk kullanıcılar logitech gibi bi firmayı ondan soğudular bence türkiyeden.
  • Dostum bende de oluyordu, çözümü çok basitmiş. Yeni klavye aldıktan sonra ihtiyacım kalmadığından dolayı en son çare klavyenin boardını tümden switchleriyle beraber yıkayayım dedim ya düzelirdi ya daha da bozulurdu ki daha da bozulsa problem olmazdı çünkü yeni klavye almıştım. Klavyeyi bir güzel söktüm, boardını (Switch'ler de dahil) kovaya koydum ağzına kadar suyla doldurdum ve içine azıcık şampuan sıkıp sabun attım çünkü Switch'lerin arasında tozlar, pislikler vardı ve bunları hep temizlemeye çalışıp temizleyememiştim. Suda 10 dakika falan beklettim ve çıkartıp bir güzel duruladım. Kuruduktan sonra incelediğimde boardın altındaki lekelerin gittiğini, Switch'lerin aralarındaki pisliklerin gittiğini gördüm ve yaklaşık 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum. Bu yazıyı da o klavye ile yazıyorum. Hiçbir sorun kalmadı. Sorun büyük ihtimalle Switch'lerin aralarına ve içlerine giren pisliklerden, tozlardan dolayı oluşuyor. Eğer her Switch'i tek tek söküp alkol ile veya devre temizleme spreyi ile temizlerseniz daha sağlıklı olur fakat böyle de sorunsuz çalıştı klavye. (klavyemin garantisi bitmişti o yüzden böyle bir risk aldım eğer sizin klavyenizin garantisi varsa garantiye yollayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetinCakir69 -- 14 Mart 2021; 17:37:7 >

• MetinCakir69 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yanıt için. Devre temizleyici sprey aldım bol bol sıktım temizledim, 2 defa denedim fakat düzelmedi. Zaten rafa kaldırmışken son çare suyla yıkamayı deneyeceğim. Oksitlenme yapar diye tahmin ediyordum ama yapmamış sizinkinde. Ben de deneyeyim bari :) teşekkürler tekrardan.
  • Ben de zaten en son çare denedim, oksitleneceğini düşünüyordum fakat oksitlenme gibi bir problem yaşamadım. İyi kurularsan bir şey olmaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetinCakir69 -- 17 Mart 2021; 15:23:47 >
  • MetinCakir69 kullanıcısına yanıt

Araştırdım hocam, devrelerin yıkanmasında hiçbir problem yokmuş. Mesele sadece dediğin gibi ıslak çalıştırmamakta. Ben de koydum sabunu deterjanı yıkadım. Sorun çözüldü demek isterdim ama çift basan tuşların adı değişti sadece. Ve daha az tuşta sorun var artık. Önceden "a" harfi çift basıyorken şimdi "z" harfi çift basıyor ya da basmıyor. Ama mesela "end" tuşu basmıyordu, zor basıyordu biraz sert bastım zorladım şimdilik düzeldi. Bu garip... Biraz kullandıktan sonra tamamı düzelir belki. Z harfi çok gıcık. z ye bastıktan sonra araya başka harf koyuyorsun, o harften sonra başka harf basmana rağmen tekrar z basabiliyor o aralıkta yarım saniye civarı geçtiyse.. Ulen aşığım da klavyeye o yüzden kurtarmaya çalışıyorum yoksa başka klavye alıp geçebilirim de..

• Benim klavyem şuan 1-2 tuşta çift basma sorununa tekrar başladı fakat onun harici sorunsuz çalışıyor. Ben 10 dk falan kovada beklettim düzeldi maalesef sizin şansınıza düzelmemiş. Yeni klavye aldım fakat cidden G410'a ben de aşığım çok güzel klavye.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.