|
Çin, ABD’ye olan bağımlılığını azaltmak için kendi işletim sistemini geliştiriyor

-
-
Yapılmışı var! Deepin
-
ABD'ye olan bağımlılıktan her ülke kurtulmalıdır.Çin'i her ne kadar sevmesem de tebrik ediyorum.
-
CommunistOS
-
Şu Linus Torvalds olmasa mabadı sıfırdan sistem geliştirmeye yetmeyen milletler ne yapacaktı yav....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 3 Temmuz 2022; 16:23:13 >
-
artık her şeyin çin üretimi var. adamlar dehşet hızda ilerliyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de sıfırdan işletim sistemi geliştirdiler sandım, öyle olduktan sonra bizde de Pardus var.
Tabi ilk etapta verileri Microsoft/Apple/Google ve dolayısıyla NSA'ya kendi elinle vermemek de bir adımdır.
-
onlar bile hesaplıdır... sistem iki ayakla yürür... düşündüğünün sonrakinin sonrasının sonrası...
-
Os yazmaları zor ancak geliştirebiliyorlar. Unixten dışarıya çıkılamıyor. Assemblerda os yazanlar da var. 1 adam yazmış 1 disket boyutunda windows gibi super hızlı. Menuetos belçika kökenli... Kolibrios rusların üzerine geliştirdiği.. Devlet çalışmayanlara da para bağlarsa açlık sorunu olmaz ise birileri de bunlarla oynayabilir, geliştirebilir. El-alemin hackerı bile işsizlik maaşı alıyordur tahminen buradaki adamda kırsalarda kullansak diyor. Devleti felsefeciler kurmalı işleyişini.. düşünücüler... tasarlamalı.. Kafamda çok güzel hayaller var. Gerçekte ise cehennem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 3 Temmuz 2022; 06:56:03 >
-
Geç bile kalındı
Ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmak için, halkını ezmesi gerekiyorsa ezmeli. Son 20 Yılda Çinliler Teknolojiye yön verir hale geldiler, bunu demokrasi ile yapamazsınız. Demokrasi ile teknolojik ilerlememiz yüzlere yıl sürebilir. O zamanlar Atatürk ileri görüşlüydü , kendisi yerine geçenler de ileri görüşlü arkadaşlarıydı. Ama öldükten sonra sistemin ne kadar saçma olduğu belli oldu, en azından belirli bir yaş sınırı ve ülkenin en iyi siyasi okulundan milletvekili olmak için derece şartı koymalıydı. Yani halkın seçeceği milletvekilleri, parası olan etrafa afiş asan reklam yapan değil de her türlü ülkeyi yönetme ve geliştirme potansiyeli olan olurdu.
“Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” demiş Atamız! Demokrasi bizim gibi üçüncü dünya ülkesi için cidden gereksiz. Dünya'yı Teknoloji devleri yönetiyor. Ne zaman Teknoloji devlerinden ilk 10'a gireriz, o zaman demokrasi mantıklıdır. Özellikle, kitap okumayan, tv başında sadece dizi ve kadın programları ve magazin izleyen halka sahip bizimki gibi bir kesim için bu durum böyle. Demokrasi ile 100 yılda başarılacak şey, Otokrasi ile 20 yılda başarılabilir. Ama önemli olan doğru kişiyi seçmek ve Padişahlık gibi akrabaları seçmemek. Japonya başkanını ele alalım; odası herhangi bir memur odası gibi , bundan gocunmuyor ve hatta gurur duruyor. Bu biraz da evini geçindirmek için çöpçülük yapan kişi gibi, bundan utanması mı gerekir? Ülkesinin parasını hava atmak ya da gösteriş için boşa harcamamaktır : AB ülkelerinden birinde adı aklıma gelmedi ama eşinin çantasını meclis kartıyla alan neredeyse başkan olması kesin iken, olan koltuğundan indirdiler. Aslen O lüks Saraylar yapıldığı için sevinen insanların seçme hakları ellerinden alınmalıydı. Ülkede seçilme hakkı kazanması için insanların herhangi bir Üniversiteden mezunu olma şartı getirilmeli. Lise mezunu zeki insanlar yok mu diyeceksiniz ; var tabii ki ilk okul mezunu bile olmayanlar da var ama eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım, neden risk alalım ki demokrasi zaten riskli bir sistem. Bin cahil arasından 10 zeki çıkacak diye neden riske girelim, demokrasi kalıcı olacaksa bu tür şeyler şart olmalı! Sadece bu da yeterli değil; 50 yaş üzerinin Alzheimer'ı var mı?, diye oy dönemleri herkes test edilmeli. Ehliyeti olan yaşlıların Alzheimer'ı düzenli olarak yapılmalı , çeşitli sağlık testlerinden geçirilip refleksleri test edilmeli ve en önemlisi gözleri kontrol edilmeli. Sürekli araçlar durdurulup gözlük takıp takmadığı kontrol edilmeli , bazıları gözünün ucu göremiyor ama araç kullanıyor ve gözlük bile takmıyor. Adalet sistemi de illa ki düzenlenmeli , bir çok mahkemede kurbanların bile ceza aldığı bir durum söz konusu, kendim tecrübe ettim hala davası sürüyor! Eğitim sistemi de düzenlenmeli ; insanların ezber ile geçmesi ortadan kaldırılmalı , bir ay sonra hiçbir şey hatırlamayacaksanız öğrenmenizin ne faydası var! Çocuklara çocukluklarını yaşamalarına izin verilmeli, okurken çalışmak zorunda kalınmamalı(yine kendimden biliyorum). Ayrıca KYK bursu ücretsiz olmalı: Bu öğrenciler zaten yüksek puan getirmek zorundalar, ülkenin zeki öğrencilere ücretsiz destek vermesi olması lazım. Askerlik içinde bir lafım var; madem zorunlu askerlik yapıyor bu insanlar , örnek olmak için neden sigortaları askerlikleri boyunca devlet tarafından ödenmiyor da sonradan ödemek zorunda kalıyorlar!
Askerlik sistemi de yenilenmeli ve bu işe gerçekten müsait yetenekli insanlar yapmalı(fiziksel ve psikolojik açıdan da sürekli test edilmeliler) : Eğitimli paralı askerlik getirilmeli; 10 yıl askerlik yapmış yetenekli ve eğitimli 10 asker, yüzlerce er ve onbaşına denktir. Bütün halkı yeteneği olup olmadığına bakılmaksızın; doyurmak, eğitmek ,barındırmak anlamsız ve boşa para harcamaktır.
-Daha bir çok şey yazılabilir ; şimdilik aklıma gelmiyor ama bu bile bir çok şey için yeterli, gerisi sonradan düzenlenebilir..(İhracat için öncelik ülke içinde yeterli olması şartı olmalı, ithalat için de üniversitelerin ithal edilmeden ürünlerin ülkede üretilme koşulları test edilmeli) Ham madde olarak satış da kaldırılmalı , özellikle ülkede üretilen ham petrol ve altın gibi kaynakların satışı durdurulmalı! Kurumlarda boş beleş maaş alanlar tespit edilmeli, işini düzgün yapmayanlar değiştirilmeli özellikle emekli olup çalışanlar işsizliği arttırıyor bunun yerine maaş oranı düzenlenmeli ve işsizlik azaltılmalı. Mültecileri ise sadece ülkenin işine yarayabilecek mesleki yeteneğe ve potansiyele sahip kişilere sözleşmeli olarak izin verilmeli, öğrenci iseler mezun olunca bir süre ülkede çalışmaları zorunlu kılınmalı. Ülkede ev almak ve şirket ya da dükkan açmak için öncelikle halkımıza verilmeli. En az 4 Türk çalıştırıyorsa bir mülteci çalıştırmasına izin verilmeli!
-İthal ettiğimiz ürünler için , diğer ülkelerin satışa çıkarılan teknoloji şirketleri satın alınıp ülkede fabrikalar yaratılmalı. Komşu ülkelerin ihlallerine ciddi uyarılar verilmeli , sınırı geçip vatandaşı tahrik eden sınır devriyeleri emin olunduktan sonra uyarmadan batırılmalı! (Bir kere yapılırsa bir daha yapmazlar , yapılmadığı için sürekli taciz ediyorlar) Sınırları da çok daha güvenli yapmalılar duvar tel çekip iha ,dron vs ile düzenli kontrol edilmeli. Ülkede yurtdışından ikinci el araç alımı düzeltilmeli , sıfır araçların ve parçaların fiyatını düzelteceği kesin. Bir kaç araç firması satın alınmalı, boş yere baştan teker icatmek ile uğraşılmamalı! Firma satın alıp Ar-Ge yaparak geliştirilmeli, yeni üniversite mezunlarına tecrübe şartı kaldırılmalı ve yeni mezunlara asgari ücret ile başlama şartı da kaldırılmalı. Bu insanlar ülkenin en değerli varlıkları olarak görülmeli , bir kaç aylık ufak kazançlar yerine uzun süreli kazancı düşünmeliyiz. Yeni mezunlar öğrenmek için part time çalıştırılsın ama hakkını alsınlar , mesai yapanlarda aynı şekilde dakikasını bile kazanmalı! Ülkenin en iyi üniversitelerinin dereceli öğrencileri ise yarım maaş fazlasıyla başlatılmalı , başlarda yarı zamanlı çalıştırılmalı. 1 Yıl sonra hak ettiği ücreti almalı , üniversitelerle bağları koparılmamalı ve Ar-Ge projelerinde bu kişilere öncelik tanınmalı. Ülkenin satın aldığı ithal üretim fabrikalarında bu kişilere öncelik verilmeli!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Temmuz 2022; 09:18:41 >
-
Türkiye dende aynisini bekliyoruz
çin yapımı birkaç tane linux varken neden farklı bir linux çabasına giriyorlar o konuyu anlamadım
-
Okullara gelen pc'ler Pardus yüklü olarak geliyor ama öğretmenlerin kullandıkları hiç bir sistem Linux'de çalışmıyor yada sorunlu o yüzden format atıp Windows kuruyorlar. Örneğim e-imza gibi şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 3 Temmuz 2022; 08:48:41 >
-
Avrupada insanlar ezildikleri içinmi her konuda çok ilerideler. Çinliler'in sisteme falan geçtikleri yok bütün dünya onların kaynaklarını kullanıyor ucuz işgücü ham madde ıvır zıvır gibi nedenlerden dolayı ister istemez bir nokdadan sonra kendileri onlardan kopyaladıkları ile birşeyler yapıcaklardı ve çokda iyi yaptılar. Çin kendi vatandaşlarına bile eziyet ediyor ve bunu gelişmek için değil dünyayı ele geçirmek için yapıyor ve bunun sonucu savaştır...
-
Avrupa'da insanlar insan haklarına sahip oldukları için , bütün sistemlerin çok daha verimli olduğu için ve ilerideler. Ayrıca doğru olanı yapıyorlar ülkeye meslek sahibi olanları alıyorlar, üniversitelerine zekileri alıyorlar ve mezun olunca derecelileri kapıyorlar. Hak ettiği parayı alıyorlar haksızlık yok, adalet var. Ülkemde 10 kişiden dayak yediğin halde karşılık verirsen yine de kavga ettiğin için karşılık olarak ceza alırsın. Araba çarpıp kolunu kırsa yıllarca mahkemelerde sürünür hakkını alamazsın ama oralarda donuna kadar alırlar. Burada kaza ile öldürse serbest kalır bir süre sonra: Avrupa'da insanlar adalete sahipler , biz en başından buna bile sahip değiliz. Çinlilere gelince bütün dünyanın kaynaklarını, teknoloji şirketlerini satın alıyorlar. Tabii ki öncelikle hammaddelerini kullandılar bu yüzden 20 yıl önce herkes gülüyordu, kendi hammaddeleri bitince görürüm diyorlardı. Şimdi bir çok ülkenin doğal kaynaklarının yarısı Çin'in elinde , Amerika artık Çinlilere ambargo koyuyor satın alımları durdurmak için ve ihalelere giremiyorlar. 20 yıl önce Çin kopyalamayı öğrendi, daha sonra tüm teknolojileri çaldılar veya şirketleri satın aldılar! Artık bir çok şeyi yapabiliyorlar. Aldıkları firmaların hepsinde Ar-Ge'ye çok önem verdiler olması gereken bu. Çin'in vatandaşlarına yaptıklarına yaptığı zorbalığa gelirsek; bazen kendine de acımasız olmalısın, yoksa kontrolü sağlayamazsın. İnsanları ithal ürünlerden vazgeçirmek için baskı yapması gerekiyordu ve bir çok konuda Rusya'da aynısını yapıyor. Ayrıca kendisi bilgi çalarak buralara geldiği için bir çok şeyi yasaklamasının nedeni de bariz. En basiti ülkede Facebook yasak ; Facebook insanların bütün bilgilerini çalıp diğer firma ve ülkelere satıyor ya da kullanıyor. Çin'in her şeyine katılıyor değilim ama yapılan bir çok şeyi normal karşılıyorum. Hatta aklıma gelmişken yazayım insanların çocuk sahibi olmalarının kontrol altında tutulmasını da çok doğru buluyorum. Her ne kadar insan haklarını ihlal etse de ülkenin gelişimi için ise yapmalısın. 10 çocuk yapan fakir bir insanın hem kendine hem çocuklara hem de ülkeye zararı vardır. İnsanların ikinci çocuğu yapabilmesi için bakabiliyor olması lazım, bence ülkemde bu da zorunlu olmalı. Ayrıca müebbetlik ve tecavüzcüleri beslemenin anlamı yok, ilaçlar için denek olarak kullanılmalılar!
Ben aracımı normal bir şekilde park ettiğim için; karşı tarafta hiç kırık çıkık yok; 4 kişiden dayak yedim, kolumu kırıp kulağımı kesip , belimden bıçakladılar. Adamlara 10 yıl sonra sonuçlanan mahkemede 5 yıl suç işlememeleri tavsiye edildi ve bir gün bile hapis yatmadılar. Ben 3 ay evde yattım; kiramı ödeyemedim, aldığım aracın taksitini borçlandım, avukata tonla borcum oldu, KYK da boş durmadı paramı öde diye bastırdı. Hastane masraflarını ödemeden hastaneden çıkamadım, masraf azalsın diye röntgen bile çektirmedim , kurban bıçağı tamamen girmesine rağmen ,dikin gidiyim dedim. Dayak yemek yüzünden mazlum gibi oldum; devlet bana kavga ettiğin her kişi için ücret öde dedi. 4 kişi için devlete 10.000 lira ödedim. Hemen ödeyemediğim için sabıka kaydım çıktı ve iş bulamadım. ODTÜ Elektronik mezunu olmama rağmen mesleğimi yapamadım, kuryelik bile yapamadım ve bulaşıkçılık bile zor buldum. Tazminat davam ise 13 yılı devirdi hatta 4 kişiden biri ilahi adalete kurban gitti ve vefat etti ama davam hala devam ediyor, aynısı başka ülkede olsa adamların donuna kadar alırdım. Tazminat davası açabilmek için bile para istediler asgari ücretim ile ancak 70 bin lira açabildim. Avukatın tahminine göre ise 20 bin alırsak iyi idi. O zaman 20 bin ile sıfır araba alınıyordu, şimdi dava bitse bile ben sanmıyorum ki 50 bin lira versinler. Benden para isteyecekler mi acaba diye hala tereddütteyim. Tekrar devlet benden para isterlerse intihar ederim herhalde! Avrupa ile biz farklı dünyalardayız onlarla karşılaştırma yapmaya gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Temmuz 2022; 10:0:39 >
-
ne yazıkki abd program elektronik herşeyi silah olarak kullanıyor.artık buna dur denmeli.bence çin rusya hindistan birleşmeli ab ülkeleri ayrı işletim sistemi kullanmalı ab liler güveniyor abd ye ama merkel i bile dinleyen ülkeden dost olmaz onlarda kendileri geliştrimeli .yada evrensel bir kaç tane abd bağımsız bir sistem geliştirilmeli.
-
MaoZedongOS
1989 Tinanmen meydanı olayı hakkında kötü bir şey yazınca otomatik sosyal kredin dibi vuruyor ve polise ihbar ediliyorsun di mi
bunu anlayamaz çoğu insan. çin kendi sistemini geliştirecekmiş. ondan sonra seni her an takip edecek. bi yanlışında idam edileceksin. kim kullanır bunu? hangi çinli? demokrasinin ve insan haklarının olmadığı hiçbir yerde hiçbir şey gelişmez!
edit: yazını tam okudum tam bir çelişki dolu. insan haklarından dem vurup çini savunmuşsun ahaha. ya cidden ilginç insanlarsınız. insanın beş para değer etmediği ülkeyi savunmuşsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arizaeren -- 3 Temmuz 2022; 10:21:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dilbilgisinin suriyelilerden bile kötü olduğu bir ülkede (şekil 1a) hiçbir şey olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
CommunistOS
|
ABD'ye olan bağımlılıktan her ülke kurtulmalıdır.Çin'i her ne kadar sevmesem de tebrik ediyorum.
|
Şu Linus Torvalds olmasa mabadı sıfırdan sistem geliştirmeye yetmeyen milletler ne yapacaktı yav....
|
Yapılmışı var! Deepin
|
çin daha kolay denetlemek ve takip için yapıyor bunu bence. |
Okullara gelen pc'ler Pardus yüklü olarak geliyor ama öğretmenlerin kullandıkları hiç bir sistem Linux'de çalışmıyor yada sorunlu o yüzden format atıp Windows kuruyorlar. Örneğim e-imza gibi şeyler.
|
Avrupada insanlar ezildikleri içinmi her konuda çok ilerideler. Çinliler'in sisteme falan geçtikleri yok bütün dünya onların kaynaklarını kullanıyor ucuz işgücü ham madde ıvır zıvır gibi nedenlerden dolayı ister istemez bir nokdadan sonra kendileri onlardan kopyaladıkları ile birşeyler yapıcaklardı ve çokda iyi yaptılar. Çin kendi vatandaşlarına bile eziyet ediyor ve bunu gelişmek için değil dünyayı ele geçirmek için yapıyor ve bunun sonucu savaştır...
|
amerika böyle bir hamle yaparsa kendi ayağına sıkar, yaşayabilmesi için diğer ülkelerden beslenmesi lazım; diğer ülkelerden beslenemezse eğer amerika kendi kendini öldürür |
çin bizden bile daha fazla bağlı amerikaya.. işletim sistemi çıkarsa ne olacak. abd yemini kesse 1.5 milyar insan birbirini yer orada. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X