Şimdi Ara

Citroen C-Elysee / Satın Aldım / Teslim Aldım / Kullandım ve Fotoğraflar. (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
24
Favori
300.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün inceledim corlu citroen bayiinde. Macera aramayan sedancilara tavsiye ederim. Tabii c4 Cactus e de binince c elysse sönük kalıyor. 53500 e birakiyorlar. Bagaj güzel arka park sensörü çelik jant hız sabitleme var. Kredi ceker sem geri ödemem 70 bine yaklaşıyor ama burası Türkiye. 2 nci el 2009 toyota corolla advance benzinli için 50 bin den aşağı inen görmüyorum. En azından sıfır c elysse yakıtiyla bir adım önde bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem esen -- 19 Haziran 2015; 8:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 2013 model dizel C-elysee mevcut bizde de. Donanımını bilmiyorum ama çelik Jant park sensörü yok. Cruze kontrol Bluetooth mevcut. Herneyse aklıma takılan çözemediğim bazı olaylar var şöyle ki;
    1- Cruze controlü bazen çalıştırabiliyorum bazen çalışmıyor tam anlamadım mantığı. Ayrıca rüzgarda ufak kasisde atıyor
    2- debriyaj ayarı ya bizim Aracın bozuk ya ben 1 aydır alışamadım. 2 ve 3. Vitese atarken illa sarsılıyor araba belki de sorun benim kullanımımda bilemiyorum.
    3- araç özellikle 3.viteste ayağımı oynatmamama rağmen kendiliğinden ara gaz veriyor

Bunları yaşayan fikri olan varsa yardımcı olabilir mi
    Teşekkürler. Keyifli kullanımlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün şirket aracı olarak clio ve clio symbol ile birlikte teklif edildi. Açıkçası araştırma soruşturma fırsatım olmadan daha çekici geldiği için C-Elysee tercih ettim. İnşallah 2 yıl toplamda 60bin km Dizel-Confort paket kullanacağım. Renk konusunda uzay gri yada vizon gri istiyordum ancak fiyat artıyormuş ve beklemek lazımmış. Beyaz olarak kiralayacağız. Hayırlısı bakalım inşallah pişman olmam...

Ekleme: Beyaz tedariği için beklemek lazımmış, 20 lira aylık farkla uzay gri anlaştık.. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhagezer -- 11 Ağustos 2015; 17:05:35 >
  • bmözdemir16 kullanıcısına yanıt
    merhaba;

bendede 2013 exclucive var. 2.vites geçişinde çok nadir bendede sarsıntı oluyor ama o herzaman değil bazen oluyor muhtemelen debriyajı ayarlayamadığımızdan kaynaklanıyor olabilir. cruse control olayı ise belli bir hızın altında zaten çalışmıyor yanılmıyorsam şimdi tam emin değilim 75 in altında çalışmaz senin bazen çalıştıramıyorum dediğin olayda tahmin ettiğim gibiyse yani ayarlamak istediğinde yanıp yanıp sönüyorsa mesela yolda ayarladın gidiyorsun aniden cruse controlü devre dışı bıraktığında frene falan basınca devreden çıkıyor pause yazıyor ya işte o anda eyer hızın ayarladığın hızın altında ise aşağı tuşa hızın fazla ise yukarı tuşa basınca tekrar cruse control devreye giriyor. 3 . sorundaki olayı hiç yaşamadım. duymadımda öyle bişey bence servise sormalısın
  • eyvallah hocam 3. sorunu babama da söyledim senden kaynaklıdır dedi :)
    Cuma servise 30k bakımına götüreceğim bi de onlara sorarım durumu.
    bi de şunu farkettim bizim araç önde ben arkada başka araçtayken fren lambaları çok hızlı yanıp sönüyor pıt pıt atıyor böyle. ya hafif temassızlık var ya da yoldaki kasislerden etkileniyor herhalde
  • arkadaşlar 2015 model c elysess 1.6 ex. alacam 2013 1.2 benzinli versiyonu vardı memnun değildir performans yoktu diger konulardada çok memnundum şimdi dizeline gözkoydum 2013 yılı dizellerinde pek motor sesi yalıtımı yoktu bu 2015 lerde yalıtım nasıl sizce iyi mi bide 49.000 para verecem değer mi fikrinizi alabilir miyim lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Yılmaz Tuncer

2013 Toyota Auris kullanıyordum. Citroën c-elysée ' i görünce hayran kaldım ve aracımı takasa verip citroën c-elysée aldım( tam dolu modeli). Sanıyorum ki verdiğim en iyi kararlardan biri olarak hayatımda kalacaktır. Uzunca bir zamandır site üzerinde yazılan tüm yazıları okudum. Araç parasının karşılığını veren bir araçtır. Almak isteyenlere kesinlikle öneririm. Araç hakkında yazılması gereken çok konu var ama gerek görmüyorum. Bilen ne dediğimi iyi bilir Toyoto dan inip, buna bindim, hiç pişman değilim. Bu araç, Toyoto'dan, çok daha iyi bir araç.
    Bu paraya çok ama çok iyi. Aynı parayı boş bir gaz tenekesine verip Polo'ya biniliyor.
    Satırlarımı ciddi alıcılar okuyorsa hiç düşünmeyin ALIN. derim.

Toyota Corolla vardı, Citroen bayine C Elysee 1.6 HDİ Exclusive ile takas yaptım. Uzun süre kullandığım Corolla ile ister istemez kıyaslıyorum. C-Elysee bir çok yönden üstün. Coralla'nın yolda gezdiğini, belli bir hızdan sonra kafa salladığını ve içeriye aşırı ses verdiğini C-Elysee kullandıktan sonra anladım. C-Elysee ailecek çok memnun kaldık. C-Elysee, arka diz mesafesi, bagaj boyutları ve yakıt tasarrufu konusunda bir çok kendine muadil arabadan üstün durumda, bu tartışmasız bir gerçek. Ama maalesef marka önem arz ediyor, arabanın özelliklerinden çok ismi ön plana çıkabiliyor. C Elysee bazı eksikler var. Tasarruf maksatlı kasıtlı olarak konulmamış, zaman ile alışılıyor çok büyük eksikler değil. Çok önemli özellikler unutulmamış standart donanım olarak konulmuş. EPS, Cruz Kontrol bunun gibi bir çok temel özelliklerde tasarrufa gidilmemiş. İsim yapmış marka ve modellere takılmadan hiç düşünmeden alın derim.

• Arkadaşlar bugün sıfır 1.6 hdi ex. aldım aracı teslim alır almaz motoru kontrol etmek istedim 100-120 km/hz geçince motordan ıslık sesi gelmeye başladı beni çok rahatsız etti şuan çok mutsuzum saatlerdir araştırmam sonucu kimisi turbodan kaynaklandığını söyledi kimiside antenden kaynaklandığını söyledi eğer antense sorun basit yarın antensiz deneme yapacam sonra servise gidecem sizce sorunun nedeni ne olabilir fikri olan var mı aracım suan 50 km yaptı yardımcı olursanız sevinirim cvlarınız benim için önemli...
  • Bende focusdan c-elysee geçeli 10 gün oldu. Yaşadıklarımı aklıma geldikçe yazayım, kesinlikle objektifim söyleyeyim...

2100 km yaptım, İstanbul-Ankara git gel dahil. Uzun yolda beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı maalesef.. Yanımızdan minübüs geçse dahi savrulduk, kamyon ve otobüsleri söylemiyorum! (Hız 90 - 120 arası). Bence bu aracı şehir içi kullanacaksanız alın. Focustan hallice geniş içi, bagajı kocaman. Süspansiyonlar biraz sert, zaten daha yumuşak olsa araç yola tutunamazmış gibi. Adi harici görünümlü bir cd-mp3-calar-radyo koyacaklarına keşke komple gövde montajlı bir multimedya sistemi koysalarmış. Yakıt iyi arkadaşlar, Çoğu uzun yol 4.8 şu an, ilk 2000 km için bence gayet iyi. Aracın yola tutunmasında sorun yok, tek sorun dediğim gibi büyük araçların yanından geçince savrulmanız ki bence çok tehlikeli durumlar yaratabilir.. 10 gün oldu, kapı kollarında olmayan cam açma kapama tuşlarına hala alışamadım. Direksiyon aşağı yukarı hareket ediyor ancak ileri geri oynamıyor. Doğru sürüş pozisyonu ayarlamanızda sıkıntı olabilir, mesela ben uzun ve kilolu olduğum için direksiyonu kendime çekerdim biraz, şimdi idare ediyorum. Allahtan comfort paket almış, koltuk aşağı yukarı hareket ettirebiliyorum, baz donanımda yok bu özellik. Ses sistemi berbat :D Normalde sıfır araçların iç kokusunu severim ama c-elysee bu sevgimi öldürdü :D Çok kötü plastik kokusu var maalesef :D Herkese kazasız belasız yolculuklar.

• bu araba eoruncapden 2014 yılındakı testlerde 3 yıldız almıs bunu neden kımse konusmuyor guvenlık onemlı degılmı bızler ıcın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EJDAD_OSMANLI

bu araba eoruncapden 2014 yılındakı testlerde 3 yıldız almıs bunu neden kımse konusmuyor guvenlık onemlı degılmı bızler ıcın ?

2014 yılında Euroncap kriterlerini değiştirdi. Öyle ki bizim araçlar B sınıfı olmasına rağmen C sınıfı Megane HB bile 3 yıldız almış. Fiyatına bakarsınız.

Ayrıca C-Elysee'nin puanlarını detaylıca inceledim. Eğer ön yolcu koltuğunda emniyet kemeri ikazı, arka koltuk emniyet kemeri ikazı, şerit uyarı sistemi, yorgunluk uyarı sistemi vs gibi üst donanım özelliklerden olsaymış araç 4 hatta 5 yıldız bile alacakmış. 2014 yılı öncesi testlerde bu elektronik sistemlerden çok puan kırılmadığı için yüksek puanlar alınıyordu. Çarpışma videolarını da inceledim, ön yolcu ve şoför kısmının çarpışmadan korunmasını gayet başarılı buldum.

Buyurun en düşük donanımlısı 89.000 TL olan Mini Cooper'ın test sonuçları;

www.euroncap.com
    Resmi MINI Cooper 2014 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/mini/cooper/7879

2014 TESTLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA (Euroncap tarafından yapılan açıklama);

2014 Derecelendirmesi Hakkında

2014 yılında çarpışmadan kaçınma sistemleri yıldız derecelendirmesine dahil edildi. AEB sistemlerinin değerlendirilmesi dahil edildi: düşük hız, Yetişkin Yolcu Korumasında travmadan koruma sistemleri, Güvenlik Yardımcısı yüksek hız sistemleri. Güvenlik Yardımcısı Şerit Destek Sistemlerini de içermektedir. ESC artık Euro NCAP tarafından test edilmemektedir ancak AB yasalarına uyumluluk için puan verilmektedir. Ayrıca tampon ve motor kaputunun ön kenarının daha detaylı analizlerini de içerecek şekilde yayalarla ilgili testlerin yapılma şekli ile ilgili olarak da önemli değişiklikler yapıldı. Toplam puanın hesaplanmasında Güvenlik Yardımcısına daha fazla ağırlık verilirken Yetişkin Yolcu Korumasının ağırlığı düşürüldü. 2014 yılından itibaren yıldız derecelendirmeleri önceki yıllara göre daha kapsamlı teknik içeriğe sahip olacaktır ve doğrudan karşılaştırma yapılmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 16 Ekim 2015; 20:15:49 >

• Ilk ciktigunda sirkete kiralamastik kullanmistim 1 sene gayet memnundum on far goruntusu ve anahtari cok hosuma gitmisti . Yakiti c3 e gore fazla bencede .

Bir sorum olack acaba citroen bayileri takasa giriomu hinda jazz 2006 model var benzinli ? Bu konuda bayiden arkadaslar yazmis fikir verebilirler mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Ilk ciktigunda sirkete kiralamastik kullanmistim 1 sene gayet memnundum on far goruntusu ve anahtari cok hosuma gitmisti . Yakiti c3 e gore fazla bencede .

Bir sorum olack acaba citroen bayileri takasa giriomu hinda jazz 2006 model var benzinli ? Bu konuda bayiden arkadaslar yazmis fikir verebilirler mi ?

Hocam Citroen bayileri takasa giriyor ama şöyle ki zaten bayi ederinden düşük alıyor, aracınız Citroen olmadığı için de daha düşük fiyata alınabilir. Bireysel olarak satarsanız en az 2-3 bin TL karlı çıkarsınız gibi geliyor.
  • Bugün itibariyle 1.6 dizel Exc 53750 ye sipariş verdim.inş hayırlı olur

• Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle takasa girmeyin 16 verdikleri aracımızı 20000e sattım

• merhaba arkadaşlar bende dizel exclusive paket ile aranıza girdim 0 faizli krediyle aldım toplam 49500 e geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: teco1497

merhaba arkadaşlar bende dizel exclusive paket ile aranıza girdim 0 faizli krediyle aldım toplam 49500 e geldi

Çok iyi almışsınız hangi ilden aldınız ben kaç yerle görüştüm en son kredili ve baya esnek ödemeli 48 ay 53500 e bitirdim

• merhaba arkadaşlar, ben de almayı düşünüyorum. aslında fiat aegea 1.6 dizel düşünüyordum ancak biraz sıkıntıya girecektim onu alırsam, ayrıca 70 bin liraya ikinci el insignia falan alırım diye düşündüm fakat aracın temiz olması benim için en önemli etkenlerden biri, o yüzden 2014 model citroen c-elysee ya da peugeot 301 düşünüyorum şimdilik. urfada kafama yatan iki tane buldum;
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-oz-dayi-yegen-den-sadece-24.000-km-de-hatasiz-boyasiz-allure-238507850/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-aracimiz-cok-temiz-hatasizdir-238588619/detay

bugün gidip ikisine de bakacağım, özellikle içi temiz olanı tercih ederim diye düşünüyordum ama internette 301 ile ilgili şikayetleri okudum biraz, çok şikayet var. c-elysee ile ilgili bakmadım, aynı fabrikadan çıkmış arabalar, muhtemelen onun için de vardır aynı şikayetler. sizce hangisini tercih etmeliyim?
    aracın yol tutuşu problem değil, symbol kullanmıştım 1000 km kadar, 140 ı geçince güvende olmadığınızı düşünüyorsunuz, bunlar da öyledir 120-130 u geçmemek gerek zaten.

yukarıdaki araçlar 20-24 bin km'lerde. ilerde çok arıza çıkarır mı alırsam? en önemli etken bu.
    ikincisi ise klima, sıcak havalarda uzun yol/şehir içi sürekli çalıştıracağım, klima çalışırken aracın çekişi vs nasıl?
    yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: sammy.1905

arkadaşlar iş görür mü
    kullanan var mı

Ses izolasyonu safsatalarına sakın aldanmayın. Ama gerekli aksesuarlar.

Şöyle ki;

Ön kaput altı keçe kışın motor ısısının kaputa vurmasını engelliyor. Bunu geçen kış tecrübe ettim, -26 derecede kaput kar kaplıydı ve aracın motoru ısınınca kaputta motorun üstü erimiş, o an içim de erimişti ve hemen taktırdım.

Arka bagaj kapağı için olan 2 parça keçe de hem görsel açıdan çok güzel hem de yükleme ve yük nedeniyle sacın boyasının zedelenmesini ve haliyle zamanla oluşacak korozyonu engelliyor.

Ama fiyat olarak daha uyguna olabilir, araştırmak lazım...

• Bende 53000 ne aldım sıfır 2015 model,cok güzel araba.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.