Arkadaşlar evimiz müstakil. Tek başına bir bina yani. Sokağın başından fiber kutusundan eve internet geliyor. Kalın siyah kablo geliyor içinden kablolar çıkıyor. Eve gelen hat bu yani. Bu hatta ince rj11 kabloları bağlamışlar. bu kablolar herhangi bir aparat ile bağlı değildi. bantlamışlar birbirlerine. eve interneti rj11 kablolar ile prizlere dağıtmışlar. Bu kabloların bazıları çalışmıyordu bende hepsini kestim attım. Yerine cat6 kablosu aldım. Şimdi sorunum burada başlıyor. Cat6 kablosunu beyaz ve mavi rengini eve gelen internet kablosuna bağladım. öNCE Birbirlerine dolayıp bantladım. diğer ucunada rj11 çaktırdım. Onuda modemin LAN girişine bağladım. DB epey yükseldi. Eve 50mbit internet alabilirken kablolama yaptıktan sonra 85mbit internet almaya başladım. Daha sonra öyle bantlı bırakmak içime sinmedi eve gelen kabloları bantlarından söküp lehimledim. Bu seferde crc hatası almaya başladım sürekli. Lehimleri söküp tekrar bantladım. İlk seferde CRC hatası hiç almazken 2. kez bantlama yaptığımda günde 2 kez crc hatası artıyor modemde. İnternet gidiyor. Modemi sürekli resetliyorum =( Şimdi aradığım şey şu. Yeni çektiğim cat6 kablosunu, eve gelen internet kablosuna düzgünce nasıl bağlayabilirim? Arada bir aparat olması gerekmiyor mu? Bu aparatın adı nedir? O aparattan bulamadım nasıl aratacağım bilmiyorum. Birde cat 6 kablosunun modeme giden ucuna çaktırdığım rj11 çok sağlam durmuyor. Burası içinde rj45 i rj11 e çeviren pinler var. Bunlardan alsam iş görür mü? Örnek ürünün görseli; |
Bildirim