Merhabalar, 07.06.2024 tarihinde Cupra Formentor Premium Paket satın almış bulunmaktayım. Aracım 6500 km frene bastığımda ses yapmaya başladı. Bu ses düşük hızlarda frene basıldığında olmaktadır. Birde kendi kullanımlarımı bağlı disk ve balatalar beli bir sıcaklığa geldiğinde oluyor. Çok ısındığında olmamaktadır. Aracı servise götürdüğümde servis yetkilisiyle 10 dk test esnasında ses tespiti yapılamadı. Kendilerinin bu sorunun kronik olduklarını bildikleri halde sesin olmadığını belirtmiştir. Sorunun balata üretiminde kullanılan Asbset kimyasalının kaldırılmasından dolayı kaynaklandığını belirti. Balatalar ve disklerin değişimi halinde düzelmeyeceğini sesin devam edeceğini belirti. İnternet araştırdığımda bir cupra kullanıcısı aynı şikayetten mağdur olduğunu belirmiş çözümü Kaliperlere bağlı bir sorun nedeniyle balans ağırlığı takılarak sorun çözülüyor şeklinde belirtmiş. Bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır? Bu sorunu yaşamış cupra formentor kullanıcaları Sorunun çözümü hakkında yardımcı olurlarsa sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya_ccc -- 17 Ekim 2024; 13:21:49 > |
Cupra Formentor Fren Sesi Sorunu Hk.
-
-
Merhabalar, Bende Cupra Leon 2024 modeli var.
Aynı sorun bende de var. Tam olarak bende Haziran 2024 tarihinde aldım aracı. 6.500'den sonra frene her bastığımda ıslık sesi geliyor. Servise gittiğimde servis bu sesin kronik ve maddenin artık üretimi olmadığından dolayı ses yaptığını söyledi. Her ihtimale karşı ben balata ve disk'in garanti kapsamında değişimi talep ettim reddettiler. Saf malzeme olduğunu söylediler.
İnanın aracımdan soğuma sebebim oldu. Fren sesi dışında hiç bir sorunu yok çok memnunum aracımdan ama bunu çözemedik bir türlü aracım şuan 11.500 km'ye geldi. 6.500 kmden bu yana balataları değiştirdim ben. Yine ses yaptı. Yine değiştirdim başka markanın yine ses yaptı. Şu sorunun bir çözümü yok mu? çevremde kullanan insanlara sorduğumda böyle bir sorun olmadığını söylüyor. Yani örnek veriyorum 100 arabadan 1inde varsa bu da bana denk geldi.
Arasına toz girme, disk yamulması veya diskin bitmesi gibi şeyler çözüm olmuyor. çünkü hepsini denedim. Malesef ses gitmiyor. İstanbul içinde ben bunu çözerim diyen bir usta var ise yada çözümü şudur diyecek bir adam varsa çok memnun olurum valla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X