Şimdi Ara

ÇİFTE VATANDAŞLARA YAPILAN SAÇMA KIYAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
7.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadasim ne kanitlamaya calisiyorsun anlamiyorum? Beni yanlis anladin ofken yuzunden. Ben bu uygulamadan yararlanan insanlara serefsiz dedim iyi okursan. Ayrica bu uygulamaya karsi oldugumu soyledim ve sizin gibi emek veren insanlari takdir ediyorum.

Ozetle ben sadece butun cifte vatandaslara giydirilmesine karsiyim. Ve evet SEREFSİZ dedim bu YOS sinavini firsat olarak kullananlara...Size veya bu konuda yazanlara degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim okulda mühendislik kazanan biri(iyi bir bölüm) vardi fizigin f sinden haberi yok sinifta kaldi itüye gidiyomus bu senede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sosyomuhendis -- 9 Temmuz 2013; 13:49:19 >
  • sosyomuhendis kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim şey bu tarz parazit tipler o kadar iyi bölümlerde üniversitede zorlanmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fruko07

Merak ettiğim şey bu tarz parazit tipler o kadar iyi bölümlerde üniversitede zorlanmıyor mu?

eger gercekten yetenegi ilgisi bilgisi yoksa emin ol ilk yil gidiyorlar tanidiklarimin tamami böyle okuyan var mi var ama emin ol hakediyor o da ama çoğu kendilerine verilen bu hakkı yanlis anlamış eller cepte üniversite gelince 1 ay sonra seneye hangi okula gitsem diye düşünmeye başlıyor o yüzden takma fazla bu konuyu kazansinlar bakalim onemli olan kazandıktan sonrasi

• Yabancı uyruklu öğrencilere ayrı kontenjan açılıyor,isteseniz de oraya giremezsiniz,emek hırsızlığı diye burada zırlamayın.Ayrıca doğumla yabancı uyruklu olup sonradan Türk vatandaşlığına geçenler bu sınavlara girebiliyor,yani vatandaşlıktan çıkmaya gerek yok.Bende bu sene girebilirdim fakat girmedim.Ama girenlere laf atmanız çok komik,adamın ayağına fırsat gelmiş ve bunu gole çevirmeyecek.
  • İşte bu Anlayan biri çıktı be

• Kimse kusura bakmasın yös traştan bir sınav ygs-lys girenler kadar çaba göstermelerine gerek yok yani çifte standarttır herkesin eşit bir biçimde sınava girmediği yerde adaletten bahsedilemez.
  • Ayrı kontenjan açılsa bile eşit koşullarda yarışılması gereken YGS-LYS sınavlarında bizim gösterdiğimiz başarıyı gösteremeyen adam o sınavla giriyor ve üniversite sonrasında da o bölümü hak etmediği halde mesleki olarak bize rakip oluyor.Bu iş sadece üniversiteye girmekle bitmiyor anlayacağın...
  • quote:

Ayrı kontenjan açılsa bile eşit koşullarda yarışılması gereken YGS-LYS sınavlarında bizim gösterdiğimiz başarıyı gösteremeyen adam o sınavla giriyor ve üniversite sonrasında da o bölümü hak etmediği halde mesleki olarak bize rakip oluyor.Bu iş sadece üniversiteye girmekle bitmiyor anlayacağın...

Sen şu an gidip İsviçrede,Avusturyada,Rusyada ya da herhangi bir ülkede sınavsız bir üniversiteye başlayabilirsin.Anlamadığın konu bunu sadece Türkiye yapmıyor.

Edit:Ayrıca adam o bölümü bitirebiliyorsa demek ki haketmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF8922F7 -- 9 Temmuz 2013; 14:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevelry

Kimse kusura bakmasın yös traştan bir sınav ygs-lys girenler kadar çaba göstermelerine gerek yok yani çifte standarttır herkesin eşit bir biçimde sınava girmediği yerde adaletten bahsedilemez.

Yös sınavı kalktı.Her üniversite sınavını kendi düzenliyor artık.Ne kadar traştan olsa da güzel tıp fakültelerine girebilmek için neredeyse tüm soruları doğru yanıtlamak gerekiyor.
  • Peki bahsettiğin ülkelerde bizim girdiğimiz YGS-LYS'ye benzer bir sınav var mı?
    Ayrıca o bölüme giren düşe kalka elbet bitirir.Bizim tartıştığımız nasıl bitirdiği değil.Böyle bir sistemin varlığıdır.Konuyu saptırmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Pilot -- 9 Temmuz 2013; 14:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemTurgor

Ben Türk ve Bulgar vatandaşıyım. O sınava girebilmek için Türk vatandaşlıgının olmamasi ya da vatandaşlıktan vazgeçmen gerekiyor. Ayrıca bu konuyu abartıp "onlar Türk bile değil niye böyle bir uygulama var" gibi saçma sapan yorumlar yapmayin. Bu yorumu yapmanızın sebebi bazı fırsatçı tiplerdir. Ayrıca yasadaki o açık kapatıldı,artık TR vatandaşlıgından çıkılsa bile liseyi TR'de bitirmemiş olmak gerek.

İşi ırkçılıga ve şovenizme çevirmeyin birkaç fırsatçı yüzünden... Siz 80'li yılların sonuna doğru BG'de yaşayan Türkler'in çektiği zulümlerden bihabersiniz sanirim.

Arkadas cok dogru soylemis katiliyorum

• Olduğunu zannetmiyorum,lise ortalamasıyla girilir herhalde.Bu sistem ne kadar saçmaysa YGS-LYS'de o kadar saçma.
  • Uygulama direk yanlış bir uygulama. İsterse tüm ülkeler bunu uygulasın hiç fark etmez. (Ki zaten diğer ülkelerde bizimki kadar kolay değil) Bunu savunanlar da sanırım Almancı falan olup lise ya da üniversitede bu uygulamadan yararlanmış olanlar. Yoksa başka birinin bunu savunmasına bir anlam veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

quote:

Orijinalden alıntı: Alabastron

quote:

Ayrı kontenjan açılsa bile eşit koşullarda yarışılması gereken YGS-LYS sınavlarında bizim gösterdiğimiz başarıyı gösteremeyen adam o sınavla giriyor ve üniversite sonrasında da o bölümü hak etmediği halde mesleki olarak bize rakip oluyor.Bu iş sadece üniversiteye girmekle bitmiyor anlayacağın...

Sen şu an gidip İsviçrede,Avusturyada,Rusyada ya da herhangi bir ülkede sınavsız bir üniversiteye başlayabilirsin.Anlamadığın konu bunu sadece Türkiye yapmıyor.

Ben İngiltere'ye gitsem Oxford'un elektrik elektroniğine alacaklar mı direk beni? Lisede de üniversitede gereksiz bir ayrımcılık var. Kazansın okusun. Lisede bizim sınıfta belki çarpım tablosunu bile bilmeyen biri vardı. Ne olacaktı onu düz liseye verseler? Amaç ne bu olaydaki? Kim bilir nerede okuyacak bu yıl göreceğim.

Her üniversite kendi sınavını yapıyor.Mesela ODTÜ'ye girmek için belli şartlar aranıyor.Yani o boş beleş dediğiniz insanlar giremez zaten.
    Boş vaktiniz varsa birşeyler öğrenebilirsiniz burada.http://www.metropoldershaneleri.com/yos-sat

Zaten bu sınavlar kolaydır bunda herkes hemfikir.İnsanlara mükemmel bir fırsat gelmişse bunu değerlendirmeliler.
    Ayrıca Yabancı uyruklu öğrencilerin harç ücretleri de farklı,geçen yıl Akdeniz Tıp'ın 10 bin TL'ydi sanırım.Fakat bunlar maksimum fiyatlar Celal Bayar gibi üniversitelerin harç ücretleri çok düşük.Keza İstanbul Üni ve Marmara Üni'ninde öyle.

• Veraniego V kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan göçmeniyim bu uygulamadan faydalanmadım, yaftalarınıza dikkat edin.
  • Bu konuyu sadece bizim ülkemizi baz alarak değerlendirelim.O tarz gelişmiş ülkeler zaten herkesi sınavsız geçişle ya da ufak çapta sınavlarla alıyor.Biz de baba gibi YGS-LYS var.Çaba gerektiren,bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gereken bir sınav.Üniversiteye yerleştirmede ülke genelinde sabit olan TEK bir sistem olmalıdır.Kısacası sınav sisteminde gelişmiş ülkelerde herkes eşit zaten.Onlarda sorun yok.
  • quote:

Direk sana demedim fark ettiysen ayrı bir mesaj attım. Ancak Bulgaristan göçmeni olmasan savunma gereği duymazdın ben böyle düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

quote:

Direk sana demedim fark ettiysen ayrı bir mesaj attım. Ancak Bulgaristan göçmeni olmasan savunma gereği duymazdın ben böyle düşünüyorum.

Yine savunurdum.Anlamıyorum hepinizin elinde böyle bir fırsat olsa ölümüne kullanırdınız,ama bunu kullananlara laf ediyorsunuz.Sistem saçma adaletsiz kabul ediyorum zaten.
  • yös kaldırıldı neyin kafansındasınız
    hatta 2-3 sene oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmerI -- 9 Temmuz 2013; 14:37:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.