Şimdi Ara

İstikbal Göklerdedir Sözü Hakkında ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
20.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün (?) böyle bir sözü var :

İstikbal göklerdedir

Sizce Atatürk burda gerçekten de uçakları falan mı kastetmiş ? Yoksa başka türlü mü yorumluyorsunuz?

Örneğin ben küçükken bir programda izlemiştim bi dilbilimci amca vardı . .Bundan 5-6 sene önce . Atatürk'ün böyle düşünmediğini söylüyor ( daha doğrusu uçakları kastetmediğini söylüyor) açıklıyordu görüşünü.Ama ne dediğini hatırlamıyorum tam olarak.Sadece başka bir şekilde açıklamıştı ve mantıklı bulmuştum.Şimdi sizin görüşünüzü almak istiyorum.

Saygılarımla .

edit : Lütfen isimlere daha fazla takılmayalım.Anlamı nedir bunun ? Uçaklar mı başka bişey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 10 Temmuz 2009; 16:28:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstikbal Göklerdedir: Anlamı ve Kökeni

"İstikbal göklerdedir" sözü, Türk havacılık tarihinin önemli bir figürü olan Kazım Karabekir Paşa'ya aittir. Bu söz, ilk kez 1923 yılında yayınlanan "İstikbal Göklerdedir" adlı eserinde yer almıştır.

Anlamı:

"İstikbal göklerdedir" sözü, geleceğin havacılık ve uzay teknolojilerinde olduğunu ifade eder. Bu söz, ülkenin ekonomik, askeri ve teknolojik ilerlemesinde havacılığın önemine vurgu yapmaktadır.

Hikayesi:

Kazım Karabekir Paşa, Türk Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir komutandı. Savaştan sonra, Türkiye'nin havacılık alanında gelişmesi gerektiğine inanıyordu. Bu görüşünü desteklemek için "İstikbal Göklerdedir" eserini yazdı.

Günümüzdeki Kullanımı:

"İstikbal göklerdedir" sözü, günümüzde de Türk havacılık sektörünün önemini vurgulamak için kullanılmaktadır. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bu sözü şirketinin sloganı olarak benimsemiştir.

Özet:

"İstikbal göklerdedir" sözü, geleceğin havacılık teknolojilerinde olduğunu belirten, Kazım Karabekir Paşa'ya ait bir sözüdür. Bu söz, Türkiye'nin havacılık alanında ilerlemesinin önemini vurgulamaktadır ve günümüzde de havacılık sektörünün önemini vurgulamak için kullanılmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o söz atatürkün değil,musolininindir.
  • nerde okuduğumu hatıramıyorum ama internette ara belki bulursun.

böyle atatürke mâl edilen çok söz var.yakın zamana kadar adalet mülkün temelidir sözüde atatürkün diye geçiyordu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

nerde okuduğumu hatıramıyorum ama internette ara belki bulursun.

böyle atatürke mâl edilen çok söz var.yakın zamana kadar adalet mülkün temelidir sözüde atatürkün diye geçiyordu..

Bazı sitelerde sanılanın aksine Mussolini'ye aittir diye geçiyor ancak nerde söylemiş bunu , kaynak falan var mı hiçbiri belirtmemiş. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 10 Temmuz 2009; 16:17:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

nerde okuduğumu hatıramıyorum ama internette ara belki bulursun.

Bazı sitelerde sanılanın aksine Mussolini'ye aittir diye geçiyor ancak nerde söylemiş bunu , kaynak falan var mı hiçbiri belirtmemiş. .

Ucak fabrikasinin acilisinda soylemisti diye biliyorum Ataturkun bu sozu resmi bile var ya

• ekşi, itü, uludağ gibi sözlüklerde birkaç kişi Atatürk'e ait olmadığını belirtmiş ama kaynak vermemişler.
    Google'de de kaynak yok...
    Ama sözlüklerin birinde güzel bir yorum vardı; Atatürk kızını havacılığa teşvik ederek ve sonradan ilk kadın Türk savaş pilotu olmasının yolunu açarak bu işe verdiği önemi gerçeğe dökmüştür.
    O bu sözü söyledi veya söylemedi. Gerçek olan onun havacılığa verdiği önemdir.
    Bazı kişiler bu sözün Allah'ı belirtmek için söylendiğini düşünmüşler!
    Yani... Neyse...
    Bu sözün ne için söylendiği belli; havacılığın gelişmesi demek bir ülkenin top yekün gelişmesi demektir.
    Bu iş için yetişmiş eleman, fabrika, ham madde ve birçok gelişmiş makina falan gerekecektir.
  • „Die Zukunft ist im Himmel.“

Mustafa Kemal Atatürk

http://www.zitate-online.de/sprueche/politiker/18908/die-zukunft-ist-im-himmel.html

Söz ATATÜRK'e aittir. Yukarıdaki site özlü sözler ve sahipleri hakkında bilgi veren bir Alman sitesi. Esasen çok ta önemli değil kime ait olduğu ama birilerine ATATÜRK'ün battığı kesin.

XX. yy başlarında uçak bir savaş aracı olarak henüz yeni kullanılmaya başlanmıştır. I. Dünya Savaşı yıllarında vurucu ana güç deniz kuvvetlerina ait gemilerdir. Hoş ABD de hala öyledir. Büyük önder ise geleceğin havacılıkta yani uçaklarda olduğunu vurgulamıştır. Özellikle nükleer başlık taşıyan füzelerin günümüzdeki önemi dikkate alındığında büyük önder ATATÜRK'ün na kadar ileri görüşlü bir insan olduğu bir kez daha görülmüş ve hatırlanmış olur. Anlamı dışında bir şey aramak yanlıştır. ATATÜRK'te hurafe yoktur. Olay ve olguları anlamanın en önemli koşulu yaşandıkları zamanın ve değerlerinin bilinmesidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım gaza gelip başlığı neden değiştirdin?
    Sözün Musolini'ye ait olduğuna dair her hangi bir kanıt yok...
  • mussolini mi o adam iki kelimeyi yanyana getirebiliyomuydu da böyle büyük laf edebilmiş.inandırıcılığı yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Arkadaşım gaza gelip başlığı neden değiştirdin?
    Sözün Musolini'ye ait olduğuna dair her hangi bir kanıt yok...

Sarı çizmeli Mehmet Ağa da söylese umrumda değil; ben ifade ettiği anlamla ilgilenirim , değiştirdim ayrıca

Ben şöyle düşünüyorum : İnsan havaya bakıp hayal kurar burda bu kastedilmiştir bana göre ; bu yüzden istikbal göklerdedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 10 Temmuz 2009; 16:35:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

mussolini mi o adam iki kelimeyi yanyana getirebiliyomuydu da böyle büyük laf edebilmiş.inandırıcılığı yok...

Çok haklısınız. Habeşistan işgali dışında hiç bir varlık gösterememiş faşist bir gazeteci sonuçta. Asıl ilginçlik bizim marazlı kafalarda. Askeri alanda geleceği gösteren bu akıl dolu sözü faşist bir lidere mal etmeyi beceriyor. Kıt aklı sıra sözün asıl sahibi ATATÜRK'ü önemsizleştirecek güya. Kaynak maynak hak getire. Yukarı mahalle de atıp aşağı mahallede kendileri inanırlar.
  • Atatürk hayalperest değildi ya...
    İstikbalin göklerde olduğunun en büyük kanıtı NASA'dır.
    Atatürk de mutlaka böyle bir olayı kafasında canlandırdı, hayal etmedi.
    Çünkü o ne düşündü ise hayata geçirmiş bir insandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

mussolini mi o adam iki kelimeyi yanyana getirebiliyomuydu da böyle büyük laf edebilmiş.inandırıcılığı yok...

Çok haklısınız. Habeşistan işgali dışında hiç bir varlık gösterememiş faşist bir gazeteci sonuçta. Asıl ilginçlik bizim marazlı kafalarda. Askeri alanda geleceği gösteren bu akıl dolu sözü faşist bir lidere mal etmeyi beceriyor. Kıt aklı sıra sözün asıl sahibi ATATÜRK'ü önemsizleştirecek güya. Kaynak maynak hak getire. Yukarı mahalle de atıp aşağı mahallede kendileri inanırlar.

Tamam da ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Mutlaka bir gerçeklik payı vardır.Ayrıca gün geçtikçe Atatürk'e ait olmayan onunmuş gibi gösterilen sözleri öğrendikçe diğer sözlerinin aidiyeti konusunda endişelenmemek kayıtsızlık olur diye düşünüyorum.

• adam ileriyi görüyodu da geride bıraktıkları 3 adım ötesini görmekte yetenekli mi o işin bambaşka bir kısmı...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

Tamam da ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Mutlaka bir gerçeklik payı vardır.Ayrıca gün geçtikçe Atatürk'e ait olmayan onunmuş gibi gösterilen sözleri öğrendikçe diğer sözlerinin aidiyeti konusunda endişelenmemek kayıtsızlık olur diye düşünüyorum.

ya akıl var mantık var.hangi çağdayız elin italyanı bu lafı duymamışmıdır demezmi bu bizim salak mussoliniye ait atatürkün sözü değil diye.
    çamur at izi kalsın.bir zümre var ki atatürkle kuyruk acıları var o yüzden nerden vursak da vursak acaba diye çaba içindeler devamlı.

• Atatürk'ün uçakları kastettiğine eminim.
  • İnternette baktım o kadar bulamadım Mussolini'ye ait olduğunu gösteren kanıt.İtalyanların kendi sitelerinde de yok
  • Göklere çıkmadan önce yerde halletmek gereken birçok iş var ...
  • Uzay arastırmalarını kastediyordu.Büyük devletlerin uzay calısmalarını biliyordu.
  • quote:

ATATÜRK'a ait olmadığı halde ATATÜRK'e aitmiş gibi gösterilen hiç bir şey yoktur. Aynı sözleri bir başka büyük insanda söylemiş olabilir. Aklın yolu bir sonuçta. Genel konulara ilişkin saptamalar binlerce akıllı kişi tarafından yapılabilir. Bunda bir gariplik yok. Patenti alınacak özel alan değil bu konular. Başka bir konuda ATATÜRK'ün söylediği sözün bir benzerini söylemiş bir akil insana rastlanıldığında düşünülmesi gereken çizgi budur. Kimse kimseden kopya çekmez. Sadece bu düşünce ve sözleri üretenlerin ne kadar ileri görüşlü insanlar olduğunu gösterir. Yani büyük önder dünyanın en iyilerinden biri idi...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.