Şimdi Ara

Çipli kimlik kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alan var mı ? Parayı elden mi alıyorlar yoksa ptt ye falan mı yatırılıyormuş ? Ve ne önerirsiniz yeni kimlik kartı alınmalı mı, almazsak ne olur ? Eskiyi mi yeniletsek acaba ?

Ekleme: Gittim hallettim, almayı düşünenler için yardımcı olmak adına şöyle bir açıklayıcı not düşeyim;

1.) Eski kimlik
    2.) Biyometrik fotoğraf
    3.) Ptt, banka, vergi dairesi vb yerlerde "Yeni kimlik harcı" demek suretiyle, 22.50 kuruş harç yatıracaksınız, dekontu alın ne olur ne olmaz nüfus müdürlüğüne giderken yanınızda götürün, benden istemedi memur "sistemde görünüyor" dedi.
    4.) İnternet üzerindenhttps://randevu.nvi.gov.tr/ veya 199 nolu hattan istediğiniz tarihe ve saate göre randevu alacaksınız, sistem otomatik olarak size en yakın nüfus müdürlüğünü ayarlıyor.
    5.) Müdürlüğe varınca tc no ile sıra fişi alacaksınız burada şöyle bir nokta var randevu saatine 30dk kala anca fiş veriyor makine yani 15.00 randevu saati diyelim, 14.00 da gittiniz vermiyor 14.30 diyor ille de.
    Fişinizi aldınız sıranızı beklediniz sıra size geldi gerekli belgeleri verdiniz, bu kısımdan sonra da parmak izi verme derdi var dert diyorum zira parmak izinizi almak için size yokuş yapan bir makine yapmışlar, fakat şöyle bir püf noktasını öğrendim, parmağı koyunca az biraz bekliyorsunuz "DİT" diye bir ses geldikten sonra yuvarlıyorsunuz yavaşça kabul ediyor aksi halde tekrar tekrar parmak çevir dur
    Son olarak eski kimliği delgeç ile delip işlevsiz hale getiriyorlar "geçici kimlik belgesi" ve "pin zarfı" verip gönderiyorlar sizi. Sonrasında ev de kimliğinizi bekleye duruyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 5 Temmuz 2019; 19:36:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çipli Kimlik Kartı Yapıştırma

Çipli kimlik kartınızdaki çip düşmüşse veya yerinden çıkmışsa, aşağıdaki adımları izleyerek tekrar yapıştırabilirsiniz:

Gerekli Malzemeler:

• Çift taraflı bant
    • Makas
    • Cımbız (isteğe bağlı)

Yapıştırma Adımları:

1. Çift taraflı banttan küçük bir parça kesin.
    2. Çipi bandın bir tarafına yapıştırın.
    3. Diğer taraftaki koruyucu kağıdı çıkarın.
    4. Çipi kimlik kartındaki orijinal yerine dikkatlice yapıştırın.
    5. Basınç uygulayarak birkaç saniye bekleyin.

Önemli Not:

• Çipi yapıştırmadan önce kimlik kartını ve çipi temizlediğinizden emin olun.
    • Çipi doğru yöne yapıştırdığınızdan emin olun.
    • Çipi yapıştırırken aşırı güç uygulamayın, aksi takdirde zarar görebilir.

Sık Sorulan Sorular:

Kimlik çipi yapıştırılır mı? Evet, düşen veya yerinden çıkan çipler çift taraflı bant kullanılarak yeniden yapıştırılabilir.

Kimlik çipi düştü nasıl yapıştırılır? Çipli kimlik kartınızdaki çip düşerse veya yerinden çıkarsa, yukarıda belirtilen adımları izleyerek tekrar yapıştırabilirsiniz.

Kimlik çipi düştü yapıştırma: Çipli kimlik kartınızdaki çip düştüğünde, tekrar yapıştırmak için çift taraflı bant kullanabilirsiniz.

Kimlik çipi nasıl yapıştırılır? Çipli kimlik kartındaki çipi yapıştırmak için yukarıda verilen adımları takip edin: temizlik, bant kesme, yapıştırma ve basınç uygulama.

Kimlik çipi düştü: Çipli kimlik kartınızdaki çip düştüyse veya yerinden çıktıysa, endişelenmeyin. Çift taraflı bant kullanarak tekrar yapıştırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeniliğe açık olun görende diyecek cep telefonu alıyor git değiş işte.
  • Yok mu la değiştiren hiç vay yeniliksizler
  • Eskiyi yeniletemiyorsun ve eski kimliğinin 10 yıl geçerliliği var her türlü yenileticeksin yani.

Ben randevusuz kayboldu diyerek aldım. Kayboldu demezseniz randevusuz alınmıyor. Yeni kimlik çıkartma olduğu için kayboldu diye ekstra ücret geçirmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 3 Temmuz 2019; 16:26:26 >
  • ilk çıktığında yeniletmiştim yıllar oldu.nasıl alınıyor hatırlamıyorum.
    kesinlikle tavsiye ederim cüzdanda kocaman nüfus kimliği taşımamak büyük lüx.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 3 Temmuz 2019; 17:4:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki ekran kartlı hocam, gta 4 oynatıyor.
  • Nüfus müdürlüğü elden almıyor. İnternetten(https://intvrg.gib.gov.tr), bankadan, vergi dairesinden yatırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TC KİMLİK KARTI şifre
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyem nüfusa gitmeden evvel internetten yatırıp da gitmeniz, pratik. Kuyruklarda beklemiyorsunuz.
    Yalnız memura kayıp diyecekseniz, kayıp kimlik için daha fazla harç alınıyor. Yatırırken buna dikkat edeceksiniz, veznedeki memura da söyleyeceksiniz.

• Normal yenileme 22.5, kayıp/çalıntı 45.

• Ben son güne kadar bekleyeceğim. Sırf kimlik küçülecek diye 22,5 tl veremem.

• Yenisinin de geçerlilik süresi 10 yıl hocam benimkinin 2027 de bitiyor mesela
  • Valla alalı çok oldu nasıl aldığımı hatırlamıyorum bile.
  • Pttden kimlik ücretini yatırıp evine en yakın nufüs müdürlüğüne gidiyorsun, halen randevu alınıyor mu bilmiyorum ben almadan gittim. Parmak izlerini ve imzanı alıp bir kağıt veriyolar, eski kimliğini deliyorlar geçerli olmuyor kağıdı kullanıyorsun o sırada, 15 gün kadar sonra adresine yeni kimliğin geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk başlarda 15 gün falan sürüyordu. Şimdilerde başvurduğunda 1 günde kimlik basılıyor, bulunduğunuz yere bağlı olarak 1 ila 3 gün gönderim süresi oluyor. Kimlikler Ankara'da basılıyor.

• Eski kimlik cüzdana sığmadığı için değiştirmiştim zamanında.Değiştir bir şey kaybetmezsin.
  • Eninde sonunda o parayı vermek mecburiyetindesiniz; çünkü çipli kimliğe geçmek zorunlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps takmışlar benimkine arada ötüyor sizdede var mı beyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Eskiyi yeniletemiyorsun ve eski kimliğinin 10 yıl geçerliliği var her türlü yenileticeksin yani.

Ben randevusuz kayboldu diyerek aldım. Kayboldu demezseniz randevusuz alınmıyor. Yeni kimlik çıkartma olduğu için kayboldu diye ekstra ücret geçirmiyorlar
    "Zorunlu değiştirin" demeden alttan alta zorla değiştirtiyorlar ha, fena ya devlet. Değiştirelim bakalım.
    Cevaplar için cümleten teşekkürler.
  • Vay anasını hiçbir masrafı olmayan şey 22.5 lira şaka gibi biz niye bu kadar vergi veriyoruz aklim almıyor yahu bu adamların yatacak yeri yok yok yok

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    O da birşey mi:
    Ehliyet için 150 küsür kart parası veriyoruz. Harçtan ayrı. Harcı ayrıca geçiriyorlar.
    Hemi de daha dandik malzemeden...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.