Şimdi Ara

0 Opel Grandland Fren Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2022 model yeni grandland araçta park esnasında ileri ve geri gidişlerde frene basıldığında ve çekildiğinde videodaki gibi yoğun gacırtı sesi var araç daha 2 günlük bile değil. Sizce neyden dolayı böyle bir ses çıkar? Göstermem gerekir mi? Çok canımı sıktı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearFromHe -- 10 Eylül 2022; 16:41:17 >

• En acil bir şekilde yetkili servis başvurun. İlk başta balata diye düşündüm ama ses balata sesine benzemiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yokuş kalkış desteği yüzünden yada el freni otomatik devreye giriyor olabilir mi acaba :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kardeşim kesinlikle normal değil, hemen servise gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 10 Eylül 2022; 13:25:40 >
  • Gösterin hocam bu balata sesi değil gibi, normal değil.

• Araç hareket ediyormu ki ben anlamadım. Sanki el freni çekili gibi.

• eski bir grandland x sahibi olarak, eski kasada bile benzer sorunu yaşayanlar vardı ama geri giderken o ses çıkıyordu. ileri giderken gelmiyordu diye hatırlıyorum. facebookta grandland kullanıcı kulübü var. oraya da sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 10 Eylül 2022; 12:1:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vw Jetta 1.4 Tsi Motor Sesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ses normal değil. Hic vakit kaybetmeden servise gidiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 2002 mercedestende geliyor bu ses ama bu araç sıfır bence en kısa sürede servise gidin durumu çözssünler.

• Disk balatadan kayıyor. Tam tutunamadığı için. Yani siz frene çok hafif dokunduğunuz için.

Ses normal çünkü disk balatadan kayarken titreşimde yaratır ve gelen gürültünün çoğu rezonans.

Yüksek süratlerde yani 120 km/h üzerinde bastığınızda titremeden yağ gibi böyle tatlı tatlı kafa basarak fren tutuyorsa sorun yoktur.

• Araba otomatik ise araba gitmeye calisiyor sen de frene yarim basiyorsun bu ses cikar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaşlar, araç otomatik fren köküne kadar basılıyken hafif frenden ayağımı çekerek ileri ve geri hareket etmeye çalışırken oark etmeye çalışırken yada ışıklarda tam durmaya çalışırken frene bastığımda tam durma esnasına yakında ses çıkıyor. Normal yolda 70-90km arası fren yapınca sorun yok dediğim gibi sadece tam durma haline gelmeden 1 sn önce geliyor yada park halinde ileri geri.

Yorumlar için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.