Şimdi Ara

Ford Fusion Çözülemeyen Sorun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 model Ford Fusion aracımızı 55 binde triger+buji+yag+yağ filtresi + hava filtresi bakımına soktuk sanayide. Aracın üstündeki bujiler 55 binde orjinaldi ve resmen pas içinde çıktılar. Neyse bakımdan sonra araç gerçekten çok fark etti çekişte sessizlikte ancak hareket halindeki araçta debriyaj+fren yavaşlarken ve genellikle dönüşlerde aniden stop edip motor arıza ışığı yanıyor. Bunu bakımdan çıkınca her frende yaptı.

Sonrasında hemen ustaya gittim 1 tüp balata spreyini gaz kelebeğine boşalttı temizledi kompresorle hava tuttu vs. sorun düzeldi. Sonrasında araç ile antalyaya gittik yaklaşık 1000 km yol. Antalyada şehir içi trafikte sorun tekrar başladı. Fakat yazlıkta araç çok az kullanıdığından eylül başına kadar öyle devam ettik buraya geldik. Tekrar ustaya gittik yapılan işlem aynı sonuç aynı. Bugun yine gittik bu sefer gaz kelebeğini komple söktü yine temizledi. Sonuç yine aynı. Bilgisayara bağlayınca hata kodu vermiyor araç.

Forumda aynı sorunu yaşayan bir arkadaş IDS cihazına bağlanıp bazı sensörleri resetlettikten sonra sorunun çözüldüğünü söyledi. Bunun üzerine bir özel servise aracı götürdük usta baktı. IDS ile alakası yok aracın trigeri yeni değişmiş alışana kadar böyle yapar dedi yolladı. Ustaların demesine göre vw grubu araçlardaki gibi fordlarda kalibrasyon yapmaya gerek yokmuş.

Sonuç olarak arabaya 5 tüp balata spreyi boşalttılar fayda etmedi. Kimileride triger değişirken avas ayarı doğru yapılmamıştır vs diyor. Ancak araç bu sorun dışında gerçekten harika. Yüksek devirlerde yada normal sürüşte en ufak kusur yok. Tek sorun 10 km ve altı hızlarda yavaşlarken yada dönerken olmadık anda stop ediyor motor arızayı yakıyor. Bilgisi olanlar daha önce aynı sorunu yaşayanlardan cevap bekliyorum.

Ekleme: Aracın motoru 1.6 100 bg tüpsüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 28 Eylül 2012; 16:12:27 >

• benzer sorun yaşayıp nette çözüm arayan 2 kişiye verilen cevaplar. belki işine yarar..

Soru-1
    ford focus 1 lerde hareket halinde yavşlayıp sağa veya sola dönerken motorun stop etmesi arızası neden olur.
    Cevap-1
    rölanti motoru sibop ayar sıkılıgı hava alan bir yer karter havalandırma valfi ısı müşürü yada ateşleme sisteminden yapabilir

Soru-2
    2001 model bmw 3,16i aracımla ışıkta durur gibi olurken sanki stop edecek gibi oluyor ve sağa sola dönerken boşta çok düşük hızda stop edecek gibi titreme olyor neden olur
    Cevap-2
    rölanti motoru debimetre ateşleme bozuklugundan olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

benzer sorun yaşayıp nette çözüm arayan 2 kişiye verilen cevaplar. belki işine yarar..

Soru-1
    ford focus 1 lerde hareket halinde yavşlayıp sağa veya sola dönerken motorun stop etmesi arızası neden olur.
    Cevap-1
    rölanti motoru sibop ayar sıkılıgı hava alan bir yer karter havalandırma valfi ısı müşürü yada ateşleme sisteminden yapabilir

Soru-2
    2001 model bmw 3,16i aracımla ışıkta durur gibi olurken sanki stop edecek gibi oluyor ve sağa sola dönerken boşta çok düşük hızda stop edecek gibi titreme olyor neden olur
    Cevap-2
    rölanti motoru debimetre ateşleme bozuklugundan olabilir

1. sorunuzun diğer cevabıda Hidrolik Pompası üzerinde bulunan yüksek basınç kaptörüdür. Direksiyonu sağa sola çevirince Klima Kompresör kavramasını serbest bırakır klima devre dışı olur kısa bir süre motor rahatlar.

• Araç triger değişimine kadar sorunsuzdu. Ne olduysa değişimden sonra oldu. Bu da sibop ayarını mı işaret ediyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

2004 model Ford Fusion aracımızı 55 binde triger+buji+yag+yağ filtresi + hava filtresi bakımına soktuk sanayide. Aracın üstündeki bujiler 55 binde orjinaldi ve resmen pas içinde çıktılar. Neyse bakımdan sonra araç gerçekten çok fark etti çekişte sessizlikte ancak hareket halindeki araçta debriyaj+fren yavaşlarken ve genellikle dönüşlerde aniden stop edip motor arıza ışığı yanıyor. Bunu bakımdan çıkınca her frende yaptı.

Sonrasında hemen ustaya gittim 1 tüp balata spreyini gaz kelebeğine boşalttı temizledi kompresorle hava tuttu vs. sorun düzeldi. Sonrasında araç ile antalyaya gittik yaklaşık 1000 km yol. Antalyada şehir içi trafikte sorun tekrar başladı. Fakat yazlıkta araç çok az kullanıdığından eylül başına kadar öyle devam ettik buraya geldik. Tekrar ustaya gittik yapılan işlem aynı sonuç aynı. Bugun yine gittik bu sefer gaz kelebeğini komple söktü yine temizledi. Sonuç yine aynı. Bilgisayara bağlayınca hata kodu vermiyor araç.

Forumda aynı sorunu yaşayan bir arkadaş IDS cihazına bağlanıp bazı sensörleri resetlettikten sonra sorunun çözüldüğünü söyledi. Bunun üzerine bir özel servise aracı götürdük usta baktı. IDS ile alakası yok aracın trigeri yeni değişmiş alışana kadar böyle yapar dedi yolladı. Ustaların demesine göre vw grubu araçlardaki gibi fordlarda kalibrasyon yapmaya gerek yokmuş.

Sonuç olarak arabaya 5 tüp balata spreyi boşalttılar fayda etmedi. Kimileride triger değişirken avas ayarı doğru yapılmamıştır vs diyor. Ancak araç bu sorun dışında gerçekten harika. Yüksek devirlerde yada normal sürüşte en ufak kusur yok. Tek sorun 10 km ve altı hızlarda yavaşlarken yada dönerken olmadık anda stop ediyor motor arızayı yakıyor. Bilgisi olanlar daha önce aynı sorunu yaşayanlardan cevap bekliyorum.

Ekleme: Aracın motoru 1.6 100 bg tüpsüz

"Triger kayışını yeni değişmiş alışana kadar böyle yapar" meslek hayatımda ilk defa böyle bişey duydum,mallıkta sınır tanımıyorlar,mesleğin yüz karaları.Motor arıza lambası yanıyorsa mutlaka hafızaya alır,bence başka bir yere bir daha baktır.

• arkadaşlar bi arkadaşımda 2009 model 1.4 tcdi boyasız 104 bin kmde. var ..21.500 e fiyat iyimi ben binmek için degilde satmak için alıcam açıkçası. çünkü ben otomatikçiyim düz vitese binemiyorum..bu arabayı alsam izmir bodrum tarafında piyasası nedir acaba..bodrumda yaşıyorum araba mardinde hemde beni götürsün istiyorum mardinden bodruma..piyasası olmayan falan bir araç diyorlar ne diyorsunuz?
  • ben 3 gün önce 2006 focus trend aldım. lpg takılıydı.
    araç dönüşlerde kırmızı ışaga yaklaşınca ayagım debriyajta yavaşlarken stop etme eğilimi bazende sönme yapıyor neden olabilir bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde de hala soruna net bir çözüm bulunmadı. Servis gaz kelebeğinde kırık-bozukluk olabilir diyor. Yenisine 1200 tl fiyat verdiler ama yaptırmadık. Temizlemişler vs yine bişeyler yapmışlar, şimdilik sorun yok. Bakalım ileride ne olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.