Şimdi Ara

Kablosuz modem tavsiyeleriniz ? Tp-Link vs Zyxel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim sinyal gücü yüksek, yüksek hızlı ve stabil bir wireless modeme ihtiyacım var. Zyxel biraz avantajlı duruyor ama fiyatı tp-link modemin neredeyse 2 katı. Yinede ben iyi olan hangisiyse onu almak istiyorum.

İki model arasında kararsızım. Sizin fikirlerinizi bekliyorum.

Birisi Zyxel P-660HN-F1Z;

Chip, Pc magazin dergilerinden ödüller, övgüler almış bir modem;

http://www.hepsiburada.com/Liste/zyxel-p-660hn-f1z-adsl2-4-port-300-mbps-kablosuz-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd97063&categoryId=3009801

Diğeri ise yanlış değilsem bu modeldi;

Tp-Link'in 5dbi antenli 3 yıl garantili modemi. Zyxel modelinin anteni 2x2dbi.

http://www.tp-link.com/tr/products/productDetails.asp?class=wlan&pmodel=TL-WR940N

Arkadaşlar acil olaraktan fikirlerinizi bekliyorum ama takım tutar gibi yazmayın lütfen, neden o modeli tavsiye ettiğinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 21 Eylül 2011; 23:28:45 >

• Fiyat-Performans ürünü arıyorsa TP-Link işini fazlası ile görecektir! Forumda yapılan yorum ve incelemelere bakarsan şuan piyasada en çok satılan markadır Tp-Link ürünleri sebebi ekonomik çözüm oluşu...Eğer maddiyet önemli değilse tabiki Zyxel 660HN-F1Z kendim 1 sene kullandım gerçekten kaliteli bir ürün bağantı ve kablosuz özelliği tek kelimeyle mükemmel.Aldıktan hemen sonra siteden firmware güncellemesi yapmanı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 21 Eylül 2011; 23:52:15 >
  • Ben performans canavarı bir şey arıyorum fiyat çok önemli değil. Bu 2 ürün arasında kaldım. Sanırım ağır torrent yükünü bu iki modelden Zyxel daha iyi üstlenebilir. Yani kablosuz da bu Zyxel modemle 700kb/sn download hızı gördü arkadaşım ama tp-link'i bilmiyorum. İş yerinde bir Zyxel'imiz vardı berbat ötesiydi o yüzden biraz çekiniyorum. Bir ürünü çok iyiyken diğeri çok kötü çıkabiliyor tabi bu benim subjektif görüşüm. Bu ürünü pc magazine dergisinin yılın ürünü seçmelerinde ki sebep ne acaba.

Bu ağ işinde nalet bir splitter bile işlerinizi bozabiliyor. O yüzden dikkatli davranmak istiyorum.

Birde hiç kapanmadan çalışması, özellikle sinyal kalitesi ve hızının çok iyi olması lazım.Isınma sorunu inşallah ikisinde de yoktur. Eğer Tp-Link bu yüksek hız ve erişilebilirlik ihtiyaclarımı karşılayabilirse onu alayım.

Arkadaşlar lütfen tavsiyelerinizi söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 22 Eylül 2011; 15:23:57 >

• Aynen splitter seçimi çok önemli benim açımdan da!...Hattı ikiye ayrıcam derken snr margin dbm düşürüyor!.Zyxel kutusundan çıkan ufacık filtre ile denediğimde 10-18 db arası sinyal kalitem düştü bununla beraber hat kayıpları 7.5db-9db seyrederken 30db sınırını gördüm kutu içeriğinden çıkan splitter ile!...
    İki modemide kullandım ikiside ısınıyor ama havalar serinledikçe o aşırı ısınma sorunu azalacaktır.Zyxel çok çok deli gibi ısınması yok ama 30gün aktif şekilde açık kaldı banamısın dememedi!..Torrent konusunda iki modemde mükemmel işler çıkarıyor.İki modemlede 900Kb-1MB\sn gördüğümü (devamlı sabit indirme hızı) biliyorum.En damar nokta bu iki modem arasında seçimini etki edicek şey kablosuz erişim gücü ve diğer donanımsal-yazılımsal nitelikler.TP-Link 3 oda geçip balkona çıktığımda 3 diş çekerken ve arada (sinyal alırken bağlantı yok-erişim yok) şeklinde kopmalar yaparken ZYXEL kalitesini ve gücünü kablosuz bağlantıda birkez daha gösterdi.Yine aynı 3 oda ve balkona geçerek test ettim Full çekim ve 243Mb\sn Draft-N tipi bağlantı açık ve notebook n bağlantısı açık iken aldığım değerler...İki markanında en sevdiğim özelliği antenlerinin çıkarılabilir-değiştirelebilir olmasıdır.TP-Link toplamda 20dbm anten çıkış gücü var buda kayıplar ile 5db yakın siyal gücü olduğu yazıyor.Zyxel aynı değerlere yakın fakat anten gücü toplamda 4db olarak belirtilmiş.Fakat ya antenlerin kalitesine ek olarak kullanılan kablosuz iletişim tuner zyxel benim gözümde 1 adım daha ilerde tutuyor!.Yazdıklarım tamamen şahsi fikir ve görüşlerimdir.Kendi kullandığım ürünler olduğu için ürünler hakkında bilgi sahibiyim!...Şuan cisco ve netgear network ağ-modem ürünlerini kullanıyorum ve memnunum!
    Kolay gelsin!

• Marka ve servis kalitesi açısından mutlaka ZyXEL öneririm, 660hnf1z yaklaşık 2 yıldır sorunsuz hatta hiç kapatmadan çalıştığımı söyleyebilirim, değiştirilebilir anteni olmasıda ürünü bir adım daha öne çıkartıyor. ZyXEL 660hn al kafan rahat olsun...
  • @SkyLord4u
    Sinyal gücü önemli dediğin gibi tp-link'te bu sorun varsa. Hiç bulaşmam ama forumdaki tp-link konularında sinyal gücünün çok iyi ve kesintisiz olduğunu söylüyorlar çok kafa karıştırıcı.

Benim için önemli olan sinyal gücü ve hızı zaten. Peki bu cihazların chipsetleri ile ilgili bilgisi olan varmı. Sanırım tp-link in ki atheros. Ama tam bilmiyorum yinede.

Yazdıklarınıza göre N teknolojisi Zyxel'in modeminde daha etkin kullanılabiliyor. Yaptığım testlerde(arkadaşda) 2 oda yandaki odadan desktop'a wifi ağı üzerinden dosya göndermeye kalktım 1,30mb/sn gibi komik bir sonuç çıktı zyxel de. O yüzden kafam biraz karışık. Belki de ayarlarını iyi yapamadık bilmiyorum yani.

Tp-Link'in anten dbi ı daha yüksek. Bu biraz kafama takıldı. Ama servisde önemli "scandelos" adlı arkadaşın tavsiyesini de not aldım.

Bu arada scandelos anten değişmiyor demiş sen değişiyor demişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 23 Eylül 2011; 12:35:35 >

• ZyXEL HN modem infinio chip kullanmakta infinio kaliteli bir marka olduğunu duymuştum.

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-p660hn-f1z+nwd-2205-p660hn-f1z-300mbps-kablosuz-n-4-port-adsl2+-modem-+-kablosuz-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=51978

Yakışıklılığa bak be

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KABLOSUZ MODEM TAVSİYESİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ZyXel Türkiye Destek Servisi MÜKEMMEL HİZMET veriyor! Aldıktan kısa bir süre sonra 660hn-f1z sorun çıkarmaya başladı.Mail yolu ile elde ettiğim dokumanları ekledim ayrıca mail sonuna adımı ve cep telf. yazdım mail gönderdim.Aradan 10dk geçmeden arandım arayanlar Zyxel Türkiye Destek biriminde görevli bir beyfendi.Durumu birkezde kısaca telf. anlattım ve zaten benim gönderdiğim bilgiler ışığında modemi kendilerine göndermem istenildi.Ertesi gün antlaşmalı oldukları kargo firması kapıma kadar gelip ürünü teslim aldı.Servise gittikten 6 gün sonra ürün sıfırı değişip geldi ve hem mail hemde gönderilen sıfır ürünün paketine iliştirilmiş arıza tespit-tehşiz forumu da eklenmişti.BANA soracak olursa Zyxel tercih etmek en iyisi ama aralarında 80-90TL arası bir fark var.TP-Link kötü demiyorum aksine beklenenden fazlasını sunuyor kullanıcıya ek olarak piyasada bulunan en iyi özelliklerde ve ekonomik oluşu son derece güzel.TP_Link kablosuz özelliğini Zyxel ile kıyasladım sadece o yazımda ve tamamen şahsi deneyimlerimdir.Bende olan yada olmayan şeyler sizin yada bir başkasının başına gelecek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 23 Eylül 2011; 16:16:40 >

• asus dsl-n10 bulursan al derim, en son hepsiburadada kampanyada idi.
  • "uyesercan";
    Önerdiğin modem üst seviye bir modem değil. Ben profesyonel bir şey arıyorum. Tp-Link'i bu kadar irdelememin sebebi son teknolojileri bünyesinde barındırması ve nispeten daha ekonomik olması. Ama ekonomik olması kısmına takılmıyorum, performanslı çalışsın yeter.

"SkyLord4u";
    İşte sorun da bu zaten Tp-Link konusunda çoğu arkadaş eyvallah ediyor :)
    Arada tam 105 TL var benim alacağım yerde. Yani o parayla bir tp-link 300mbps modem ve 300mbps router alınarak mahalleye yayın yapılabilir

Siz deneyimlemişsiniz Tp-Link'i de Kopma, ısınma, sinyal düşüklüğü gibi sorunlar var mı ? Ve zyxel'in bu cihazıyla arasında ne kadar bir performans farkı var ?

Artı olarak sizce Wireless N teknolojisini hangi cihaz daha etkili kullanıyor ?

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 23 Eylül 2011; 17:56:40 >

• 300N (draft-n) etkili bir biçimde kullanmak istiyorsanız kullandığınız kablosuz alıcı-verici (usb dongle yada notebook kablosuz alıcısı) 300n bağlantıyı desteklemesi lazım.Modemin ev-bina içinde konumlandırıldğı yerde önemlidir duvaların kalınlığı erişim yapılan mesafenin artması band genişliğinde düşlere sebep olur.Son olarak modemin çalıştığı bölgede elbette diğer kablosuz ağlar mevcut burda dikkat etmen gereken şey senin kablosuz yayın için kullanacağın kanal ile diğer kablosuz ağların kullandığı kanalların aynı olupta çakışmaması sağlamalısın...Bunun için inSSDer adlı programdan faydalanabilirsin.Kablosuz alıcın çevrede olan ağları tarayıp hangi band ve kanal üzerinden yayın yapıyor öğrenebilirsin...TP-Link memnun kaldım kalmasına her koşulda ama fark iki modemi karşılaştırmaya gelince zyxel bir adım önde kablosuz olarak şahsi görüşüm.TP_Link çok başarılı bir ürün.DSL modeme çuval dolusu para vermek istemeyenler için TP-Link ekonomik çözüm oluyor.Kablosuz olarak sanırım farkı yaratan en önemli etken zyxel daha kaliteli antenler kullanıyor olması "bence"...Zyxel ısınıyor ama öyle aşırı değil üstünde bulunan ızgaralar yeterli soğutmayı sağlıyor yaz sıcağında bile.TP-Link biraz bu konuda ızgara bölümü plastik kasa üstünde küçük ve yetersiz olduğunu düşünüyorum.Forumda bu markanın incelendiği tartışıldığı bilgilerin paylaşıldığı güzel başlıklar mevcut.Fakat bi ara anlam veremediğim sinyal varken bağlantı yok demesi oldu bende iz bırakan.Onun dışında hattan düşme sorunu olsun çekememe sorunu olsun yaşatmadı.Ayırca alacak isen TP-Link 8961ND almanı tavsiye ederim ilk msj model değil o kablosuz router modem değil.Kapsama alanı konusunda sıkıntı çekmemek için TP-Link 8961ND ve erişim noktası ile kablosuz ağını genişletebilirsin karar sana kalmış.
    İki modemde çift antenli,türkçe web arayüzlü,donanımsal özellikleri hemen hemen aynı,iki markada üç yıl garanti veriyor,kablosuz özellikleri yeterli seviyede!.Şöyle bakarsan iki markadan da şikayet edenler çıkıyor çıkmıyor değil...

• İşte şimdi beklediğim gibi bir cevap aldım

Tp-Link'in Türkiye ofisinin olmayışı büyük bir handikap. Muhatap bulmakta zorlanabilirim. Madem sizde tecrübe etmişsiniz bir adım olan Zyxel'i seçmek mantıklı gibi. Sinyal kalitesi önemli çünkü. Modem olmadığını biliyorum resim ve model temsili. TL-WR1043ND düşünüyordum 3g ve usb destekli. 3 antenli.

Yanlış anlamadıysam Zyxel'in daha kaliteli antenler kullandığını yazmışsınız. Bu büyük bir avantaj. Birde ben bu antenleri istediğimde başka bir antenle değişebilir miyim ? Bu el yapımı bir anten de olabilir. Tabi standartlara uygun şekilde yapılmış bir biçimde.

Bende de iz bırakan olay iş yerinde Zyxel modemin kötü performansı olmuştu ama o 54mbps'likti. Sık sık sorun çıkartıyordu. Ama mecburen güveneceğiz artık.
    Bu arada bir usb wifi alıcım var kendisi Tp-link marka n teknolojisine uygun 300 mbps :) İnşallah sıkıntı çıkmaz diye ümit ediyorum.

Anten ile ilgili soruma cevap aldığımda Zyxel'in P660HN-F1Z modelini sipariş etmeyi düşünüyorum

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 24 Eylül 2011; 1:13:58 >

• Anteni harici olarak alıp takabilirsin yada el yapımı yönlü (direction) yada yönsüz düzgün montajla çalıştırabilirsiniz.Ben Zyxel varken arkadaşımdan TP-Link marka 9db (çok uzun ve siyah modem beyaz olunca kötü duruyor) anten takıp kullandım ortalama olarak %10-15 arası sinyal mesafesi arttı.Elimde bunu ölçümleyen cihaz yok ama bu kanıya kullanmakta olduğum notebook dahili n alıcısı sayesinde vardım.Kutu içinden çıkan zyxel antenler ile ev içinde en uzak mesafede iletişim anında sinyal kalitesi 3-4 sabit çubuk gösterirken (Sinyal Gücü Mükemmel seviyede full kapasite) ve band genişliği 117-130Mb-sn arası iken bu değer 9db antenler ile 150-176-216MB-sn değişken olarak çıktı çekim konusunda kalite 1 bar arttı 4-5 arası gösteriyor.Şimdi benim evim ve modemin konumlandırması vs şeylere azıcık uğraştırdı ama istediğim verimi alabildim her daim.Başka bina veya yapılarda bu değerler farklılık gösterecektir kesinlikle bende yüksek olan veya düşük olan değerler başka noktalarda kullandıldığında değişkenlik göstrecektir.Benim yazdıklarım benim edindiğim şahsi deneyim bilgilerdir.Bu yüzden fikir edinmen amacıyla bazı şeyleri rahatlıkla yazabiliyorum.Ayrıa 300Mb-sn değeri notebook aynı oda da iken alabiliyor buda her zaman sabit değer değildi.Modem ile alıcı arasında ki mesafe arttıkça erişilebilinen max. band genişliğide düşecektir...
    Benim son sözüm Tp-Link alsanız da Zyxel alsanız da kullanım amacınızı karşıladıktan sonra hiçbir sorun çıkarmayacaktır.Zyxel marka olmanın verdiği etki ile daha pahalı ama buna nazaran malzeme kalitesi ve donanımsal kalitesi en üst seviyededir bunuda eklemek isterim.Şimdiden hayırlsı olsun hangi ürünü alacaksanız iyi günlerde kullanın!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 24 Eylül 2011; 2:37:32 >

• Verdiğiniz tüm bilgiler ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Zyxel P660HN-F1Z modelini almaya karar verdim. Anten ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Daha sonra fırsat olursa edindiğim tecrübeleri foruma yazarım.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: msatic

Verdiğiniz tüm bilgiler ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Zyxel P660HN-F1Z modelini almaya karar verdim. Anten ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Daha sonra fırsat olursa edindiğim tecrübeleri foruma yazarım.

Teşekkürler

Yeni bir modem alma arifesinde olan biri olarak görüşlerinizi payaşmanızı merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

Anteni harici olarak alıp takabilirsin yada el yapımı yönlü (direction) yada yönsüz düzgün montajla çalıştırabilirsiniz.Ben Zyxel varken arkadaşımdan TP-Link marka 9db (çok uzun ve siyah modem beyaz olunca kötü duruyor) anten takıp kullandım ortalama olarak %10-15 arası sinyal mesafesi arttı.Elimde bunu ölçümleyen cihaz yok ama bu kanıya kullanmakta olduğum notebook dahili n alıcısı sayesinde vardım.Kutu içinden çıkan zyxel antenler ile ev içinde en uzak mesafede iletişim anında sinyal kalitesi 3-4 sabit çubuk gösterirken (Sinyal Gücü Mükemmel seviyede full kapasite) ve band genişliği 117-130Mb-sn arası iken bu değer 9db antenler ile 150-176-216MB-sn değişken olarak çıktı çekim konusunda kalite 1 bar arttı 4-5 arası gösteriyor.Şimdi benim evim ve modemin konumlandırması vs şeylere azıcık uğraştırdı ama istediğim verimi alabildim her daim.Başka bina veya yapılarda bu değerler farklılık gösterecektir kesinlikle bende yüksek olan veya düşük olan değerler başka noktalarda kullandıldığında değişkenlik göstrecektir.Benim yazdıklarım benim edindiğim şahsi deneyim bilgilerdir.Bu yüzden fikir edinmen amacıyla bazı şeyleri rahatlıkla yazabiliyorum.Ayrıa 300Mb-sn değeri notebook aynı oda da iken alabiliyor buda her zaman sabit değer değildi.Modem ile alıcı arasında ki mesafe arttıkça erişilebilinen max. band genişliğide düşecektir...
    Benim son sözüm Tp-Link alsanız da Zyxel alsanız da kullanım amacınızı karşıladıktan sonra hiçbir sorun çıkarmayacaktır.Zyxel marka olmanın verdiği etki ile daha pahalı ama buna nazaran malzeme kalitesi ve donanımsal kalitesi en üst seviyededir bunuda eklemek isterim.Şimdiden hayırlsı olsun hangi ürünü alacaksanız iyi günlerde kullanın!.

ben konuyu tesaduf gordum .. yorumları okudum .. bırsey sormak ıstıyorum .. kablosuz modemden telefona wıfı baglantım var .. fakat modem bır ust katta .. bulundugu odanın hemen altında yanı bır alt katta telefon modemın sınyalını tek dıs alıyor ..ve sureklı kopuyor ..yanı stabıl baglantı yapamıyorum .. cok arastırdım modeme anten yapanlar antenı harıcı takanlar falan ama yapılanlar hakkında olumzsuz ıse yaramadıgını soyleyen yorumlar sık sık okudugum ıcın bu konuda harıcı bır antene masraf yapmak ıstemedım .. bende ugrasmadım acıkcası .. bu konuda modemın sınyalını guclendırmek ıcın sızce yapacagım en ıyı sey ne olsa gerek ..? .. harıcı anten alıp kendı antenıynı degıstırsem ne kadar etkı eder .. ? yada konuya hakım degılım ama degısık urunler var ..usb gırıslı sınyalı guclendıren yada sınyalı toplayan sanırım ozellıkle dızustuler ıcın cıkarılmıs urunler ..

.. bu konuda bır fıkrınız varmı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Anteni harici olarak alıp takabilirsin yada el yapımı yönlü (direction) yada yönsüz düzgün montajla çalıştırabilirsiniz.Ben Zyxel varken arkadaşımdan TP-Link marka 9db (çok uzun ve siyah modem beyaz olunca kötü duruyor) anten takıp kullandım ortalama olarak %10-15 arası sinyal mesafesi arttı.Elimde bunu ölçümleyen cihaz yok ama bu kanıya kullanmakta olduğum notebook dahili n alıcısı sayesinde vardım.Kutu içinden çıkan zyxel antenler ile ev içinde en uzak mesafede iletişim anında sinyal kalitesi 3-4 sabit çubuk gösterirken (Sinyal Gücü Mükemmel seviyede full kapasite) ve band genişliği 117-130Mb-sn arası iken bu değer 9db antenler ile 150-176-216MB-sn değişken olarak çıktı çekim konusunda kalite 1 bar arttı 4-5 arası gösteriyor.Şimdi benim evim ve modemin konumlandırması vs şeylere azıcık uğraştırdı ama istediğim verimi alabildim her daim.Başka bina veya yapılarda bu değerler farklılık gösterecektir kesinlikle bende yüksek olan veya düşük olan değerler başka noktalarda kullandıldığında değişkenlik göstrecektir.Benim yazdıklarım benim edindiğim şahsi deneyim bilgilerdir.Bu yüzden fikir edinmen amacıyla bazı şeyleri rahatlıkla yazabiliyorum.Ayrıa 300Mb-sn değeri notebook aynı oda da iken alabiliyor buda her zaman sabit değer değildi.Modem ile alıcı arasında ki mesafe arttıkça erişilebilinen max. band genişliğide düşecektir...

ben konuyu tesaduf gordum .. yorumları okudum .. bırsey sormak ıstıyorum .. kablosuz modemden telefona wıfı baglantım var .. fakat modem bır ust katta .. bulundugu odanın hemen altında yanı bır alt katta telefon modemın sınyalını tek dıs alıyor ..ve sureklı kopuyor ..yanı stabıl baglantı yapamıyorum .. cok arastırdım modeme anten yapanlar antenı harıcı takanlar falan ama yapılanlar hakkında olumzsuz ıse yaramadıgını soyleyen yorumlar sık sık okudugum ıcın bu konuda harıcı bır antene masraf yapmak ıstemedım .. bende ugrasmadım acıkcası .. bu konuda modemın sınyalını guclendırmek ıcın sızce yapacagım en ıyı sey ne olsa gerek ..? .. harıcı anten alıp kendı antenıynı degıstırsem ne kadar etkı eder .. ? yada konuya hakım degılım ama degısık urunler var ..usb gırıslı sınyalı guclendıren yada sınyalı toplayan sanırım ozellıkle dızustuler ıcın cıkarılmıs urunler ..

Bu konuda Universal Repeater özelliği olan access point (erişim noktası) kullanarak çekim derdine son verebilirsiniz.Yada kablosuz alan arttırıcı cihazlardan faydalanabilirsiniz;
    Tp-link TL-WA701ND 150M Access Point;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa701nd-150m-access-point/productDetails.aspx?productId=bd97490&categoryId=410#Yorumlar

Tp-Link TL-WA730RE 150Mbps Kablosuz Alan Artırıcı;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa730re-150mbps-kablosuz-alan-artirici/productDetails.aspx?productId=bd190063&categoryId=410

Sizin işinize yarabileceğini düşündüğüm ürünler 150Mbps N-Draft özelliklidir.İsterseniz 300Mbps cihazlarıda tercih edebilirsiniz kullanım amacınıza uygun.Erişim noktası (tekrarlayıcı özellikli) üst veya alt katta kablosuz bağlantının en ideal olduğu noktaya yerleştirseniz üst veya alt katta internet erişiminiz de kapsama alanına bağlı olarak kopmalar olmayacaktır.Bu cihazların içinde amplifikator olduğu için aldığı sinyali güçlendirerek diğer noktalara dağıtım yapacaktır.
    quote:

Access point veya erişim noktası, birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak bir birine bağlayan veya İnternet bağlantılarını sağlayan aygıt.

Kablosuz Sinyal Tekrarlayıcı Noktası da diyebileceğimiz bir cihazdır. Almış olduğu kablosuz ağ sinyalini tekrar güçlendirip yayınlayarak mesafeyi ve sinyal kalitesini artıran bir cihazdır, genelde router özelliği de buluan cihazlar kablolu bir ağı kablosuza çeviren wireless router görevini de (birini seçmek şartıyla) yapabilen cihazlardır.

Routing Bridge Repeater olmak üzere üç özelliğe sahiptir;

Routing: almış olduğu veri sinyallerini (internet gibi) kablosuz olarak RF sinyalleri ile ortama taşır Bridge: Kablosuz özelliğe sahip olmayan cihazları (Yazıcı gibi) kablosuz ağa dahil eder. Böylece ortak kullanıma yardımcı olur. Repeat: Kablosuz Vericilerden aldığı RF sinyallerini güçlendirerek Menzil arttırımına gitmek için kullanılır.

Kaynak;http://tr.wikipedia.org/wiki/Access_Point

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyLord4u -- 21 Ekim 2011; 18:21:52 >

• merhaba
    modemi hala almadı iseniz size draytek markasını tavsiye ederim.
    benim modemimde sürekli açık ve sürekli download yapıyor. daha önce linksys wireless modem kullanıyordum ve çok fazla kişi modeme bağlanınca ve farklı işler yapınca modem sorun çıkarıyordu. daha sonra buffalo marka access pointi devreye sokarak
    wireless karşılamalarını bunun üzerinden yapmaya başladım. Kısmen problemim çözüldü ancak aşırı download yüklenmelerinde modemi resetleme işi devam ediyordu.
    draytek modemleri biliyordum ve şirketimizdeki bağlantı problemi nedeni ile zxyel modemi draytek modem ile değiştirmiştik ve hiç bir problemimiz kalmamıştı (h.dsl bağlantısı)
    açıkarttırma sitelerinin birinde ikinci el draytek 2700 modem aldım. linksys'i devre dışı bıraktım. Cihazın son versiyon firmware ile güncelledim. Şuan cihaz hiç bir problem olmadan çalışıyor.
    Ayrıca bu modemler üzerinde bant genişliği ayarlama, kullanıcı engelleme,limitleme çok iyi çalışıyor. (ddwrt özel versiyon yüklü buffalo access point üzerinde bile bunlar düzgün çalışmıyor)
    Eğer gerçektende kesin çözüm istiyorsanız draytekin türkiye sitesini inceleyebilirsiniz. Hangi model olursa olsun stabilite sorunu yaşamassınız. Diğer aradığınız özelliklere göre (wifi,vpn,voip vs) model seçebilirsiniz. Ürünün tr temsilcisi simet bilişim. sağlam bir firmadır. Forumlarında sorularınıza yada telefon ile sorularınıza hemen cevap verirler. bu bakımada türkiyede çok beğendiğim bilişim firmalarından biridir.
    Sıfır draytekler pahalı geliyorsa açıkarttırma sitelerinde bazen ikinci eller düşüyor. tamir görmemiş ve adaptörü sağlam ise alıp uzun süre problemsiz kullanabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Bu konuda Universal Repeater özelliği olan access point (erişim noktası) kullanarak çekim derdine son verebilirsiniz.Yada kablosuz alan arttırıcı cihazlardan faydalanabilirsiniz;
    Tp-link TL-WA701ND 150M Access Point;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa701nd-150m-access-point/productDetails.aspx?productId=bd97490&categoryId=410#Yorumlar

Tp-Link TL-WA730RE 150Mbps Kablosuz Alan Artırıcı;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa730re-150mbps-kablosuz-alan-artirici/productDetails.aspx?productId=bd190063&categoryId=410

Sizin işinize yarabileceğini düşündüğüm ürünler 150Mbps N-Draft özelliklidir.İsterseniz 300Mbps cihazlarıda tercih edebilirsiniz kullanım amacınıza uygun.Erişim noktası (tekrarlayıcı özellikli) üst veya alt katta kablosuz bağlantının en ideal olduğu noktaya yerleştirseniz üst veya alt katta internet erişiminiz de kapsama alanına bağlı olarak kopmalar olmayacaktır.Bu cihazların içinde amplifikator olduğu için aldığı sinyali güçlendirerek diğer noktalara dağıtım yapacaktır.
    quote:

Access point veya erişim noktası, birden fazla bilgisayarı kablosuz olarak bir birine bağlayan veya İnternet bağlantılarını sağlayan aygıt.

Kablosuz Sinyal Tekrarlayıcı Noktası da diyebileceğimiz bir cihazdır. Almış olduğu kablosuz ağ sinyalini tekrar güçlendirip yayınlayarak mesafeyi ve sinyal kalitesini artıran bir cihazdır, genelde router özelliği de buluan cihazlar kablolu bir ağı kablosuza çeviren wireless router görevini de (birini seçmek şartıyla) yapabilen cihazlardır.

Routing Bridge Repeater olmak üzere üç özelliğe sahiptir;

Routing: almış olduğu veri sinyallerini (internet gibi) kablosuz olarak RF sinyalleri ile ortama taşır Bridge: Kablosuz özelliğe sahip olmayan cihazları (Yazıcı gibi) kablosuz ağa dahil eder. Böylece ortak kullanıma yardımcı olur. Repeat: Kablosuz Vericilerden aldığı RF sinyallerini güçlendirerek Menzil arttırımına gitmek için kullanılır.

Kaynak;http://tr.wikipedia.org/wiki/Access_Point

anladım hocam eyvallah tskler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: prmtr

quote:

Orijinalden alıntı: msatic

Verdiğiniz tüm bilgiler ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Zyxel P660HN-F1Z modelini almaya karar verdim. Anten ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Daha sonra fırsat olursa edindiğim tecrübeleri foruma yazarım.

Teşekkürler

Yeni bir modem alma arifesinde olan biri olarak görüşlerinizi payaşmanızı merakla bekliyorum.

Merhaba hocam,
    konuda geçen zyxel modemde %10 indirim başlamış, hatta bugün vatan bilgisayar'da %25 indirim var. 660hn-f1z'yi kaçırma al derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.