|
Citroen C3 Motor Yağı Basıncı Arızası : Motoru Durdurun Uyarısı (3. sayfa)
-
-
Hızlıca bir güncelleme daha,bu şekilde uyarı aldığınızda benim yaşadığım gibi bir süreç yaşıyorsanız.
Süzgeçi temizletip,trigeri değiştirin.
Filtre ve yağ otomatik değişecek zaten.
Bu işlemleri yaptırdıktan sonra herhangi bir uyarı almadım.
Son olarakta PSA grubu almayın :) Herkese iyi günler. Konu da dursun internette araştırma yapanlara örnek olması açısından.
-
Yanlış anlamada kardeş dizelini denk getirirsem affetmem alırım. -
25 bine yaptırdınız mı
-
Hocam benim ki tavsiye :)
Adblue arızası başlığınıza denk gelmeyiz umarım ne diyelim. Alabilirseniz şimdiden hayırlı uğurlu kazasız belasız olsun.
Para kolay kazanılmıyor ülkede sonuçta.
-
Aynen öyle. PSA grubunun dizelleriyle milyon km yi devirdiğim için gözüm kapalı güvenirim. -
Yok hocam.
-
Süzgeçin son hali arkadaşlar. :)
Süzgeç temizlendiğinden itibaren 1 haftadır uyarı almadım çok şükür.
Aynı zamanda servisin önerdiği yağda budur;
Total Quartz İneo ECS 5W-30 4 Litre Motor Yağı
Citroen ve Peugeot aracı olanlar bunu kullanabilir.
Bununla beraber konuya son güncellemeyi yapmış olayım.
-
Hangi özel serviste yaptırdınız hocam?
-
Yetkili serviste yaptırdım hocam filtre-yağ değişimi ve süzgeç temizliğini.
-
Asıl sorun süzgecin neden tıkandığı?
Conta parçaları ise nereden koptu geldi bu parçalar? bence ciddi bir sorun
-
Kusurlu triger kayışı malzemesi yağlama sistemi içerisine doğru partikül halinde ufalanıyor hocam. Malzeme mühendisliği hatası net şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Nisan 2023; 13:37:49 > -
2012 C4 ve 2016 3008 eskitmiş biri olarak söylüyorum ki PSA pişmanlıktır. -
Citroen'e göre ise garanti kapsamında değilseniz bu sizin sorununuz mühendislik değil :) Her bakımda karter açtırıp baktırmak isteyenler için bulunmaz bir nimet PSA grubu araçları :)
-
maliyet ne oldu hocam?
-
benim anlamadığım şu. eğer pompa kirli olduğu için bu ikaz çıkıyorsa neden sadece sabah soğukta ilk çalıştırmada veriyor ikazı? stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor mu basınç? eğer pompa kaynaklı bir basınç oluşturamama sorunu varsa sürekli yapması gerekmez mi bunu?
-
Servise 3500 tl ödedim hocam. Dışarda triger değişimine de 4500 fiyat çıkartılıyor.
Benim anladığım kendi çıkarımlarım en azından -teknik eleman değilim- şöyle hocam soğuk havalarda yağ kalınlaşınca ilk etap o tıkalı süzgeçten geçemiyor ve basınç arızası oluşturuyor. Ancak sıcakken incelip ordan geçip gerekli basıncı motorda oluşturabiliyor. Mesela sıcak havalarda hiç bu hatayı almadım araç 10-12 saat beklese dahi.
Pompada sorun olsa araç çoktan yatak sarardı diye düşünüyorum. Ki araç servisten çıktığından beri problem yaratmıyor. Böyle olunca en mantıklı tez bu geliyor bana :)
-
şimdi arac full faturalı servıs bakımlıysa garantı dısı da kalsa bunu ucretsız yapmak zorundalardı tuketıcı hakları mahkemesıne kadar gider gerekırse...
Degılse sahte yag , işçilik hatası , yan snayı filtre vb durumlar olmus olabılır aracı tamır gorene kadar calıstırmamanız gerekır onemlı bir uyarıdır cunku
Edit: suzgecmıs buna sukur. konu sonunu sonradan gordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 6 Nisan 2023; 11:22:41 > -
Birebir aynı hatayı aldım ve haftaya cuma günü yetkili servise gideceğim (Daha erken randevu yok). Aracım 2020 model, 110'luk, 1.2 otomatik, henüz 36 binde. Servise gidene kadar aracı kullanmamaya karar verdim. Umarım 3-5 binle kurtarırım çünkü garanti yok. Eğer bana da 25 binlik masraf çıkarırlarsa, sizin yaptığınız gibi sadece süzgeci temizletip, trigeri değiştirmelerini söyleyeceğim.
-
Ne oldu hocam sonrasında nasıl bir yol izlediniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X