Şimdi Ara

Çıldırtan Elektrik Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sorun şu ki; birden bire akım koruma sigortası attı ve elektrikler gitti. indim aşağıya açtım sigortayı. eve geldiğimde çalışan bulaşık makinesinin çalışmadığını gördüm. makine bozuldu sandım önce ama çok geçmeden sorunun makinede değil prizlerde olduğunu anladım.

mutfaktaki 5 prizden 4 ü çalışmıyor. mutfağın ev içi sigorta kutusundaki sigortasına bağlı olan, yan odadaki tv'nin bağlı olduğu priz ve mutfaktaki buzdolabının bağlı olduğu priz çalışıyor, ama bu 4 priz çalışmıyor. çalışmayan prizleri kontrol kalemiyle kontrol ettim, hem fazda hem de nötr de elektrik var. çamaşır makinesinin kablosunu çıkarınca prizlerin nötürlerindeki elektrik kesiliyor, ama bir cihaz bağladığımda yine çalıştırmıyor.

az çok anlarım bu işlerden ama kafam allak bullak oldu, sorun nerede olabilir ki? teşekkürler

• tesisatınızda nötr kablosu kopmuş yada gevşemiştir.nötr devresini tamamlayamadığından her iki yerde faz gösterir. prizlerin bağlı olduğu buatı sigorta kutusundaki nötr bağlantılarını gevşek bağlantıları kontrol edin.genelde elektrikli şohben fırın buzdalabı aynı priz hattından beslenirse aşırı akım ve ısınmadan buatlarda yanma ve kopma olabiliyor.
  • hocam elektrikçi çağırdım ve dediğin gibi çıktı arıza. buatda nötürü penseyle sıktırdı eleman ve sorun düzeldi. buata 25 tl sıkışmış :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.