Şimdi Ara

CİTREÖN XANTİA hydractive suspension tamiri YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. CİTREÖN XANTİA 1994 model aracım var. Aracımda hydractive yani inip kalkan süspansiyon sistemi var. Araç durduğunda kendiliğinden iniyor, çalıştığında ise tekrar en son ki durumuna geliyor yani kalkıyor. bu durum tabiki biraz zaman alıyor. ben kayserideyim. kayseride ustalar var ama kime götürdüysem bana nerden buldun bu arabayı diyorlar ve yapmaya pek yanaşmıyorlar. ben aracımın durduğunda bile inmeden durmasını istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen yazsın...

Ş
    imdiden teşekkür ederim.

• Sana yardım edebilecek birini çağıralım

@AlperAkbilgi
  • O araclarin hepai oyle diye biliyorum ben. Durdugunda inmemesi olan bi ozelligi iptal etmek olacak. Onu da hangi usta yapar bilemem. Yapsada ne kadar saglikli olur o da soru isareti.
    Calisan bir sistemi ellemek iyi olmayablir.
    Bizim danayi yabanci o sisteme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süspansiyon yüksekliği için manuel ayar kolu, düğmesi vs. yok mu?

Ben BX'de ayar kolunu hangi kademede bırakırsam o kademede kalıyordu. Sadece normal sürüş pozisyonunda bırakırsam araba yere yaklaşıyordu stop ettikten sonra.
  • kaputu açınca sağ ve sol üst köşelerde duran yeşil balonlar süspansiyon sisteminin hazneleridir. onları kontrol eden elektronik kabloları çıkarınca sistem iptal olur. ya da sigorta kutusunun yanındaki kutu şeklindeki flaşörlerden biridir. el freninin sağında eski teyiplerin ses açma düğmesi gibi olan şey de süspansiyonları kontrol eder. ortaya kalın çubuğun oraya getirin.
  • Teşekkürler arkadaşlar ilginize. dediklerinizi deneyecem inşallah. Birşey daha sorsam hem bu sistem çalışır şekilde dursa ve araba durduğunda inmese öyle bir durum olabilir mi?

Tekrar Teşekkürler
  • Ustalar doğru söylüyor nereden buldun bunu yada bulaştın.ustasını bulmak gerçekten çok zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğan Şahin almak istemedim elimde de istediğm kadar para yoktu buda denk geldi hocam. Hayırlısı bakalım
  • Aldığınız aracın kıymetini bilin. O süspansiyonun verdiği konforu o fiyata imkansız bulamazsiniz.kac yaşında araçta hala sapasağlam çalışıyor üstelik.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasankul

Merhaba. CİTREÖN XANTİA 1994 model aracım var. Aracımda hydractive yani inip kalkan süspansiyon sistemi var. Araç durduğunda kendiliğinden iniyor, çalıştığında ise tekrar en son ki durumuna geliyor yani kalkıyor. bu durum tabiki biraz zaman alıyor. ben kayserideyim. kayseride ustalar var ama kime götürdüysem bana nerden buldun bu arabayı diyorlar ve yapmaya pek yanaşmıyorlar. ben aracımın durduğunda bile inmeden durmasını istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen yazsın...

Ş
    imdiden teşekkür ederim.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Aracınızda hydractive olduğunu nerden anladınız? Yükseklik ayar kolunun önünde spor düğmesi var mı?

Sistemde yağ olarak ne kullanılmış? LHM mi var yoksa 10 numara yağ mı?

Bu araç durduğunda mutlaka inecek. Çökme engelleyici şifer 95 modelden itibaren eklendi.

Kalkmanın uzun sürmesinin türlü sebepleri olabilir. Ben filtrelerin tıkalı olmasından şüpheleniyorum. Çıkarıp temizlemek lazım.

Hidrolik sistem konusunda Kayseri'de yardımcı olabilecek birileri var. Kardeşim Kayseri'de okuyor. Telefonunu özel mesajla vereyim, buluşun yardımcı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Motor stop edince araç 3-5 saat sürede en alt konuma otomatik iner ve çalıştırıldığında ise, mandal hangi konumdaysa oraya otomatik yükselir.

Bunu siz ayarlayamaz ve ayarlatamazsınız. Buna yapılacak bir ayar, komple aracın sistemini bozacaktır ve araç düzgün çalışmayacağı gibi, yol tutuşa direk müdahalesi olacaktır. Ayrıca arıza çıkarma ihtimali ve tüplerin, siferlerin ömrünün yarı yarıya kısalması söz konusu.

Bu tarz arabaların bilinçsiz kullanıcıların altında olmasına üzülüyorum.

Arkadaş bilgisiz ama araştırıyor en azından, hemen yüklenmemek lazım bence. Belki çökme engelleyici düzenekte sorun olduğunu düşünüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vraptor -- 17 Eylül 2014; 0:54:50 >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim.

Herkes herşeyi anlamasını bekleyemezsiniz. Kimisi arabasını ihtiyacını gidermek üzere kullanır kimisi keyfi için kullanır. bu sadece arabada değil bütün herşeyde budur. hiç kimse de kimseye bilinçsiz kullanıcı demesi uygun olmaz. Eğer öyle olsaydı bu forum siteleri olmazdı.
  • aracınızın orjinalini kesinlikle bozmayın. eşsiz bir aracın eşsiz bir süspansiyon sistemine sahipsiniz.

alper beyin söylediği bakımları yahut kontrolleri de yapıp keyfin dibine vurmanız dileğiyle.
  • 94 de, hergün okula giderken, yolumun üzerinde ağzımın suyu akarak baktığım arabadır.
    tasarımı çok güzeldir.
    ve süpansiyonu şu andaki pek çok arabadan bir daha kaliteli ve güzeldir.
    inş tez vakitte arızası çözülür.
  • merhaba
    havalar soğudukça arabanın yükselmesi gittikçe uzun sürüyor. arabayı aldığım arkadaşlar inceltmek için LHM yi gaz yağı koyuyorum demişti. bu yağı koyunca araba hızlı yükseliyor demişti. şimdi ben bu yağı koysam sıkıntı olur mu ve arabanın hemen alçalmasının sebebi aldığım adamın LHM ye bu gaz yağını karıştırması olabilir mi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
  • Arkadas ,arabaya yag niyetine abuk sabuk maddeler sakin koyma,daha once ne kullanildigi supheliyse,hemen suspansiyon yagini bosalt ve Lhm plus kullan ,sistemde yag eksilmesi ve bariz gorunen kacaklar varsa once bunlari hallettir ve lhm deposundaki filtreleri temizle ,yabanci yag konulduysa kesin sistem les gibidir, hidrolik pompayi ve diger suspansiyon ekipmanini eline almak istemiyorsan ilk yapilacak is yag degisimidir ,motor yagindan bile daha onemlidir,eski bx cilerin (istisnalar haric tabi) ne cektin be selahattin laflarina kulak asma,en alt ve en ust konumda araci sakin surme,daha fazla bilgi icin citroenturk sitesine uye ol ,hayirli olsun

• Bence güzel bir özellik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden BX almayı düşünürdüm. Ustası, bakımı derken vazgeçmiştim. Param olsa 2CV gibi modellerle ilgileneceğim. Viraj kabiliyeti, performans gibi beklentileri aşıp keyifli, basit mekanikli otomobillere sempati duymaya başladım. BX, CX, SM gibi efsanelerin yeri her zaman farklı olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.