Şimdi Ara

Çİnden ne almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belki yanlış yere konuyu açmış olabilirim ama sizinde fikrinizi almam gerekiyordu!

Labtop , Camera ve fotomakinesi almayı dusunuyorum.

Toplam butcem 1500-2000 dolar civarı

Coreduolu bir labtop , hd li bir Camera ve iyi sayılabilecek bir foto makinesi alınırm(non professional) bu butçeyle?

Hangi Markalara baklamıyım?

Çin malımı almalıyım ?

Asus Lg falan bunlar Çin malı degildir dimi?

Saygılarımla

Şimdiden teşekürler

• quote:

Orjinalden alıntı: korayba

Sayın Grup Uyeleri

Belki yanlış yere konuyu açmış olabilirim ama sizinde fikrinizi almam gerekiyordu!

Coreduolu bir labtop , hd li bir Camera ve iyi sayılabilecek bir foto makinesi alınırm(non professional) bu butçeyle?

Çin malımı almalıyım ?

Saygılarımla

Şimdiden teşekürler

Çin'e gideceksen Çin'den uygun fiyata alabilirsin, fakat Hong Kong'tan alman gerekiyor. Çünkü Çin'in içinde vergi var ama Hong Kong'da vergi yok haliyle elektronik çok ekonomik oluyor. Hong Kong'ta her marka ürün bulabilirsin ama istediklerinin hepsini 2bin dolara alabileceğini sanmıyorum.

• bizim bir arkadaş vardı. çinden gelin almayı düşünüyordu. (memi)
  • uluslar-arası garantiye dikkat et,
    hiç değilse Türkiye'de bir yıl garantili olur.
  • quote:

bizim bir arkadaş vardı. çinden gelin almayı düşünüyordu. (memi)

O da garantiye dikkat etsin.

Saydıklarının hepsini 2000$'a alabileceğini zannetmiyorum. Kamera veya fotoğraf makinesinden birinden vazgeçeceğini zannediyorum. Çin'de LG'lerin uygun olduğunu duymuştum. Uzakdoğu sitelerinden daha ayrıntılı inceleyebilirsin...
  • Söylemiş olduğun markalar ÇİN markası değil orada fabrikaları var ve montaj yapıyorlar. Yalnız ÇİN'de alışverişe dikkat herşeyi ile aynı fakat içi boş ürünlerde satılıyormuş!
    quote:

Sayın Grup Uyeleri

Çin malımı almalıyım ?

Saygılarımla

Şimdiden teşekürler

• para kazanma amaçlı alıcaksan toptan flash bellek almanı öneririm 256 mb mmc fiyatları 9 ytl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çinde Montaj fabrikaları varsa , o markaları almak mantıklı degilmidir?

Içi birde nasıl boş satıyorlarmış anlamadım:)

Bu arada kendim için alıcam , ticaret degil amaç
  • İçi boş derken şöyle adam sana teşhirdeki ürünü gösteriyor bakıyorsun daha sonra almaya karar verdiğinde kapalı kutu sana teslim ediyor ancak içi boş. Çin'e giden birkaç arkadaşım bunu yaşamış!

quote:

Çinde Montaj fabrikaları varsa , o markaları almak mantıklı degilmidir?

• quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

İçi boş derken şöyle adam sana teşhirdeki ürünü gösteriyor bakıyorsun daha sonra almaya karar verdiğinde kapalı kutu sana teslim ediyor ancak içi boş. Çin'e giden birkaç arkadaşım bunu yaşamış!

quote:

Çinde Montaj fabrikaları varsa , o markaları almak mantıklı degilmidir?

Bu olayın doğru olduğuna bende inanıyorum. Sadece Çin'de değil Dubai'de de böyle olaylarla karşılaşan arkadaşlarım var. O yüzden Çin'den şahsen alacaksan, kontrol etmeden alma. Ayrıca 2000 dolara saydıklarını alabilirsin diye düşünüyorum, çok uçmazsan tabii. Mesela 500 dolara kamera, 200-300 dolar civarı bir fotoğraf makinası, 1200-1300 dolar arasıda bir notebook alırsın, olur biter...

Edit: Fotoğraf makinasında profesyonel birşey düşünmüyorsan Nikon 5600'ü şiddetle öneririm. Amatör makina, hem küçük hemde çok kullanışlı. Eğer istersen çektiği resimlerden birkaç örnek ekleyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhcihan -- 20 Mayıs 2006; 22:40:39 >

• Eywallah beyler

Notebook alırken açıp bakalım o zaman ! Ama hangisini almalıyım sizce ? LG s1 Düşünüyorum!

Bu arada pekine gidiyorum , honkononga gore pahalıymış !

Sende çektigin bir kaç fotoyu yollayabilirsin hhcihan

Çok teşekurler!
  • quote:

Eywallah beyler
    Notebook alırken açıp bakalım o zaman ! Ama hangisini almalıyım sizce ? LG s1 Düşünüyorum!
    Bu arada pekine gidiyorum , honkononga gore pahalıymış !
    Sende çektigin bir kaç fotoyu yollayabilirsin hhcihan
    Çok teşekurler!

Sevgili @korayba,
    yazdıklarını henüz okudum, sanırım biraz geç kalmışım. Ama yine de resim koyuyorum. Belki çok geç değildir bunun için...

Çİnden ne almalı?

orjinal boyut için:http://img140.imageshack.us/img140/2107/dscn25978sq.jpg

Çİnden ne almalı?

orjinal boyut için:http://img96.imageshack.us/img96/923/dscn029785lg.jpg

• quote:

Sayın Grup Uyeleri

Çin malımı almalıyım ?

Saygılarımla

Şimdiden teşekürler

Oncelikle ;

LG bir Kore malidir..Onceden kendileri Goldstar idi..Ama daha sonra baska firmalar ile yapilan birkac evlilik ile LG oldu..
    Asus ve Acer Taiwan malidir...China ile Taiwan da birbirinden cok farkli ulkelerdir...
    Taiwan malina da ne kadar guvenirsin pek bilemem

Sana onerebilecegim markalar : Asus,Toshiba ve Acer dir...Sony filan hic demiyorum cunku Sony ler China da Amerika dan daha pahali

Pekin e gidecem demissin kardes...Sana birkac oneride bulunayim..

1) Cinlilerle siki bir pazarlik yapman senin lehine olur..Adamlarin 1000 dolar dedigi urune sen 300 demekten sakin kacinma
    2) Zaten senin orada Yabanci biri oldugunu anladiklarinda mallarini satmak icin pesinden kosacaklardir
    3) Mutlaka adilgin malin kontrolunu yapmayi unutma..Sakin kutu icinde filan da alma..Alacagin aleti orada iyice kontrol et sonra al..Malum gercekten adamlarin verdigi kutu bos cikiyor bazen..
    4) Eger yaninda Cince bilen biri olucaksa aldigin mallarin garanti ve diger kagitlarini sonuna kadar okuttur..Bazen makine ile hediyeler geliyor ama uyanik Cinli senin kagitlari okuyamadigini anlarsa hediyeler Cinli saticiya senin hediyen olarak kalir

Iste boyle arkadaslar..Eger China hakkinda sorulariniz olursa elimden geldigi kadar cevaplamaya calisirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuJue -- 11 Haziran 2006; 20:55:26 >

• Ben OCak ayında uzakdoğu'da idim..
    Singapur, Hong Kong ve Bangkok'a gittim..
    Öncelikle elektronik için en iyi yer Sİngapur..Hong Kong da fena değil..
    Hatta Hong Kong'ta buranın Kadıköy Yazıcıoğlu pasajı gibi elektronik pasajına da gittim..İsmi Whon Chai mi ne..
    Bi de Chai Whon var..Aman karıştırmayasın..
    Benim gözlemlediğim özellikle dijital fotoğraf makineleri ve de kameralrın Türkiye'ye göre oldukça ucuz olduğu..
    Ben Sony dijital fotoğraf makinesi allmıştm..Fiyatı buradaki fiyatına göre oldukça iyiydi..
    Ama dedikleri gibi iyi markalardan şaşma..
    Hep yaptıkları taktik: 'Tamam istediğin ürünü vereyim..Ama bak bende daha iyi bi ürün var..hem de daha ucuz..' deyim sana poktan malı kakalamaya çalışmak..Dikkatli ol..
    Laptop fiyatlarını da sormuştum...Ama o zamanlar laptoplarla pek ilgilenmediğimden buradaki fiyatlarıyla bi mukayese yapamadım..
    Bilgisayar parçası falan çok da cuz değil buraya göre...Hatta bazı şeyler daha pahalı..
    Üstelik burada garantisi geçmiyor..
    Bence yükte hafif pahada ağır kaliteli şeylerden almalısın..Ama dikkatli ol kazıklanma..GÜvenirlir büyük mağazalardan alışveriş yap..
    15-20$ için riske girme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 11 Haziran 2006; 21:05:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Sipahi21

Oncelikle ;

LG bir Kore malidir..Onceden kendileri Goldstar idi..Ama daha sonra baska firmalar ile yapilan birkac evlilik ile LG oldu..
    Asus ve Acer Taiwan malidir...China ile Taiwan da birbirinden cok farkli ulkelerdir...
    Taiwan malina da ne kadar guvenirsin pek bilemem

Sana onerebilecegim markalar : Asus,Toshiba ve Acer dir...Sony filan hic demiyorum cunku Sony ler China da Amerika dan daha pahali

Pekin e gidecem demissin kardes...Sana birkac oneride bulunayim..

1) Cinlilerle siki bir pazarlik yapman senin lehine olur..Adamlarin 1000 dolar dedigi urune sen 300 demekten sakin kacinma
    2) Zaten senin orada Yabanci biri oldugunu anladiklarinda mallarini satmak icin pesinden kosacaklardir
    3) Mutlaka adilgin malin kontrolunu yapmayi unutma..Sakin kutu icinde filan da alma..Alacagin aleti orada iyice kontrol et sonra al..Malum gercekten adamlarin verdigi kutu bos cikiyor bazen..
    4) Eger yaninda Cince bilen biri olucaksa aldigin mallarin garanti ve diger kagitlarini sonuna kadar okuttur..Bazen makine ile hediyeler geliyor ama uyanik Cinli senin kagitlari okuyamadigini anlarsa hediyeler Cinli saticiya senin hediyen olarak kalir

Iste boyle arkadaslar..Eger China hakkinda sorulariniz olursa elimden geldigi kadar cevaplamaya calisirim

Desene bizin tezgahtarlar gibi China'liler

• Konu acılmmısken buradan devam edeyim zaten benzer bi soru olacak

Afganistan tecrubesi olan var mı aranızda ?

Gelirken bir laptop almayı dusunuyorum muhtemelen SONY olur

Afganistanın genel anlamda teknoloji ile arası nasıl istedigim aleti uygun fiyata bulabilirmiyim

Buradaki 100.000$'lık jipler orada 8.000'e satılıyor da, acaba aynı durum laptop icinde gecerlimidir ?
  • Afganistana giden yok demek ki. Belki ABD uçaklarından düşen bir IBM bulurusn

Çinlilerin boş kutu ve ürün değiştirme hilelirini bende duydum. Mahalleden bazı Arkadaşlarım Çine gidecekler. Ne ticareti yapabiliriz diye araştırdılar. Önce ikisi gitti geldi katalog getirdi. MP3, mp4 playerler vs. fiyat olarak ucuz fakat Doğubank civarında yakın fiyata bulmak mümkün.
    Ben notebook sormuşutum. Sony'nin kopyasını yapmışlar, ekran parlaklığı bile sony gibi aynı diyorlardı. Aletin fiyatı da 600$ mış. Kaliteli mallarda varmış fakat Çine ait markalar.
    Ben ABD den başka bir yerden notebook almanın cazip olacağını düşünmüyorum. Alınacak olan aletinde uluslararası garantisi olmalı. Yoksa daha pahalıya gelebilir.
  • Kesinlikle Notebook'ta en iyi fiyatlar Amerika'da ordan almak en iyisi

quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Afganistana giden yok demek ki. Belki ABD uçaklarından düşen bir IBM bulurusn

Çinlilerin boş kutu ve ürün değiştirme hilelirini bende duydum. Mahalleden bazı Arkadaşlarım Çine gidecekler. Ne ticareti yapabiliriz diye araştırdılar. Önce ikisi gitti geldi katalog getirdi. MP3, mp4 playerler vs. fiyat olarak ucuz fakat Doğubank civarında yakın fiyata bulmak mümkün.
    Ben notebook sormuşutum. Sony'nin kopyasını yapmışlar, ekran parlaklığı bile sony gibi aynı diyorlardı. Aletin fiyatı da 600$ mış. Kaliteli mallarda varmış fakat Çine ait markalar.
    Ben ABD den başka bir yerden notebook almanın cazip olacağını düşünmüyorum. Alınacak olan aletinde uluslararası garantisi olmalı. Yoksa daha pahalıya gelebilir.

• vergilerin en düşük olduğu yer amerika. Hong kong'u bilmiyorum ama çinde defolu laptop fabrika satış mağzası bulamayacağın göre. Amerikadan ucuzu yok. Vergi çok düşük. Sosyal-güvenlik devletten çıkmış. Bu nedenle Amerikada faizler yarım puan artınca tüm yatırımcılar ABD'ye akıtıyor parasını.....(900$'a otomobil satıyo adamlar)

Belgeselde vermişlerdi Japonya'da üretilen Kürkü bile ABD'den almak daha karlı. Hemde Uçakla Los Angeles'a gidip, 2 gün iyi bir otelde kalıp Kürkü alan japon, kürkün üretildiği şehirde yaşıyan japondan daha ucuza alıyormuş. Üstüne gümrük+taşıma+aracılar+ABD vergisi gelmesine rağmen..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedygonzales926 -- 17 Haziran 2006; 16:55:18 >
  • Çinden ancak karı alınır başkada birşey değil ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.