bizde de pardus projesi vardı bir aralar. bill gates ülkeye geldi gitti proje rafa kalktı. |
Çin, ABD’ye olan bağımlılığını azaltmak için kendi işletim sistemini geliştiriyor (3. sayfa)

-
-
yuh... Çin bunu en az 10 yıldır geliştiriyor ki... MS botları hemen çamur atma yarışına girer alay eder...
-
Çin bu işi çözmüş.Amerika’ya bağımlılıktan her şey çıkacağını biliyor.Önlemini alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hissiz B 1 R adaM -- 5 Temmuz 2022; 13:21:9 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Linux bir şirkete ait değil ve açık kaynak. Yani amerikan değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
işin acı veren tarafı şu.android ve benzerleri bu işletim sistemide dahil,linux tabanlı,bill gates bile samsung kullanıyor.Linux almanya menşeili bir işletim sistemidir.çinliler ve diğer uzakdoğulular bu alman işletim sistemini aldılar,çalıştılar,geliştirdiler,şu an linux tabanlı işletim sistemlerinin neredeyse kullanılmadığı alan kalmadı.evet hala bazı konularda windows un gerisinde ancak en güçlü rakibi oldu.2008 yılında yerli işletim sistemi pardus piyasaya sürüldü,her ne kadar windows kopyası gibi gözüksede aslında oda linux tabanlı geliştirildi.ancak bizler uzakdoğuluların yaptığını yapamadık.günün ihtiyaçlarını karşılayacak talebi oluşturamadı.beceremedik.ama elin oğlu başardı.
saygılar........................
-
Hocam linuxun göbek kordonu hukuku amerikanın elinde. Lisanslarıyla ilgili problem yaşasanız büyük ölçüde dava amerikada görülür. E o zaman sapı amerika kökü amerika.
tr.m.wikipedia.org
Free Software Foundation - Vikipedihttps://tr.m.wikipedia.org/wiki/Free_Software_Foundation
Bunlar hep amerika.
Windowsun devlet dairelerine büyük maliyet getirmesi ve güvenlik endişeleri sebebiyle bizde de pardus geliştirildi ancak ekosistem ve devlet daireleri uyum süreci çokta kolay değil.
Ek olarak:
https://itigic.com/minix-the-hidden-operating-system-in-intel-hardware/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 5 Temmuz 2022; 19:49:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Iki yanlisin var
birincisi macos openbsd degil freebsd cekirdeginde calisir
ikincisi openbsd amerikan degil kanada merkezlidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Frekans karışmış hocam düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Kanada amerikaya çok uzak değil, sonuçta kök lisansları ikisininde ortak at/t bell lab değil mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Soyle aciklayayim neden kanadada olmasi amerikadan olmasindan farkli.
Amerikada uretilen yada merkezi amerikada olan sistemler kanun geregi amerikanin istediginde ulasabilecegi bir acik barindirmak ve bunu bilditmek zorunda. Bunun bir ornegi yakin zamanda windowsta cikti.
Kanada merkezli urunlerin boyle bir zorunlulugu yok. Yani gerekirse vermiyorum deme hakkina sahip. Ve bundan dolayidir ki linuxin ve freebsd nin aldigi destegi alamamaktadir openbsd.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X