Ben 5 biliyorum ama 10 diyenlerde var, sizin bir bilginiz varmı.......?
up bende merak ettim
5 10 dönüm ne ki arkadaşım İçindeki hayvana göre değişir Mesela hayraboluda tanıdığımız bi adam var. Kzı veterinerlikte oğlu iraat fakültesinde okuyo . Garajları 1 dönüm vardır sadece. Traktörleri var Türkiyede 4 tane varmış biri bunlarda. Yağını falan değiştirmeye Ankaradan ekip geliyo. Saatte 60 km hız yapıyo traktör. Adamların kendi yem silosu var. 500 tane büyükbaş hayvanları var. 25 dönüm falan vardır orası.
quote:
Orijinalden alıntı: Tritium
5 10 dönüm ne ki arkadaşım İçindeki hayvana göre değişir Mesela hayraboluda tanıdığımız bi adam var. Kzı veterinerlikte oğlu iraat fakültesinde okuyo . Garajları 1 dönüm vardır sadece. Traktörleri var Türkiyede 4 tane varmış biri bunlarda. Yağını falan değiştirmeye Ankaradan ekip geliyo. Saatte 60 km hız yapıyo traktör. Adamların kendi yem silosu var. 500 tane büyükbaş hayvanları var. 25 dönüm falan vardır orası.
Yani neler gerekiyor böyle bir işletme kurmak için
en az 20 dönümle başlaman lazım ,otlak barınak alanlarının olması için ciddi bir tesis için 20 dönüm derim en az
Çiftlik dediğin zaman çok geniş bir kavram oluyor. Okulda iken 5 dönüm de kurulu 20 başlık bir süt inekçiliği çiftliği videosu izletmişti hocalar bize. sadece zırai araç parkı 5 dönüm olan çiftliklerde var ama :) ne çiftliği kuracaksın fizibilite çalışmalarını yaptırıp öğle karar vermen lazım.