Şimdi Ara

Çift monitör nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Sizlere bişey danışmak istiyorum. Şu an bende 1 adet 19 inch LCD monitör var ve işim dolayısıyla 2. bi monitor almak istiyorum. İşim için kullandığım programın devamlı 1 monitörde açık kalmasını, 2. monitörümüde normal email kontrol, web gezme gibi kullanmak istiyorum.
    Sahip oldugum ekran kartı 8800 GTX... ve zaten 2 monitor çıkışı var.
    Sorum şunlar.
    1-) 2. monitör aldığımda ve hemen onu ekran kartına taktığımda, monitör çalışıcakmı?
    2-) Bir ekranda sırf iş için kullandığım platform açıkken diğer ekranda istediğim başka sayfaları açabilcekmiyim?
    3-) core 2 duo ve 3gb ram yeterlimi? veya bilgisayarım çok yavaşlarmı?

Bu işlemi en geç yarın yapıcam. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

• 1 ve 3 e cevap verebileceğim ne yazıki.

1. 2. monitörü takarsınız, nvidia ayarlarınızdan desteklediği modu değiştirir ve ayarları yaptıktan sonra kullanırsınız.

3. sisteminiz yeterli duruyor. Stabil çalışacaktır.
  • 1-) Kokusunu alır almaz çalışır.

2-) Elbette. Bir monitörde bir program kullanırken sadece menülerini diğerine taşırabilirsin de. Ve daha neler neler.

3-) 2 monitöre geçtiğine dair hiç bir his farkı yaşamaaycaksın.

Çok iyi bir karar vermişsin ve bunu kullanmaya başladığında daha iyi anlayacaksın. Öyle bir özgürlüktür ki tek büyük monitör yerine 2 küçük monitörün (çalışma amaçlı) faydası daha çoktur, bana göre.
  • arkadaşlar sağolun.
    kafam nerdeydide şimdiye kadar bunu düşünemedim.
    çalıştığım programı küçült büyüt küçült büyüt yapmıycak artık ve program bi ekranda hep kalıcak.
    walla cok iyi bu iş...

gidip yine bi 19 inch samsung monitor alıyım olmadı.
    Teşekkür ediyorum.
  • 2 monitör süper bişey. Özellikle fotoşop ya da 3dmax filan kullanıyorsan zaten olmaz olmaz:)

Ayrıca oyunlarda (en azından simulasyon oyunlarında) çok güzel oluyor 2 monitör. 3 monitör daha hoş olur ama onun bağlanması biraz zahmetli ve pahalı...
  • Merhaba arkadaşlar.Bendede 2 adet monitör var. Benim isteğim biraz daha farklı.

ben 2 monitördede aynı görüntü olsun istiyorum.Bunun için nasıl bir parça almalıyım nerde satılır ne kadardır? sistemi yoracağını sanmıyorum ama yinede sistemi yükseltmek gerekirmi?

Not: Sistem özellikleri
    intel e 7400 core 2 duo
    kingston 2x2 hyper x ram
    ekran kartı: dandik palit serisi bir adet dvı bir adet analog

Monitörlerden biri dvı biri analog.
    bir tanesi datron flat serisinden analog
    diğeri samsung 2233bw hem analog hem dvı.

birde 2. monitörde ayrı görüntüyü nasıl yaparız onuda açıklarmısınız teşekkürler
  • @ucav, ekran kartı ayarlarından iki monitörde ayrı veya aynı görüntü olmasını kolayca sağlayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sisteme Monitör Ne olmalı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartıyla verilen cd malesef kayıp. internette ise sadece driver ları mevcut. ati radeon 9550 de de aynı özellikler var.Ondada catalyst center denilen birşey var.Acaba ordan mı ayarlıycam?
  • Ati'yi bilmiyorum ama monitör seçenekleri ile ilgili bölüme ulaşmaya çalışın, zaten tercihler belirli, deneme yanılma yolu yetmeli. Ayrıcan nette arayarak görsel anlatımına da ulaşmanız olası.
  • @pillout çok teşekkür ederim.gerekli yazılımı sanırım buldum.Monitörler bir araya gelince deneyeceğim.Teşekkürler.
  • Arkadaşlar ben bu konuda acemiyim tam anlamıyla.Ben arda arkadaş gibi ikinci bir monitör bağlamak istiyorum(LCD TV).tv'den mkv film izlemek aynı anda ise monitörümden internette gezinti yapmak vs gibi işlerle meşgul olacağım bazı zamanlarda.

1-Bu işlem mümkünmü ?bunun için sadece çift çıkışlı bir ekran kartı alsam yeterli olurmu ?
    2-ekran kartı ayarlarından bunu rahatlıkla yapabilirmiyim acaba yoksa bu işlem için uzman yardımı almammı gerekir.(lcd tv için 1360*760 çözünürlük yapıcam ama?) ikisi içinde ayrı çözünürlük ayarlayabilirmiyim.

Eğer çok detaylı olmasada biraz detaylı anlatabilirmisiniz lütfen.

intel E2160 işlemci-1 gb ram var.
    teşekkür ederim.
  • yeterli olur arkadaşlar 2 monitörü hatta 4 monitörü bile pc nize bağlamak mümkün hatta aynı görüntüyü istiyorsanız 100 ün üzerinde monitörede swititch le verebilirsiniz ben denemelerimde en fazla 4 monitörde 4 farklı görüntü aldım switch le zaten aynı görüntüyü çoğaltabiliyorsunuz sadece gerekli olan vga switch kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: airea

3 monitör daha hoş olur ama onun bağlanması biraz zahmetli ve pahalı...

3. monitör ve hatta 4. monitör de hiç zahmetli değil. Anakartınızın onboard ekran kartı (yeni modellerde) ve çift çıkışlı bir ekran kartıyla kolayca bağlanabiliyor. Veya 2 adte çift çıkışlı ekran kartı alırsanız 3 veya 4 monitör de sorunsuz bağlanabiliyor. Ben bu şekilde (2 hd3650 kartla) 4 monitör bağladım, 2 monitör bağlamaktan hiç bir farkı yok. Çok aşırı pahalı da değil (monitörler hariç).
  • Bu konu da ben de deneyimlerimi aktarmak isterim. İkinci monitör takmak istedğimde fazla bir bilgiye ulaşamamıştım. Umarım birilerine fikir vermiş olabilirim.
    Asus onboard nvidia 6150 ekran kartı olan bir anakarta sahibim. 2 gb ram ve AMD 6000+ çift işlemciye sahibim. Yani ekstra ekran kartı almanıza bile lüzum yok. Anakart üzerinde bir VGA birde DVI çıkış var ve arkadaşımın 17 inç monitörü boşa çıkınca bir deneyelim dedik ve takar takmaz çalıştı.
    Yüksek çözünürlüklü filmleri iki ekrana yayarak çalıştırabiliyorum, hatta 2 ayrı monitöde iki ayrı film de pc yi kasmadan izleyebiliyorsunuz.(tabi sesler karışıyor onu da araştırıyorum ön panelden 1. filmin seslerini, arka panelden 2. filmin seslerini almaya uğraşacağım)
    İkinci monitörü bağlayınca masaüstünü nasıl ayarlayacağınızı seçmelisiniz. (1) İki ekranı tek masaüstü gibi kullanabilirsiniz. Böylece masaüstünü genişletmiş olursunuz. Bunun adı yatay yayılmadır. Mesela izlediğiniz filmi tam ekran yapınca filmin yarısı bir ekranda diğer yarısı diğer ekranda olur eğer böyle kullanırsanız. Mouse ile bir ekranın sağından çıkıp diğer ekranın solundan girersiniz yani. Tabiki yatay yayılma yerine monitörleri üstüste koyarak dikey yayılma da seçebilirsiniz. Bu yayılma işini abartıp monitörlerin birbirine göre pozisyonunu ayarlayabile bilirsiniz. Mesela çaprazda konumlandırabilirsiniz monitörleribnizi. (2)Ya da ilk monitörü aynen ikinci monitöre aktarabilirsiniz. Buna klonlama denmekte. Tek görüntüyü iki monitöre birden yansıtmış olursunuz. Odanın pozisyonu uygun olmadığında iki değişik açıda oturan iki gruba aynı filmi iki monitörden izletebilirsiniz. (3) Benim genellikle kullandığım ise dualview yani birbirinden farklı yapılandırmadır. Masaüstü öğeleri sadece bir ekranda toplanmıştır. Filmleri ve diğer programları bir monitörden diğerine tutup taşıyabilirsiniz. Ancak tam ekran yaparsanız sadece bir ekranda filmler tam ekran olur. Birileri film ya da tv izlerken diğer kişi internette işlerine devam edebilir.
    Gelelim diğer şeylere. Her ekran için farklı çözünürlük ve tarama hızı verebiliyorsunuz. Bilgisayardaki veriminiz artıyor. Bir sürü sayfa not defteri görüntü fotoğraf açabilir ve aralarında kaybolmazsınız. Özellikle bir makale hazırlarken tüm kaynakları diğer monitörde tutabilirsiniz. Ufak yeğeniniz çizgifilm istediğinde onu üzmemiş olursunuz:)
    Şiddetle çift monitörü sizlere tavsiye ederim.

• Bende başardım ve kullanıyorum ama sadece 2. monitöre genislet ve kopyala var bende :( eh kopyala cöz. düsürüyor genisletince cok bos geliyor ama bayagı ise yarıyor :D
  • pekii arkadaşlar ikinci monitöre geçiş nasıl olucak yani sen ilk monütördeki mause yi oraya nasıl aktaracaksın ve ya ilk motinörde bi yerlere tıklarken oda mı tıklayacak nasıl geçişi sağlıcaz?
  • konuyu hortlatayım.

bende 11.1 inçlik laptop var. 1 adet hdmi çıkışı bulunuyor. 1 adet de vga var.

2 adet 21 inç led monitör alsam, laptop ekranına görüntü gelmeden sadece 2 led monitöre görüntüyü genişletebilir miyim ?

Bunu yaparken vga yı kullanmamak istiyorum. Hdmi switch gibi bir şey mi gerekli ?

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sear -- 10 Haziran 2012; 23:37:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sear

konuyu hortlatayım.

2 adet 21 inç led monitör alsam, laptop ekranına görüntü gelmeden sadece 2 led monitöre görüntüyü genişletebilir miyim ?

Bunu yaparken vga yı kullanmamak istiyorum. Hdmi switch gibi bir şey mi gerekli ?

şimdiden teşekkürler.

Çift monitör nasıl olur?

bu işinizi görür.

• @M`Shinoda

hocam teşekkürler.

peki laptop monitörü ile beraber 3 monitör oluyor. Laptop ekranına görüntü gelmesini nasıl engelleyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Orijinalden alıntı: sear

konuyu hortlatayım.

şimdiden teşekkürler.

Çift monitör nasıl olur?

bu işinizi görür.

dostum şimdi biraz araştırdım da.

bu kablo ile aynı görüntü iki monitöre gönderilebiliyor. ancak ben 2 monitörü yan yana tek monitör gibi kullanmak istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.