Şimdi Ara

Çipli kimlik kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önceki Mesajımı güncelliyorum. Damat yine birşeyleri karıştırmış. ödeme işlemlerini adresine taşımış.
    Kayıp kimlik eski tipse cezasız değişiyor, yani 22.5. Ödeme yapmak için login olmazıza gerek yok. Yeni kimliği kaybettiyseniz bedeli 45 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 4 Temmuz 2019; 14:45:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım, sanki bana yazıları silik gibi geldi :) Daha canlı gözükebilirdi. Ayrıca çok kolay oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3AA68E795

Bende aldım, sanki bana yazıları silik gibi geldi :) Daha canlı gözükebilirdi. Ayrıca çok kolay oldu.
    Kaç günde geldi ?
  • Ekleme: Gittim hallettim, almayı düşünenler için yardımcı olmak adına şöyle bir açıklayıcı not düşeyim;

1.) Eski kimlik
    2.) Biyometrik fotoğraf
    3.) Ptt, banka, vergi dairesi vb yerlerde "Yeni kimlik harcı" demek suretiyle, 22.50 kuruş harç yatıracaksınız, dekontu alın ne olur ne olmaz nüfus müdürlüğüne giderken yanınızda götürün, benden istemedi memur "sistemde görünüyor" dedi.
    4.) İnternet üzerindenhttps://randevu.nvi.gov.tr/ veya 199 nolu hattan istediğiniz tarihe ve saate göre randevu alacaksınız, sistem otomatik olarak size en yakın nüfus müdürlüğünü ayarlıyor.
    5.) Müdürlüğe varınca tc no ile sıra fişi alacaksınız burada şöyle bir nokta var randevu saatine 30dk kala anca fiş veriyor makine yani 15.00 randevu saati diyelim, 14.00 da gittiniz vermiyor 14.30 diyor ille de.
    Fişinizi aldınız sıranızı beklediniz sıra size geldi gerekli belgeleri verdiniz, bu kısımdan sonra da parmak izi verme derdi var dert diyorum zira parmak izinizi almak için size yokuş yapan bir makine yapmışlar, fakat şöyle bir püf noktasını öğrendim, parmağı koyunca az biraz bekliyorsunuz "DİT" diye bir ses geldikten sonra yuvarlıyorsunuz yavaşça kabul ediyor aksi halde tekrar tekrar parmak çevir dur
    Son olarak eski kimliği delgeç ile delip işlevsiz hale getiriyorlar "geçici kimlik belgesi" ve "pin zarfı" verip gönderiyorlar sizi. Sonrasında ev de kimliğinizi bekleye duruyorsunuz.

• Bey V kullanıcısına yanıt
    Ehliyet ve kimlik ikisini aynı günde değiştirdim 2 günde ptt kargo ile geldi.
  • yeni kimlik kartı alalı 2 yıl oldu ve bugün üstündeki çipi düştü ve şansa gördüm , bu sökülen çipi tekrar güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırmak mı gerekir ? bu durum başına gelen var mı ? gerçi cüzdanda duruyor kimlik ama çip sıkıntılı , ne yapmak gerekir ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.