Şimdi Ara

Lensi takar takmaz gözüm fena yandı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
12.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 hafta lense ara verdim şimdi yenisini aldım.Takıyım dedim daha gözüme deydirir deydirmez gözüm acayip yanmaya başladı şuan açamıyorum gözümü.Kıpkırmızı oldu gözüm.Valla yerlerde kıvrandım yalanım yok.Yeni açtım daha şimdi.Neden olmuş olabilir ? İlk başlarda sıkıntısız kullanıyordum.Lenslerin oasys.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lens Takınca Göz Yanması

Lens taktıktan sonra gözünde yanma hissi yaşadıysan, bu durum çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Lens takınca göz yanması, lens kullanan kişiler arasında yaygın bir sorundur. Eğer sen de bu sorunu yaşıyorsan, göz sağlığını korumak için atman gereken adımlar hakkında bilgi edinmek önemlidir.

Lens Gözünü Neden Yakar?

Lens takınca göz yanmasının birkaç olası nedeni vardır:

• Alerjik Reaksiyon: Bazı kişiler lenslerin malzemesine karşı alerjik olabilir, bu da gözlerde kızarıklık, kaşıntı ve yanmaya neden olabilir.
    • Göz Kuruluğu: Lensler göze takıldığında, gözyaşlarını emebilir ve bu da göz kuruluğuna yol açabilir. Göz kuruluğu, gözlerde yanma ve tahrişe neden olabilir.
    • Lenslerin Uygun Olmaması: Lenslerin gözüne tam olarak oturması gerekir. Uygun olmayan lensler, göze sürtünebilir ve yanmaya neden olabilir.
    • Lenslerin Kirli Olması: Kirli lensler, gözü tahriş edebilecek bakteriler ve diğer mikroorganizmaları barındırabilir.

Lens Takınca Göz Yanması Ne Yapmalısın?

Lens taktıktan sonra gözünde yanma hissedersen, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Lensleri Çıkar: Lensleri derhal çıkar ve gözlerini temiz suyla yıka.
    • Göz Doktoruna Başvur: Göz yanması birkaç saatten fazla sürerse veya diğer semptomlar eşlik ediyorsa, göz doktoruna başvurmalısın.
    • Lens Bakım Talimatlarına Uy: Lenslerini üreticinin talimatlarına göre temizle ve sakla.
    • Tek Kullanımlık Lensleri Tercih Et: Tek kullanımlık lensler, tekrar kullanılabilir lenslere göre daha hijyeniktir ve göz yanması riskini azaltır.
    • Göz Damlası Kullan: Göz kuruluğunu azaltmak için yapay gözyaşı damlaları kullanabilirsin.

Lens takınca göz yanması, çoğu durumda geçici bir sorundur. Bununla birlikte, bu sorunu sık sık yaşıyorsan, göz sağlığını korumak için lens kullanımını yeniden değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lensi ters takmaya çalıştıysan veya takarken göze zarar verdiysen? Solüsyon gözüne uygun değilse, gözün hassas anına denk gelmişse vs vs uzatabilirim konuyu..
  • Elini sabun ile yıkadıktan sonraçok iyi durula lensi eline almadan önce

Solusyonu yenile lens kabındaki
    Farklı markalara geçme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nakuğod

Elini sabun ile yıkadıktan sonraçok iyi durula lensi eline almadan önce

Farklı markalara geçme

Oasys kullanıyorum.Solüsyona koymadım zaten kutunun içinde solisyon vardı.aldım elime kurumasını bekledim biraz ışığa tuttum 123 yazısını gördüm.Çanak şeklinde yapıp gözüme koydum.Koyar koymaz fena yaktı.önceden çok rahat kullandım sonra batma yaptı ara verdim.Şimdi de bunlar oldu.

• Up

• Fıstıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlangoç Cevahir

quote:

Orijinalden alıntı: Nakuğod

Elini sabun ile yıkadıktan sonraçok iyi durula lensi eline almadan önce

Farklı markalara geçme

Oasys kullanıyorum.Solüsyona koymadım zaten kutunun içinde solisyon vardı.aldım elime kurumasını bekledim biraz ışığa tuttum 123 yazısını gördüm.Çanak şeklinde yapıp gözüme koydum.Koyar koymaz fena yaktı.önceden çok rahat kullandım sonra batma yaptı ara verdim.Şimdi de bunlar oldu.

Kurumasını bekledim derken?

• Lensin kurumasını neden bekliyosun ki kardeş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qua1912

Lensin kurumasını neden bekliyosun ki kardeş ?

Sırılsıklamken çanak şeklini almıyor.Nemli kalmasını bekledim.Bekledim derken 30-40 saniye falan en fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlangoç Cevahir

quote:

Orijinalden alıntı: qua1912

Lensin kurumasını neden bekliyosun ki kardeş ?

Sırılsıklamken çanak şeklini almıyor.Nemli kalmasını bekledim.Bekledim derken 30-40 saniye falan en fazla.

İlla çanak şekli felan almasına gerek yok ki. Elini düzgünce yıkadıktan sonra solüsyonun içinden çıkartıp direkt tak lensi. Kuru lensin batma yapması kadar doğal bir şey yok. Eğer gözünde kuruyorsa refresh göz damlaları oluyor onlardan al kurudukça damlat.
  • bende lens kullanıyorum bi kaç kere banada oldu ama yerlerde kıvranmadım o halde dışarıya çıktığım bile oldu mecburiyetten lensleri hala tam takamıyorum 2-3 dkmı alıyor ve solüsyonuna kullanım süresine temizliğide önem vermiyorum 1 aylık solüsyon 5. ayında çeyrek var içinde lenslerde 4 kutu kullandım her kutu 1 ay 9. aydayım 2 kutu daha var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMack

bende lens kullanıyorum bi kaç kere banada oldu ama yerlerde kıvranmadım o halde dışarıya çıktığım bile oldu mecburiyetten lensleri hala tam takamıyorum 2-3 dkmı alıyor ve solüsyonuna kullanım süresine temizliğide önem vermiyorum 1 aylık solüsyon 5. ayında çeyrek var içinde lenslerde 4 kutu kullandım her kutu 1 ay 9. aydayım 2 kutu daha var

Benim gözümü öyle böyle değil çok fena yaktı.Yerlerde kıvrandım valla yarım saat.Hafif yanma bana da olmuştu ama bu cayır cayır yaktı.

• solüsyonu değiştirdin mi? tek gözün mü yandı? eğer öyle ise toz kaçmış yada korneana zarar vermiş olabilirsin eski solüsyon ile lensleri yıkayıp bir de sağlam gözüne dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.