Şimdi Ara

Cisco Linksys ve Diğer Marka Uydunet Modemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar öncelikle arkadaşlar. Foruma yeni katıldım ve aranızda bulunmaktan mutluyum son 4 gündür Uydunet ile alakalı baya bir makale okumaktayım. Bulunduğum evde ttnet in altyapısının yetersizliklerinden dolayı 8 mbit bağlantı alabılıyorum. Yıllardır uydunete geçmeyi düşündüm ancak şikayetler vslerin çok olmasından dolayı hep çekindim ve artık ttnetten bıktım hem boşa para ve gelmeyen altyapı ve en kötüsü de 5 sokak altımda ki insanlar fiber internete giriyorlar :). Neyse bunları geçelim olaya dönelim evimin önünde türksat a ait saha dolabı bulunmakta çevremde uyduneti kullananlar var çünkü wifi tarattığımda bir hayli NETMASTER markalı modemler çıkıyor :D . Latife bir yana modemlerinden şikayetçi olmayan yok herhalde.

Benim sizden bir ricam var MODEM seçimi hakkında yardımcı olursanız çok memnun kalırım işlerim yarım kaldı ve son 15 gündür internetsizim sadece telefondan giriyorum. Öncelikle Netmasterdan başlayalım

Netmaster CBC-382D1 DOCSIS 3.0 KABLO MODEM + WDS-300 802.11n 300 Mbps AP-Router (2 x 5 dBi Anten) mi ?

Netmaster CBC - 382D1 + Alternatif güzel bir AP/ROUTER/REAPER özellikle bir 3 in 1 cihaz mı ?

Yurt dışından getirtme imkanım olan: Cisco DPC3010 DOCSIS 3.0 8x4 Cable Modem sizce nasıl ?

Yurt dışından getirtme imkanım olan: Linksys Advanced DOCSIS 3.0 Cable Modem DPC3008-CC

Yurt dışından getirtme imkanım olan: Motorola SURFboard SB6182

Yurt dışından getirtme imkanım olan: Motorola SBG6580 (Aralarında en pahalıs olan bu )

işin açığı arkadaşlar Cisco ve Linksys 82 dolar olan gümrük sınırının altında kaldıkları için gümrük vergisi ödemicem bunlar daha cazip geliyor diğer modemler de 88 92 ve 145 dolar olmak üzere değişiyor bunlara %20 gümrük ve kargo eklenecek

Son olarakta Netmaster vereceği yeni çıkan CWB-383N yi mi beklemek mantıklı olur sizce eylülden önce artık bir karara varmam gerekiyor çünkü maksimum keyif kampyanasından faydalanmak istiyorum çünkü teledünya dan faydalanmak istiyorum ilgi ve alakalanıza şimdiden teşekkürler cevap ve fikirlerinizi bekliyorum

• Modemler kronik sorunlu ( bence ) .Ben şu problemlerle karşılaştım wifi ip dağıtamama , ip çakışması , wifi kopmaları vs... vs...Bende senin gibi modem almaya niyetlenmiştim fakat burda problem yaşayabilirsin o modemlerle ve hizmet verememe olasılıkları da mevcut çünkü tüm alt yapıyı resmen netmaster modeme göre kurmuş uydunet.

Ben problemimi nasıl çözdüğüme gelirsek ilk önce bir asus router aldım ilk günü firmware update yaparken router kitlendi ve servise gönderdim para iadesine düştü sonra cisco Linksys E900 aldım ve cisco dan son derece memnunum netmasterı bridge modda kullanıyorum netmaster sadece interneti cisco ya veriyor gerekli tüm dağıtımları cisco yapıyor.Yeni seri routerlar geldi mi inan bilmiyorum ama bi router alıp sorunu çözebilirsin.
  • motorola sbg6182 ve asus ac55u router alıp keyfinize bakın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

Linklerini koyduğunuz ilk 4 modemde Wireless yoktur fiyatları o yüzden ucuz. SBG6580'de Wireless var ama 802.11n standartı. 802.11n, 2009 yılının standartı şuanda 802.11ac standartı var. Tüm modem üreticileri neredeyse 802.11ac'ye geçti. SBG6580'de 2.4/5.0 GHz Dual-band var belki bunun için almaya değebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_108251977/f_//tm.htm#108251977 bu linkdeki modemlere bakabilirsiniz. TP-Link'de kablo modem işinde ama Türkiye'ye daha getirtmedi.
  • Merhaba,

Bende ZyXel VMG8924-B10A Router ve Motorola SBG6120E kombinasyonu var.

Netmaster'ın hem 383Z-4 hemde 383Z-N serilerini kullanmış birisi olarak maceraya girmeyi sevmem diyorsan yukarıdaki cihazları düşünebilirsin.
    Ben hala daha Netmaster'la geçirdiğim kabus gibi günlere yanıyorum.Bence gerek yok.

Saygılar.

• Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız, ilgi ve alakanız için hepinize tek tek teşekkür ederim kafam inanın ki çok karıştı... Zira benim gönlüm bu konuda en sorunsuz olarak nitelendirilen dünya çapında modem Motorolla markası lakin forumda gezinirken ve bir başka kaynaklarda okurken bu uydunetin altyapısının netmaster a göre bir hayli düzenleme olduğunu okudum getirdiğimiz farklı modemlere konfigirasyon azınlıkta olduğu için hat kesilmelerinde ya geç geliyormuş yada hiç gelmeyip durumu uydunete izah etmemiz gerekiyormuş zira benim network bilgim çok değil telefonun ucunda ki görevlilerde " MODEM " bozuk diye kestirip atıyorlar ki netmaster a yönlendiriyorlar ben bu işi bir türlü anlamadım gitti Uydunet gibi bir şirketin netmaster ile bir ticari ilişki durumunun olmadığı düşünüyorum ama gel gelelim ki sorunları santraldan çözülecek sinyal konfigrasyonu varken işi yokuşa sürüyorlar. Bu yüzden Netmaster modemlerin genel sorunlarını donanım haberden itina ile okuyorum lakin aradığım cevabı hala bulamadım. Kimisi diyor modemlerin WİFİ özellikleri rezalet ama kablo ile bağlantılarda müthiş bir performansı var diyorlar. Kimisi yazmış modemler komple berbat hiç riski girme ki bu bana en mantıklısı geliyor. Kimisi yazmış modeme kaliteli router takıyorum olay bitiyor. Hakikaten aklım durdu modeme ek bir router takmakla olay bitiyor mu yoksa bu netmaster modemler ilerleyen zamanda bozuluyor mu ? Evde Maksiumum 3 laptop ve 3 android telefon var bu cihazlar için kullanım sizce nedir.İllaki netmaster tercihi yapmak zorunda mıyım ? Eğer netmaster seçimi yapmazsam Motorolla modemleri teknik destek veriyorlar mı ? Herhangi bir bağlantı kompası ip vs alamada gibi ?

• Megas-XLR ver. 2.0 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bu durum birazda hatta daha çok interneti ve LAN'ı kullanım amacınızla ilgili.
    Facebook, Twitter, Youtube vb. sosyal ağlara girip sosyalleşiyorsanız yada internetten film seyredip haber sitelerine gözatıyorsanız, bu noktaya kadar Netmaster modemler modem görevlerini gayet başarılı bir şekilde yapıyorlar.Dikkat edin modem görevlerini diyorum, router görevlerini değil.

Ancak işleri biraz daha karmaşık hale getirip mesela upload yaparken download yükleniyorsanız, özellikle torrent ağırlıklı bir trafiğiniz varsa, DynDns/Uzaktan yapılandırma gibi servisler kullanıp, en basitinden Nginx tarzı bir yayın yapmayı düşünüyorsanız (bunlar birkaç basit örnek) yada aynı anda LAN'da cihazlar arası dosya transferleri yapıyorsanız, bu durumda Netmaster'ın router özelliklerine güvenip işe kalkışmak motoru su kaynatan araçla yola çıkmakla aynı şey.Yine söylemeyeyim diyorum ancak bana 383Z-N'nin arayüz şifresinin değiştirilemyor olması o kadar komik geliyor ki bundan sonra istedikleri güncellemeyi getirsinler.

Motorola SB6120E cihazda çok fazla özellik yokZaten cihazın tek özelliği modem olması.En son yanılmıyorsam 3-4 hafta önce bir güncelleme geldi ve bir sıkıntı yok.Zaten cihazın görevi modemlik yapmak ve görevinide sıkıntısız yapıyor.Ben hem modem hemde routerım diye bir iddiası yok.Bu yüzden ZyXel'lede bu eksiğini kapatıp işime bakıyorum.Ancak genelede Kablo modem+Router kombolarında böyle sıkıntılar olduğunu duyuyorum sadece Netmaster ile ilgili değil.O yüzden ne kadar az özellik o kadar hızlı ve stabil çalışma şekli mantığında olan birisiyim.Ancak bir cihaz bir özelliği olduğunu savunuyorsa o özelliğini noksansız yerine getirmeli.Göstermelik bir özellik olmamalı.

Sonuçta 383Z-N'yi yaklaşık 2 hafta kadar kullandım.Normal internet çalışmasında bir sıkıntı yaşamadım açıkcası ama dediğim gibi işler biraz karmaşıklaşınca hantallaşmalar ve donmalar başladı.

Bunlar benim tecrübelerim, kararı verecek olan sizsiniz.Tavsiyem klasik bir internet kullanıcısısanız 383Z-N işinizi %80 görür. (Umarım) ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani şahsen interneti aşırı derecede kullanan biri değilim. Ama Mimarım işim icabe de WE transfer gibi sitelere dosya upload edip linkini gerekli mercilere göndermem gerekiyor. Tabi bu esnada da download yapabilirim. Bzen torrentlerde programlar indirmem gerekebiliyor mimari amaçlı böyle bir durumda üzücü olurdu modemin kitlenmesi ve bu işler için reset atmak durumunda kalmak. Siz peki Motorolla SB6120E nin memnuniyeti haricinde modeminizden dolayı kastılı kesilmeler yaşadınız mı türksat tarafından veya türksat kaynaklı modeminize destek alamayışınızdan mesela o modemde 4 kanal bağlama özelliği var ve bunu türksat aktif etmemiş bazı arkadaşlara kendileri telefonla birdirmişler durumu ve hemen modeminiz arızalı diyip olayı kestirip atıyorlar bu gibi hadisiler yaşadınız mı ?

Saygılar
    Yok, hayır Motorola ilgili öyle bir sıkıntım olmadı.Sadece modemi 2. el aldığımdan (başkasının üzerine kayıtlı olduğundan cihaz) MAC adres tanıtmayla ilgili biraz problem oldu onuda hallettik.
    Ben kısacası Türksat çalışanlarından hep yapıcı yönde karşılık gördüm.Bazı arkadaşlar ve saha ekiplerinden tecrübesiz ve bilgisiz olanlar var ancak kimsenin şimdiye kadar şahsen başından savmak için bir kasıtlı harekette bulunduğunu görmedim.Hiç biriside dayım, amcam, teyzem, yengemde değil.Allah var, ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.

Arada bir kaç kılçık çıkmaz mı? Tabiki olabilir .Sonuçta hizmet sektörü bu.

NOT: Bu arada, o bahsettiğin işlerle ilgili bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum Netmaster 383Z-N ile.Eğer ki cihazın üretimden kaynaklanan bir sıkıntısı yoksa tabi.Varsada söylersin Netmaster'a garantiden değişim yaparlar.Sonuçta sıfır garantili cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 25 Temmuz 2015; 19:00:56 >

bence hızınıza göre netmaster bir modem (ikinci el bile olabilir) alıp, wifi özelliğini kapatıp bir tplink router ile sorunsuz kullanabilirsiniz, zira netmasterın sıkıntısı wifi sinyalinin çok zayıf ve tutarsız olması, yoksa internet bağlantısında KESİNLİKLE bir sıkıntı yok

benim kombinasyon:

NETMASTER DOCSİS 3.0 CBW 383 Z4 + TL-WR941ND

dertlerimden arındım yeminle :)

netmaster çağrı merkezinden uzaktan bağlanıp her türlü sıkıntınıza yardımcı da oluyorlar, uyduneti arayıp bağlantı sorunu olduğunda haber verdiğinizde modeminize direk bağlanabiliyorlar, o yüzden netmaster modem alıp routerı kaliteli birşey almak en iyi çözüm
  • İlginiz için teşekkürler. İnternetim bağlandı ve bana CWB-383N modelini getirdiler ki ısrarla gelecek dedim :D . Sonuç olarak evim dubleks her yerinden çekim alıyorum. Modem evimin ortasında bile değil kuytu köşede salonda :D. Bugüne kadar bir problem yaşamadım ama wifi sorunu sonunda çözülmüş yeni modemle bilginize.
  • Yurt dışından getirtme imkanım olan: Cisco DPC3010 DOCSIS 3.0 8x4 Cable Modem sizce nasıl ?

Yurt dışından getirtme imkanım olan: Linksys Advanced DOCSIS 3.0 Cable Modem DPC3008-CC

Bunlar Türkiye'de çalışıyormu acaba?

2.modem 27 dolar 100 liraya kargo ile geliyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.