Şimdi Ara

Citroen C-Elysee / Satın Aldım / Teslim Aldım / Kullandım ve Fotoğraflar. (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
24
Favori
300.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teknik verisinde 1,6 otomatik vites aracın tüketim değerleri: 10-5,5 ortalama 7,1 verilmiş.
    daha önce kullandığım palio speedgearın teknik verileri: 10,9- 6,0 ortalama 7,8

fakat ben aracın yakıt tüketiminden çok memnundum.örneğin şehir dışı 7-7,2 litre lpg den fazla tükettiğini hatırlamam.
    şehir içi malum değişir 8-9-10 gibi lpg görüyordum. yol bilgisayar tüketiminden 1,2 fazla tüketim gerçek değere denk gelirdi.

kağıt üzerinde elysee daha ekonomik görünüyor. ancak kullananlar hiç öyle demiyor. örneğin bir satıcı ankarada 1,98 lpg fiyatından
    190-200 şehir dışı yaktığını yazmış. bu doğal olarak 10lt LPG ve gerçekten fazla bir tüketim. 70tlye gittiğiniz yolu 100 tlye gideceksiniz demek.
    gerçekten bu kadar yakar mı. şehir dışı ve içi yakıt tüketimini deneyimli arkadaşlar cevaplayabilir mi?. aracı ekonomik fiyatı, yüksek model ve geniş hacmi sebebiyle
    tercih edeceğim ama.... yakıt olayını netleştirmek lazım. kullanıcı bir arkadaşım kardeşi 301 in fazla yaktığını söylüyor ama net konuşmadı.

• III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Hafta sonu bir konu da soru sormak için gittiğim teknik serviste de yetkili kişi aynı durumdan söz etti. Yeni bir araca geçtiğim için fren yaparken alışık olmadığımdan dolayı bazı durumlarda ABS'nin devreye girebileceğini söyledi. Ancak bunun bir sıkıntı yaratabileceğinden bahsetmedi. Şahsen, benim henüz hiç devreye girmedi. (Yada ben hissetmedim, fren anında ABS ışığı yandığını da hatırlamıyorum). Ancak çok şükür zaten ani fren yapıp frene asılmam gereken bir durum da olmadı. Araba zaten yeni olduğu için, ve teknik kitapçıklarda da yazdığı üzere, yeni arabanın frenlerine asılmamanız gerek diye biliyorum. (Fren disklerinin yeni olduğu için çizilme durumu açısından). Mümkün olduğunca yumuşak frenler ile aracı durdurmaya özen gösterin. Özellikle ülkemizde takip mesafesi diye bırakılan mesafeyi bazı insanlar makas atma mesafesi olarak kullandığı için, frenlere de öndeki aracın dibine kadar girerek asılıyorlar. Herkese tavsiyem bunun yapılmamasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fceng -- 25 Ocak 2016; 22:06:24 >

• Arkadaşlar selam,

Bende de Android de rehber görüntülemede falan bir sıkıntı yok ancak benim telefon Windows Phone'du. Bunda Rehberi görüntülemede sıkıntı yaşandı. Önce 1 defa görüntüleyebildim Fihrist'i, sonrasında ne kadar kopartıp bağlasam da görüntülenemedi. Ancak gelen aramaları cevaplayabiliyorum, yada numara girerek arama yapabiliyorum, yada telefonumu elime alıp arama yaptığımda otomatik olarak ses araca bağlanabiliyor (*bluetooth açıkken hepsi bunlar)

Benim esas sıkıntım, biri sizi aradığında çalan arama sesi var ya, o sesi nasıl ayarlıyoruz arkadaşlar bilen var mı ? Neredeyse hoparlör yırtılacak patlayacak. Biri sizi aradığında çalan dırım dırım - dırım dırım bildirim sesini ayarlamayı / kısmayı bir türlü bulamadım, (o an ses düğmelerine basıyorum değişmiyor) hemen telefonu açmam veya kapamam gerekiyor psikolojik olarak çünkü ses çok dayanılmaz. Bileniniz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fceng

Merhaba,

Hafta sonu bir konu da soru sormak için gittiğim teknik serviste de yetkili kişi aynı durumdan söz etti. Yeni bir araca geçtiğim için fren yaparken alışık olmadığımdan dolayı bazı durumlarda ABS'nin devreye girebileceğini söyledi. Ancak bunun bir sıkıntı yaratabileceğinden bahsetmedi. Şahsen, benim henüz hiç devreye girmedi. (Yada ben hissetmedim, fren anında ABS ışığı yandığını da hatırlamıyorum). Ancak çok şükür zaten ani fren yapıp frene asılmam gereken bir durum da olmadı. Araba zaten yeni olduğu için, ve teknik kitapçıklarda da yazdığı üzere, yeni arabanın frenlerine asılmamanız gerek diye biliyorum. (Fren disklerinin yeni olduğu için çizilme durumu açısından). Mümkün olduğunca yumuşak frenler ile aracı durdurmaya özen gösterin. Özellikle ülkemizde takip mesafesi diye bırakılan mesafeyi bazı insanlar makas atma mesafesi olarak kullandığı için, frenlere de öndeki aracın dibine kadar girerek asılıyorlar. Herkese tavsiyem bunun yapılmamasıdır.

Hocam şimdiye kadar bende fazla ani fren tapmadım. Normal giderken frene basınca araç durmuyor gibi geldi bana şuan araç 45000 km kadar oldu her defasında tırsıyorum. Geçen bakıma gittim elemana durumdan söz ettim oda bana citröenlerde böyle abi dedi tabi lastikte önemli dedi bende bişi diyemedim.

• serdaryal S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

1.6 otomatik için teknik verileri nereden aldığınızı öğrenebilir miyim ? Citroen'in sitesinde maalesef bu veriler nerede bulamıyorum. Belki gözümün önündedir... :)
    Ben 1.6 HDi 92 HP Manuel 'i biliyorum. Kendi sitesinde HDi 92 hp dizel motorla asgari yakıt tüketimi ortalama 4,1 L/100km olarak belirtiliyor. Yeni arabada şu an ki veriler 5 L/100km şeklinde. Tabi ki sürüş stiline göre değişir. Nasıl durup kalktığınız, gaza nasıl bastığınız, ne zaman vites değiştirdiğiniz önemli. Zaten hiçbir üreticinin fabrika verileri gibi olmuyor ancak bu değerde bence fena değil, şehir içi + şehir dışı ortalama değerdir. Daha az olmasını beklerdik tabi ama 1.6 Euro5 motorla anca bu kadar sanırım. Hız ortalaması şehir içi şehir dışı iş çıkışı vs olduğundan dur kalklar ile birlikte 70 - 110 km/s arası. Araç gerçektende geniş hacimli, ekonomik. Ancak bunlar tamamen zevk meselesidir. Sizin bir araçta aradığınız şeyler farklı olabilir. Artılarını eksilerini önünüze koyup en ideali almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fceng -- 25 Ocak 2016; 22:58:29 >

• Merhaba,
    auto-data.net 'de belirttiğiniz arabanın gerçeği var mı bilmiyorum. Nitekim ne belirttiğiniz Araba Karşılaştırma sitesinde de 1.6 VTi (115 Hp) modelini görebildim, ne de kendi sitelerindehttp://media.citroen.com.tr/file/42/6/citroen-binek-2015-ve-2016-mart.pdf

Neyse sonuç olarak benzinli kullanmadığım için bilmiyorum belkide haklı olabilirsiniz, ben Citroen C-Elysee 1.6 HDi Confort modelini biliyorum o da belirtildiği gibi şehir içi 4,9 şehir dışı 3,9 karma 4,3 şeklinde
  • [GENEL]

Arkadaşlar, Citroen aracına Comfort ve Attaction modellerinde olmadığı için arka park sensörü taktıran var mı ? Varsa nerede taktırdınız ? Serviste mi dışarıda mı ? Memnuniyetiniz nedir fiyat ve tavsiyeleriniz nedir tecrübe etmiş varsa bilgi verebilir misiniz ?
  • Fceng F kullanıcısına yanıt
    dostum bende confort vardı yaptırdım ilk aldıgımda servise beleşe taktırdım .oldukca kullanıslı olması lazım bence her arabada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kan

dostum bende confort vardı yaptırdım ilk aldıgımda servise beleşe taktırdım .oldukca kullanıslı olması lazım bence her arabada

Merhaba,
    Ciddi misiniz :) nasıl bedavaya taktılar tanıdık falan var mıydı ? :) Peki orijinal fabrika çıkışı (Exclusive) 'deki gibi değildir sanırım ? Normalde fiyatı şu kadar diye söylemişler miydi size ? Aracınız kaç model yeni mi almıştınız ? Son olarak da müsait bir anınızda resmini iletebilir misiniz arka tamponun, sonradan takılan sistemin nasıl durduğunu merak ediyorum da. Bazıları beyaz bazıları siyah bazıları içeri gömük (tampona sıfır) bazıları dışa doğru (kötü duruyor) gibi takıyorlar. Resim iletebilir misiniz ?
  • Fceng F kullanıcısına yanıt
    evet :) ben 2013 te aldım arabayı 2013 model ozaman alırken dedikki yanında park sensörü ve kartel koruma takın tamam dediler tabi biraz zor ikna oldular :) tanıdık değildi,bizim aracın rengi füme park sensörü rengi siyah tamponda çıkıntı çok az olusturuyor telefonların kamerası gibi aynı ,resim atamıcam ben baska yerdeyim araç babamda artık ama bi bakarım eski fotolar arasında varsa atarım ben taktırdıgımda 350 tlydi sanırım park sensörü fiyatları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kan

evet :) ben 2013 te aldım arabayı 2013 model ozaman alırken dedikki yanında park sensörü ve kartel koruma takın tamam dediler tabi biraz zor ikna oldular :) tanıdık değildi,bizim aracın rengi füme park sensörü rengi siyah tamponda çıkıntı çok az olusturuyor telefonların kamerası gibi aynı ,resim atamıcam ben baska yerdeyim araç babamda artık ama bi bakarım eski fotolar arasında varsa atarım ben taktırdıgımda 350 tlydi sanırım park sensörü fiyatları

Çok teşekkürler bilgileri için, bende en yakın zamanda gidip soracağım. Bu arada hiç fark etmemiştim çok iyi bir noktaya değindiniz. Kartel koruma fabrika çıkışı yok mu acaba Elysee 2015 Comfort 1.6 Dizel sahibiyiz. Hiç eğilip buna bakmadım sanırım. İnce bir saç şekline mi yoksa plastik mi sizinki ?

• Bizde alırken yoktu Ama şimdilerde varmı bilmiyorum bizimki demirden sağlam bi malzemeden yapılmaydı bence kaliteliydi hoşuma gitti yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model citroen C-Elysee 1.2 VTi Attraction almayı düşünüyorum sizce alınır mı ? bir de 34000 km'de bir araç buldum fiyatı 36000 lira, uygun mudur ? değer mi bu paraya ?

• sofistike38 S kullanıcısına yanıt
    fiyat fena değil ama bu araba kaliteli bir araba değil sağlam bir araba değil sadece kişiye göre az yakıyor bazı teknolojik özellikleri iyi sürüş keyfi fena değil ama dediğim gibi teneke ne yazıkki durum bu eğer daha iyi araba alabilirsiniz alın ama maddi durum bukadarsa tabi size kalmıs şuanda piyasa acayip pahalı tabi
  • Siyah Kan S kullanıcısına yanıt
    Peki hocam yine bu fiyat bandında Volvo s40 2004 ya da 2005 model önerir misiniz? 11 12 yıllık bir arabaya 35000 küsür değer mi sizce?

• sofistike38 S kullanıcısına yanıt
    elbette volvo katkat iyidir ancak tabi o senelerdeki modelleri nasıldır bilemem bende s60 bakıyordum bunu almadan önce alsaydım keşke diyorum,fiyat piyasa sartlarına göre belki normaldir bilemem ama bence biraz fazla gibi,üstüne birz daha para katılıp daha yeni model bir araba bakılabilir,ama tabi arabanın durumu da önemli km si kazası boyası vs vs bunlar da etkilidir,ben volvoyu beğeniyorum açııkcası s60 modeli var benimde aklımda ama s40 ın piyasası nasıldır tutulurmu bilemem,bir araştırın kullanıcı yorumlarına bakın şikayetleri vs varmıdır diye
  • Siyah Kan S kullanıcısına yanıt
    peki hocam teşekkür ederim

• [GENEL]
    Arkadaşlar Selam,
    Citroen C-elysee Comfort veya Attaction modeli olup, sonradan arka park sensörü taktıran var mı ?
    Bayii'i aradığımda, 150 TL'ye takabileceklerini söylediler. Siyah renkli (arabam beyaz) ve dışarıda kalacak şekilde uygulanıyormuş.
    150 TL'ye takılan sadece sensör ve hoparlör'ü,
    Kaç metre kaldığını görebilmek için ekranlı birşey istersem 250-300 arası fiyat söylediler.
    150 TL'lik olanı da beyaza boyatmak istersem +50 TL daha talep ettiler yalnız, sensör etkisini etkileyebilirmiş.

Bayide veya dışarıda taktıran var mı arkadaşlar ? Tavsiye veya yorumlarınızı alabilir miyim ? Konum:İzmir
  • Merhabalar,
    Şu suralar 1.2 otomatik(ETG5) Citroen C-elysee bakıyorum.Yanlız otomatik viteste dikkatimi çeken bir şey gördüm.

Vites kolunda R,N, D seçenekler var.Birde sol tarafta +- manuel mode.

Benim sorum;

Araç D'de giderken (90 km/h) yanlışlıkla R ye alırsam ne olur? Vites kolu çok hafif, parmakla bile değişiyor.

Açıkçası böyle bir hata yapıp şanzımana zarar vermekten korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thiokol -- 11 Temmuz 2016; 22:37:18 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.