acaba diyorum far sensorü olabilme ihtimali varmı ?
hocam far sensörü degil sanırım o tuş, bende tam bilmiyorum sol sinyal cubugunda bi tuş var ama ne işe yarar acaba. far sensörü olması için aracın hergangi biyerinde sensör olması lazım
hayır kitapçıkta açıklama falan da yok yanlışıkla koymuşlar
O tuşa bastığınızda far sensörü kapanır. Bir daha bastığınız da açılır :)
Far sensörü tuşudur o. Ama ne kitapçıkta böyle bir bilgi var, ne de öyle herkes bilir..
nasıl far sensörü hocam? far sensörü için aracın açık biyerinde sensör olması gerekmiyor mu
quote:
Orijinalden alıntı: JeanCarlo
nasıl far sensörü hocam? far sensörü için aracın açık biyerinde sensör olması gerekmiyor mu
Sinyal kolunun başındaki yuvarlak işareti olmayan tuşu demiyormusunuz yandaki :)
O far sensörü tuşudur.
He ama 92 hp olan model değilse aracınız bilmiyorum. Öylesine konmuşta olabilir ötekinde var diyerekten
quote:
Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
quote:
Sinyal kolunun başındaki yuvarlak işareti olmayan tuşu demiyormusunuz yandaki :)
O far sensörü tuşudur.
He ama 92 hp olan model değilse aracınız bilmiyorum. Öylesine konmuşta olabilir ötekinde var diyerekten
Alıntıları Göster
Selam arkadaşlar,
Araştırmalarım sonucunda 2004, 2005 veya 2006 model C3 SX 1.4 HDI 16V almaya karar verdim. 4 hava yastığı ve dijital kliması olan versiyonlara bakıyorum.
Bu modeller arasında belirgin farklar var mı, mesela 2004'te belirgin olan bir sorunun 2005 veya 2006 modellerinde düzeltilmesi gibi?
Okuduğum kadarıyla 3 tane sorundan bahsediliyor bu modellerde: 1. Direksiyon kutusundaki tıkırtı 2. Özellikle bozuk yollardayken veya yüksek hızda giderken (110+) araçtan sesler gelmesi 3. Turbo gecikmesi
İlan verenleri arayıp bu sorunları sorduğumda kendi araçlarında hiç yaşanmadığını söylediler. Bir kişi bile "Evet bende böyle bir durum vardı, yaptırdım düzeldi" demedi. Siz C3 kullanıcıları olarak bu sorunları yaşadınız mı ve nasıl çözdünüz? Bir de sunroof önerir misiniz? Su kaçırma ve tam kapanmama yüzünden ses yapma gibi birkaç şikayet okudum diye hatırlıyorum.
quote:
quote:
O far sensörü tuşudur.
hocam araç 2004 model manuel klimalı, güvenlik paketli, hız sabitleme ve otomatik klit versiyon olan araç. peki o tuşa basınca herhangi biyerden ses gelmiyor devreye girdi gibi? yada uyarı vermiyor?
hocam birde birşey soracagım anlasan sen anlarsın bu durumdan 1 haftadır bir sorunum var. araca benzin koymama ragmen benzin ışıgı yanıp sönüyor, mesela bgn 50 tllik benzin doldurttum ancak hala ötüyordu bip bip sesi ve gidebilecegim km 0 oldu 10 km sonra, yani benzin bitti olarak gözüküyordu ancak hala devam ediyordum kullanmaya. 50 tllik benzin 1 hafta yeter normalde. sizce nedendir? acaba araçta mı bir sorun var?
quote:
quote:
quote:
O far sensörü tuşudur.
hocam araç 2004 model manuel klimalı, güvenlik paketli, hız sabitleme ve otomatik klit versiyon olan araç. peki o tuşa basınca herhangi biyerden ses gelmiyor devreye girdi gibi? yada uyarı vermiyor?
hocam birde birşey soracagım anlasan sen anlarsın bu durumdan 1 haftadır bir sorunum var. araca benzin koymama ragmen benzin ışıgı yanıp sönüyor, mesela bgn 50 tllik benzin doldurttum ancak hala ötüyordu bip bip sesi ve gidebilecegim km 0 oldu 10 km sonra, yani benzin bitti olarak gözüküyordu ancak hala devam ediyordum kullanmaya. 50 tllik benzin 1 hafta yeter normalde. sizce nedendir? acaba araçta mı bir sorun var?
O far sensörü tuşudur.
O far sensörü tuşudur.
galiba 2008 civarında değişmiş yarın bakıp söylerim.benim tahminim 100 civarındadır.
quote:
Orijinalden alıntı: maybel
galiba 2008 civarında değişmiş yarın bakıp söylerim.benim tahminim 100 civarındadır.
saolun hocam durup dururken masraf çıktı şimdi of
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: fuatsengul
Merhaba, Trabzonlu abi, Ben de bu hafta C3 kullanıcıları grubuna dahil olmaya hak kazandım. Listeye beni de eklersen sevinirim.
Ve hemen ilk sorularım hazır
Öncelikle aracım, 2005 C3 1.4 HDI 16V 92hp modellerinden. Ruhsatta Deniz mavisi diye geçiyor fakat metalik parlement mavisi renkli. Panoramik cam tavan, ABS, ESP, ASR, 6 airbag, çelik jant, sis farı, vs. donanımlara sahip.
Öncelikle ilk sorum CD player'dan. Öğrendiğim kadarıyla CD değiştiricim yok. Piyango çıkacak ya, önceki sahibi cd player'da disk sıkıştırmış. Eject tuşuna bastığımda çıt çıt sesler geliyor ama cd çıkmıyor(içinde kesin cd var ama) Bunu kendim çıkartabilir miyim? Servise mi gitmeliyim?
İkinci sorum: Aracım üstte saydığım donanımlara sahip ama, ya yol bilgisayarım yok ya da ben menzil/yakıt kullanımı bilgilerini görmeyi bilmiyorum. Ortadaki ekranın yanındaki tuşları da, silecek kolundaki tuşları da denedim, radyo, tarih, saat, dış sıcaklık bilgilerinden başka birşey göremedim. Direksiyonun arkasındaki ekranda da, bunlarla ilgili bilgi göremedim. Lütfen beni bu konuda aydınlatın.
Üçüncüsü: Radyo/CD player'in sağında ve solunda tuşlar/tuş yerleri var. Bunlardan sağdaki iki tanesinde tuş var, ama ne yazık ki üzerindeki desenler aşınmış. Alttaki(üçlü hizaya göre ortadaki) tuşun hız uyarı tuşu olduğunu biliyorum, ama üstteki tuşun ne işe yaradığını anlayamadım. Hemde sıkışmış sanırım basamıyorum. Sizce ne olabilir?
Dördüncü sorum, gittiğim referanslı özel servis, aracım 118000'de olmasına rağmen triger seti değişmeli hatta 90000'de değişmeliydi diyor. Ama kitapçıkta 180000 yazıyor. Kim doğru söylüyor?
Beşinci sorum, yine kitapçıkta 10/40W yazan yağı, servis 5/30W koymak lazım diyor. Hem de, kitapçıkta total önerilirken servis Castrol koyalım o iyi diyor. Siz ne dersiniz, hangisini koydurayım?
Bu sorularımla başınızı ağrıttığım için özür diler, kusruma bakmamanız konusunda ısrar ederim. Saygılarımla
Öncelikle aracınızda ESP yok , EPS var.
1) Daha kötü sonuçlar doğurmadan servise götürmenizi öneririm.
2) Aracınız 2005 modelin ilk partilerinden olabilir. Ortadaki konsol tek satırlı mı , çift satırlı mı ? Eğer tek satırlı ise yol bilgisayarı kadrandadır. Hız göstergesinin hemen altında.
Silecek kolundaki " o " tuşuna basıp kadrana hız göstergesinin altına bakın.
3) Sağ en üstteki aşınmış diye tabir ettiğiniz tuş çocuk kilitidir. Nasıl hor kullandıysa ilk sahibi nasıl sıkışmış anlamadum vallahi :)
4) Anlattığınız kadarıyla aldığınız araç biraz hor kullanılmış. O kilometrelerde değiştirilebilir. Kitapçıkta 180,000 diyor fakat ama o zamana kadar sorunlar doğurabiliyor. C3 sahibi başka bir abimde 160,000 km'de değiştirmişti kayışını. İnternette 140 binde değiştirenler görmüştüm. Benim aracımda bugün 90,000 kilometre oldu. Ama triger kayışı 90 binde değişmez çok erken yani.
5) Malesef bu konuda bilgim yok , yanlış yönlendirmek istemiyorum kusura bakmayın :(
Bu arada kaça aldınız aracı acaba?
Alıntıları Göster
şamandıra 2008 125 lira ve 25 işçilik almışlar servisten.
quote:
Orijinalden alıntı: maybel
şamandıra 2008 125 lira ve 25 işçilik almışlar servisten.
Alıntıları Göster
arkadaşlar bende c3lerle ilgileniyorum arabamı yeni sattım. bi araç buldum. C3 1.4 HDI Confort 95bin km 2005. 16bin istiyor satıcı. xenon far çelik jant cd çalar abs. sizce fiyat hakediyormu? umarım acil cevaplarsınız. çünkü aracı bekletiyorum. kafama yatarsa direk alacağım
quote:
Orijinalden alıntı: maybe22days
arkadaşlar bende c3lerle ilgileniyorum arabamı yeni sattım. bi araç buldum. C3 1.4 HDI Confort 95bin km 2005. 16bin istiyor satıcı. xenon far çelik jant cd çalar abs. sizce fiyat hakediyormu? umarım acil cevaplarsınız. çünkü aracı bekletiyorum. kafama yatarsa direk alacağım
Alıntıları Göster
aracın tramer sorgulamasında 2 adet kaza cıkıyor. carpma. biri 450 lira biri 2500 lira. bu 2500 lira beni korkuttu. ne olmus olabilir bukadar yuksek maliyetli bi fikri olan varmı acaba? bu arabadan uzakmı durmak gerekir?
quote:
aracın tramer sorgulamasında 2 adet kaza cıkıyor. carpma. biri 450 lira biri 2500 lira. bu 2500 lira beni korkuttu. ne olmus olabilir bukadar yuksek maliyetli bi fikri olan varmı acaba? bu arabadan uzakmı durmak gerekir?
Alıntıları Göster
herkese merhaba,
henüz bu klübe girmedim ancak düşünmekteyim ve sizlerin fikrini almak istedim. bir tanıdığımda 1.4 hdi 72bg 2005 model C3 var ve bunu almayı düşünüyorum. araç şu an 110bin kmde. genelde 90 beygir olanı öneriliyor, performans açısından mı bu böyle yoksa 70 beygir olanların bir problemi mi var? kullanıcı fikirlerine şimdiden teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: goqmen
herkese merhaba,
henüz bu klübe girmedim ancak düşünmekteyim ve sizlerin fikrini almak istedim. bir tanıdığımda 1.4 hdi 72bg 2005 model C3 var ve bunu almayı düşünüyorum. araç şu an 110bin kmde. genelde 90 beygir olanı öneriliyor, performans açısından mı bu böyle yoksa 70 beygir olanların bir problemi mi var? kullanıcı fikirlerine şimdiden teşekkür ederim
goqmen selam. bende aynı aracla ilgileniyorum. tek farkı 82binde olması. benimde kafama takılıyor bu 72 beygir olayı. pişman olurmuyuz acaba bilemedim?
quote:
quote:
herkese merhaba,
goqmen selam. bende aynı aracla ilgileniyorum. tek farkı 82binde olması. benimde kafama takılıyor bu 72 beygir olayı. pişman olurmuyuz acaba bilemedim?
valla fiyata göre aracın özellikleri gayet iyi. hele şu an piyasa çok pahalı ve bu yaz araca ihtiyacım var. citroen servisine götürüp aracı incelettirdikten sonra bir sorun yoksa almayı düşünüyorum ama akılda bir soru işareti var tabi. belki birileri cevap verir
quote:
quote:
quote:
herkese merhaba,
valla fiyata göre aracın özellikleri gayet iyi. hele şu an piyasa çok pahalı ve bu yaz araca ihtiyacım var. citroen servisine götürüp aracı incelettirdikten sonra bir sorun yoksa almayı düşünüyorum ama akılda bir soru işareti var tabi. belki birileri cevap verir
Alıntıları Göster
70 beygir olanın çekişi ve yakıt tüketimi 92 beygire göre biraz daha düşük. Standart donanım olarak fark var mı bilemiyorum.
Şehir içi sakin kullanım için 70 beygirlik versiyon bence gayet iyidir. Ama şunu da göz önünde bulundurmak lazım, C3 alıcıları genelde 92 beygir ister.
quote:
Orijinalden alıntı: davshan
70 beygir olanın çekişi ve yakıt tüketimi 92 beygire göre biraz daha düşük. Standart donanım olarak fark var mı bilemiyorum.
Şehir içi sakin kullanım için 70 beygirlik versiyon bence gayet iyidir. Ama şunu da göz önünde bulundurmak lazım, C3 alıcıları genelde 92 beygir ister.
Alıntıları Göster
2 gün önce 2008 model C3 1.6 SX HDi aldım.. 70.000 km'de hatasız boyasız.. 1-2 hafta sonra yazılım yaptıracağım..
quote:
Orijinalden alıntı: baboker
2 gün önce 2008 model C3 1.6 SX HDi aldım.. 70.000 km'de hatasız boyasız.. 1-2 hafta sonra yazılım yaptıracağım..
kaça aldın?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: baboker
kaça aldın?
Alıntıları Göster
22,400 TL....
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-75E81FD3D
22,400 TL....
Alıntıları Göster
bende hayırlısıyla bugün c3 1.4 hdi 16v bi arac alıcam, kaporasını verdik..
quote:
bende hayırlısıyla bugün c3 1.4 hdi 16v bi arac alıcam, kaporasını verdik..
Alıntıları Göster
hız göstergesi panelinin ışıklarını tamamen söndürmeyi başaramadım. anahtarı cıkarmama ragmen hala ışıklar açık kalıyor. nerden sönüyor bu ışık. akü bitecek :)