Şimdi Ara

Çift kanallı çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar banim anakartta 4 tane ram slotu var.Dual channel destekliyor. Şu an 512 mb kingston ram var. 1 gb ram almayı düşünüyorum acaba sorun olur mu? Çift kanallı çalışır mı?
    Teşekkürler

• yanına bi 512 daha alırsan çalişir direk bütün 1 gb alırsan çalişmaz bi tane 512 alırsan ancak yani 512*2
  • 512 ram'ini sat,

2 tane 1 gb al

• Hayır arkadaşlar, yanlış cevaplar bunlar. Tabii ki de çalışır, RAM'in kapasitesiyle alakalı birşey değildir dual channel olayı. Sen kafanı takmadan istediğin RAM'i alabilirsin, istediğin kadar da alabilirsin.
  • Anakartın kılavuzundaki kombinasyonlarda aynı büyüklükte ramleri göstermiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fixx

Hayır arkadaşlar, yanlış cevaplar bunlar. Tabii ki de çalışır, RAM'in kapasitesiyle alakalı birşey değildir dual channel olayı. Sen kafanı takmadan istediğin RAM'i alabilirsin, istediğin kadar da alabilirsin.

farklı miktardaki bellekler çalıştılınca asymmetric dual channel çalışır.simetrik çift kanal performansını vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymunkral -- 27 Ekim 2006; 1:31:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mazhar

arkadaslar yazmıs yanlız bende nacizane bılgılerımı paylasayım,bazı farklı cipli remlerde dual calısma problemı yasayabılırsın,bunun ıcın eger ımkanın varsa kit seklınde satılan remleri kullanmını tavsıye ederım daha garantılı olucaktır,ama bunun yanında cogu remler yuzde 80 dual calısacaktır,4 slotu da uygun cipli remler takarsan 2x dual olarak kullanabılırsın

4 slota da ram taksan 2x dual olarak değil dual olarak çalışır.2x dual diye birşey mevcut değil.4 tane de takılsa 2 tane de takılsa aynı dual olarak çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Hayır arkadaşlar, yanlış cevaplar bunlar. Tabii ki de çalışır, RAM'in kapasitesiyle alakalı birşey değildir dual channel olayı. Sen kafanı takmadan istediğin RAM'i alabilirsin, istediğin kadar da alabilirsin.

farklı miktardaki bellekler çalıştılınca asymmetric dual channel çalışır.simetrik çift kanal performansını vermez.

Bu sadece RAM'e adreslenecek dosyaların 512MB'tan(yaklaşık) büyük olması durumunda olur(512MB+1GB için söylüyorum). Onun dışında bir farkı olmaz.

Diğer taraftan evet, 4 slota RAM takıldığı zaman "dual dual channel" diye bi olay olmaz, yine aynı dual olur, bunu başka bir başlıkta daha konuşuyorduk:>> http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=10037102

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 27 Ekim 2006; 16:55:48 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Bu sadece RAM'e adreslenecek dosyaların 512MB'tan(yaklaşık) büyük olması durumunda olur(512MB+1GB için söylüyorum). Onun dışında bir farkı olmaz.

Diğer taraftan evet, 4 slota RAM takıldığı zaman "dual dual channel" diye bi olay olmaz, yine aynı dual olur, bunu başka bir başlıkta daha konuşuyorduk:>> http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=10037102

toplamda adreslenecek bellek büyüklüğü 1gb ı geçerse sistemin performansında ciddi düşüşler yaşanır çünkü adresleme 128bitten 64bite düşer.onun yerine eldeki 512mb tı satıp 2*1gb almak daha mantıklı.eğer para yoksa 512mb daha alınıp 2*512mb olarak kullanılmalı.

• Bence de daha mantıklı her değeri aynı 2 adet yeni 1GB'lık olması, ama diğer türlü de ben sorun yaratmaz diye söylemiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur_king

Selamlar banim anakartta 4 tane ram slotu var.Dual channel destekliyor. Şu an 512 mb kingston ram var. 1 gb ram almayı düşünüyorum acaba sorun olur mu? Çift kanallı çalışır mı?
    Teşekkürler

Bu zamanda ortalama 1gb Ram yeterlidir.Daha fazlasına gerek yok bence. . .
    512*2 Dual Changle Ram Tavsiyemdir.Normale göre %15 daha Performanslıdır.Ona GöRe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.