Arkadaşlar iguanamı ısıtmak için kısa bir sürelik için bir çözüğm geliştirdim.
Akvaryum içine duy aldım duyu taktım normal lamba aldım 40 watlık sonra bunu forlye ile kapladım ama nedense duman çıktı ilk baştan plastiğide kaplamıştım öyleki plastik karardı hemen çıkardım şimdi çok hafif var ama erimiş değil sağlam sadece renk gitmiş ucundan. sorun şu ki duyu tuttuğumda çok ısınıyor ama odamda kullandığım duy öyle değil ama onda şu ekonomik lamblaardan var philips.
Şimdi o o yüzden mi ısınmıyor yoksa bu duyda bir problemmi var folye yapmış olabilirmi elektrikçi olan veya anlayan arkadaşlar el atın bir :)
folyo soğutma sağlamaz
folyoyu çıkarmayı dene
ısınma normaldir.zaten ısınmasa işini görmez...
Folyoyu soğuma için değil ısıtma yapması için taktım birde ışık çok yayılmasın diye çünkü iguanamı ısıtacak, ısı taşı bulana kadar :).
folye ile kaplamamın sebeni ise çevreye ışık yaymaması için şuan yayıyor ama çok ufak ve şuanda çok duman çıakrdı akvaryuma lamba takılan yer duman oldu şimdi yine kapattım off yaa :(. duy içindeki kablolara baktım erime yok herşey normal
evde iguana mı besliyon ???
Evet sıcak ortam lazım maalum kalofer yakmak için erken daha
o plastik duyu mpulle beraber sararsan tabiiki çok aşırı ısınmadan duy zarar görür.o duyların porselen olanları var onları kullanmanı tavsiye ederim ..kalıcı olarak bir şey yapmak istersen .. duvar tipi glop duylar var dır gerçi onlarda plastiktir. fakat duy etrafına karpuz diye tabir ettiğimiz (banyo ve balkon aydınlatmalarında kullanılır) plastik yuvarlagı gecirip o plastigi siyah sprey boyayla boya 2 kat ışık vermemesi için . ve at akvaryumun içine etrafını taş kum vb. şeylerle besle al sana ısı taşı ömür boyu kullan
Şimdi ayakkabı boyasıyla boyadım ama ne kadare faydaıs olur bilmiyorum. Daha doğrusu cama yapışırmı yapışsada lamba yandığında oluşacak ısı boyayı dökermş muamma :). bu saatte cam boyasını bulamayacağıma göre ve Türk olduğumuza göre değişik yollar deniyelim.
Bizden başka hangi millet çay kaşığını tornavida gibi kullanır :)
Biz de ayakkabı boyası kullanalım belki faydası olur.
Bu arada iguanası olan var mı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme