Şimdi Ara

Freud'un çocuk yapmak hakkındaki sözleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Çocuk yapmayı doğal ihtiyacın zaruri olarak giderilmesi gibi karmaşıklıktan çıkarıp, üzerinde düşünülmüş sorumlu bir eylem seviyesine çekebilseydik, insanlık için en büyük zaferlerden birini kazanmış, doğanın koyduğu sınırlardan esaslı şekilde özgürleşmiş olacaktık.”

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• valla hindistan, pakistan, bangladeş, endonezya gibi insanların açlıktan afedersiniz ama bok tükettiği ülkelere bakıyorum, bir de lüksemburg, irlanda, belçika, israil gibi nüfusu az yerlerdeki insanların yaşam kalitesine bakıyorum, buradan 990'lı yıllarda yaşamış iranlı bir alimin sözü hakkında söylenecek tek şey, Beyhaki bunu söyledi çünkü savaşacak ve vergi verecek halk lazımdı:)

• Allah kimseyi öylesine, sebepsiz bir şekilde çocuk yapmayı isteyecek kadar boş yapmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

Allah kimseyi öylesine, sebepsiz bir şekilde çocuk yapmayı isteyecek kadar boş yapmasın.

"Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim." (Beyhakî, VII/81)

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

"Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim." (Beyhakî, VII/81)

Alıntıları Göster

din inanç olmaktan çıkıp, allahın varlığı gerçekten kanıtlı olsaydı. ben yine tapmazdım

• izayoi kullanıcısına yanıt
  • quote:

Alıntıları Göster

valla hindistan, pakistan, bangladeş, endonezya gibi insanların açlıktan afedersiniz ama bok tükettiği ülkelere bakıyorum, bir de lüksemburg, irlanda, belçika, israil gibi nüfusu az yerlerdeki insanların yaşam kalitesine bakıyorum, buradan 990'lı yıllarda yaşamış iranlı bir alimin sözü hakkında söylenecek tek şey, Beyhaki bunu söyledi çünkü savaşacak ve vergi verecek halk lazımdı:)

• thevictorious kullanıcısına yanıt

Bir tanrı neden yarattığı kulların çocuk yapmasıyla ilgilenir awk

Tanrıya trip atmak saçma olacak ama sanane yani her şeyime karışıyon bari çocuk yapıp yapmayacağıma karışma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster

Hiçbirinin kaynağı direkt peygamber değil. Buhari, Müslim, Tirmizi, Ali, Veli. O yüzden peygamber sözü olmaktan çok hurafeye, iftiraya yakınlar.

Savaşta sayıca üstün olmamız lazım şeklinde yorumladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

Bir tanrı neden yarattığı kulların çocuk yapmasıyla ilgilenir awk

Tanrıya trip atmak saçma olacak ama sanane yani her şeyime karışıyon bari çocuk yapıp yapmayacağıma karışma.

yok öyle bir şey zaten. çok nüfus çok iş gücü demek, tarlada çalışacak daha fazla kişi ve kişi başı daha az ücret demek, ayrıca daha fazla vergi mükellefi ve daha fazla potansiyel asker demek. eski çağlarda üremek çok karlıydı. o yüzden hepsi eski olan dinlerin tümü üremeyi teşvik eder.

• bu freud her poha tarak kürek konuşmuş bir poh yok. bukowski de öyle ergenlerin popüler yapması işte.

• Her şey için anti natalizm

• Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt

Türkiye'de kim 150000 dolar kazanıyo amg.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaLpazan

Türkiye'de kim 150000 dolar kazanıyo amg.

yabancı çevirisi yapmış, kızın daha küçük olup daha fazla kazanmasıda ondan Freud'un çocuk yapmak hakkındaki sözleri 

• thevictorious kullanıcısına yanıt

Ona da bahane hazırdır. "Batı bu toplumları sömürdü" derler. Hiçbir şekilde suçu, sorumlulukları bok içinde yüzdükleri hâlde tavşan gibi üreyip duran cahil toplumlarda aramazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeeki insanların çocuk yapmadığı bir dünya günümüz dünyası. bu şekilde giderse insanlığın iq ortalaması giderek düşecek ve anarşi dünyaya hakim olacak. Üremeyen toplumlar yok olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 6 Mayıs 2021; 3:40:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

din inanç olmaktan çıkıp, allahın varlığı gerçekten kanıtlı olsaydı. ben yine tapmazdım

Alıntıları Göster

Bunu bilsem senelerce ateistlere gerçeği ispatlamaya çalışmazdım. Neyse, en azından sevap kazanmışımdır.

• Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt

Rabiayı delmişler...

• Aklı başında, eğitimli ve vicdan sahibi insanların işi gücü bırakıp çatır çatır çocuk yapması lazım.

Yoksa ne yazık ki babundan bozma maymun nesli dünyayı ele geçirecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.