Şimdi Ara

Citroen C-Elysee / Satın Aldım / Teslim Aldım / Kullandım ve Fotoğraflar. (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
24
Favori
300.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Klima gazi bastiran oldumu servis 800\1000tl istiyormus. Girisleri farkli oldugundan sanayide dolum yapilmiyor mecbur servise gidilip bintl vermek koyar yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

Klima gazi bastiran oldumu servis 800\1000tl istiyormus. Girisleri farkli oldugundan sanayide dolum yapilmiyor mecbur servise gidilip bintl vermek koyar yani

Girisi degistirme imkaniniz yok mu? 800 liraya yeni tesisat dosenir.

• forumu kullanıcısına yanıt
    Kullanici yorumunda okudum c elyseem yok ama almayi dusunuyorum oyuzden arastirma icideyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

2 yıldan fazla süredir Citroen C-elysee kullanan arkadaşlar! :) Yorumlarınızı alabilir miyiz araç hakkında ? Uzun vadeli kullanımda memnun olduğunuz / olmadığınız noktalar var mı ? İlk hangi aksamlarında sorun çıkmaya başladı ?

Son olarak da, Citroen Artı Garanti yaptıran var mı ? 2 yıllık bir paketle uzatmak istediğinizde örneğin 1000 TL civarlarında bir ücreti var. Yaptırırsanız ve kullanımdan kaynaklanmayan bir sıkıntı çıkarsa servis arızayı karşılıyor. Diğer durumda karşılamıyor. Yorumlarınız nedir ?

İyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fceng

Merhaba,

2 yıldan fazla süredir Citroen C-elysee kullanan arkadaşlar! :) Yorumlarınızı alabilir miyiz araç hakkında ? Uzun vadeli kullanımda memnun olduğunuz / olmadığınız noktalar var mı ? İlk hangi aksamlarında sorun çıkmaya başladı ?

Son olarak da, Citroen Artı Garanti yaptıran var mı ? 2 yıllık bir paketle uzatmak istediğinizde örneğin 1000 TL civarlarında bir ücreti var. Yaptırırsanız ve kullanımdan kaynaklanmayan bir sıkıntı çıkarsa servis arızayı karşılıyor. Diğer durumda karşılamıyor. Yorumlarınız nedir ?

İyi günler...

4 yılımızı doldurmak üzereyiz. Bundan önce VW Polo 1.4 LPG vardı, 2004 model.

Öncelikle sorularınızı cevaplayayım;

* Uzun vadeli kullanımda çok memnunum.

İlk önce şunu belirteyim, ben bu aracı aldığım zaman aynı paraya Linea'nın orta donanımını ya da Renault Symbol'un yine orta donanımlısını alıyordum. Ben bu aracı full donanımlı aldım ve 2013'de aracımda Bluetooth, ESP, Cruise control var dediğimde insanlar "oooooo" çekiyorlardı. 4 cam elektrikli olması bile o dönem üst donanımlara has özellikti. Bu yüzden gerek kullanım gerek donanım olarak hiç pişman olmadım.

Ayrıca bu aracın en önemli özelliklerinden biri düzgün kullanımda çok az yakıyor (şehiriçi 4,5 - 5 lt / 100 km; şehirlerarası 3,5 - 4,0 lt / 100 km) olması, hatta şehiriçi agresif kullanım ve klima açık en fazla 6.4 lt/ 100 km görebildim ki bu bile çok iyi.

Araç geniş, aile için çok ideal. Arka diz mesafesi çok iyi, bagaj hacmi 640 lt ile süper. Bir bebeğimiz var ve tatile gittiğimizde 3 dev bavul, bebek arabası ve mama sandalyesi dahil bagaja giriyor ve rahat yolculuk yapıyoruz. Bu çok öenmli birşey benim için.

Konforu çok güzel (araç içine giren motor sesi hariç) , uzun yolda da güçlü motoru ve cruse control gibi özellikleri sayesinde çok rahat.

* Hiçbir aksamında hiçbir sorun çıkmadı.

Afyon'da yaşıyorum, 4 yıldır yazın çöl sıcağında güneş altında, kışın -28 derece sıcaklıkta olsun marşı çevirdim, hep çalıştı.

Alt takımları inanılmaz sağlam. Afyon'un meşhur bozuk yollarında hiçbir şey olmadı. Hatta bir keresinde kasisin hemen önünde bir çukura düştüm 80 km hızda. Düşünün bir çukura düşüyor teker ve ardından kasis ve önden öyle bir vurdu ve ses geldi ki, çok korktum arabanın bir yeri kopacak diye. Sonuç; bunun üzerinden 6 ay geçti hiç ses yok ön takımlarda.

Zaten sıfır km aldığım arabam bu zamana kadar hiçbir arıza çıkarmadı.

* Aracın eksi diyebileceğim yönleri;

- İç plastik malzemelerin sert plastik olması. Ben malzeme kalitesine takılmıyorum, verdiğim para ve alabileceğim diğer alternatifler aklıma geldiğinde takılmıyorum. Ama aracın her yerinde parlayan sert plastik görmek sizi mutsuz eder mi onu düşünün.

- Motor sesi izolasyonu zayıf, zaten sesli olan dizel motorun sesi 2500 devirden sonra çok fazla geliyor. Ama yol ve dış ses izolasyonu iyi.

- Trim sesleri çok olmamak şartıyla var.

Benim size tavsiyem aynı paraya alabileceğiniz diğer araçları da kullanın, detaylıca inceleyin ve kıyaslayın. Benim için sorun olmayan şeyler sizin kafanıza takılabilir ve sizi mutsuz edebilir. Ya da benim çok memnun olduğum şeyler sizin için bir anlam ifade etmeyebilir. Bir de ben 2013'te aldım bu aracı ve o dönem aynı fiyata alabileceğim sıfır km alternatifler ile şimdikiler farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 9 Ağustos 2017; 11:6:47 >

• thedeparted kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Çok teşekkürler yanıtlarınız için. Yorumlarınız mevcut kullanıcılar ve almayı düşünenler için eminim çok faydalı olacaktır. :)

Artı garanti ile ilgili bir bilginiz bulunuyor mu ? 2 senelik garanti'den sonra bakımlarını yine yetkili serviste mi yaptırdınız yoksa dışarıda bildiğiniz bir yere mi yaptırdınız ? Bu konu aslında apayrı bir durum; bütçe, bakış açısı, tecrübe gibi konuları içeriyor ancak ben sizin deneyimlerinizi öğrenmek istedim.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fceng

Merhaba,

Çok teşekkürler yanıtlarınız için. Yorumlarınız mevcut kullanıcılar ve almayı düşünenler için eminim çok faydalı olacaktır. :)

Artı garanti ile ilgili bir bilginiz bulunuyor mu ? 2 senelik garanti'den sonra bakımlarını yine yetkili serviste mi yaptırdınız yoksa dışarıda bildiğiniz bir yere mi yaptırdınız ? Bu konu aslında apayrı bir durum; bütçe, bakış açısı, tecrübe gibi konuları içeriyor ancak ben sizin deneyimlerinizi öğrenmek istedim.

Teşekkürler

Farklı marka araçlar kullandım. 2 seneye yakındır exclusive modelini kullanıyorum. Öncelikle çok fazla beklenti içine girmeyiniz. Ne demek istiyorum. Yalıtım zayıf olduğundan motor sesi ve lastik sesi alıyor. Aracın tonajı 1195 kg olduğundan hafif araçtır.Rüzgarda savruluyor ve hatta yol kenarında durup yanınınızdan geçen araçlar arabayı sallıyor. 1600 cc dizel versiyonlarında otomatik şanzıman yok. Yeni makyajlı kasada EURO 6 versiyonlu 100bg motoru ülkemize gelmiyor. Araçın servis bakımında maliyeti 650 tl-800 tl bakım ücreti var.Artı garantinin şartları aracınızın garanti bitmemiş ve tüm bakımlarının servis bakımında olması gerekiyor. Artı garanti Citroen yetkili servislerinden yaptırabilirsiniz.

Exclusive versiyonun da lastik değer 195 55 16 jant ve Michalen marka lastik kullanılıyor. Amartisörler sert olduğundan kasis ve çukurlar yüksek küt ses geliyor. Lastikler yumuşak olduğundan yol tutuşu iyi olduğunu belirtmek isterim. Ben İstanbul içinde ve dışında ortalama yakıt tüketimim 5.2 ile 5.8 litreler arasında tüketimi var. Ortalama menzil genel olarak 800 km oluyor.

Aracın bir eksi parametresi ise sanırım belirtilmemiş olabilir. İkinci elde çok değer kaybediyor.

• Arkadaşlar benim peugeot 301 imden var ve polen filtresinin kapağından klima açıkken su damlıyor servis bi türlü çözemedi başına gelen çözen bilgisi olan varmı acaba

• Basınçlı su ile yıkarken suyu on camın altı ile kaput arasındaki yere çok tutmamak lazım. tazyikli suyu direkt oraya tuttuğum zaman olmuştu bende.

Bir de klima tahliyesi tıkanmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 13 Aralık 2018; 12:14:22 >
  • Bu arada sıfır aldığım 2013 model c-elysee'yi Şubat ayında satıp, 2015 full Kia Sportage aldım

Kıyaslama olmaz tabiki, C-elysee B segmenti ve ekonomik kaygılarla üretilmiş bir araç, Sportage ise C SUV ve full ozellikli bir araç. Ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim C-Elysee gerçekten segmenti için kateli ve güzel bir araç. Tabiki yol ve motor sesi nedeniyle C-Elysee'de uzun yolda bağırarak konuşuyorduk, şimdi fısır fısır konuşsak duyuyoruz birbirimizi ama inanın C-elysee'de her yer sert plastik olmasına rağmen trim sesi gayet azdı. Sportage'da da o kadar trim sesi var. Turbo dizel motorun performansı ve ekonomisi ise herhalde en çok özlediğim özelliği.

Kısacası tam bir görev adamı ve tavsiye edebileceğim bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 13 Aralık 2018; 12:10:23 >
  • on amortısorler sıkıntılı 60 bın km de bır değişiyor sureklı
  • 1,6 HDI exclusive manuel C-elysee aracımı sıfır olarak 2014 Aralık'ta aldım, 4 yıldır kullanıyorum. Araç 34000 km'de.
    Karma yakıt tüketimi 100 km/ 5lt. (Şehir içi 5.5 lt, Sehir dışı 4.5 lt yakıyor.)

Garanti bittikten sonra özel servise gittim, en iyi yağı koyduruyorum yıllık bakımları 250-300 TL tutuyor.

Araç B segmenti. Aracı segmentindeki diğer araçlara göre kıyaslarsak;

Aracın artıları:
    sınıfının en geniş bagaj hacmmi (506 lt)
    Çok geniş arka koltuk diz mesafesi ve baş mesafesi (Kalabalık ve çocuklu aileler için ideal)
    Motor diri. Ara hızlanmaları atik ve çok az yakan HDI motor.
    cruise control, blutut, lastik basınç sensörü ve ESP gibi olmazsa olmaz donanımlar var.

Aracın eksileri:
    Sıfır alırsan, ikinci elde çok fazla değer kaybı oluyor. Alıp, iki sene sonra satacaksan sıfırını alma.
    Yalıtım zayıf. Uzun yolda rüzgar sesi ve yol sesi yoruyor. Bagaj ve kaputta yalıtım yok.
    Araç uzun yolda 120 den fazla basarsan güven vermiyor. Güvenli üst limit 120.
    Direksiyon derinlik ayarı yok.
    Cam düğmelerinin yeri ergonomik değil.

Özetle: Uzun süre yoğun tarifte araç kullanıyorsanız manuel değil, otomatik vites almalısınız. Bu araç sadece dizel-manuel olarak alınır.
    Trafiği az bir şehirdeyseniz ve ağırlıklı olarak aracı şehir içi kullanacaksanız, bu araç size göre. İkinci el olarak alınır. İkinci el araç alırken de ilk sahibinden, düşük km ve mutlaka şahıs aracı olsun.
    Bu araç sizi bagaj, motor performansı ve yakıt tasarrufuyla çok memnun eder. Alacak arkadaşlar En dolu paketi alsın. Orta paketle arasında fiyat farkı az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etna83 -- 16 Mart 2019; 12:56:14 >

• Selam herkese.
    Yakın zamanda kısmetse exclusive 1.6 hdi 2013 celysee alacağım.
    46 bin km de direksiyon falan temiz ama vites topuzu aşınmış.
    Aynı pakette 2015 modelini 1.5 yıl 65 bin km kullanmıştım şirket aracı olarak vites topuzum aşınmamıştı.
    Aracın km düşürülmüş ihtimali kafamı kurcalıyor.
    Hgs mobil uygulamasından km sorgusu yapmak istedim ancak sistem hata veriyor sabahtan beri.
    Servise gidip soracağım son çare olarak almadan önce.
    Sizlerde böyle bir problem oldu mu. Acaba 2013 kasaların vites topuzu malzemesi mi zayıf? Ya da kullanan kişi vitesten elini hiç çekmedi de ondan mı aşındı acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: math_

Selam herkese.
    Yakın zamanda kısmetse exclusive 1.6 hdi 2013 celysee alacağım.
    46 bin km de direksiyon falan temiz ama vites topuzu aşınmış.
    Aynı pakette 2015 modelini 1.5 yıl 65 bin km kullanmıştım şirket aracı olarak vites topuzum aşınmamıştı.
    Aracın km düşürülmüş ihtimali kafamı kurcalıyor.
    Hgs mobil uygulamasından km sorgusu yapmak istedim ancak sistem hata veriyor sabahtan beri.
    Servise gidip soracağım son çare olarak almadan önce.
    Sizlerde böyle bir problem oldu mu. Acaba 2013 kasaların vites topuzu malzemesi mi zayıf? Ya da kullanan kişi vitesten elini hiç çekmedi de ondan mı aşındı acaba.
    2013 model Eylül ayında sıfır aldım ve 2018 Şubat ayına kadar 60.000 km kullandım. Vites topuzunda aşınmayı bırakın çizik bile yoktu. Sıfır gibiydi. O işte anormallik var, ticari amaçla kullanılıp km düşürülmüş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 25 Nisan 2019; 0:19:17 >

• math_ M kullanıcısına yanıt
    Benim aracım da 2013 model, şu anda 70 küsür bin kmde ancak öyle aşınma vs yok, olacağını da sanmıyorum, dikkatli olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

2013 model Eylül ayında sıfır aldım ve 2018 Şubat ayına kadar 60.000 km kullandım. Vites topuzunda aşınmayı bırakın çizik bile yoktu. Sıfır gibiydi. O işte anormallik var, ticari amaçla kullanılıp km düşürülmüş olabilir.

Alıntıları Göster
    bu aracın vites topuzunu değiştirmek çok kolay ve masrafsız, isteseler bu şekilde değişebilirlerdi km düşürülmüş olsaydı, yada akıl edemediler :) bu modeller genelde kiralama ve şirket araçları oluyor, onun için kullanıcıyı iyi tanımak ve ne kadar süredir onda olduğunu iyi bilmek gerekir,yoksa km düşürülme olayı çok olur.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.