Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
166
Favori
162.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi çakmasına bilem razıyım yaa yapmasını bilirim nede olsa hataylıyık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

faruk

hocam düzgün şartlarda yaparsan ne zararı var kökeni 1000 lerce yıllık olan bir yiyecek... çig köfteden bugüne kadar kimseye bişi olmamışdır...çinlisidir japonudur çig çig neler neler yiyorlar...
    zaten buzlukda donmasıdır acı isodudur çeşitli baharatıdır mikropların anasını aglatıyor zaten.. dükkanlarda satılanlara tabiki birşey diyemem el alem yemeklerin içine neler neler katıyor o yüzden zaten çig köfte evde yapılır evde yenir diyorum..

Bakteriler buzlukta ölmez, acı isotla ölmez, baharatla hiç ölmez. Ben etin çiğ olması sebebiyle taşıdığı riskden bahsettim. Bütün etler bakterili demiyorum tabiki ama çiğ yenmesi sağlıksız.

Bu arada çinliyi, japonu niye kattın? Ben onları savunup çiğ köfteye mi kötü dedim?

• hayret bişi ya !!!!

bi çiğ köfte konusu 4 sayfa sürmüş

memleket kurtarmaya kalksak bu kadar ilgi olmaz

tamam lezzetin iyisini arayalım da maliyetleri kimse takmıyor tabi..

kuzunu en has yerineden kilosu herhalde 30 tl den aşağı değildir.

ama haftada ayda bir değer yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

hayret bişi ya !!!!

bi çiğ köfte konusu 4 sayfa sürmüş

memleket kurtarmaya kalksak bu kadar ilgi olmaz

tamam lezzetin iyisini arayalım da maliyetleri kimse takmıyor tabi..

kuzunu en has yerineden kilosu herhalde 30 tl den aşağı değildir.

ama haftada ayda bir değer yinede

Normaldir. 2.sayfaya gelmeden konu geri dönüşüm'ü boylar
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

faruk

hocam düzgün şartlarda yaparsan ne zararı var kökeni 1000 lerce yıllık olan bir yiyecek... çig köfteden bugüne kadar kimseye bişi olmamışdır...çinlisidir japonudur çig çig neler neler yiyorlar...
    zaten buzlukda donmasıdır acı isodudur çeşitli baharatıdır mikropların anasını aglatıyor zaten.. dükkanlarda satılanlara tabiki birşey diyemem el alem yemeklerin içine neler neler katıyor o yüzden zaten çig köfte evde yapılır evde yenir diyorum..

Bakteriler buzlukta ölmez, acı isotla ölmez, baharatla hiç ölmez. Ben etin çiğ olması sebebiyle taşıdığı riskden bahsettim. Bütün etler bakterili demiyorum tabiki ama çiğ yenmesi sağlıksız.

Bu arada çinliyi, japonu niye kattın? Ben onları savunup çiğ köfteye mi kötü dedim?

Sen yeme by vejeteryan, ama mındarda etme. Miroğlu eline koluna yüreğine sağlık video harika,müzikde tam istediğim olmuş ve uymuş. Başarılarının devamını dilerim...

• Ben bir kere etsiz olarak bir arkadaştan aldığım tarifle çiğköfte yaptım. Yoğurmak çok sıkıcıydı Ama tadı açıkçası dükkandan aldığım çakma çiğ köftenin yanına bile yaklaşamadı. Sizin vidyoya bakalım nerden yanlış yapmışız "et" dışında

Ama ben cerrah eldivenleri ile yoğursam nasıl olur? Çünkü önceki denememde el ile yoğurmuştum ve 3 gün kokusu çıkmadı elimden

• tüm teşekkürler için sağolun..

AurorAbeam

köfte elde koku bırakmaz yogrulurken sende neden öyle bişi olmuş anlamadım.. eldivenle tabiki yogurabilirsin.. etsiz yapmak isteyenler yumurtalı köfteyi bekleyin... onu yaparsınız...
  • 1kere etli 3 kerede etsiz çiğköfte yapmayı deneyip başarısız olan biriyim

öncelikle elinize emeğinize sağlık..

sormak istedigim 1-2 soru var.. (videoları şuan izleme imkanım olmadı akşama bakabilirim ancak)

1-Çiğ Köftelik bulgur ( Kişi Başına 1 Çay Bardağı Dolusu)

bulguru suda falan bekletiyormuyuz yoksa çiğ olarakmı katıyoruz.??

kendi başarısız tecrübelerime dayanraktan öğrendiğim şey , malzemenin ayarı yanlışmıyım.? ve sizin yazdıgınız malzeme ve miktarlarını tam uygularsak kıvamında olur heralde değilmi.?

ayrıca burda (istanbulda) karaeti bulduk diyelim ama çiğköfte için çekme makinası falan oldugunu sanmıyorum:( ne yapacağız.?

şimdilik bunlar aklıma takıldı , dahası gelirse sormamda bi mahsur olmaz umarım

iyi günler..

• bulgur kesinlikle ıslatılmaz.. kuru kuru koyacan.. sorularının tam cevapları videoda var.. çok detaylı koydum videoyu bakarak her aşamasını dogru yapabilirsin... makinanın resminide koyarım sizin için istanbulda illaki çeken kasap vardır veya satılan yer... aklınıza takılan herşeyi sorun çekinmeyin yanıtlarım fırsat buldukça..

quote:

Orijinalden alıntı: Forever&Young

1kere etli 3 kerede etsiz çiğköfte yapmayı deneyip başarısız olan biriyim

öncelikle elinize emeğinize sağlık..

sormak istedigim 1-2 soru var.. (videoları şuan izleme imkanım olmadı akşama bakabilirim ancak)

1-Çiğ Köftelik bulgur ( Kişi Başına 1 Çay Bardağı Dolusu)

bulguru suda falan bekletiyormuyuz yoksa çiğ olarakmı katıyoruz.??

kendi başarısız tecrübelerime dayanraktan öğrendiğim şey , malzemenin ayarı yanlışmıyım.? ve sizin yazdıgınız malzeme ve miktarlarını tam uygularsak kıvamında olur heralde değilmi.?

ayrıca burda (istanbulda) karaeti bulduk diyelim ama çiğköfte için çekme makinası falan oldugunu sanmıyorum:( ne yapacağız.?

şimdilik bunlar aklıma takıldı , dahası gelirse sormamda bi mahsur olmaz umarım

iyi günler..

• quote:

tüm teşekkürler için sağolun..

AurorAbeam

köfte elde koku bırakmaz yogrulurken sende neden öyle bişi olmuş anlamadım.. eldivenle tabiki yogurabilirsin.. etsiz yapmak isteyenler yumurtalı köfteyi bekleyin... onu yaparsınız...

dostum yumurtalıyı ne zaman koyucan bu aksammı ona göre takip edicem
  • valla hocam ev ahalisine kalmış o durum.. çig köfte yeni yaptık... 10 günü geçmez sanırım....

quote:

Orijinalden alıntı: BeNİnVisOlrm

quote:

tüm teşekkürler için sağolun..

AurorAbeam

dostum yumurtalıyı ne zaman koyucan bu aksammı ona göre takip edicem

• Laaaaaaannnn canım çekti
  • Abi sen naptın ya
  • valla hocam evinizde yapın agız tadıyla yiyin diye koydum... dışarda ne oldugu bellisiz saglıksız içine 10 larca katkı maddesi konan adı çig köfte olan ama aslında olmayan o şeyi yemeyin diye koyduk...

etden çekinen arkadaşlar içinde yumurtalıyı çekip koyacam.. lezzet olarak biri 10 sa digeri 9 dur.....

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Abi sen naptın ya

• quote:

valla hocam evinizde yapın agız tadıyla yiyin diye koydum... dışarda ne oldugu bellisiz saglıksız içine 10 larca katkı maddesi konan adı çig köfte olan ama aslında olmayan o şeyi yemeyin diye koyduk...

etden çekinen arkadaşlar içinde yumurtalıyı çekip koyacam.. lezzet olarak biri 10 sa digeri 9 dur.....

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

Abi sen naptın ya

abi sunu yarın felan yapamazmısın valla tarifi bekliom ben yarın yaparım anlatsan
    takipçinim

• yok valla hocam imkansız yarın.. evde ona göre ayarlamışlar yemekleri malzemeleri... haftaya yaparız ama biraz sabır et en iyisi...
  • quote:

yok valla hocam imkansız yarın.. evde ona göre ayarlamışlar yemekleri malzemeleri... haftaya yaparız ama biraz sabır et en iyisi...

tamam ben haftaya felan tekrar bakarım
  • Verdiğin bilgiler,tarifler için sağol.üşenmeyip birde video çekmişsin teşekkürler.
  • az önce mutfaga gittim bi baktım annem lahmacun yapıyor hemen sizin için çektim onuda..

bu arada lokantada yediginiz lahmacunlarda lahmacun degil ona göre...sakın yemeyin tehlikeli yerlerde... batıda urfadaki gibi çarşı fırınları olmaz bizim burda tepsi yemekleridir lahmacundur bu tür fırınlarda pişer gelir.
    batıda yaşayanlar evinde hazırlar lokantalara götürü pişirtir... ben istanbuldaken öyle yaptırıyorum özellikle urfalı lokantalara gidin pişirsinler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 13 Kasım 2010; 17:10:49 >
  • misafir kabul ediyormusunuz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.