Şimdi Ara

Çince neden çok zor bir dil diyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neytullah1

Herkese çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Sanırım uzak doğudan bir dil öğrenme konusundaki bütün isteğimi Japoncaya yönlendirsem daha iyi gibi.

İngilizceden sonra 2.bir yabancı dilin çince olmasını gerçekten çok istiyordum fakat işlerin bu denli çok zorlaşması, büyük ihtimal biraz daha araştırma yapar tamamiyle Japoncaya yönelirim gibi.

Japonca hakkındada iyi bir bilgiye sahip değilim fakat Çinceye göre basit olduğu şeklinde duyum aldım. Bakalım..

Japoncada 3 alfabe kullanılıyor. Ilk 2si gerçekten doğru dürüst bizdeki gibi alfabe. 3.sü Kanji diye geçiyor ve Kanji denilen şey Çince karakterler. Yani Japonca öğrenmek için yine Çince karakter bilmen gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

quote:

Herkese çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Sanırım uzak doğudan bir dil öğrenme konusundaki bütün isteğimi Japoncaya yönlendirsem daha iyi gibi.

İngilizceden sonra 2.bir yabancı dilin çince olmasını gerçekten çok istiyordum fakat işlerin bu denli çok zorlaşması, büyük ihtimal biraz daha araştırma yapar tamamiyle Japoncaya yönelirim gibi.

Japonca hakkındada iyi bir bilgiye sahip değilim fakat Çinceye göre basit olduğu şeklinde duyum aldım. Bakalım..

Japoncada 3 alfabe kullanılıyor. Ilk 2si gerçekten doğru dürüst bizdeki gibi alfabe. 3.sü Kanji diye geçiyor ve Kanji denilen şey Çince karakterler. Yani Japonca öğrenmek için yine Çince karakter bilmen gerek

Hocam hissettiğim duyguları ve düşüncelerimi aktarayım mı ?

Kabullenememe iç güdüsü.

Hani bir şeyi çok istersiniz gerçekten istersiniz ama o kadar çok zor olur ki, bu sefer reddetseniz de kabullenemezsiniz.

Şeytan diyor, her gece 1 saatini ayır yatmadan önce.3 senede sürse 5 senede sürse bir alışkanlık olsun gelişsin kendi kendine Çince

Yine günlük hayatını devam ettir yine başka bir dil öğren ama çince gizliden gizliye gelişsin :D

Çünkü kabullenemiyorum umarım beni anlıyorsunuzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 25 Temmuz 2017; 22:54:2 >

• Hocam 6 ay kadar öğrenmeye çalışmıştım sonrasında bir Tayvanlı ile pratik yapayım dedim ve aslında pek yol kat edemediğimi gördüm. Zor yanları ne derseniz

Sesi yükseltip alçaltma işaretleri var evet ama konuşurken (bir yere bakıp okumuyorsaniz) nerede yükselip alcalacagi hatırlamak çok zor oluyor.

Pinyin aslında sadece yabancılar için ortaya çıkmış bir şey. Pek çok Çinli ve Tayvanlı Pinyin'i anlamakta zorlanıyor.

Dediğiniz gibi gramer yapısı ve zaman kipi olayı kolay ancak bunu ciddi bir kelime altyapısı ile beslemek gerekiyor ki bu bayağı zorluyor.

Yazma ve okumaya hiç gelmiyorum zaten biliyorsunuzdur onların zorluğunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensbbr34

Hocam 6 ay kadar öğrenmeye çalışmıştım sonrasında bir Tayvanlı ile pratik yapayım dedim ve aslında pek yol kat edemediğimi gördüm. Zor yanları ne derseniz

Sesi yükseltip alçaltma işaretleri var evet ama konuşurken (bir yere bakıp okumuyorsaniz) nerede yükselip alcalacagi hatırlamak çok zor oluyor.

Pinyin aslında sadece yabancılar için ortaya çıkmış bir şey. Pek çok Çinli ve Tayvanlı Pinyin'i anlamakta zorlanıyor.

Dediğiniz gibi gramer yapısı ve zaman kipi olayı kolay ancak bunu ciddi bir kelime altyapısı ile beslemek gerekiyor ki bu bayağı zorluyor.

Yazma ve okumaya hiç gelmiyorum zaten biliyorsunuzdur onların zorluğunu

"Sesi yükseltip alçaltma işaretleri var evet ama konuşurken (bir yere bakıp okumuyorsaniz) nerede yükselip alcalacagi hatırlamak çok zor oluyor."

işte bu kısmı bildiğim için şu soruyu yöneltmiştim.

Çince şekilleri pinyine dönüştürebilmek mümkün mü diye.

Bunun mümkün olmadığını öğrenince bütün hayallerim yıkıldı , dediğiniz gibi bir durum oluşucaktır çünkü her seferinde :S

• neytullah1 kullanıcısına yanıt
    Malesef hocam. Kelimeleri okunuşlarıyla birlikte ezberlemek ve çok fazla pratik yapmak şart ama yine de ilginiz varsa öğrenmeye çalışın bence çok keyifli bir dil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

quote:

Hocam hissettiğim duyguları ve düşüncelerimi aktarayım mı ?

Kabullenememe iç güdüsü.

Hani bir şeyi çok istersiniz gerçekten istersiniz ama o kadar çok zor olur ki, bu sefer reddetseniz de kabullenemezsiniz.

Şeytan diyor, her gece 1 saatini ayır yatmadan önce.3 senede sürse 5 senede sürse bir alışkanlık olsun gelişsin kendi kendine Çince

Yine günlük hayatını devam ettir yine başka bir dil öğren ama çince gizliden gizliye gelişsin :D

Çünkü kabullenemiyorum umarım beni anlıyorsunuzdur

Tamamıyla anladım biliyorum o duyguyu

Ilgin varsa yapılmayacak bir şey değil ama. Özellikle dil öğrenmeyi seviyorsan ve ingilizcen yeterince iyiyse internette bir sürü kaynak bulabilirsin.

• quote:

Malesef hocam. Kelimeleri okunuşlarıyla birlikte ezberlemek ve çok fazla pratik yapmak şart ama yine de ilginiz varsa öğrenmeye çalışın bence çok keyifli bir dil

Bir şey soracağım Hafıza tekniklerini biliyorsunuzdur , bu tekniklerle insanlar dakikalar içerisinde onlarca kelimeyi hafızalarında tutabiliyorlar.

Acaba diyorum ezber üzerine kurulu olduğu için hafıza teknikleri bu süreci çok kolaylaştırır mı sence?

Sanırım şu 3 ' lü ezberi ama kademe kademe gitmeyi düşünüyorum yani,

Şekil-Anlam-Şeklin pinyin hali(rehberi)

şekil-anlam ı ,birbiriyle bağdaştırarak öğrenirim, okumayı halledebilirim, sonra yazıma geçer

sonra en zor aşaması , pinyin haline çalışıp konuşmaya çalışırım

evet ya bu şekilde yapayım en iyisi , sence bu öğrenme yolu nasıl olur?

Bu durum şey gibi oldu.

Level 1 - Easy
    Level 2 - Normal
    Level 3 - Very Hard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 25 Temmuz 2017; 23:23:18 >

Evet hocam duymuştum onu ama Çince'de ne kadar işe yarar bilemiyorum. Ama tamamen karamsar da olmamak gerek ben 6 ay çalıştığımda en azından şekilleri tanır hale gelmiştim ve bir beginner seviyesini tamamlamisimdir heralde :D

Şekil ve anlam ile çağrıştırmali şekilde öğretmeye çalışan Chineasy topluluğu var ona bir bakın isterseniz işinize yarayabilir.

Bir de hocam siz hangi kaynaklardan faydalaniyorsunuz konuyu görünce benim de hevesim hortladı

• pinyin vurgu ve hecelerin nasıl okundugu ile ilgili. vurgu olarak 4 tane var. diye hatırlıyorum. shi mesela şı diye okunur. burdaki ı nin ustunde - işareti varsa. şıı diye uzatırsın. telefonuna pinyin uygulaması yukleyip nasıl okunduklarını ogrenebilirsin.

alfabelerinde onlardan en azından 3000 tane falan ezberlemen lazim. çince okunuşlarını ve bunların kombinasyonları var birlikte baska anlamlara geliyorlar. ve onları.

gramerin o kadar basit oldugunu dusunmuyorum
  • rez
  • quote:

Evet hocam duymuştum onu ama Çince'de ne kadar işe yarar bilemiyorum. Ama tamamen karamsar da olmamak gerek ben 6 ay çalıştığımda en azından şekilleri tanır hale gelmiştim ve bir beginner seviyesini tamamlamisimdir heralde :D

Şekil ve anlam ile çağrıştırmali şekilde öğretmeye çalışan Chineasy topluluğu var ona bir bakın isterseniz işinize yarayabilir.

Bir de hocam siz hangi kaynaklardan faydalaniyorsunuz konuyu görünce benim de hevesim hortladı

Hocam açıkçası hiçbir kaynak yok şuan.

Ama galiba ben nohut kadar odaya geçip biraz hayal gücüyle bir çözüm buldum sanırım.

İzleyeceğim yollar şuanlar, nerede hata var sizce?

1.Aşama : Tüm pinyin karakterlerini(3 bin veya üzeri) sanırım, öğrenip(Görsel imge ile harfleri çağrıştırma yolunu kullanacağım),
    -> Bu aşama bana şekilleri pinyin haline çevirmeyi öğreticektir. Böylece tüm çince karakterleri/kelime kombinasyonlarını pinyin haline dönüştürebilmeyi bilmiş olacağım.
    2.Aşama : Çince karakterleri, anlamı ile bağdaştırıp (özellikle verdiğin siteden faydalanmayı düşünüyorum), öğreneceğim.
    3.Aşama : Çince karakterleri 2.aşama ile birlikte bol bol yazıp, yazımı geliştireceğim
    4.Aşama : Konuşurken, herhangi bir kelimenin çince görselini aklıma getireceğim, sonra bu görseli 1.aşama yoluyla pinyine dönüştürüp okuyacağım.
    5.Aşama : Mükemmelleşme aşaması olarak ekledim. 5.Aşamada tek yapmam gereken, bütün kelimelerin görselini sürekli olarak aklıma getirip , sürekli olarak okuyup bunun bir refleksif haline gelmesini sağlamayı düşünüyorum böylece Çince konuşabilir bir yapıya dönüşeceğim gibi.

Bir yol çizdim. Bu olay mümkün gibi gözüküyor.Hatta çok zevkli gibi.

Ama siz benden çok daha fazla tecrübelisiniz, bu yüzden sizlerinde bu yolları değerlendirmenizi istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 25 Temmuz 2017; 23:43:12 >

• Birçok dil içeren Rosetta Stone DVD'si vardı bende.
    Dur lan biraz dil öğreneyim diyerek başladım derslere.
    Fransızca denedim sarmadı, çinceye sadece 5 dakika dayanabildim, sonra 1 ay boyunca rusça öğrendim.

Zor işte kardeş. Bildiğin zor.
    Kulak tırmalıyor bir kere.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok hocam küçük bir tecrübe benimki sadece :D

Mantıklı görünüyor aslında ama işte binlerce karakteri ezberleme kısmı kendi açımdan düşünürsem çok zor.

Ama ezberlerken aynı zamanda yazarsanız daha akılda kalıcı olur belki. Hem hızlı yazmayı da öğrenmiş olursunuz. Çinlilerin 3 saniyede yazdığı karakterleri 3 dakikada yamuk yumuk yazınca bi moral bozukluğu oluyor

Bir de hocam karakterlerin anlamı ile okunuşlarini beraber ezberlemek zor olsa da faydalı olabilir zira her zaman Pinyin'e bakmak ilerde kötü bir alışkanlık olarak kalabilir

Kolay gelsin demek düşer artık bana, yeni seyler(kaynak, yöntem vs) keşfedince beni de haberdar ederseniz sevinirim

• birlikte ogrenebiliriz. karalıysan. ben de yeniyim
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Başlıktan sonra ben de gaza geldim tabi sabah uyandığımda o gaz durur mu bilemiyorum :D

DH Çince grubu oluşturabiliriz aslında. Öğrenen veya artık öğrendim diyecek hale gelmiş arkadaşlarla iyi bir bilgi alışverişi olabilir

• quote:

Başlıktan sonra ben de gaza geldim tabi sabah uyandığımda o gaz durur mu bilemiyorum :D

DH Çince grubu oluşturabiliriz aslında. Öğrenen veya artık öğrendim diyecek hale gelmiş arkadaşlarla iyi bir bilgi alışverişi olabilir

olabilir. ben calısmadım hiç ama bir çince ogrenme kitabım var
  • Cinli arkadaslarim var birbirleriyle anlasamiyorlar.

• Kararlıyım fakat şuanlık sözde çünkü her ne kadar bir yolda çizmiş olsam aslında insanı gerçekten kararlı olduğunu gösteren şey uzun süren çalışmalarında peşini bırakmadığını hem çevresine hem kendisine göstermesi, gerçekten kararlı olduğumuzu bu şekilde anlayabiliriz.

Bunu kendimize ispat ettikten sonra bir grup oluşturmayı bence ondan sonra düşünelim , tabi sizin fikrinizde önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 26 Temmuz 2017; 1:15:52 >
  • zor olmasının nedenini bence 3 yılda öğrenen çinlilere sorsan daha iyi edersin :)
  • mX-L4S3R kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kesinlikle hànzì'yı öğrenemem ama Çince öğrenmek de istiyorum. Karakterler olmadan Çince öğrensem çok eksik kalır mı? Yoksa hiç bulaşmayayım mı? Korece ve Japonca hakkında bilginiz var mı zorluk konusunda?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.