Şimdi Ara

[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
26
Favori
145.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-79AA8D8C9

Sıkıntılı birisi sanırım.

Yazık.

Alıntıları Göster

Bu arkadaşın yaşı da büyük baya sanırım ama burada insanlara hakaret edip beddua ediyor. Kankileri yama satıp para kazanamayacak çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anonymous çeviri yamayı "zorunlu" olarak çıkartamayacaklarını açıkladı..

Artık tek umudumuz kaliteli bir translate yama ile oynamak...

Oyunun türkçe kısımlarını oynayan arkadaşla vaziyet nedir kalite olarak bakacak olursak?

Bu yama yeni teknoloji olan gpt-3 yaması mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

Bu arkadaşın yaşı da büyük baya sanırım ama burada insanlara hakaret edip beddua ediyor. Kankileri yama satıp para kazanamayacak çünkü.

Alıntıları Göster

Dark Souls II yamasını Anonymous yayınlamış.

• Koskoca oyunu kırmışlar millet torrentle içinden geçiyor oyunun ama taketwo bir kıytırık altyazı için avukat ordularıyla anononymus çeviri kapısında mi bekliyor yani şuanda yamayı salmasınlar?

Çok saçma ve inandırıcılığı düşük bir açıklama yapmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-79AA8D8C9

Dark Souls II yamasını Anonymous yayınlamış.

Alıntıları Göster

Bilmiyorum hocam, takip etmiyorum yama sitelerini. Dediğiniz gibidir.

Rdr konusu gündem olduğu için olayları biliyorum. Bu şahısların tavırları ve üslupları hoş değil. O yüzden bu Translate ekiplerini destekliyorum. Gönüllü çeviriler ile zamanında Skyrim, Gta V, Witcher 3 gibi külliyatlar çevrilmiş. Bu adamların yamalara para istemesini doğru bulmuyorum dsftvt.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

Bilmiyorum hocam, takip etmiyorum yama sitelerini. Dediğiniz gibidir.

Rdr konusu gündem olduğu için olayları biliyorum. Bu şahısların tavırları ve üslupları hoş değil. O yüzden bu Translate ekiplerini destekliyorum. Gönüllü çeviriler ile zamanında Skyrim, Gta V, Witcher 3 gibi külliyatlar çevrilmiş. Bu adamların yamalara para istemesini doğru bulmuyorum dsftvt.

Alıntıları Göster

Bu yayınlanan yamaları biri alıp neden kırmıyor, ücretsiz dağıtmıyor?

• Yamayı denedim, hiç İngilizce bilmeyenler için bu tarz translate çevirileri işe yarar oluyor ancak yamayı harici bir programla çalıştırmak yerine direkt oyunun içindeki altyazıları değiştirmek lazım bir şekilde. Çünkü program anladığım kadarıyla bütün cümleyi çevirmek yerine ekranda çıkan kısmı çeviriyor ve bu yüzden ortaya yanlış çeviri çıkartıyor. Yine emeğinize sağlık, umarım bütün bölümleri çevirebilirsiniz.

Edit: Bu arada buradaki yamayı indirmeden önce yamayı değerlendiren bir yorum var mı diye bakındım ve tilt oldum. Malum konuyu tartışmanın yeri bu konu değil diye düşünüyorum. Bence bu konuda sadece bu yama hakkında konuşulsun yoksa tartışma arasında mesajlar kaybolup gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DDempseyRoll -- 30 Ekim 2020; 3:13:48 >
  • Yamayı az önce denedim bende, Sadece alt yazılar bile olsa en azından anlayarak oynuyoruz, buna da Şükür.

Elinize emeğinize sağlık, umarım devamı gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mosta13

Oyunun tamamı ne zaman cevrilcek sadece birinci bölüm ixin cevrilsin demedik.Ne gerekirse yapalim tamami cevrilsin.

2 ve 3 bitti aktarimi yapildi icin 4 yarin aktarilmis olur.

Ama makine cevirisi oldugu icin anlamsiz yerler oluyor. Onlarida elle duzeltiliyor. Sonucta kolay degil

Birileri oynuyo rapor ediyo duzenleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axe190780 -- 30 Ekim 2020; 4:12:46 >
  • kolay gelsin takipteyim.

• Birincisi bu yama degil
    Oyunun hic bir dosyasina mudahale yok.

Calisma prensibi
    Oyunun gameplay videosundan altyaziyi alip kendi olusturduguz db ye yazarak,
    bi program araciligi ile oyuna gonderiyosun.
    Zaten oyunun dosyalarina mudahale yok degisen bisey de yok.

Ayriyetten . Kullandigimiz yontemi cekler 7 ay once kullanmis, ve herharngibi bir sorunlada karsilasmamis.
    Programinyazan arka ayrica tesekur ediyoruz.

Ceviri isine gelirsek
    Chapter 1 2 3 tamam gpt3 cevirisi oldugu icin manuel olarak bazi yerler duzeltiliyor
    bir de alt yazi oldugu icin, nasil film izlerken alt yazi kaymasi oluyosa oyle seyler olabiliyor seyler olabiliyor onlarda duzenleiyor
    Birazdan chapter4 db ye isliycem ve cevirisi baslayacak
    Diger ark
    chapter 5 i yapiyor yarin (bugun) *veriyi bana atacak

Gene diyorum bu bi yama degil
    Oyun datasina mudahale yok

Not 5 islendi ceviri olavak
    4 islenmek icin bekliyor
    6 suan isleniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axe190780 -- 30 Ekim 2020; 8:19:12 >

• Elinize sağlık.

• KarapathiaN kullanıcısına yanıt

Burada gelip birilerinin avukatlığını yaparak zaten seviyeni az çok belli ediyorsun[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) Yok vazgeçirmeye çalışmış da başaramamış. Sen böyle şeylerle uğraşırken insanların yama piyasasına katkıda bulunacak şeyler gerçekleşirmesi zoruna gidiyor tabii.

Translate de olsa ortada bir yama var, insanların emeği var. 50 TL'lik yama yapılıyor gıkını çıkartmıyorsun ama bedava yapılınca ne hikmetse gelip ağlıyorsun konuda. Kendilerinden başkası yama yapınca zorlarına gidiyor, baltalamaya çalışıyorlar ama sorsan "boz poyosoyo kotko soğlomoyo çoloşoyoroz" [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) 

Böyle hiçbir yere varılmaz. Kıskançlık güzel bir şey değil. Sen bugün insanların yamasını baltalıyorsun, millete gelip hakaret ediyorsun yarın birgün yama yaparsın yanında bir kişi bulamazsın. Kimsenin avukatlığını yapma ihtiyacı da duyma. Komik görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elpdrno_046 -- 30 Ekim 2020; 6:54:24 >

• axe190780 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi translate programının yaptığı o anlamsız yerleri manuel olarak düzeltiyorsanız çok iyi bir iş ortaya çıkacaktır o zaman. Şimdiden emeğinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: DDempseyRoll

Dediğiniz gibi translate programının yaptığı o anlamsız yerleri manuel olarak düzeltiyorsanız çok iyi bir iş ortaya çıkacaktır o zaman. Şimdiden emeğinize sağlık.

Gelen geri bildirimler doğrultusunda düzeltiyor olmaları gerekiyor. Geri bildirimlerin dışında da yine aynı şekilde gördükleri yerleri düzeltirler illa ki.

• # Ace # kullanıcısına yanıt

Herkeste olayı birebir görmüş gibi konuşuyor. Oyun dosyalarına müdahaleden ihtar geldi öyle mj?

https://www.nexusmods.com/reddeadredemption2

Al bak bakalım. Git oku sitenin içeriğini. Gerçi İngilizce de bilmiyorsundur şimdi sen. Bu sitede tonlarca RDR 2 modu var, hepsi ücretsiz. Hepsinde oyunun dosyalarına müdahale edildi. Take2 sesini çıkartmıyor bunlara, ama gelip Türkiye'deki yamaya sırf oyunun dosyalarına müdahale edildiği için yasak koyuyorlar öyle mi?[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) Buna inanıyorsan ne diyeyim ki ben sana. Bol bol balık ye, süt içmeyi yoğurt yemeyi falan da ihmal etme.

Neyse haydi hepsini geçtim o modların;

[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate)

Empress oyunu kırdı, modu falan bırak bak kırdı bildiğin. Ücretsiz bir şekilde yayınladı. Take2 tarafından sesini çıkaran oldu mu? Avukatlarını neden görevlendirmemiş bu sefer Take2, Empress'a kıyak mı yapıyorlar yoksa?

Üreticisinin izni olmadan bir üründen kâr amacı GÜ-DÜ-LE-MEZ. Bu kadar basit. Bunu elli defa söyledim ama anlayamayanlar oluyormuş demek ki. Dediğim gibi, bol bol balık tüket[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) [ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elpdrno_046 -- 30 Ekim 2020; 6:55:25 >

• Yama da (Translate de) yanlış çeviri, anlamsız çeviri vs.. gibi düzeltilecek yerler için zaten Youtube da tüm hikaye çevirisi mevcut.

Bu video baz alınarak, izleyerek çevirideki yanlış yerler düzeltilse sizin için daha iyi ve daha kolay olmazmı ? Benim aklıma böyle bir yöntem geldi klavuz olarak.

• Çok mantıklı. Epey uğraş gerektirir tabi yine.

• DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt
    4x4 luk bekleme makine ceviriyo sadece abarti yerleri bize rapor ederlerse degistiriyoruz ki oyunu biliyosun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.