Şimdi Ara

Çift Monitor Kullanırken FPS Düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar,birkaç gündür laptop'a harici bir monitör ekleyip laptop'un kendi ekranında oyunu oynarken diğer ekranda skpe vs. açık,oyunun video ayarlarında fullscreen yaparsam,diğer ekrana geçebilmek için oyunu alta almam gerekiyor,borderless yaptığım zamanda aynı anda oyunu takip edebiliyorum laptop'un kendi ekranında fakat oyun içinde ciddi manada fps düşüşü oluyor.Sorunu biraz daha açıklarsam,diğer ekrana geçip birşeyler yaparken oyunu takipte kalabiliyorum fakat bu süreçte fps 20 lere kadar düşüyor,oyuna geri döndüğümde ise daimi 60ta kalan fps teamfightlarda vs. 30'lara kadar iniyor.(FPS de atlamalar-takılmalar -bildiğimiz adıyla- 'kasma' oluyor)
    PC'nin Özelliklerini de belirteyim:
    Intel HD Onboard Ekran Kartı
    Nvidia GT635M 2GB 128Bit Ekran Kartı (oyun bu kartla çalışmakta)

Diğer özelliklerden bahsetmiyorum,sorunun dual ekran kartı olmasından dolayı kaynaklandığını düşünmekteyim.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 1 Haziran 2013; 13:08:33 >

• '' M '' İbareli oluşu Ekran kartının Mobil olması anlamına gelmektedir , GT635 Chipseti aynı olsada Bellek ve Çekirdek hızları biraz daha düşük olur.

2 Ekran kartlı olduğu için Bios ayarlarından Onboard'ı komple disabled tavsiye ederim bir nebzede olsun FPS artışı yaşayabilirsin. , diğer yollu kasmalar ve Framerate düşüşü GT635 için Normal.
  • teşekkürler,onboard kartı devre dışı bırakmayı deneyebilirim sanırım.
  • Çünkü diğer ekrana geçtiğinde oyun arka plana atılmış oluyor. Zaten laptopların performansı bellidir bir de çift ekranda kullanırsan böyle olması gayet normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.