Şimdi Ara

CengizHan'in TÜRKLER hakkindaki sözleri, NE DERECE HAKLI GÖRELİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
1
Favori
50.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Türk’ler Çinli kadınlarla, Moğol kadınlarla, Tunguz kadın- larla, Mançu soylu kadınlarla, daha sonra Arap, Acem ve Rum kadınlarla evlenip çocuk peydahlama- salardı şu koca dünyada Türk’leri yenecek ve Türk’ leri ezip geçecek, kurdukları devletleri yıkıp ortadan kaldırmaya hiç bir milletin gücü yetmezdi. Hatta ben bile hiçbir şey yapamazdım Türk’lere der ve devam eder. Ama onlar hep yabancı kadınlar alarak, o kadınlardan kanları bozuk evlatlar peydahlayarak kendi kanlarını bozdular, bozuluncada dirlik ve birlikleri bozuldu. Devletleri yıkıldı, tüm Türk’ ler çığıl çığıl dağılıp yurtlarından oldular"

bi takım haklı bana göre sonucta asıl gen en çok babadan alsada annede önemli. yoruma açık aslında ama benim fikrim keşke tarih boyunca hem analarımızın türk olmasından yanaydım. Çoğu padişahımızı annesi yabancı sırp rus bulgar aranuvut vb.

KISA ÖRNEK VERİRSEK; 2.Selimin annesi HÜRREM SULTANDIR. İçkici bi padişahtır ve sonucunda harem cariye kovalarken öldügü söylenir herkes tarafından. Zaten Duraklama devri 2.selimden sonra başlıyor.

Kanuninin boğdurdugu halkın sevdigi, yeniçelerin tek padişah ismi arkasında durdugu ve Avrupalı elçilerin bile överek söz ettigi MUSTAFA padişah olsaydı seyir değişirmiydi bilinmez.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cengiz Han'ın Türkler Hakkındaki Sözleri: Ne Derece Haklı Görüyor Sunuz?

Cengiz Han'ın Türkler hakkındaki sözleri, yüzyıllar boyunca tartışma ve yorum konusu olmuştur. Bu sözlerin doğruluğunu değerlendirmek, Türk tarihine ve kültürüne ilişkin derin bir anlayış gerektirmektedir.

"Türkler, dağlar gibi sağlam ve kaya gibi dayanıklıdır."

Bu söz, Cengiz Han'ın Türklerin fiziksel gücüne ve dayanıklılığına olan hayranlığını yansıtmaktadır. Türklerin zorlu ortamlara dayanma ve savaşlarda başarı elde etme konusundaki yetenekleri, sözün doğruluğunu destekleyen tarihi kanıtlarla doğrulanmaktadır.

"Türkler, okçulukta ustadır ve at üzerinde eşsizdir."

Cengiz Han'ın bu sözü, Türklerin askeri becerilerine ve atlı savaşçılık konusundaki uzmanlıklarına dikkat çekmektedir. Türk süvarileri, hızları, manevra kabiliyetleri ve ölümcül okçuluk becerileriyle tanındılar.

"Türkler, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerinde yenilmezdir."

Bu söz, Cengiz Han'ın Türklerin gücünün, birlik ve beraberliklerinde yattığına inandığını göstermektedir. Türkler, aşiret bağları ve ortak bir kültürel mirasa sahip olmaları nedeniyle, savaşlarda ve zor zamanlarda bir araya gelme ve birbirlerini destekleme konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahiptiler.

Sonuç:

Cengiz Han'ın Türkler hakkındaki sözleri, Türklerin fiziksel gücü, askeri becerileri ve birlik içinde hareket etme yetenekleri hakkındaki gözlemlerini yansıtmaktadır. Bu sözlerin ne derece haklı olduğu, Türk tarihinin ve kültürünün incelenmesiyle değerlendirilebilir. Cengiz Han'ın sözleri, Türklerin yüzyıllar boyunca gurur duydukları ve benimsedikleri önemli nitelikleri vurgulamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şehzade Mustafa Kanuni'nin babası Yavuz Sultan Selim'e benzetiliyor , gerisini sen düşün.
  • moğollar turan birliğinden olduğu için ırkçılık yapmış.benim bildiğim hunlar 2 milletten oluşur türkler ve moğollar.türkler çekik gözlü bir millet olduğu için özünü kaybetmiş demek istemiş ama milletlerin karışmasında bir problem yok.yani cengiz hanın sözü geçersizdir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FB253030B

Şehzade Mustafa Kanuni'nin babası Yavuz Sultan Selim'e benzetiliyor , gerisini sen düşün.
    Mustafanın annesi de Arnavuttu.
  • Türk kızlarından kaynaklanıyor, biraz bakımlı en azından kılsız olsalardı bunlar olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Otorité

Mustafanın annesi de Arnavuttu.

Kaynak varmı kardeş
  • Bırakın şu ırkçılığı.Hiçbir Türkün diğer ırkların insanlarından farkı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onz

Türk kızlarından kaynaklanıyor, biraz bakımlı en azından kılsız olsalardı bunlar olmazdı.
    Aynen yabancı kadınlardan hoşlanmak genlerimde var. Karşı gelemiyorum.
  • quote:

Türk kızlarından kaynaklanıyor, biraz bakımlı en azından kılsız olsalardı bunlar olmazdı.

+1
  • Hakketen lan turklerin geninde var yabanci kiz istegi .ulan iskandiriav ulkeleronden birinde kiz arkadasim olsun baska bisey istemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ben genetiyimi ölctürdüm. %60 Türk %30 Roma (rum) %10 kürt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgehan.

Şehzade Mustafa Kanuni'nin babası Yavuz Sultan Selim'e benzetiliyor , gerisini sen düşün.

Dedesinin izinden mi gelir diyorsun ? Bu konuyu araştırmak lazım lakin halk içinde padişah olması beklenen tek şehzadedir kendisi. Kanuni nasıl bir fikre kapılıp boğduruyor öğrenmek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gitarist®

quote:

Dedesinin izinden mi gelir diyorsun ? Bu konuyu araştırmak lazım lakin halk içinde padişah olması beklenen tek şehzadedir kendisi. Kanuni nasıl bir fikre kapılıp boğduruyor öğrenmek gerek.

Hürrem'in ağzına bakıyo hürrem tahta beyazıtı geçirmek istiyo aslında ama Selim geçiyo Selim'de aralarındaki en beceriksizi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gitizen

Hakketen lan turklerin geninde var yabanci kiz istegi .ulan iskandiriav ulkeleronden birinde kiz arkadasim olsun baska bisey istemem

Aynen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eden Hoover

quote:

Alıntıları Göster
    Fatih Sultan Mehmetten Sonra Annesi Türk olan 1 Padişah yok..........

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

Alıntıları Göster
    Yav yüz kere yazdım şu milletin soyunu sopunu padişah anneleriyle değerlendirmeyin, siz kendinizi padişah soyundan mı sanıyorsunuz diye. Ayrıca Osmanlı'da Türklerle Gayrimüslimler ayrı mahallelerde yaşıyordu.
  • quote:

quote:

quote:

Hürrem'in ağzına bakıyo hürrem tahta beyazıtı geçirmek istiyo aslında ama Selim geçiyo Selim'de aralarındaki en beceriksizi .

Orası doğru olabilir. Ama kasteddiğim Kanuni'nin düşmüş olduğu gaflet ve dalalet. Aşk ile devlet işlerini karıştırmış. Cihan Padişahı kendi eliyle bitiriyor soyunu. Devamında kaç akıllı padişah var ki Allah aşkına.
    Mustafa bir dönemeç Osmanlı için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orası doğru olabilir. Ama kasteddiğim Kanuni'nin düşmüş olduğu gaflet ve dalalet. Aşk ile devlet işlerini karıştırmış. Cihan Padişahı kendi eliyle bitiriyor soyunu. Devamında kaç akıllı padişah var ki Allah aşkına.
    Mustafa bir dönemeç Osmanlı için.

Kanuni yerince başkası geçsede gene başarılı olurdu. Babası orduyu , hazineyi hazır bıraktı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB253030B -- 9 Ocak 2012; 18:55:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cautiondrunk

"Türk’ler Çinli kadınlarla, Moğol kadınlarla, Tunguz kadın- larla, Mançu soylu kadınlarla, daha sonra Arap, Acem ve Rum kadınlarla evlenip çocuk peydahlama- salardı şu koca dünyada Türk’leri yenecek ve Türk’ leri ezip geçecek, kurdukları devletleri yıkıp ortadan kaldırmaya hiç bir milletin gücü yetmezdi. Hatta ben bile hiçbir şey yapamazdım Türk’lere der ve devam eder. Ama onlar hep yabancı kadınlar alarak, o kadınlardan kanları bozuk evlatlar peydahlayarak kendi kanlarını bozdular, bozuluncada dirlik ve birlikleri bozuldu. Devletleri yıkıldı, tüm Türk’ ler çığıl çığıl dağılıp yurtlarından oldular"

bi takım haklı bana göre sonucta asıl gen en çok babadan alsada annede önemli. yoruma açık aslında ama benim fikrim keşke tarih boyunca hem analarımızın türk olmasından yanaydım. Çoğu padişahımızı annesi yabancı sırp rus bulgar aranuvut vb.

KISA ÖRNEK VERİRSEK; 2.Selimin annesi HÜRREM SULTANDIR. İçkici bi padişahtır ve sonucunda harem cariye kovalarken öldügü söylenir herkes tarafından. Zaten Duraklama devri 2.selimden sonra başlıyor.

Kanuninin boğdurdugu halkın sevdigi, yeniçelerin tek padişah ismi arkasında durdugu ve Avrupalı elçilerin bile överek söz ettigi MUSTAFA padişah olsaydı seyir değişirmiydi bilinmez.

birader senın osmanlı dedıgın bizansın islami versiyonuydu anlayacagın bastan bozuktu soyları bu konu hakkında kıtap okursan anlarsın ama tarafsız yazarların kıtaplarını oku gen olayı dogru ama bu sozu dedıgın kısı soyledı mı soylemedı mı bı belgen var mı elınde cengiz han-mogolar gocebe bi toplumdu ve sureklı goc ettıklerı ıcın bu kadar cok alana yayılıp ele gecırmıslerdır ancak bu gocebe yasam tarzından dolayı bu hukumdarlık pekte uzun surmemıstı ayrıca gocebe bı toplum oldukları ıcın yazılı bı belge vermedıklerı aşıkar bu konuda bu dedıgın baska bırı tarafından cengız han soyledı dıye bızım mılletı gaza getırmek ıcın soylenmıs olabılır tabı bu bır varsayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Baykuş

Nerde ölçtürdün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onz -- 9 Ocak 2012; 18:57:12 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.