Şimdi Ara

Çinli Chery ve MG'den 'ek vergi' açıklaması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
12.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece bunu yazabildin değil mi? Kapasite meselesi ne de olsa 

• Vega V kullanıcısına yanıt

doruhüso@dün

sadiksoylu kullanıcısına yanıt

Senin 10 da 1'in anca vergi koyan İtalya ve Macaristan varken he gelirler bakakoyun. Biraz akıllı olun yaa

Anca jantını üretirler burada :) :)

bu mesaja cevap olarak avrupanın üreticilerden aldğı vergiyi yazdım.

@vega olaylardan gelişmelerden haberin yok. bizim burada tartıştığımız konu araba vergisi değil, üretim vergisi . . .

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Musk ın dediği gibi yerle bir ederler diyor ya etsin zaten. Benim kaç tane yerli otomobilim var ki. Etsin diyorum çünkü benim bildiğim yerli malında ciddi vergi avantajı olur. Ötv alınmaz mesela sadece KDV olur. Aç gözlülük yaparsan yerle bir etsinler derim. Ne yararı var yerlinin vatandaşa? Ben vatandaşın çıkarına bakarım. Bir faydası var mı bize yok. Ucuz mu değil o zaman güle güle:) Bana tutupta ihraç edecez demeyin biz biliyoruz o ihraçları kendi ülkesinden düşük fiyata yabancı alır vatandaşına gelince daya ötv yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 11 Haziran 2024; 9:55:25 >
  • Türk halkını düşman bellemisler. Her taraftan zarar verme peşindeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Bizden giden çayı marketlerde Almanya'da bizden ucuza alıyorlar yerli araci da yurtdisina ihraç edersek bizden ucuza binerler bizim millet şakşakçıliga devam etsin .... semer vuran çok olurmuş...

• Hükümet, mali ve ekonomik politikası gereği zaten kimse alışveriş yapmasın, hele araç gibi direk cari açığı arttıran malları almasın diye uğraşıyor , 2 senede batırdıkları ekonomiyi 6 senede, 2028 gibi toparlayacaklar inşallah. Geri adım atması falan mümkün değil. MG'nin veya cherry nin öyle 1-2 sene içinde burda üretime başlaması hikaye. Zaten ülke bu durumdayken, heleki çinli firmalar bu denli büyük bir yatırımın altına girmezler.

• çok şey anlatıyor. tabi anlamak isteyene. 2 dakika düşün anlarsın.

• şunu aklından çıkarma. bizim nesil ucuza yaşayamayacak. kuru ekmek yesek bile üretim alt yapısı hazırlayıp torunlarımıza bırakmak zorundayız. rahat yaşamak istiyorsan kısa zamanda olması mümkün değil. Avrupa ya göç etmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 11 Haziran 2024; 10:57:14 >
  • Sen çocuk filan yapma zaten arkadaş sömürülmeye alışmışsın senden gelecek nesilde aynı kafada olacak. Bizim nesili geç senin yetiştirdiğin torunda aynı kafada olacak onu da bilmem ne partisi sömürecek.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

5 sene ile 15 seneyi kıyaslıyorsun ve düşün diyorsun. Ben de sana düşün diyorum.

• Güvenlik donanımlarının standart hale getirilmesi , belli miktar yetkili servis ağının mecbur tutulması tüketiciyi yani vatandaşı koruyan şeyler. Bunların bu güne kadar zaten yapılması lazımdı. Ancak çok geç kalındı.

Ancak vergi yükünün bu kadar ağırlaştırılması , zaten ekonomik olarak son 3-5 yılda çöken vatandaşın bu araçlara ulaşmasını oldukça zorlaştıracak. Zaten insanlar alamıyordu , artık hayal dahi edemeyecekler.

Amaç sadece vergi almak değil. Amaç bu olsaydı zaten , o malum şirketlerin vergileri affedilmezdi. Amaç Türkiyedeki bir kaç iş adamına çıkar sağlamak olduğunu düşünüyorum. Biri para kazanacaksa biz kazanacağız , bizden başkasının para kazanmasına müsade etmeyeceğiz mantığı. Aynı şey telefonlar için de geçerli. Telefon kaydının bir tek amacı var , hangi telefonu , hangi hattı kim kullanıyor bunun tespiti. Bunu bir çok ülke yapıyor ama kimsenin kayıt parası aldığı yok. Sadece gidip beyan ediyorsun , kaydı yapıyorlar. Ceza gibi kayıt paraları var şu an. Amaç ne , 2-3 tane ithalatçı çok kazanmaya devam etsin diye. Doymayan gözlerini doyurmak için milyonlarca vatandaşa eziyet etmekten çekinmiyorlar.

Birileri yine çıkıp , ama bak yollara bir sürü SUV var , lüks araç var diyecek.
    Kafeler dolu , insanların cebinde 70 bin liralık telefonlar var diyecek. Evet doğru var , ama bu Türkiye nüfusuna oranlandığında % kaçı temsil ediyor.
    Oturun bir düşünün. Eskiden benim algıladığım Ultra Zengin - Zengin - Orta Direk - Fakir gibi sınıflayabilirdik belki toplumu ama , orta direkt kalktı. Ultra Zenginler , Hiper Zengin oldu. Zenginler Ultra Zengin oldu. Orta direk Fakir oldu. Fakirler - Daha fakir oldu.

Bu saatten sonra , Allah yardımcımız olsun. Dedikleri gibi kötü günler bitti , daha kötü günler başladı.

• Tamamen saçmalık yazdıkların. Çin'den madde ve hammadde alıyoruz çok ucuza. Böylelikle o çok sevdiğin batıya ihracat yapabiliyoruz.Bu vergi İsrail için alınan ve Türk Millieti ucuza iyi otomobile binmesin vergisidir. Öyle olmasa Çin'den yapılan tüm ithalata ek %40 vergi gelirdi.
    1.5 Milyon TL'ye 7 Kişilik en donanımlı D-Suv yerine, Boş Egealara, 8-10 ay sıraya girip boş T-Roclara binin kampanyasından öte birşey değil bu.Ülkenin başına Yunan Miçotakisi koysan bu millete acırdı da ülkeyi bu hale getirmezdi. Yazık...

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

Peki. 

• Bu hükümet halkı hiç bir şey alamasın diye çabalıyor. Kuzey kore olmamıza 1 seçim kaldı.

• Milleti En Ufak Kazada Ortadan Ikiye Bölünen Kuş Serisine Muhtaç Bırakıp Kuş Serisine Bile 250 Bin Para Verdirenler Vatandaş Ve Halk Düşmanı Değilde Nedir ?

• Yalancı Çinliler fabrika yapacağız ayağına mali burda sattılar sonra ispanya ya fabrika kurmaya gittiler

Sattıkları arabalar burda bozulunca ne servisleri var

Ne muhatapları

Yurt dışından gelen arabalara en azından 7 bölgede 7 servis hizmeti verecek yerler actirilma zorunluluğu getirmek lazim

• Her taraftan vergi toplar.

Tirilyonlarca para toplanır.

Emekliye gelince kasa boş.

Bu hükümet kendi kasalarını ceblerini doldurmak için her şeyi yapıyor.

Sırf telefon hat sahipler AYLIK 15 tl vergi kesiyor, türkiyede 91,000,000 hat sahibi var ve bunu 15 tl ile çarpsın.

1,365,000,000 AYLIK topluyor.

Trafik cezaları, 1 ürün satıcıya geçene kadar 2 üç el değiştirmeden üç el vergiden geçiyor.

TRT vergi, araç muane vergi, ev vergisi, içtin sıqtın vergisi.

Bu hükümet tam anlamıyla dağıtımda sıkıntı, toplarken topluyor, dağıtırken, dağıtmıyor. Hoop cebellizine.

ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ...

• Demek ki Togg büyük tokat atmş

• Yukarıda biri burada yazılanların konu ile alakası yok demiş ya arkadaş madem bukadar biliyorsun önce şunu sor kendine ze yerli araba üretenlar üretmeden önce ne diyordu halkımızın ulaşabileceği düzeyde fiyat politikası uygulayacağız bu gün halk ulaşabiliyorum önce bunu sor adamlar de ekli halkın ulaşabileceği düzeyde araba yapıyor ama sen bunun önünü vergi ile kesersen wolksvagen gurubun da vazgeçtiğin gibi yatırımdan da vazgeçer sen önce elinde yerli diye ürettiğim arabanda üç tane vergi değilde bir vergiden feragat eder iki vergi alırsın komedi gibi söylemesi bile içler acısı hermeyse iki vergi alırsın vatandaşına tutar elin arabasına tenezzül etmez üzerinde Çine dersinki kardeşim bana araba satıcaksan bende bireyler alacaksın adamda sana derki ben senin ülkende zaten senin üretemediğin teknolojide telefon üretiyorum ona say der hee der kalırsın, kısaca çin marka arabalar toggun satışların başta vurdu biz o sebeple vergi oranını %50 ye çıkardık diyemiyor da işte gel burada fabrika kur sen önce elinden kaçan kia yı tutucaktın wolksvagen gurubuna gel burada fabrika kur diyecektin ha almanlarada mecburuz deme zaten 3 binden fazla alman sermayali şirket le alanlar iyi sömürüyor bizi kalkmış boş boş muhabbet yapıyorsun neymişte gelip fabrika kursun uç sen hele almanlarada bi kurdur firmayıda çin bi ara düşünür

• Mesele ,Çinli firmaların düşük üretim maliyetini yerli, Avrupalı, Japon, Koreli firmaların gerçekleştirememesi.

Zorunlu olarak indirim bile yapmak zorunda kaldılar.

Ama bunu uzun süre yapmak istemiyorlar.

Dengelemek için ek vergilendirme yapılıyor.

Olan uygun fiyata aynı donanımlı araç almak isteyen vatandaşa olacak.

Ek vergi gelince sadece Çin'den gelen araçlar değil ek vergi konulmayan diğer araçlar da zamlanacak.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.