Şimdi Ara

Çılgın Proje'ye ne oldu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her varlığını satan bop çu hükümetin neden inşaat işlerine ağırlık verdiğini ve neden TOKİ denen kuruluşu satmadığını; sorgulayın.

İpucu size...
  • Hâlâ bir Denizcilik Bakanlığımız yok maalesef.
    Denizcilik Müsteşarlığı statüsündeyiz. Neden dersiniz, 3 tarafımız denizlerle çevrili olduğu için olabilir mi?

Şimdi bu kanal müsteşarlık bünyesinde mi yapılacak? Bunun cevabını bu konuda bilen var mı? Yok. Ama bu bir proje değil mi?
    Kızmayın ama olay tamamen İnşallah Amin.
    :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 31 Ağustos 2011; 13:31:34 >
  • @Ömer adli üyede müthis bir @lehrer35 potansiyeli görmeye basladim.
  • Uslübtan bi haber olan kesim bana uslüpten bahsetmesin lütfen.

Ben istanbul'dan trabzona veya izmir'e gidemiyorsam bana kimse denizcilikten bahsetmesin.
  • bu projeye inan var mi ?

su edirne - kocaeli galiba, hizli tren icin bile cinden 5 milyar dolar kredi , yani borc alindi da proje hayata gecti. lakin 5 milyar cin`e geri verildi. cunku cin o krediyi bize, isi onlara yani cinin kendisine vermemiz karsiliginda yapilmadi mi ? :)

yani boylece alinan borc ve islem maliyetinden ulkeye bir 10 milyar dolarlik bir borc yuku daha bindi.

simdi biri bana aciklasin su cilgin projeyi , bu parayi basbakan nerden bulacak ? oglunun sattigi pirlantalardan mi ? 5 milyara kurtaragi bir proje dahi degil.

yani gozlukleri cikarmak gerekir. istanbulu kuzeyden - guneye yaracaksin.

buna inanalara , basta basbakan olmak uzere su sarkiyi gonderiyorum
    "seni cilgin seni cilgin hadi oradan "

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Her varlığını satan bop çu hükümetin neden inşaat işlerine ağırlık verdiğini ve neden TOKİ denen kuruluşu satmadığını; sorgulayın.

İpucu size...

satılanları görüyorsunuzda neden kazanılanları göremiyorsunuz?Mesela 9 yılda bu hükümetin 35 milyardolarlık bir özelleşitirme yaptığını görürsünüz ama aynı zamanda bu hükümetin merkez bankasındaki parayı kat ve kat artırdığını,bir zamanlar borç batağındaki ülkenin şimdi borç konsunda hiçbir sıkıntısının olmayışını,on binlerce kilometre yol ve hatları görmezsiniz.
    Sorguluyoruz efendim sorguluyoruz ama gerçekten sorgulanması gereken şeyleri sorguluyoruz.
    NOT:bu arada imzanız kurallara aykırı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GusFring -- 31 Ağustos 2011; 15:32:39 >

• Konudaki pek çok mesajın projedeki vizyonun yanında bile geçemediğini görüyorum, çok da yadırgamıyorum. Uzun yıllar bu ülkedeki standartlar vatandaşının çerçevesini dar tuttu. Vesayet himayesinde laftan ve boş ideolojiden başka bir şey üretilmedi. Biraz Özal bu gidişi değiştirdi ama ömrü kısa oldu.
    Yerel siyasetin laf salatasını bir kenara bırakırsak küresel boyutta bir projeyi konuşuyoruz. Dünyada söz sahibi olan güçlerin ve bölgemizdeki dengelerin, yeni oluşumların hesabı yapılmadan bu proje düşünülemez. Hepsinin uzun dönem makro hesapları yapılıp ona göre düşünülmüştür. Eskisi gibi işi sığ siyasete, kayıkçı kavgasına bırakıp oyun sahamızı mahalle kaldırımlarının yapılmasının konuşulmasına indirgemeye meraklı olanlar bu projeyi anlayamaz. Birileri Montreux dahil anlaşmaları tabu görüp, kaderci davranıp, lehine olabilecek değişiklikleri yaptıracak gücü kendisinde göremez ama işi bilen görür !

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Konudaki pek çok mesajın projedeki vizyonun yanında bile geçemediğini görüyorum, çok da yadırgamıyorum. Uzun yıllar bu ülkedeki standartlar vatandaşının çerçevesini dar tuttu. Vesayet himayesinde laftan ve boş ideolojiden başka bir şey üretilmedi. Biraz Özal bu gidişi değiştirdi ama ömrü kısa oldu.
    Yerel siyasetin laf salatasını bir kenara bırakırsak küresel boyutta bir projeyi konuşuyoruz. Dünyada söz sahibi olan güçlerin ve bölgemizdeki dengelerin, yeni oluşumların hesabı yapılmadan bu proje düşünülemez. Hepsinin uzun dönem makro hesapları yapılıp ona göre düşünülmüştür. Eskisi gibi işi sığ siyasete, kayıkçı kavgasına bırakıp oyun sahamızı mahalle kaldırımlarının yapılmasının konuşulmasına indirgemeye meraklı olanlar bu projeyi anlayamaz. Birileri Montreux dahil anlaşmaları tabu görüp, kaderci davranıp, lehine olabilecek değişiklikleri yaptıracak gücü kendisinde göremez ama işi bilen görür !

quote:

küresel boyutta bir projeyi konuşuyoruz

quote:

mahalle kaldırımlarının yapılmasının konuşulmasına indirgeme

Anlatmaya çalıştığım aslında tam olarak bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

quote:

Her varlığını satan bop çu hükümetin neden inşaat işlerine ağırlık verdiğini ve neden TOKİ denen kuruluşu satmadığını; sorgulayın.

İpucu size...

satılanları görüyorsunuzda neden kazanılanları göremiyorsunuz?Mesela 9 yılda bu hükümetin 35 milyardolarlık bir özelleşitirme yaptığını görürsünüz ama aynı zamanda bu hükümetin merkez bankasındaki parayı kat ve kat artırdığını,bir zamanlar borç batağındaki ülkenin şimdi borç konsunda hiçbir sıkıntısının olmayışını,on binlerce kilometre yol ve hatları görmezsiniz.
    Sorguluyoruz efendim sorguluyoruz ama gerçekten sorgulanması gereken şeyleri sorguluyoruz.

dostum ne dış borç azalması vikipediye sadece dış borç yazman yeterli uğraşmak istemezsen.

2001-2010 Dönemi [değiştir]

21 Şubat 2001'deki 2001 Türkiye ekonomik krizi'nde Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşanmasının ardından ülke yavaş yavaş ilerlemeye geçmiştir. 2008 Ekonomik Krizi'ni dahi dünyada en az zarar görerek atlatan ülkelerden birisi olan Türkiye günümüzde gerek ekonomik gerekse başka yönlerden sürekli ilerleyen bir ülkedir. IMF'ye olan borçlar 21 Şubat 2001'de 25.6 Milyar Dolar iken 10 yıl içerisinde yani 21 Şubat 2011'de 5.5 Milyar Dolar'a inmiş durumdadır. Enflasyon ise %68'den %4.8'e inmiş durumdadır. Türkiyede kişi başına milli gelir 10 yılda 3000$ dan 10.000$!a kadar ilerlemiş bulunmaktadır. Bunun en büyük göstergeleri ise Dünyanın en zenginleri listesine giren Türk sayısının artmasıdır. Şu anda Türkiye'nin yıllık geliri 230 milyar dolardan 736 milyar dolara yükselmiştir. Net asgari ücret 184 TL'den 629 TL'ye çıkmıştır. Bu olumlu gelişmelerin yanında, Türkiye dış borcu bu dönem içinde 120 Milyar dolardan 300 Milyar dolara kabaca 3 kat yükselmiştir.[2]

borcun azaldığı falan yok.

• ankara'nın metrosu bitmemeiş,toplu taşıması berbat, çılgın proje olarak hayvanat bahçesi yapılacaktı,fillere biner gezeriz artık, ankara'da her şey bitti,bir tek ikinci hayvanat bahçesi eksik kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

ankara'nın metrosu bitmemeiş,toplu taşıması berbat, çılgın proje olarak hayvanat bahçesi yapılacaktı,fillere biner gezeriz artık, ankara'da her şey bitti,bir tek ikinci hayvanat bahçesi eksik kaldı

yakında fillere ve atlara binilir zaten bu petrol fiyatları böyle artar ve amerikanın tekelinden çıkarılmazsa
  • görevini yaptı proje
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

quote:

quote:

İpucu size...

dostum ne dış borç azalması vikipediye sadece dış borç yazman yeterli uğraşmak istemezsen.

21 Şubat 2001'deki 2001 Türkiye ekonomik krizi'nde Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşanmasının ardından ülke yavaş yavaş ilerlemeye geçmiştir. 2008 Ekonomik Krizi'ni dahi dünyada en az zarar görerek atlatan ülkelerden birisi olan Türkiye günümüzde gerek ekonomik gerekse başka yönlerden sürekli ilerleyen bir ülkedir. IMF'ye olan borçlar 21 Şubat 2001'de 25.6 Milyar Dolar iken 10 yıl içerisinde yani 21 Şubat 2011'de 5.5 Milyar Dolar'a inmiş durumdadır. Enflasyon ise %68'den %4.8'e inmiş durumdadır. Türkiyede kişi başına milli gelir 10 yılda 3000$ dan 10.000$!a kadar ilerlemiş bulunmaktadır. Bunun en büyük göstergeleri ise Dünyanın en zenginleri listesine giren Türk sayısının artmasıdır. Şu anda Türkiye'nin yıllık geliri 230 milyar dolardan 736 milyar dolara yükselmiştir. Net asgari ücret 184 TL'den 629 TL'ye çıkmıştır. Bu olumlu gelişmelerin yanında, Türkiye dış borcu bu dönem içinde 120 Milyar dolardan 300 Milyar dolara kabaca 3 kat yükselmiştir.[2]

borcun azaldığını iddia eden var mı?minimum bir ekonomi bilgisi ile borcun fazlalığın aslında önemli bir kıstas olmadığını önemli olanın borcun milli gelire oranı olduğunu bilebilirsiniz.Amerika nın ülkemizden kat ve kat fazla dış borcu olduğunu hatırlatırım.Lütfen bilgimizin olmadığını konularda konuşmayalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

quote:

quote:

İpucu size...

borcun azaldığını iddia eden var mı?minimum bir ekonomi bilgisi ile borcun fazlalığın aslında önemli bir kıstas olmadığını önemli olanın borcun milli gelire oranı olduğunu bilebilirsiniz.Amerika nın ülkemizden kat ve kat fazla dış borcu olduğunu hatırlatırım.Lütfen bilgimizin olmadığını konularda konuşmayalım

bunu ben mi yazdım? kendinle çelişki içerisindesin fazla söze gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertblade -- 31 Ağustos 2011; 23:11:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nocen

Ha japonlara yaptıracaklarsa ozaman zaten mesele yok ama böyle proje Türklere kalırsa adı üzerinde çılgınlıkdan ibaret olur.

Ne demek Türklere kalsa......
    Türklerle bir derdin mi var ?

Evet var ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

@Ömer adli üyede müthis bir @lehrer35 potansiyeli görmeye basladim.

Sizden farklı düşündüğüm için beni lütfen eleştirmeyin.

Ben kişisel saldırıda bulunmuyorum ve kimsenin kalbini kırmamak için gayret sarf ediyorum.

Şu mesajıma ve sorularıma;

"Hâlâ bir Denizcilik Bakanlığımız yok maalesef.
    Denizcilik Müsteşarlığı statüsündeyiz. Neden dersiniz, 3 tarafımız denizlerle çevrili olduğu için olabilir mi?

Şimdi bu kanal müsteşarlık bünyesinde mi yapılacak? Bunun cevabını bu konuda bilen var mı? Yok. Ama bu bir proje değil mi?
    :)) "

cevap vermek yerine bende lehrer35 potansiyeli görmeye başladığınızı belirtmeniz pek de samimi gelmiyor bana.

Daha fazla yazmayayım konuya ama benim amacım kalp kırmak değil. Böyle anlaşıldıysam kusura bakmayın. Ben daha fazla yazmayayım konuya hiç önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 1 Eylül 2011; 1:37:37 >

• Proje gerçekleşir

Kanal kimsenin umurunda değil, Romanya (Köstence) ve Bulgaristan dışında pek kullanılabilir de değil, yasal olarak da şart değil, belki uzun bekletmeler nedeniyle kanala gemiler zorlanabilir hepsi bu

Proje, arsa, emlak nedeniyle gerçekleşir
  • Bir dahaki seçimin sonuna doğru "başlanacak", ondan sonraki seçimin sonuna doğru da "bitirilecek". İstanbul trafiği hepten mundar olacak, ama zeki halkımız çok mutlu olacak.
  • Doğruya doğru adam ne dedide yapmadı ? bekleyelim görelim 2023 vs diyorlar icraatleri görelim o kadar kolay değil bu işler hem ali ağaoğlu da yardımcı olacakmış
  • quote:

Sizden farklı düşündüğüm için beni lütfen eleştirmeyin.

Ben kişisel saldırıda bulunmuyorum ve kimsenin kalbini kırmamak için gayret sarf ediyorum.

Şu mesajıma ve sorularıma;

"Hâlâ bir Denizcilik Bakanlığımız yok maalesef.

:)) "

cevap vermek yerine bende lehrer35 potansiyeli görmeye başladığınızı belirtmeniz pek de samimi gelmiyor bana.

Daha fazla yazmayayım konuya ama benim amacım kalp kırmak değil. Böyle anlaşıldıysam kusura bakmayın. Ben daha fazla yazmayayım konuya hiç önemli değil.

Ben de kimseye kisisel saldirida bulunmuyorum.

Bir @lehrer35 potansiyeline sahip olmaktan gurur duyarsiniz diye düsünmüstüm. Saldiri olarak düsüneceginizi bilsem yazmazdim. Bilmeden kirdiysam özür dilerim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.