Şimdi Ara

Çin mallarının kalitesiz olduğunu iddia eden Gigabyte, 550 milyon dolar kaybetti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
4.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne kadar ekmek o kadar köfte misali Gigabyte haksız .

• Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Ben Türkiye varsıl demedim ki. Türkiye’de 35-40 milyon yoksul nerdeyse yarı yarıya bu birde 2020 yılı verileri. Bunların 16 milyonu açlık sınırının altında durum rezalet kör değil gözlerim. Sadece şunu söyledim zengin bir kaç semti gösterip bir ülkede refah var demek doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 15 Mayıs 2021; 23:1:20 >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

Çin malı değil abd malı çin de üretiliyor zaten kastettiğimde bu çin de üretilen malların markası çine ait olmayanları kaliteli olurken markası dahil çin malı olanlar kalitede sıkıntılı oluyor. Bu neden nasıl oluyor orasını tam çözebilmiş değilim

• Çinlilere inat gigabyte ürünleri kullanacağım anakart olarak
    Dünyayı Çinlilerden temizleyecek olan orduya asker çağrısı olursa düşünmeden giderim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt

Değerli arkadaşlar

İnternette biraz araştırırsanız Tayvan'ın, özellikle de 1987 de kurulan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC)'nin; dünya mikroçip üretiminin merkezinde ve açık ara lideri olduğunu görebilirsiniz. Hatta yabancı haber kaynaklarında çip darboğazı konuları işlenirken sık sık TSMC'ye atıfta bulunurlar.

Tayvan çip ve anakart üretiminde en küçük ölçeklerde üretim yapmada son 20 yıldır dünya lideri. Son 10-15 yıldır; en küçük nanometrelerde üretimde Tayvan lider. TÜBİTAK TAI gibi kuruluşlarımız bile TSMC ile bilemediğim seviyede dirsek temasında.

Amerika dahil batı bloku ordularının bazı silah sistemlerinde sıklıkla Tayvan üretimi çipler kullanılabiliyor. Tayvan zaten batı bloğunun desteğine muhtaç denilebilir. Çünkü Tayvan aslında devrimin gerçekleştiği Çinden ayrılan ve farklı siyasi görüşten olan Çinlilerin görece küçük bir devleti.

Çin de son 10 yılda TSMC ye karşı kendi çip üretim altyapısını çok geliştirdi. Çin in çip teknolojisi İngilteteden çok ileride olsa dahi Tayvan'ın ciddi biçimde gerisinde hala.

Özetle Tayvan; son 10-15 yılda, çip ve anakart gibi karmaşık ve çok küçük ölçekli elektronik komponent üretiminde Dünyanın teknoloji lideri.

https://www.aspistrategist.org.au/semiconductors-as-a-shield-for-taiwan//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 16 Mayıs 2021; 2:13:30 >

• DOğru söylemiş.Ürünleri ve üretimi çok dandik.Resim de şahane eline aldığında olum bune dedirtiyor çin malları.

• Çin malı dandiktir olayı 20 sene önce geçerliydi. Şimdi çok kaliteli çin malları da var. Mesela ben bir kaynak makinesi aldım aliexpressten. 250 amper güç değeri var ve inverter bir makina. ZX7-250 diye geçiyor. Makine iki el büyüklüğünde sayılır. Ama diğer markalara bakarsak aynı özelliklerdeki makineler çok daha pahalı ve boyut olarak da çok büyük. Mesela kaynak makineleri azımsanamayacak kadar elektrik yakar fakat bu makine ampul kadar enerji kullanıyor. Ayrıca 6 aydır da epey kullandım. Yani gidip en ucuzunu birmilyoncudan alırsanız evet dandik.

• En kıytırık Çin malı gigabyte markasından iyidir Çin mallarının kalitesiz olduğunu iddia eden Gigabyte, 550 milyon dolar kaybetti  ulan rtx 3090 lara koyduğunuz termal pedler 3 gün sonra 110 derecelerde kavrulmaya başlıyor bu mu kalite? Çin mallarının kalitesiz olduğunu iddia eden Gigabyte, 550 milyon dolar kaybetti 

• quote:

Orijinalden alıntı: fhrstw

Çin malları kalitesiz var mı? İnsan canının, emeğin değersiz olduğu ülkede kaliteli üretim olmaz zaten. Çin’lilerde gerçekten çok akılsız herifler yaşamıyor sürünüyor ÇKP ÇKP diye ortalarda dolanıyorlar lan oğlum acınızdan börtü böcek yiyorsunuz aklınızı başınıza alın. 300 dolara bir ay gidip geliyorsunuz. Ülke büyüyor büyümesine ama Devletiniz gidip Abd tahvili alıp Abd halkını kalkındırıyor size nanik yapıyor. Yani Abd halkı için çalışıyorsunuz :) şuan için ha 50 yıl sonra işler değişir öldükten sonra belki çocuklarınız küçük ihtimalle refaha erebilir :))

hahaha çini, maaşlarının 300 dolar olması sebebiyle yeren kişinin ülkesinde maaşların 330dolar olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: fhrstw

Ben Türkiye varsıl demedim ki. Türkiye’de 35-40 milyon yoksul nerdeyse yarı yarıya bu birde 2020 yılı verileri. Bunların 16 milyonu açlık sınırının altında durum rezalet kör değil gözlerim. Sadece şunu söyledim zengin bir kaç semti gösterip bir ülkede refah var demek doğru değil.

Ben abd'de yoksulluk yok derken zengin semtleri filan göstermiyorum. Sebepleriyle neden öyle düşündüğümü söyledim ve gayet sıradan örnek verdim.(greencardla gidip basit işler yapan Türkler)

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

Ya arkadaşlar her ülkede yoksul var. Çinde lokantaların kanalizasyonundan atık yağ toplayıp tüketen bile var üstelik hükümet yasakladığı halde. Bizim ülkede de bir taraf tatillere lüx arabalarla giderken bir taraf da arka sokaklarda asgari ücretle zar zor geçim sağlıyor ne tatili adam aç karnını doyurduğuna razı.

Geçenlerde arkadaşım şey diyordu Bodruma o kadar çok araba gelmiş ki hani fakirlik diyor. Kıçımla gülerim böyle diyene. Kör dilsiz sağır rolü yapıyor.

• L.Croft kullanıcısına yanıt

Hocam Gigabiyte anakartı 4 çekirdek intel işlemcimle 10 yıl kullandım.Sonrada sistemi sattım :) Bazen her hangi bir marka ürünün belli modelleri sorunlu olabiliyor, genele yaymamak lazım.

• gigabyte kadar saçma bir firma görmedim, aylarca aorus ürünleri beklersin ama asla bulunmaz ve fiyatı en yüskektir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • make up kullanıcısına yanıt

Hocam ben elektronik tamir ile uğraşıyorum aşağıda belki 50 ye yakın güney/kuzey köprüsü bozuk anakart var sadece gigabyte marka, bu biraz da şans işi. RTX 3090 Gigabyte modellerinin tümü termal ped sorunu ile geliyor.

• Adamların söyledikleri doğru , Çin malları gerçekten kalitesiz , kısa süre kullanımlı ürünler.

• quote:

Orijinalden alıntı: make up

Ya arkadaşlar her ülkede yoksul var. Çinde lokantaların kanalizasyonundan atık yağ toplayıp tüketen bile var üstelik hükümet yasakladığı halde. Bizim ülkede de bir taraf tatillere lüx arabalarla giderken bir taraf da arka sokaklarda asgari ücretle zar zor geçim sağlıyor ne tatili adam aç karnını doyurduğuna razı.

Geçenlerde arkadaşım şey diyordu Bodruma o kadar çok araba gelmiş ki hani fakirlik diyor. Kıçımla gülerim böyle diyene. Kör dilsiz sağır rolü yapıyor.

Arkadaş bana tam olarak ne anlatıyorsunuz? Türkiye zaten epey fakir bir ülke, ben de bunun tersi bir şey demedim zaten. Düzeltmelerimin hepsi abd için. Hatta en başta yoksulluk için uzağa bakmayın demişim.

Her ülkede yoksulluk filan da yok. Almanya'nın kuzeyinde kalan hiçbir ülkede yok mesela. Çin'deki yoksul sayısı Abd'ye göre çok daha fazla. Yoksul tanımı, standardı ülkeden ülkeye değişiyor. Tr standardıyla bakarsan değil Almanya'nın kuzeyi, 1-2 balkan ülkesi dışında Edirne'nin ilerisinde yoksulluk yok mesela.

Alıntı yaptığım eleman ısrarla Çinle Abd'yi aynı kefeye koyup Abd'de de insanlar yoksul filan diyor. Kaynağı da büyük ihtimal izlediği skid row videoları.

• Devir Çin malı devri zaten. Çin malları insanlara markaya değil, özelliğe önem vermeyi anlattı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.