|
Çin, Mars’tan örnek toplama görevini uluslararası iş birliğine açtı

-
-
Biz olsak batı dünyasında ne tür tepkiler ile karşılaşırız acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence tepki görmeyiz. Batı da bazı görevlerde Çin ile çalışıyor. Keşke bu Mars görevine bir şekilde dahil olabilsek.
-
ABD, Rusya ile çalışınca dostluk adımı oluyor.
Biz Çin ile çalışırsak batı dünyasından uzaklaşıyor düşmana yardım ediyor oluruz.
Bencede keşke çalışsak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslında bana sorarsanız Batı dünyasının büyük kısmında ABD-Rusya ortaklığı çok negatif algılanıyor. Sadece Batı'da değil. Dünyanın geri kalanında da. Çin bana karşı Rusya ABD beraber oynar mı diye düşünürken geriye kalan üçüncü parti ülkeler karşılarındaki bu vaziyeti neo-emperyalist iki küresel güç aralarında güç delisi eski Roma mareşallerinin yaptığı gibi tüm sahneyi domine etmeye yönelik siyasi lig kurdu diye okumaya eğilimli oluyor. Milletin ötekinin gazabından kaçınmak için diğeriyle yakınlaştığı dünyada ABD-Rusya yakınlaşması pek çoklarının hoşuna gitmiyor. Bu büyük devletler kendi aralarında anlaşıp bizim çıkarlarımızı gözden çıkaracaklar diye korkuyorlar.
İlginç bir şekilde ama bu bize çok yarıyor. Çünkü Türkiye kendini askeri cüssesi ve stratejik konumuyla "bakın bu ortamda ABD veya Rusya'ya güvenmek yerine bana güvenebilirsiniz" şeklinde ortaya atabiliyor. ABD-Rusya yakınlaşmasının sonucu zaten şu an Türkiye-Çin, Türkiye-Avrupa ve Türkiye-Ukrayna yakınlaşması oldu.
Esasında ithal Çin otomobillerine ek vergileri takiben Çinli otoritelerin de devreye girmesiyle Çin otomotiv devleri BYD ve Chery'nin Manisa ve Samsun'da tesis kuracak olması gibi gelişmelerle dünyada Çin ve Türkiye ortaklığının gelişimi daha çok konuşulur oldu. Türkiye ile Çin'in yakın zaman önce yeni bir ortaklık anlaşmasına vardığı söyleniyor. Bizde tuhaf şekilde bu konuşulmuyor ama dünya şu an bunu konuşuyor:
TOP TRAVELORyoutube
Turkey Accepts China's Offer! What Happens Next? 🇹🇷🇨🇳 Breaking news! Turkey has accepted a significant offer from China, sending ripples through global geopolitics. This video dives into the details of the Turkey-China agreement, analyzing the potential economic, political, and strategic implications. What does this mean for Turkey's relationship with NATO, the US, and the EU? We explore the future of Turkey-China relations and the impact on the Middle East and beyond. Turkey, China, China offer, Turkey China relations, geopolitics, international relations, world news, economic agreement, political analysis, strategic implications, NATO, US relations, EU relations, Middle East, future, next steps, news analysis. ➡️ Watch now to understand the Turkey China deal and its consequences! #Turkey #China #Geopolitics #WorldNews #InternationalRelations #EconomicNewshttps://www.youtube.com/watch?si=ti1vHsAzYtUuvaqK&v=QRNaXNFSpeo&feature=youtu.beThe Travel Hiveyoutube
Turkey Accepts China’s Offer – What Happens Next? | A Game-Changing Move in 2025 🌍🇹🇷🇨🇳 In 2025, Turkey’s decision to accept China’s strategic offer has sparked global attention. This video uncovers the details of the deal, the motivations behind Turkey’s acceptance, and the potential consequences for global politics, trade, and alliances. 🌐✨ 💡 Key Points Covered in This Video 💡 👉 Details of the deal between Turkey and China 👉 Economic benefits and infrastructure development for Turkey 👉 China’s Belt and Road Initiative and Turkey’s role in it 👉 Implications for Turkey’s relationship with Western allies 👉 The reaction from NATO and neighboring countries 👉 How this partnership strengthens China’s global influence 👉 Potential energy and trade corridor developments 👉 Cultural and technological collaboration between the two nations 👉 Challenges Turkey might face with this decision 👉 Predictions for the future of the Turkey-China alliance ✨ Dive deep into this groundbreaking partnership and its impact on the global stage. Don’t forget to LIKE, SHARE, and SUBSCRIBE for more in-depth analysis! 🌐 #turkey #china #TurkeyAndChina #GlobalPolitics2025 #TurkeyNews #ChinaBeltAndRoad #TurkeyChinaAlliance #GeopoliticalShifts ❤️🇹🇷🇨🇳🌍 Join us as we explore what this strategic move means for Turkey, China, and the rest of the world in 2025. ✨🤝https://www.youtube.com/watch?si=g6cQ9zZsWO9-BjY8&v=YfcbNbu9pPc&feature=youtu.beAltını çizdikleri nokta da aynı sizin dediğiniz gibi Batı ile Türkiye'nin arasının Çin yakınlaşmasıyla beraber gerilmesi. Ama ABD stratejik aklını yitirmiş biçimde Rusya ile böyle yakın durmaya devam ettiği sürece Türkiye için - yukarıda açıkladığım üzere - Çin ile yakınlaşabileceği stratejik hareket alan açılmış olacak. Bu arada Türkiye Çin yakınlaşması kişisel olarak benim de desteklediğim bir konu.
Bu konuda bir karar verici olsaydım Mars'a dair bu Çin projesinde zevkle seve seve yer alırdım ben. Bir kere Musk'ın Mars'ta kolonizasyon hezeyanlarından çok daha mantıklı, ayakları çok daha yere basıyor, ayrıca bilimsel olarak benzer derecede faydalı. Çinliler kesinlikle Amerikalılara kıyasla bilime çok daha değer veriyor - küreseldeki ilk 10 üniversite Çin üniversiteleriyle dolu -; bence uluslararası majör girişimlere öncülük eden küresel süper güç olmak onların bileğinin hakkı. Batılılar - özellikle Amerikalılar - Türkiye-Çin ortaklığı konusunda söyleneceklerine kendilerinin bilim ve teknolojiye ve ortak gelişime daha çok katkıda bulunmaları ve pekala Türkiye'yle daha makul ve adil bir zeminde uzlaşmaları gerekir.
Lafta resmi müttefiki Batı (ABD) hem bir türlü düzgün hava savunma füzesi vermeyip hem de sonunda Rus hava savunma füzesi alıyor diye Türkiye'yi F-35 projesinden atıyorsa, buna benzer başka birçok konuda Türkiye'ye adil davranmıyorsa veya ortaklık kurmaya yanaşmıyorsa elbette Türkiye'nin egemen ve bağımsız bir devlet olarak Çin ile veya başka herhangi bir ülkeyle ortaklığını geliştirme, aynı projelerde yer alma hakkı var.
-
Ya bu batılılar siyah beyaz görüyorlar her şeyi. Gri yok ya bizimlesin ya düşmanlasın. Biz şu anda herkes ile iyi geçinmeye çalışan ortada duran ve haksızlığa karşı çıkan bir ülkeyiz. Bunlar ise sadece kendileri var birde yarattıkları düşman var. Mesela şu an Rusya’dan sıkıldılar zira Ukrayna ile zaten adamı sakat bıraktılar, şimdi Çin’i düşman etmek istiyorlar kendilerine.
Zamanında Çin’e yaptıklarını geçen sene öğrendim belgesel ile yine iyi dayanıyor Çin. Neyse bizim şu andaki ılımlı ve makul politikamız fayda gösteriyor herkesle iyi geçiniyoruz sadece İsrail ile sıkıntı var onlarda bir ateşkes dönemini sürdürseler bir süre sonra düzeliriz ancak İsrail’in genişleme politikası çok sıkıntı buna hep ses edeceğiz hepte düşman edineceğiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X