Şimdi Ara

Çılgın Proje'ye ne oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir "Çılgın Proje"miz vardı? Ne oldu ona? Hiçbir ön hazırlık yapıldı mı? Bununla ilgili bölümler oluşturuldu mu? Yoksa bir saman alevi miydi?

• israil geldi aklıma nedense allah allah
  • İkinci boğaz açılması mı?
  • Zaten " Çılgın " dı proje, aklı başında olan az sayıda kişi müdahale etmiş olmalı! Seçimde millet " vay anasını ne proje yavv " diye oy verdi, sonra geçti unuuldu!
  • ömer hoca profilini açmış
  • Seçimden öncede söylediğim gibi alelacele bilgisayar animasyoncularına hazırlatılmış,
    kandırmaca yutturmaca balonuydu...

burada tartışılması gereken iki önemli şey var aslında ..
    1-bu tür olaylar siyasetçilerin halkı nasıl aşağıladığını,cahil ve hor gördüğünü güzel bir şekilde ispatlıyor..
    bu konu biraz siyasete girdiği için geçiyorum.
    2- İkincisi boğaza kanal yapılmalı mı ?
    yapılırsa İstanbul un iyice kalabalıklaşıp öleceğini söylüyorlar

Karadenizden ege ye boru hattı yapılmasını daha uygun görenler var...
  • Millet boğazlar üzerinde tek söz hakkının bize ait olduğunu sanıyor sanırım. Rusya'dan izin almadan nasıl açıyorsunuz o tüneli, merak ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2023'de Ne olacak ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Millet boğazlar üzerinde tek söz hakkının bize ait olduğunu sanıyor sanırım. Rusya'dan izin almadan nasıl açıyorsunuz o tüneli, merak ettim.

Acilacak yeni bir tunelin bogazlar sozlesmesine dahil olacagini neye dayanarak soyluyorsunuz? Bence dahil olmamasi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Millet boğazlar üzerinde tek söz hakkının bize ait olduğunu sanıyor sanırım. Rusya'dan izin almadan nasıl açıyorsunuz o tüneli, merak ettim.

Acilacak yeni bir tunelin bogazlar sozlesmesine dahil olacagini neye dayanarak soyluyorsunuz? Bence dahil olmamasi gerekir.

Tam emin değilim ama bence Çılgın projenin bir amacıda alternatif bir güzergah oluşturup stratejik ve ekonomik güç kazanmak..
  • Bugünden yarına olacak bir şey değil. Zaten o şekilde açıklandı. Sadece etüt çalışmaları 2 yıl sürecek denildiğinde tarih mayıs 2011'di. Bitirilme hedefi ise 2023.
    Hükümeti sevmeyenler aman başarısız olsun da ülkenin yararına olacak şu işler de olmayıversin, bakın dediler yapmıyorlar havasında yaklaşımlarla sorgulayabilir ama bu hükümeti başkaları ile karıştırmayın. Yaparım derse yapar. Yapılmasın da vuralım diye apartta bekleyenler de üzülür. Tıpkı okullarımıza akıllı tahta, öğrencilere tablet bilgisayar verilmesini bile sorguladıkları gibi.
  • Doğuda çatışmalar sürerken yatırım olmaz uzun süre. Ben bir an önce başlanması taraftarıyım. Şu an boğazdan geçişlerde vergi alınmıyor diye biliyorum. Kanal geçişi olursa çok büyük paralar kazanabilir ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çikinoy -- 27 Aralık 2011; 19:46:58 >
  • Daha önce yapılan anlaşmalar gereği, Kanal geçişi bitse bile gemileri oradan geçmeye zorlama hakkımız yok...
    Boğaz bizim değil çünkü, en azından geçen gemilere karışamıyoruz.

quote:

Montreux Boğazlar Sözleşmesi'nin esas maddeleri şunlardır:

Boğazlar kayıtsız şartsız Türk hükümranlığına bırakılacak, tahkimat yapmak hakkı tanınacaktır.

Barış zamanında her devletin ticaret gemileri serbestçe geçebilecek, buna mukabil savaşta ve barışta asker ve sivil hava kuvvetlerinin geçmesine müsaade edilmeyecektir.

Savaş zamanında eğer Türkiye tarafsız kalmışsa ticaret gemileri geçebilecektir.

Barış zamanında denizaltı gemileri müstesna olmak şartıyla savaş gemileri on beş gün evvel Türkiye Hükümeti'ne haber verecek, gidecekleri yer, isim, tip ve adetleri bildirilecek ve uçak kullanmamak şartıyla Boğazlardan geçebileceklerdir.

Eğer Türkiye savaşa girmişse yalnız tarafsız devletlere mensup ticaret gemileri, düşmana hiçbir surette yardımda bulunmamak şartıyla gündüzün serbestçe geçebileceklerdir.

• Bir parmak bal çalınır ağazlara seçimden önce, seçimden sonra ortalıkta yeller eser. Tipik RTE politakası. Sadece o değil Ankara içinde bir sürü proje vardı ne oldu?
  • quote:

Daha önce yapılan anlaşmalar gereği, Kanal geçişi bitse bile gemileri oradan geçmeye zorlama hakkımız yok...
    Boğaz bizim değil çünkü, en azından geçen gemilere karışamıyoruz.

Dogurudur. Fakat daha hizli, daha guvenli ve daha ucuz bir gecis imkani varsa zorlamaya gerek kalmadan o gemiler kanali tercih edeceklerdir. Onemli olan ise bu yeni acilacak kanalin bogazlar sozlesmesine dahil olup olmadigidir.

Eger dahil degil ise yeni kanal ekonomik ve politik bir guc olabilir. Fakat yeni kanal uzerinde de ayni sozlesmeler gecerli olacaksa bunun hicbir anlami yoktur.
  • Varolan boğazdan bedavaya geçebilmek varken çok az gemi kanala para ödeyip geçmeyi tercih eder. Yok oradan da bedavaya geçeceklerse ne anladım ben bu işten?
  • ABD nin çok istediği bir proje olmalı
    Nede olsa savaş gemilerinin giremediği tek deniz Karadeniz
  • Bence daha çok bir seçim hamlesiydi. "Yapılır mı?" derseniz yapılır bence. Ancak "Türkiye'ye ne kazandırır?" derseniz boşu boşuna bir masraf olacak derim.
  • Yapılır diye düşünüyorum. Ancak büyük bir proje olduğu için şuan hazırlıklar-planlar vs devam ediyordur. Erkenden söylenmesinin sebebi de dediğiniz gibi seçimde oy toplama düşüncesiydi.
  • Çılgın projenin ilk duyuruluşundan itibaren projenin 10 yıldan erken bir sürede bitmeyeceği söylenmişti zaten ne bu telaş
    NOT:Anlayamadığım şey ise seçim sürecinden önce bu projelerin çoğunun uzun vadeli projeler olduğu söylenmişti .
    Ama tablet bilgisayar gibi konularda harekete geçildi acaba neden bunlar görülmüyor?Daha seçim sürecinde çıkalı kaç ay oldu mübarekler meclis bile tatilde ya hu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GusFring -- 28 Ağustos 2011; 15:39:08 >
  • Hayal mahsulu, uyduruk bir proje. Yalan propaganda ve imkansiz bos vaatlerin nasil nakde donustugune bakmak gerekir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.