Şimdi Ara

Çin’den gelen tüm otomobillerden artık ek yüzde 40 vergi alınacak (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
5
Favori
9.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sebep?

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Pek çok sebep sayılabilir ama Uygur Türkleri'ne yaptıkları asimilasyon politikaları, namuslarına göz dikmeleri başlı başına sebep olarak yetmez mi?

Herkes unutmuş ama öyle görünüyor ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

yetmez, alakası yok. devlet polikası ile ticareti birbirine karıştırmamak gerekir. kaldı ki %40 ek vergi koymak uygur türklerine ne kazandırdı? ha illa birşey yapmak isteniyorsa çinden tüm ithalatı yasaklarsın, bak bu onurlu bir davranış olur. gerisi sadece göstermelik, tiyatro.

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Ben bizzat böyle bir projede çalıştım. Ondan dolayı konuyu uzatmayacağım. Tek bir vidası bile alınmadan ukraynada araç üretildi. Şunu diyebilirim. Bir ara Etiyopyada şahin üretimi olmuştu ve her şeyi Tofaştan gitmişti en küçük puluna kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 10 Haziran 2024; 01:28:39 >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt
    Yalvarırız size fabrika kuralım diyorlar demek 🤣🤣🤣

Otomobil fabrikası kurmayı herhalde 3+1 evin içinde elektrik düğmesi monte etmek gibi bir şey sanıyorsun. Kaç milyar dolar yatırım gerektir herhangi bir fikrin var mı? Fizibilitesi, teşviği, finansmanı, lojistiği filan? Hiç bu kelimeleri duydun mu?

Gerçekten dikiş değil hiçbirşey tutmazmışsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devleti yönetmeye çalışan hükümetin beyler size söyliyim şeye sürülecek aklı, ehliyeti yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uygun fiyatlı yerli otomobil satsınlar o zaman. 10.000$'a vergiler dahil otomobil istiyoruz Çin ve İran gibi.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt

Sen uygurdan önce kendi ülkene gel Allah'ın ciniyle cinlisiyle ugrasma

• montaj34 kullanıcısına yanıt

Simdi idam edilen adam suclu oldugu icin idam ediliyor. Merminin parasını ödemesi gerekir eğer o kisi suc isleyip idam edilmeseydi, o mermi patlamayacaktı.. Merminin patlaması ve mermi israfı idam edilenin kendi sucu oldugu icin merminin parasını tahsil ediyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Haziran 2024; 7:58:44 >
  • Bunlar daha birkaç yıl oncesi ülkemize rusyadan lada gelecek uyguna gelse de alsak diye beklerken haberler yapılırken lada geliş tarihi tahmini fiyatları konuşulurken kimse itiraz etmiyordu
    Chery piyasaya yargı dağıttı tekerlerine taş koydu ağa babaları rahatsız oldu gerisi hikaye
    Madem elinde togg Fiat reno Toyota var chery gibi araçlar yap uyguna sat Çinli alman Fransız ayrım yapmadan hepsine yüksek vergi koy hadi yemiyor değil mi kimse maval okumasın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 1 2 ay önce f/p olduğu için chery alınabilir diyordum ama bütçem yetmedi alamadım. Umarım bu vergiler geldikten sonra chery satışları düşünce ülkeden çekilmez/küçülmez.. öyle olursa chery aracı olanlar birkaç yıl sonra mağdur olacak bu karar yüzünden. (veya olma ihtimalleri olacak diyerek düzelteyim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoureGodDamnRight -- 10 Haziran 2024; 8:47:9 >
  • MG ve Chery CEO'larından açıklama gelmiş.

Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo'nun konu ile ilgili açıklaması;

"Türkiye, bizim en stratejik pazarlarımızdan bir tanesi ve ayrıca Chery’nin Avrupa stratejisinin de önemli bir parçası. Bu nedenle Chery markası olarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına Eylül 2022’de tamamen kendi özsermayemiz ile iştirak şirketimiz olan Chery Türkiye’yi kurduk.

Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz. Türkiye geneline yayılan yetkili satıcı ağımız ile satış ve servis hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz."

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin'in Açıklaması;

"MG Yönetimi, Avrupa’daki gelişimini devam ettirmek üzere Avrupa’da üretim tesisleri kuracaklarını resmen paylaşmışlardı. Biz Doğan Trend olarak, Avrupa’da planlanan tesislerin ilki Türkiye’de olsun diye çalışıyoruz.

MG ile geçen hafta niyet mektubu imzalama aşamasına geldik. Ancak net bir şekilde bilinmelidir ki yatırım karar alınması uzun bir süreçtir ve temennilerin ötesinde kati konuşmak doğru değildir.

Sanayi Bakanlığımız da bu yatırım konuda işin içinde ve kendilerinden çok iyi destek alıyoruz. Hatta geçen Aralık ayında Sanayi Bakanımız Sayın Fatih Kacır’ın liderliğinde geniş bir ekiple SAIC-MG merkezinde üst yönetimleri ile projemizi değerlendirmiş ve ülkemizin sanayi kabiliyetlerini -özellikle otomotiv üretimindeki gücümüzü- aktarmıştık.

Umarım çabalarımız karşılık bulur ve üretimi Türkiye olarak kazanırız. Ama her halükarda Avrupa ve/veya Türkiye’de üretim tesisi kurulduğunda MG markalı araçlarımız bugün olduklarından daha rekabetçi fiyatlar ve özelliklerle yoluna devam edecektir.

Şimdi ana önceliğimiz elbette üretim çalışmalarını hızlandırmaktır. Ayrıca ⁠MG’den özel destek alarak fiyatları 8 Temmuz ve sonrası için mümkün mertebe dengelemeye çalışacağız ama bu noktada en büyük önceliğimiz ⁠mevcut müşteri ve bayilerimizi bu süreçte eksiksiz hizmetle desteklemek olacaktır."

Umut ediyorum kısa süre içinde hem bu iki markanın hem de farklı markaların otomotiv yatırımlarını Türkiye'de görebiliriz.

• montaj34 kullanıcısına yanıt

Hayatımda bundan daha abuk subuk şey çok az okumuştum eyvallah :D

• termometre T kullanıcısına yanıt

Sen milletin malının düşmanı mısın kardeşim? elinde kalır vs. Senin gibi zihniyeti kara insanlar yüzünden bu ülkenin hali zaten.

Alan almış, 2-3 sene sonrasından sanane malın varsa düşünürsün yoksa kara düşünceni kendine sakla.

• Ohhhh uzun zamandır şöyle okkalı bir vergi yememiştim. İyi geldi bu. Alışmış kudurmuştan beterdir. Küçük küçük vergiler kesmiyor beni. Şöyle sağlam, baba gibi vergilerle gelin bana. İçim huzursuz oluyor yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Olması gereken, komple kesmek elbette ama nerde o irade? İsrail ile bile kesemediler

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Geldik diyelim. Eeee?

• Böyle bir saçmalık yok! Bu millete iyi büyük araba binmek haram mı ya!

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.