Şimdi Ara

Citroen C-Elysee / Satın Aldım / Teslim Aldım / Kullandım ve Fotoğraflar. (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: qwertsdf
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
24
Favori
300.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • serkan bey memnunum demişsiniz ama ayrıntıya girmemişsiniz. aracın memnun olduğunuz ve olmadığınız yönlerini ayrıntılı olarak yazarsanız biz ilgilenenler için aydınlatıcı olur. Bu aracı neticede en iyi değerlendirecek olan sizlersiniz. beklentileriniz nelerdi, neleri buldunuz, nelerde hayal kırıklığı yaşadınız ve diğer ayrıntıları bekliyoruz.
  • Fotolar uçmuş.
    Ne idüğü belirsiz sitelere foto yüklemeyin; belki bir hafta sonra bulamazsınız.

imageshack, imgur gibi siteleri öneririm.
  • Silecekler kalkmiyo,torpidoda isik yok olumsuz yonleri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanozdemır

Cıtroen c-elysee 1 aydır kullanıyorum çok şık ve rahat düşünenlere tavsiye ederim 1.6 dizel confort+plus

Bi depo ne kdar yol yaptin kardes?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • silecekler kalkmıyor derken??? silecek nasıl kalkmaz yahu ilginç bi durum? demek ki don yaptığında kaldıramayacak kullananlar. torpidoda ışık olmaması zaten malum malzeme çalınmasının tipik örneği. gerçekten satış stratejileri çok ilginç... aşağı yukarı her oto üreticisi aynı şeylerden çaldığına göre bu işin başka yolu yok. adamların çaldığı şeylere bakar mısın. ön yolcu tutamaçlar yok araçta, arka bagaj kapı altında keçe yok, kaput altında izolasyon yok, emniyet kemerinde yükseklik ayarı yok, cam açma düğmeleri vites etrafında şaft üzerinde, kısa yol düğmeleri(bluetoth,cruise control ve müzik sistemi düğmeleri) direksiyon simidinde değil, kollarında, kapı eşik aydınlatmaları yok, aynalar katlanmıyor vesaire. bu kadar basit şeylerin yanında zaten bu araçta far ve yağmur sensörü neden yok, yokuş kalkış sistemi neden yok, geri görüş kamerası neden yok diye sormaya hiç gerek yok... zaten bunlar da olsa aracın fiyatına otomatik on bin tl koyarlar.... o zaman insanlar bulduklarıyla idare edecekler. ancak lineayla aynı kategoride olması ve rakibi olmasına rağmen bu araçta bulunan yukarıda saydığım özelliklerden bazılarının bulunmaması da çok ilginç. belki benzinlinin fiyatı makul gibi ama dizeli için istenen para hiç de az değil. eğer bu aracı satmak istiyorlarsa bu fiyata mutlaka yukarıdaki eksikleri halletmeliler. aksi takdirde koca bir hayal kırıklığı olur. sadece aracın dış görünüşünün (kişiye göre değişse de) derli toplu olması çoğu zaman bir anlam ifade etmiyor.

• cıtroen c-elyse'nin yan aynaları katlanmıyor mu acaba?
  • elle katlayabilirsiniz, ancak elekrikle katlamayı planlıyorsanız nafile bir çaba içerisindesiniz.
  • yeni aveo sedan LT'yi de araştırmanızı da öneririm. 37500 civarı dizel LT, 41000 civarı da dizel LTZ alabilirsiniz diye düşünüyorum.

aveoya aşık olmasaydım alacağım araba c-elysee olurdu.
  • valla zevkler tartışılmaz azizim ama c elysee dururken aveo nun aşık olunacak bir tarafı yok... sakın yanlış anlamayın donanımlarına ve güvenliğine hiç bir şey diyemem, test sürüşü dahi yaptım... ancak tipten kayık be ya. uzun süre ben de aveo ile ilgilendim, şimdi eksik donanımlarına rağmen elyseeyi daha bi araba gibi bulduğum için bu tarafa yöneldim. bi taraftan da skoda rapid ve seat toledoyu takipteyim, fuarda inceledim c elyseeden daha güzel araçlar, ancak fiyatları meçhul. kusura bakma da c elysee dururken aveoyu almam şahsen.
  • dediğiniz gibi zevk meselesi. ben çok sert çizgileri olan sert bakışlı araçları seviyorum. c-elysee'nin de bakışları sert fakat diğer hatları yumuşak geliyor bana. ben aracımı alırken c-elysee ve pug 301'in resimleri çıkmıştı piyasaya. ama bütçeyi ayarlar ayarlamaz aveo aldım
  • hayırlı olsun isabetli bir tercih yapmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Rapid güzel bir tercih ancak standart DOĞUŞ Öpücüğü olarak çok kazık bir fiyatla piyasaya girecektir..

Hele ki 1.6 TDI ELEGANCE felan düşünürseniz C sınıfı araç fiyatlarına yaklaşır... Elegance TDI Rapid fiyatına Comfortlie TDI Jetta bile alabilirsiniz....

Skoda nın C segmentinde belirttiğiniz motor ve donanım özelliklerindeki aracı Octavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP nin satış fiyatı 60.700 TL olduğuna göre , bence Rapid 1.6 TDI Elegance ın fiyatı 55.000 TL den aşağı olmayacaktır...

Baz model Active TDI 45.000 , ara model Ambition TDI 51.000 TL , top model Elegance TDI ise 55.000 TL den aşağı olmaz... Tabi bunlar manuel şanzıman fiyatları bi de DSG şanzıman eklerseniz oyy oyy oyyy..

C-ellyess aslında tercih edilebilecek bir araç , tabi zevkler değişebilir ama beni soğutan tek şeyi orta şaft üzerine toplanmış cam kumanda düğmeleridir. Üç kuruşluk bir maliyet bu sonuçta , ama nedense Dacia ile birlikte PUG da anlamsız bir ısrar durumunda....
    Bir çuval inciri pert etmişler resmen... Benim için hoş bir görüntü değil , ama bazı arkadaşlar için önemsiz bir ayrıntı olabilir tabi..

Alanlar güle güle kullansın...

Yok üstad, o kadar yapmayacaklar, yapamazlar zaten.

Skoda Rapid 1.6 TDI Elegance 46.600 TL liste fiyatıyla çıkacak gibi duruyor.

• eğer dediğiniz gibi Skoda Rapid 1.6 TDI Elegance 55 bin civarı fiyatlandırılırsa at çöpe. o kadar para verebilecek olsam B segmenti araçlara neden bakayım ki... ha elegance 45-46 bin tl olursa o zaman iş yapabilir, aksi takdirde kendi ayağına sıkar. mart ayında çıkacak sanırım, bekleyelim görelim.45 mi 55 mi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ccoby_8250

Konunun asıl mesajı: Bugun araç bakıyordum, gezdim gezdim gezdim aklımda focus 2010 modeller vardı. Bütçem 32-33 dü. Plazaların 2. ellerine gitmeye başladım sonra citroen plazasına gittim, müdürü tanıdık çıktı inceledim. Yeni araç gelmiş bu c-elysee baktım oturaklı hoş araba. Aniden fiyat çıkardı gittik satışa renk seçtim ve aldım. :/ İnceledim hoş araba içime sindi. Confort versiyonunu aldım dizel. Ekstra park sensörü hediye ettiler :) Anahtar teslim 41 bin. İyi yapmışmıyım, görüşleriniz nedir araç hakkında.

Düzenlenmiş hali:

Arkadaşlar arabamı teslim alalı çok oldu, bir türlü fırsat bulupta detaylı resim çekemedim. Bugun bir alacak için ilçeye gitmiştim orda ayak üstü çekebildim bir kaç dışdan poz. Konu sonunda resimleri paylaşacağım sizlerle.

Benim aracım 1.6 Dizel Confort + Plus paket Toplamda 41 TL'ye anahtar teslim aldım. Ekstra park sensörü hediyeleri oldu.

Öncelikle Soru Cevapları toparlamak istiyorum;

- Genel Sorulanlar
    Aracın içi çoğu yer plastik, ancak çok fazla dikkat çekecek kadar kötü ve kalıtesiz değil.
    Arka Diz mesefası oldukça iyi benim boyum 1.85 falan hala dizimde koltuk arasında boşluk vardı.
    Cam açma tuşları çok saçma durumda onu hiç beğenmiyorum.
    Direksiyon üzerinden yol bilgisayarını açabiliyoruz, ses kontrol edebiliyoruz ve hız sabitleyiciyi yönetebiliyoruz.
    Start-Stop özelliği yok kontaktan çalıştırılması lazım.
    Bagaj kısmında taşıyıcı dirsekler dışta duruyor onlar biraz saçma.

Citroen C-Elysee / Satın Aldım / Teslim Aldım / Kullandım ve Fotoğraflar.

ben exclusive dizel 39.900 e aldım...fırtına mavisi renk..metalik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-anil06 -- 14 Ocak 2013; 10:41:55 >

• arkadaşlar liste fiyatını istiyorsanız metalik renk istemeyeceksiniz...o farkediyor...ben exc aldığımda 43000 kampanya fiyatı vardı.42 ye indirdiler...hatır işi 39900 e aldım..ekstralar kesinlikle çıkıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayramAbi

quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

aracın plastik kalitesi yerlerde ön konsol broadway terk ama bu fiyata dizel alınacak mantıklı bir seçenek beğenmeyenler fiyata bakarak motora bakarak konuşssun çünkü bildiğim kadarıyla citroen dizel motorları bir depoyla uzun yolda 900 km yi felan buluyor ki bu ne demek bu kalitesizliğin bedelini yakıtla fazlasıyla kazanıyorsunuz

Chevrolet Aveo 1.4 Turbo Dizel 1100 KM :)

şehirler arası yolda elysee ile 900 km yi geçtim bir depo ile..ve hızlı gittim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-anil06 -- 14 Ocak 2013; 10:34:56 >
  • güvenlik konusunda tereddütü olan...2-3 kere esp devreye girdi...hemen devreye giriyor...şüpheniz olmasın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowerman11

Silecekler kalkmiyo,torpidoda isik yok olumsuz yonleri.

silecekler düz konuma geldikten sonra kalkıyor...
  • bu aracı yetkili bayide gördüğümde 50 bin ve üzeri bir fiyat olduğunu düşünerek ilgilenmemiştim sonradan fiyata dikkat edince benzinli olacağını düşündüm ki dizel ve yakıtı oldukça düşük degerler veriyordu. 39.800 son fiyat comfort paketi tam istediğim kriterleri veriyor , yakıtı çok iyi kasa çok hoşuma gitti hemen test etmeliyim dedim ve test ettim sürekli linea kullanan biri olarak linea dan daha kip bir araç yolda sarsılma ve kasislerdeki zıplamalar daha az arka koltuk mesafesi çok başarılı sis farı 4 cam otomatik ve cruze control aradığım özellikler de var. virajlarda lineadan daha çok güven veriyor. arkadaşımda test etti o da beğendi ben sıfır araç alma taraftarı değilimdir. aynı senenin 3-5 binde kazasız aracı almak daha mantıklı geliyor ve buldum 4900 km 34.900 anlaştım aracım 1-2 gün içinde teslim alacagım yakıt verilerini ve sürüş deneyimlerimi paylaşacagım . bu arada linea ile kıyasladım ama o segmentteki tüm araçları kullanmışlıgım vardır bunların içinde iyi olan linea olduğu için onunla kıyasladım. era ,blue, aveo bunları tamamen eleyebiliyorum.

ayrıca bu segmentte araç alacaklara buradan yorum yazan arkadaşlara tavsiyem mantıklı tavsiyelerde bulunmanız biri mercedes demiş biri 65-70 bin tl lik araç demiş bu araçları alacak kişiler için 3 bin tl önemli bir tutar 7-8 bin tl üzeri daha iyi bir araç bile bazen elenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: myneco

bu aracı yetkili bayide gördüğümde 50 bin ve üzeri bir fiyat olduğunu düşünerek ilgilenmemiştim sonradan fiyata dikkat edince benzinli olacağını düşündüm ki dizel ve yakıtı oldukça düşük degerler veriyordu. 39.800 son fiyat comfort paketi tam istediğim kriterleri veriyor , yakıtı çok iyi kasa çok hoşuma gitti hemen test etmeliyim dedim ve test ettim sürekli linea kullanan biri olarak linea dan daha kip bir araç yolda sarsılma ve kasislerdeki zıplamalar daha az arka koltuk mesafesi çok başarılı sis farı 4 cam otomatik ve cruze control aradığım özellikler de var. virajlarda lineadan daha çok güven veriyor. arkadaşımda test etti o da beğendi ben sıfır araç alma taraftarı değilimdir. aynı senenin 3-5 binde kazasız aracı almak daha mantıklı geliyor ve buldum 4900 km 34.900 anlaştım aracım 1-2 gün içinde teslim alacagım yakıt verilerini ve sürüş deneyimlerimi paylaşacagım . bu arada linea ile kıyasladım ama o segmentteki tüm araçları kullanmışlıgım vardır bunların içinde iyi olan linea olduğu için onunla kıyasladım. era ,blue, aveo bunları tamamen eleyebiliyorum.

ayrıca bu segmentte araç alacaklara buradan yorum yazan arkadaşlara tavsiyem mantıklı tavsiyelerde bulunmanız biri mercedes demiş biri 65-70 bin tl lik araç demiş bu araçları alacak kişiler için 3 bin tl önemli bir tutar 7-8 bin tl üzeri daha iyi bir araç bile bazen elenebilir.

dediğiniz gibi aracın gösterişi güzel. ucuz basit sıradan bir araç gibi durmuyor ve insanın aklını çeliyor. motoruna baktığınız zaman da gerek torku gerek hacmi gerekse yakıt tüketimi açısından da tatminkar ve cazip görünüyor. ancak iş donanımlarına,malzeme kalitesine ve maliyeti düşürmek için yapılan tercihlere gelince işin rengi değişiyor. tamam verilen para belli, ona göre de araç diyeceksiniz lafım yok. ancak ben emniyet kemerinin yükseklik ayarının olmamasını, emniyet kemerini yolcu için göstermemeini, torpidoda ışıklandırma olmamasını, bagaj kapağında kaplama malzeme bulunmamasını haklı, makul ve normal göremiyorum. en dolusunda bile sadece dört hava yastığının bulunmasının bi manası yok. diyeceksiniz ki bunlar direk maliyeti ilgilendiren şeyler. yahu aveo 8 yastık koyuyor oluyor da buna noluyor, bari 6 hava yastığı olaydı da kendimizi güvende hissedeydik. yokuş kalkış destek sisteminin far ve yağmur sensörünün maliyeti nedir ki... tamam onu da icabında fiyata yansıtsın, üç beş yüz tl eklesin. hiç olmazsa en dolusunda aynalarda sinyal olsun ve katlansın. çok mu fazla şey istiyorum acaba?
    neyse alanlara hayırlı olsun almayı düşünen benim gibilere de kolay gelsin. bence citroen exculisive den başka ne bileyim referance diğe bi uzantı daha çıkarıp ona bu söylediklerimi eklesin hadi üzerine de izin veriyorum bi bin tl daha koysun.. hiç olmazsa anti patinaj sistemi olan dijital klimalı aynaları katlanan ve sinyalli güvende hissedebileceğimiz bi araca binelim. aksi takdirde düşünmeye ve aramaya devam diyorum.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.