Şimdi Ara

Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
12.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel ironi anlayana ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarının benim dediklerimle hiçbir alakası yok.

Bu kadar da fanatik olunmaz, ya boş vakit fazla ya da hayatındaki sorunları bastırmak için siyaseti savunma mekanizması haline getirmişsin. Konuyu saptırmak da ana konuda haksız olmandan kaynaklanıyor. Ne de olsa ana konuda verebileceğin bir cevap yok çünkü malum belediyeler 5 metre metro yapmaktan aciz.

Artık buyuksehirlerde sürekli sel oluyor, her yer sel hasarlı araba doldu. Yollar bozuk, Ankara'da 3-4 sene çalışmış taksilerde ön düzen kalmıyor. Eskide bu süre 10-15 sene idi.

Gelişmiş ülkelerde de, mesela ABD- New York'ta tek katlı ahırları yıkıp yerine 102 kat Empire States dikiyorlar. Tabii sen Amerikadanda iyi biliyorsun demek ki. New York'takiler enayi. Halbuki gelip DH'de sormaları gerekirdi.

Bak adam 130 kat dikmiş, sence Central Parkta kule diken adam mı iyi bilir, yoksa sen mi?

Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması

Eğer boş konuşacaksan da konu dışına gidebilirsin. Burası otomobil genel olduğu için altyapı ve yetersiz ulaşım hizmetlerindeki sorunlar bizi de alakadar ediyor ama bu kadar da boş mesajlar olmamalı.Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması 

• İnsanımız nereye yönlense hep bir kırma yolma derdindeler. Madem Togg satışının önüne geçilmesi istenmiyor düşürün fiyatları o zaman bu nedir böyle. Halkına gasp eden bir ülke olur mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Politik cevap vermişler. "böyle ülkenin de vergisinin de. Zaten taa 15 bin kilometre öteden 700 bine getirdiğimiz arabayı sizin saçma sapan vergi anlayışınız yüzünden 1,5 milyona satmak zorunda kalıyorduk. Biz o kadar para kazanmıyoruz lan bu işten" diyebilirlerdi.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt

Kurumlar vergisiyle (ki kaçınması çok kolay) beyana/maaşa bağlı gelir vergisini karıştırmayı bıraktığında anlarsın olayın komple farklı bişey olduğunu :) :)

Üstüne de bir ülkenin ürününe mantık dışı vergiler yüklersen, o ülkenin de sana vergi yükleyeceğini bilirsin

Bu 2 ülkeden birisi üretici diğeri ise borca dayalı tüketici ülke ise o verginin dönüp dolaşıp kime gireceğini de bilirsin

Ve sonra enerji dahil herşeyini (o ürettiğini iddia ettikleri paki-hindu üretimli otomobil parçaları dahil) borçlu olduğun o ülkelere el etek öpmeye gideceğini de bilirsin

Finalde bizim vergimizden hibe ile jant fabrikası kurdurtacağınız garanti bak. Büyük başarı :)

Bu vergiler çok sevdiğiniz Şimşek bakanın "carry trade" paraları gelmeye devam etsin diye. Bakıın biz batıcıyız demek için

Bu paralar maksimum 6 ayda geri çıktığında ödememiz gerekecek dolar bazlı faizi de dilenirler artık halktan "Allah kabul etsin abim ablam, doları olan bağışlasın yengem" diye yine binerler tepemize

Gerçekten bu ülkenin halkına yapılan kötülüğün bir sınırı yok.

İşin kötüsü muhalefette bunlarla aynı kafa. Gelseler bin beterini aynen yapacaklar. Yok orada bir ama bir tane denge ekopolitiği yürütecek 1 tane dünyadan haberi olan bürokrat

Yazıklar olsun hepimize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 10 Haziran 2024; 15:15:32 >

Bireylerden kesilen max %40 oran ile otomobillerden kesilen min %116 verginin alakası nedir? Vergi bilmiyorsan ben sana ders verebilirim. Google veya wikiye yazmana gerek yok. Bu ülkede en dandik fosil yakıtlı otomobilden %116 vergi alınıyor. Artı mtv'si var bir de bunun.

• xxxx1 kullanıcısına yanıt

yumurtayı tek tek mi alıyorsunuz ?

asgari ücretli bile bu kadar kötü durumda değildir. ya işsizsiniz ya da yalanınızı sevsinler denir buna. Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması 

• Gelde bu ülkeye yatırım yap.

Hondayı tebrik ediyorum. Nasıl kaçtı.

volkswagen de tebrik ediyorum hiç yüz bile vermedi

Teslayıda tebrik ediyorum oda ilgilenmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 10 Haziran 2024; 15:28:21 >

Bu arkadaşımız arabalardan alınan vergilerin tartışıldığı bu konu başlığında Avrupa ülkelerindeki gelir vergisi oranlarını çok iyi bir iş başarmış edasıyla paylaşmış ve bu başarısından kaynaklı hepimizden takdir bekliyor.

Şahsen ben takdir ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 10 Haziran 2024; 16:14:40 >
  • Telefon işinde olan oluyor. Yillar önce yazdik DH ta. Olaylarin oluş dominotaş gidişatı da iyi değil. Avrupa malini satsin çin satmasin kendi de yuksekten satsin millet pestil ola ola öder politikasi. Kendi milletine osmanli tokadi gibi bir şey bana göre. Hatirla vestel venus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 10 Haziran 2024; 16:15:47 >
  • SERT SERT

• Şu yazılanların %10 u bile konu ile alakalı değil. Bu firmalar daha geçen aylarda hükümet ile masaya oturdular üretim için ama her nedense uzlaşı sağlanmadı yada zaten uzlaşmak için oturmadılar hükümete yağdanlık oldular. Bunun üzerine hükümet madem öyle işte böyle dedi. Haklımıdır bence haklıdır. Çuvalla döviz ödüyoruz Çin e, bunun karşılığında ne satıyoruz? hiç bir şey. Avrupaya da çuvalla ödüyoruz ama oraya çok fazla ihracatımız var ve bir denge oluşuyor. Çin ise benden al bana bir şey satma diyor böyle bir ticaret olmaz. Bu ticaretin kazananı Çin Kaybedeni biziz, böyle bir ticareti yapanın ya aklı yoktur ya parası çoktur. Burada satış rekoru kırıyorsa adam gibi gelecek yatırımını yapacak parayı alıp gitmeyecek. O zaman Hyundai si Toyotası vs.. kendini keriz gibi görür ve mevcut fabrikalarını kapatır gider. Hindistanda Çinde bizden çok daha ucuza üretir. Peki bu durumda kim kaybeder? gidenler hiç bir şey kaybetmez kaybedenler yine burada kalanlar yani bizler oluruz.

• toggunda bütün parçaları dışarıdan geliyor onlarda dövizle geliyor.tam komediÇinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması böyle sacma sapan bir karar görmedim

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Tesla boğuldu zaten değil mi bırakın bu yancı yalanlarını

• Millet uyguna araba alıyordu azıcık onu bile alamayan alım gücü yetmeyen milyonlarca insan olmasına rağmen ekstra vergi daha getiriyorlar. Bu hükümet yakında türk hava sahasına giren göçmen kuşlardan vergi isteyecek herhalde. Vergisini ödemeyen kuşları da sınır dışı ederler veya tüfekle vururlar artık...

• kkvan kullanıcısına yanıt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ademis kullanıcısına yanıt

Vergi kolay da ,tüketicilerin sırtından alınan vergi kolay ,

yoksa hükümetimiz, ismi lazım değil holdinglerin milyarlarca

liralık vergilerini ,bir çırpıda affediyor,

• Roy CharLes kullanıcısına yanıt
    22 yıldır ne var köprü tünel mi ? beleş olsa anlarımda onlarda paralı. Hiçbir şey vatandaşın hayrına yapılmadı. Vatandaşın Refahı yerin dibinde.

• İşleri güçleri her şeye çomak sokmak faydayı nasıl zarar hale getiririz diye ellerinden geleni yapıyorlar.

• Çin ile ticaret hacmine bakın, 3.3 milyar dolar ithalatı var. 41 milyar dolar Türkiyenin ithalatı var. İstatistiklere bakılınca Çin'in yerinde olsam ya Çinden gelen vergilerin tamamını 0 yapın ya da Türkiye ile ticareti kesiyoruz demesi lazım. Ondan sonrasını Türkiye düşünsün.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.