Arkadaşlar.Şimdi şööle bi durum yapsak olurmu.Bendeki sistemi beslemek için 1 dane daha power alsam ve bunu hdd cd cdrw vd dvd ye baplasam (kasanın dışında kalacak powersupply) ve içindeki power a da anakartı bağlasam çalışır demi.Daha doğrusu performansları nasıl olur.Bu soru benim kafamı uzun zamnadır karıştırıyodu.Eğer bu formun yeri bura değilde teknik servis ise lüffen modlar uyarsın oraya alalım
walla benimki ole calaısıyor... bir abime yapmıstım 4-5 ay once 1.8 p4 2,52 falan calısıyor....
sekilde gördügün gibi 12v luk bir roleyle iki psu es zamanlı olarak calısıyor...
tavsiye ederim...
kasadaki power sadece anakartı diger psu ise diger bilesenleri calıstırıyorrr....
Tabii ki çalışır ve performans konusu göreceli powerın sistemin performansına etkisi olmaz stabilite hariç.
evet kesinlikle calısır yanlız ikisini paralel baglamalısın ki ayni anda acılsınlar sanırım yanlıs hayırlamıyorsam powerlardaki yesiller ve herhangi bir siyahı otekinikine baglıyacaksın birbirine.sırf psup yuzunden buyuk kasa yaptırıyorum bende 2ps kullanacağım..
eta.Bunu yapmanın daha kolay bi yolu yokmu.Yani tozteperin dediği olayı tam olarak bilen birisi yokmu?Daha doğrusu kabloları birbirine bağlamayı planlıyodum bende aslında.Eş zamanlı açılmaları için.fakat hangilerini bağlıcağımı bilemedim.Yardımcı oacak katii bilgilare sahip birileri varmı acaba (modlara duyuru) :o) Yinede ilginiz için şimdiden çok saolun arkadaşlar.En azından kafamda bi şekil belirmeye başladı.Bide bu 12 voltluk zımbırtıyı nasıl yapıcam ki? Bişey çıkartamadım ben resimlerden.. Saygılarr :o)
bence 2. ps atx kablosundan power dugmesine gidecek bir hat cekilirse daha pratik olur, tek tusla 2 ps devreye girer
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by viper</i> <br />bence 2. ps atx kablosundan power dugmesine gidecek bir hat cekilirse daha pratik olur, tek tusla 2 ps devreye girer <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Power anahtarı soft button ve anakart üzerinde iki pini kısa devre ediyor. Anakart ta, güç konnektöründe benim bilmediğim bir uca sinyal veriyor ve psu açılıyor. Yani, anakart power soketinde hangi uç(lar) psu yu açıyor onu bilmek lazım, onlardan paralel alınırsa ikinci psu ya götürülür ve o da birinci ile aynı anda açılır diye düşünüyorum.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by home_sweet_chaos</i> <br />güzel düşünce ve tamamne katılıyorum.Zaten bende bu kabloları merak ediyorum.Bilen biri vardır mutlaka yaaa.Kimse yapmıyomu bööle bişii. ? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bak şimdi beni kafama da taktın. [?]
Benim anakartın kitapçığına baktım, orada power konnektörünün uçlarını vermiş. 14 numaralı uç için, PS-ON (Soft on/off) diyor. Bu ucu ve yanındaki toprak ucunu ikinci psu'ya paralel olarak götürmek yeterli olacaktır sanıyorum.
Hard disk, floppy, cdrom vs yi sürecek olan ikinci PSU olarak ta eski bir P3 ATX güç kaynağı yetecektir. Esas psu da anakartı ve ona takılı kartları beslemiş olur.
Bu dandik güç kaynakları ve cpu ve ekran kartlarının giderek artan güç ihtiyacı nedeniyle psu sorunu yakında iyice ciddi bir hal alacak .
BABA BÜYÜKSÜN:))))) Amd sistem var.ben de asus t10 kasa filan alacaktım.bu şekilde yapsam herhalde idare eder beni.
eder tabe yaa.Ve hatta ben p3 power değil 350 w ve hatta ucuzaz bulursam 450 w psu lacam bidane.Pepo açıklama için saol.Bende benim kataloğa bi bakacam anakartınkine.Onda da mutlaka yazıyodur.İyi fikir.Bulmak zor olmas işallah :o)
off yaaa.Tamam pepo..Pc on kablosunu bulduk klavuzdan fakat senin dediğin toprak hat varya..O hangisi? Bi sürü topraklama var ?Kafam karıştı yaa.bunu deneyen birisi yokmu burda? Oplar yada modlar?
yeşil ve gri kabloları birbirine değdirirse power otomatik açılır zaten boardda bu işi yapıyor düğmeye basınca iki powerın bu kablolarını birleştir işine yarayacaktır
yeşil ve gri kabloları birbirine değdirirse power otomatik açılır zaten boardda bu işi yapıyor düğmeye basınca iki powerın bu kablolarını birleştir işine yarayacaktır
www.tomshardware.com.tr Eski incelemeleri karıştırın.
falco eifallah babuş yaaa.Dediğin cuk oturdu.Saolasın.Arkadaşlar.Yardımlarınız ve okuduğunuz halde cevap yazmadığınız :o) için teşekkür ederim.Canavar gibi verimli oolacak şimdi o/c olaylarım.Bence herkes bööle bişiiler yapmalı
Hehehe iyi oldu walla, yazan da, linki veren de sağolsun. Home_sweet sen sanırım hemen uygulayacaksın. Sonuçları ve deneyimlerini bizlerle paylaşırsın değil mi ? Kolay gelsin...
hemen uygulkadım ve çalışma mükemmel.Deneyebilirsiniz gönül rahatlığı ile.Böylece sanırım herkesin sorunu olan bi olaya çzöüm noktasını komuş olduk.Saygılarımla. :o)
hemen uygulkadım ve çalışma mükemmel.Deneyebilirsiniz gönül rahatlığı ile.Böylece sanırım herkesin sorunu olan bi olaya çzöüm noktasını komuş olduk.Saygılarımla. :o)