Şimdi Ara

Cevap: Sultan Abdülhamit hakkındaki bu bilgiler doğrumudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • von bismarcks'nin lafıdır (alman birliğinin kurucusu muydu neydi ilgilenenler daha iyi bilir) dünyada yüz gram akıl varsa doksanı abdulhamitte, beşi bende, kalan beşi de diğer devlet liderleri arasında paylaşılmış durumdadır.
    e şimdi bir devlet büyüğü, kendisinden evvel abdulhamiti övmüş, biz hâlâ kızıl sultan vs... hani adam dese ki 45'i onda, 45'i bende, gerisi paylaşılmış, anlarım iltifattır derim. adam kendisine 5 vermiş abdulhamite 90. artık yorumu size bırakıyorum.

• blackstonewashere B kullanıcısına yanıt
    Kızıl sultan diyen kim? Ermeniler ve türevi kimseler.. Burada niyet açıkça bellidir.
  • Bismarck'in öyle bir sözü yok. Bunu belirteyim, diger sorulari da baskalari cevaplar artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav arkadaş hemen adamın söylediği sözü bile yalanladılar. bu nasıl bir nefrettir.
  • Kendisine zarar gelmesin diye Rusları Osmanlı üzerine salan bir adamın böyle bir söz söylediğine inanmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

yav arkadaş hemen adamın söylediği sözü bile yalanladılar. bu nasıl bir nefrettir.

"Adamin söyledigi söz"e kaynak gösterir misin?

Almanca'da zaten beyin gramla ölcülmez. Türkce'de cok kullaniliyor. Örnegin "bir gram beynin yok" gibisinden. Belli ki bir Türk o sözü Bismarck'a atfetmis.

Bismarck'in "Kutsal oldugu iddia edilen kitaplar bozulmustur ama kuran öyle degildir" tarzinda bir sözü oldugu da iddia ediliyor.

Cikis noktasi Mehmet Cebeci. Almanya'da Türk-Islam Birligi'yle beraber calismalari var. Kendisi bu söze kaynak gösterebiliyor mu? Hayir.

Aklima Napolyo'nun sözde "Bana türklerden olusan bir ordu verin, Dünya'yi fetheddyim" sözü geldi.

Bu tarz mitlere inanmak kime ne gercekten fayda sagliyor anlamasi güc.

• Möcker kullanıcısına yanıt
    adam söylememiş olsa bile abdulhamit zaten tarihçilerin söylediğine göre bulunmaz bir lidermiş. zaten abdulhamit o kadar iyi olsa da o devleti parçalanmaktan kurtaramazdı. Allahın kanunlarından yavaş yavaş ayrılan devletin parçalanması normaldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

adam söylememiş olsa bile abdulhamit zaten tarihçilerin söylediğine göre bulunmaz bir lidermiş. zaten abdulhamit o kadar iyi olsa da o devleti parçalanmaktan kurtaramazdı. Allahın kanunlarından yavaş yavaş ayrılan devletin parçalanması normaldir.

Abdulhamit üzerine bir sey yazmadim ben. Sadece gereksiz mitlerle ugrasmak yerine "Tarih" ile ugrasalim diyorum.

• Ya itin bir tarafına ya peygamber seviyesine çıkarmaktan başka yok yok heralde

Osmanlı Abdülhamid döneminde taviz politikası uygulamıştır malesef

Ama hatasıyla sevabıyla son dönemin kaliteli adamlarından biriydi.

Bismarck'ın 100 beyin varsa 90'ı Abdülhamid'te olayı yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uhtred Ragnarson -- 12 Ağustos 2015; 16:02:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Möcker

quote:

yav arkadaş hemen adamın söylediği sözü bile yalanladılar. bu nasıl bir nefrettir.

"Adamin söyledigi söz"e kaynak gösterir misin?

Almanca'da zaten beyin gramla ölcülmez. Türkce'de cok kullaniliyor. Örnegin "bir gram beynin yok" gibisinden. Belli ki bir Türk o sözü Bismarck'a atfetmis.

Bismarck'in "Kutsal oldugu iddia edilen kitaplar bozulmustur ama kuran öyle degildir" tarzinda bir sözü oldugu da iddia ediliyor.

Cikis noktasi Mehmet Cebeci. Almanya'da Türk-Islam Birligi'yle beraber calismalari var. Kendisi bu söze kaynak gösterebiliyor mu? Hayir.

Aklima Napolyo'nun sözde "Bana türklerden olusan bir ordu verin, Dünya'yi fetheddyim" sözü geldi.

Bu tarz mitlere inanmak kime ne gercekten fayda sagliyor anlamasi güc.

Bismark'ı araştırmadım daha önce ama Napolyon'un sözleri ile alakalı bir kitapta geçen şeyler var.

• Abdulhamit babadir candir kraldir padisahdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dokt****ak

Otto von bismarck a ait bu soz. Internetten arastirabilirsin.

Kaynağı bizimle paylaşır mısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bismarckın bu sözü yalansa bile Abdülhamid son 100 yılın en iyi devlet adamıdır Allah rahmet eylesin ona söven zihniyette onun yaptırdığı ulaşım iletişim eğitim araçlarından yararlanır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.