Şimdi Ara

Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
6.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti

Küresel çip krizi otomotiv dünyasını negatif yönde etkilemeye devam ediyor. Bu sıkıntılı süreçte bazı fabrikalar geçici olarak kapanırken, bazı üreticiler de araçlarından fonksiyon eksiltme yoluna gidiyor.

Alman otomotiv devi BMW de şu sıra ikinci yolu seçmek zorunda kalan markalar arasında. Bavyeralı üretici, yarı iletken tedariğindeki sıkıntılar nedeniyle bazı modellerinden dokunmatik ekran fonksiyonunu kaldırdı.

Bu bilgi ilk olarak Bimmerfest üzerinde gün yüzüne çıktı. Buradaki açıklamada "Mevcut üretim seviyesini yıl sonuna kadar sürdürebilmek amacıyla, bu haftadan başlayarak bazı modellerimizdeki merkez multimedya ekranının dokunmatik özelliğini kaldırmaya karar verdik" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Bkz.Ekim'de ikinci el otomobil fiyatları yüzde 5,4 yükseldi

Hangi modeller etkilenecek?

Durumdan etkilenen modeller 3 Serisi, 4 Serisi Coupe ve Convertible, 4 Serisi Gran Coupe, Z4 ve mevcut X5, X6 ve X7'nin tüm versiyonları olarak açıklandı. Bu özelliğe sahip olmadan üretilen modellerin camında 6UY kodu bulunacak ve satın alırken müşterilerin bu konuda bilgi sahibi olduğuna ilişkin imzası istenecek. Bu araçları tercih eden müşterilere 500 dolarlık opsiyon kredisi verilecek.

Bu modellerde sadece dokunmatik ekran özelliğinin olmayacağını, diğer tüm fiziksel düğmeler ve orta konsoldaki iDrive kontrolcüsünün fonksiyonelliğini koruyacağını da belirtelim.

Çip krizi 2022 yılında da otomotiv dünyasının başını ağrıtacak gibi görünüyor. Tahminlere göre kriz, sektörde 250 milyar dolarlık kayba neden olacak. Üstelik bu değer her geçen gün güncellenerek artıyor.

• Olmasın zaten bence çok yerinde olmuş . Şahsen bir bmw sahibi olacak durumum olsaydı dokunmatik olmayan herhangi bir idrivelı araç modelini seve seve kabul ederdim ve bayiye koşa koşa giderdim

Neden ben sağ elimi taa ortadaki ekrana uzatıp pıt pıt dokunayım ki sürüş esnasında ? Ekranı kirletmeside cabası. Benim gözümde sağ elime telefonu alıp telefonu kurcalamaktan farksız bu dokunmatik meselesi. Adamlar mis gibi en çok kullandığım vites, el freni gibi acil durumlarda veya yol koşulunda sağ elimi kol dayamadan kaldırmadan kullandığım sürüş esnasında kolaylık olsun diye elimin altına idrive kontrolünü koymuşlar. Ordan her türlü yönettiğim kumanda birimi varken neden uzanıp ekrana dokunayım ki ?

Özellikle kendi aracım audide elimin hemen altında olan mmi kontrollerine bakmadan parmaklarımla yönetip basabiliyorum ki ufak bir göz hareketiyle hangi menüdeyim bakıp yola tekrar odaklanıyorum. Size sormak isterim bugün hangi araç kullanıcısı sürüş pozisyonunu bozmadan sırtını sırtlıktan asla ayırmadan ekrana dokunabilecek şekilde oturuyor şoför koltuğunda ? %99 unuz eminim ki aracınız ne olursa olsun o ortadaki ekrana dokunmak için illaki doğrulup sırtınızı öne getirip ergonominizi saniyelikte olsa bozuyorsunuz.

Dokunmatikli multimedyalara kocaman bir EKSİ

Şunun gibi tahrik edici ve kullanımı bir o kadar kolay şeylere sonuna kadar ARTI

• BMW tailant

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • neyseki alamaycağımız artık ulaşamayacağımız bir model Bmw de sorunumuz yok :)

• Konsolu patlatılan BMW sayısı daha da artacak anlaşılan, hırsızlar bunu beğendi Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti 

• Kurun artması ve vergiler de bizi BMWlerden etti.

• Daha az oyuncaklı, daha az sorunlu saf kan otomobillere dönüş mü yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahım konuyu biliyorsun aminÇip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmasın zaten bence çok yerinde olmuş . Şahsen bir bmw sahibi olacak durumum olsaydı dokunmatik olmayan herhangi bir idrivelı araç modelini seve seve kabul ederdim ve bayiye koşa koşa giderdim

Neden ben sağ elimi taa ortadaki ekrana uzatıp pıt pıt dokunayım ki sürüş esnasında ? Ekranı kirletmeside cabası. Benim gözümde sağ elime telefonu alıp telefonu kurcalamaktan farksız bu dokunmatik meselesi. Adamlar mis gibi en çok kullandığım vites, el freni gibi acil durumlarda veya yol koşulunda sağ elimi kol dayamadan kaldırmadan kullandığım sürüş esnasında kolaylık olsun diye elimin altına idrive kontrolünü koymuşlar. Ordan her türlü yönettiğim kumanda birimi varken neden uzanıp ekrana dokunayım ki ?

Özellikle kendi aracım audide elimin hemen altında olan mmi kontrollerine bakmadan parmaklarımla yönetip basabiliyorum ki ufak bir göz hareketiyle hangi menüdeyim bakıp yola tekrar odaklanıyorum. Size sormak isterim bugün hangi araç kullanıcısı sürüş pozisyonunu bozmadan sırtını sırtlıktan asla ayırmadan ekrana dokunabilecek şekilde oturuyor şoför koltuğunda ? %99 unuz eminim ki aracınız ne olursa olsun o ortadaki ekrana dokunmak için illaki doğrulup sırtınızı öne getirip ergonominizi saniyelikte olsa bozuyorsunuz.

Şunun gibi tahrik edici ve kullanımı bir o kadar kolay şeylere sonuna kadar ARTI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Kasım 2021; 7:12:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomobilde öyle ortada bir ekran olmasını ben de hiç sevmiyorum.

• Ömrü hayatım boyunca yeni üretilen bir BMW ye benim sahip olma ihtimalim hiç olmadığı için sorun yok. Ama para olsa büyük dert olurdu benim için bu durum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biz napalım bmw? Vergi kriziyle, iktidar kriziyle uğraşıyoruz burda.

• Eğer birisi bana silah zoruyla aldırmadaydı kapısından geçmezdim. Yıl 2022 olacak. Çuval dolusu para verip eksik bir araç almazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Olmasın zaten bence çok yerinde olmuş . Şahsen bir bmw sahibi olacak durumum olsaydı dokunmatik olmayan herhangi bir idrivelı araç modelini seve seve kabul ederdim ve bayiye koşa koşa giderdim

Mazda bu yüzden ekranı daha uzağa konumlandırıyor. Sürücü dokunmaya çalışmasın diye.

Vw’nın yeni modellerinde klima tuşu bile yok dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• kablosuz şarj ve elektrikli bagaj kalkmıştı , buda ilave olmus

• Fiyat aynı mı?

• 2. Elde büyük değer kaybı olur😂.

• 2022 de dokunmatik ekran olmayan araba alınmaz. Satışları etkiler.

• Dokunmatik ekran kadar sacma bir sey yok zaten, iyi olmus. Dusunsene, bir taraftan araci suruyorsun bir taraftan elinle gormeden dogru noktaya geri bildirimi hissetmeden dokunmaya ve ayrica baska yere de dokunmamaya calisiyorsun. Tuslu sistemlerde bu sorunlar yok.

• maximus8282 M kullanıcısına yanıt

Mazda da araç hareket etmeye başlayınca ekranın dokunmatik özelliği otomatik kapanıyor. Doğal olarak sürüş esnasında ekrana dokunmaya çalışmanın da bir anlamı olmuyor Çip krizi bazı BMW'leri dokunmatik ekran özelliğinden etti  ( sadece araç hareketsiz iken dokunmatik özellik çalışıyor ) ( mazda sahibiyim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smookeus -- 6 Kasım 2021; 11:7:57 >
  • smookeus S kullanıcısına yanıt
    O yeni geldi sanırım 2012 - 2016 CX5 sahibiydim kapanmıyordu. Ama kapanması en mahtıklısı ciddi anlamda kaza riski var parmağım nereye değiyor diye dikkati ekrana vermek zorunda kalıyor insan.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.