Şimdi Ara

Citroen C3 1.2 shine 2019 eat6 110hp inceleme/ seat ibiza kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mayıs başında aldığım araç şu anda 350km.de.Bir önceki aracım Seat İbiza 2018 1.0 95hp idi,ondan önceki de yine ibiza 2016 1.0 110hp DSG idi.Dolayısıyla kıyaslamaya da bu incelemede yer vereyim,alacaklar için fikir oluştursun dedim.
    Yeni kasa İbiza C3 ten daha uzun ve daha geniş,bagajı daha büyük 350lt/300lt.Buna karşın C3 daha yüksek,bunun avantajını inip ,binerken bayağı hissediyorum.

YAKIT TÜKETİMİ: İbiza 95hp manueldi,13.000km kullandım.Şehiriçinde ve dışında da çekişle ilgili hiç sıkıntım olmadı. Yakıt tüketimi çok rahat 5lt lere dikkat edilince iniyordu.Ortalama 6-6.5lt dikkat etmeden klimalı kullandığım çok oldu.
    Citroen C3 henüz 350km.de ancak şehir içinde sadece kullandım.Ortlama 8,6lt gösteriyor. Belki düşecektir diyeceğim ama,Seat'ı da sıfır almıştım.Hiç 8lt li rakamları görmemiştim.Büyük bir ihtimalle biraz fazla yakacak gibi duruyor. Fabrika verileri birbiri e yakın 0,2lt civarı Ibiza az yakıyor. 110hp olan 2016 İbiza 6,5 -7lt civarında geziyordu.

PERFORMANS: C3 tork konvektörlü EAT6 tam otomatik şanzımana sahip. DSG şanzımana göre vites geçişleri daha fazla hissediliyor.D modunda kullanıldığında fazla sakin ve gitmek istemiyormuş gibi bir tarzı var.Gaza basınca gidiyor tabi,ama DSG gibi akmıyor. S moduna geçince bayağı bir karakter değiştiriyor ve 110hp nin ve 210 NM torkun hakkını veriyor. Sportif sesi de güzel.

KONFOR: C3 de daha 16inç 225/55 lastikler olmasına rağmen (ibiza 15 inç 185/65) çok daha az lastik sesi alıyor,Süspansiyon C3de çok daha yumuşak, motor ve rüzgar sesi de C3 de daha az.Kısaca konfor olarak daha iy İbiza dan.

ARAÇ İÇİ: C3 ün koltukları daha büyük ve daha yumuşak süngerli.Ibiza'ya göre şehir içi kısa yolculuklarda daha konforlu,uzun yolda ne olur henüz kıyaslıyamıyorum. Torpido gözü C3de bariz daha büyük.Eşya gözleri benzer.Shine en üst donanımda olmasına rağmen kol dayama yok,ibiza'da da yoktu. 2019larda galiba standart olmuş. C3de 9inçlik kocaman bir ekran var,Ibiza'daki bayağı küçüktü.Ancak bu koca ekran mirrorlinke uygun telefonla anlamlı olabilir,benim telefonla çalışmadı. O yüzden radyo,ayarlar,telefon görüşmesi ve klima sadece kullanılabiliyor. Mirrorlink şart bence belki başka bir telefon alacağım.Bu koca ekrana havalandırma düğmelerini koyunca kullanımı hiç pratik olmamış.Hele geri vitese takılıysa ekrana havalandırma görüntüsü gelmiyor. Bir de havalandırma açıksa arabayı her çalıştırdığınızda klimayı açıyor,mutlaka kapatmanız gerekiyor.Park sensörü C3de standart İbiza' da yoktu,bu önemli bir özellik.Bunun dışında C3 Shine pakette connected CAM var,başka hiç bir arabada görmedim.bayağı kaliteli fotoğraf çekiyor. 20 saniyelik videolar çekiyor.Bence çık kullanılacak bir özellik değil. C3 ün yol bilgisayarı İbiza'ya göre daha az kullanışlı.VW gruplarda kullanılan yol bilgisayarı bence en iyisi,net,anlaşılır ve birkaç bilgiyi birarada sunuyor.Tuşların ergonomisi ve sayısı da İbiza'da iyi.

ARAÇ DIŞI: Dış görünüş tabii ki herkesin zevkine göre değişir. C3 daha fütüristik,göz daha zor alışıyor. Trafikte birçok aracın arasında fark ediliyor. Çamurluklarda ve tamponda kullanılan boyasız plastikler ve air bump lar şehir içindeki ufak dokunmalarda boyayı koruma açısından akıllıca.Birkaç yıl içinde ne kadar dikkat edilse de tam da bu bölgelerin boyası mutlk hasar görüyor.

SONUÇ: İkisi de 3silindir,ikisi de MTV avantajlı, fiyatları birbirine yakın(sürekli değişiyor). İbiza daha geniş,daha alman, C3
    daha farklı,daha fransız. Yukarıdaki ayrıntıların hangisi sizin için önemliyse o daha iyi. Citroen C3 1.2 shine 2019 eat6 110hp inceleme/ seat ibiza kıyaslama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam hayırlı olsun inceleme için tşkler.. çift renk araca çok yakışmış bu arada maşallah diyelim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Citroen C3 1.2 shine 2019 eat6 110hp inceleme/ seat ibiza kıyaslama

• Öncelikle hayırlı olsun, güzel araç. Kardeşime kia rio almıştık, o dönemde baktığım araçlardan birisiydi. (1.6 eat6 idi baktığımız) Sırf klima kontrolleri ekrandan yapılıyor diye soğumuştuk araçtan, yoksa gerçekten beğendiğimiz bir tasarıma sahipti.

Acemi birisi için klima kontrollerinin ekranda olması sorun yaratabilir diyerek vazgeçmiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 24 Mayıs 2019; 9:52:12 >
  • B segmentinde en alınası araçlardan birisi bana göre.

Kia rio, citroen c3, hyundai i20 ve opel corsa b segmentte fiyatına göre güzel şeyler sunuyor.
  • Öncelikle arabanız hayırlı olsun. Kazasız belasız binin.

Seat İbiza almayı düşündüğüm araçlardan biri. İç mekanı hep sert plastikten olduğunu biliyorum. Çok fazla takırtı/ses yapıyor muydu? İç mekan kalitesi gerçekten çok mu düşük? Bodrum’da yaşıyorum ve maalesef Seat bayiisi yok. Araba yabancı kaynaklarda bayağı iyi görüşler alıyor. Polo’ya kıyasla 6 hava yastığı var ve ani fren sistemi var. Çöm ilgimi çeken bir araba ve siz de 1e bin km sürmüşsünüz. Ne diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbiza öneki aracımdı.13.000km kullandım.Şu anda citroen c3 kullanıyorum. İç mekanın daha kaliteli olmasını istiyorsanız Polo yu tercih edin.Ibiza nın fiyat avantajı var.Ayrıca Dsg si 115 hp ve performans çok farklı tabii ki.(polo 95hp)

• mb66333 M kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum c3’e geçtiğinizi. İbizayi 13 bin km kullandığınız için düşüncenizi almak istedim.

Polo 2017 düşük km’li bulursam alabilirim ama 2018 ve sonrasında sadece iki hava yastığı olduğundan sıcak bakmıyorum.

• freeyourmindtr F kullanıcısına yanıt
    2017 yeni kasa 6 airbag li bulursanız çok güzel olur.

• NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Aynen. Sürekli bakıyorum. 82-85 civarında bir kaç arabayı favorime ekledim.

• Yeni c3 ü kullanmadım ama yeni İbiza eskisine göre daha rafine daha konforlu gelmişti çok zorlamadığım için yoltutuşu hakkında birşey diyemeyeceğim ama genel olarak yalıtım harici corsa ve 208 den iyiydi sanki

• freeyourmindtr F kullanıcısına yanıt
    1.0 tsi ı tavsiye ederim , yakıt ve performans oranı çok iyi.

• Son zamanlarda sıfır olarak baktığım iki araç. Citroen in bana göre ibizadan tek üstünlüğü şanzımanın arıza oranın daha az olması. Bayilerden aldığım fiyatlar Citroen (1.2 Eat6 Feel) : 117.000 , İbiza : (1.0 dsg Style Plus ) : 102.000 TL arada birde böyle fiyat farkı olunca ibiza çok daha mantıklı geliyor. Bu arada ibiza style ın plus ı daha da dolusu otomatik kararan aynalar , dijital klima , yağmur sensörü , katlanan aynalar , orta kol dayama var. Düz style da bunlar yok.
  • C3 un yakıt tuketımınde son durum ne hocam ?

• Şehir içi 8,1 .şehir dışına çıkamadım.

• Bi değişiklik olmadıysa style pakette dijital klima mevcut. Plus paketin ekstralari ısıtmalı katlanan ayna, refekatci aydinlatma, oto dikiz aynası, yağmur sensörü. Kol dayama ikisinde de yok ama sonradan armster taktiranlar memnun.

• mb66333 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Öncelikle araç kaç km ye geldi ve yakıt durumunda degisikliklik varmı bende yeni aldım aynı araçtan fakat sakin kullanımda sehir ici 9.4 litrenin altına düşmedi şu an 700 km de araç bilgilendirirseniz sevinirim. Bir başka sorumda yokuş inerken eğer viraj çıkışlarında yavaşlayıp 2 ye düşürürse manuel mudahele etmezsen hep 2 de kalıyor ve yokuş bitene kadar 5000 5500 devirlere çıkıp bağırıyor. Yani eat6 vites yükseltmiyor. Bu sende de yasaniyormu? Normal mi yoksa servisemi götürmek lazim? Teşekkürler.

• 3 te yakıt için 2 lt fazla verirsiniz. Hem otomatik sanzimanin keyfi hem de sorunsuzlugu için değer. Zaten Dsg de bi kavrama değişse 3-4 bin lira. Daha arizalari saymıyorum.

• Ankara antalya arası 5.7 gösterdi ortalamayı. Ortalama 15 derecede 2 kişi yüksüz klima kapalı ve devamlı 100 km sabit hiz ve yaz lastiği ile. Yani tam ortalama bu. hicbir değişken yok. Fakat aracı alırken uzun yol yakıt ortalaması fabrika verisi 4.1 lt. Yani ciddi bir şekilde kandırılıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.