Şimdi Ara

Citroen C3 Motor Yağı Basıncı Arızası : Motoru Durdurun Uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
61
Cevap
4
Favori
11.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2019 model 1.2 Puretech 110 HP otomatik vites Citroen C3 aracına sahibim.

Adım adım başıma gelenleri yazacağım,o yüzden yorumlarınız değerlidir.

İlk olarak pazar günü aracı ilk defa çalıştırırken (araç cumartesi akşam 9 gibi park edildi diyelim) dijital ekranda motor yağı basıncı arızası - motoru durdurun uyarısı verdi. Kontak kapattım direk 1 dakika sonrasında açtığımda bu uyarıyı vermedi.

Sonrasında İstanbul içi aracı yaklaşık 20 km kullandım 4 saatlik bir iş sonrasında tekrar çalıştırdığımda uyarı vermedi.

Ardından İstanbuldan Kocaeline 150 km yol geldim. Aracı evin önüne park ettim.

Pazartesi sabahı işe gidecekken aracı ilk çalıştırdığımda yine aynı uyarıyı verdi yine kontak kapatıp tekrar açtığımda uyarı gitti. Bu şekilde işe vs gitmek durumunda kaldık. Akşam 18:00 civarı işte çalıştırırken herhangi bir uyarı vermedi.

Salı sabahı (dün) tekrar çalıştırdığımda yine aynı uyarıyı verdik yine kontak kapatıp açtığımda uyarı gitti. 3 günde de herhangi bir şekilde gaza vs basmadım. Sadece kontak kapatıp açtım. 15:00 civarı işten arabayı göstermek için çıktım yine çalıştırdığımda uyarı vermedi.

Akşam 20:00 civarı hastahaneye gitmek için çalıştırdım uyarı verdi kontak aç kapa ile uyarı gitti. 3 saat hastahane sonrası çalıştırdığımda uyarı vermedi.

İzmit-Kocaeli sanayide kontrolleri yaptırmaya çalıştım,yağ seviyesi maksimumun hemen altında herhangi bir darbe vb. bir problem yok - filtre orjinali ile değişmiş durumda. 2500 km önce bakımlarını yaptırmıştım. Shell 5-30 yağ kullanılmıştı. Araç 36 bin km'de. Aracın motorunun çalışmasında herhangi bir ses yok,hararet vs yok sıcaklık konusunda.

Sadece triger tarafında mikro çatlaklar oluşmuş gibi dedi bir usta.

Bir usta da karteri açıp bakmamız lazım sensör değil kesinlikle pompa diye ısrar etti. Pompa için çok erken diyolar sensör olamaz mı dedim karteri açmamız lazım pompadır kesin kronik diye ısrar etti güvenemedim.

Son olarak çarşamba (bugün) sabah çalıştırdığımda ise herhangi bir uyarı almadım.

Unuttuğum bir şey olabilir ama yine de burada danışmak istedim. Yetkili servislerde randevu en az 12-13 gün sonrasına verildiği için destek bulabilir miyim diye yazdım.

• Letgo triger garanti dışı kapsamında kalıyor diye faturayı reddetti arkadaşlar. Garanti kapsamına da girmiyor aklınızda bulunsun. Tüm sosyal medayada duyuracağım bunu ki muhatap bulamadığınız aklınızda olsun. Aracı yarın servisten alacağım özel serviste 4500e süzgeçi temizleticem,yağ filtresi,triger seti ve yağ bakımı olacak. Sinirden detayları yazamıyorum. Citroen sıkıntılı motor üretmiş arkasında durmuyor. Letgo sattığı malın arkasından bi triger ile çıkıyor poliçede yazıyor diyerek. Maşallah ülkede bi şey olursa yalnızsınız. Ha bu arada bir daha psa grubu mu? Asla.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Citroen C3 Motor Yağı Basıncı Arızası: "Motoru Durdurun" Uyarısı

Citroen C3 aracında "Motor Yağı Basıncı Arızası: Motoru Durdurun" uyarısı aldığında, sorunun en kısa sürede ele alınması kritik önem taşır. Bu uyarı, motorun aşırı ısınma ve ciddi hasarlara yol açabilecek yağ basıncı eksikliğine işaret eder.

Yağ basıncı arızası, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Düşük motor yağı seviyesi
    • Kirli veya tıkanmış yağ filtresi
    • Arızalı yağ pompası

Yapılması Gerekenler

Uyarıyı gördüğünde aşağıdaki adımları takip etmelisin:

• Aracı güvenli bir şekilde durdur: Uygun bir yere çek ve park et.
    • Motoru kapat: Anahtarı çevirerek motoru kapat.
    • Motor yağı seviyesini kontrol et: Yağ çubuğunu çıkar ve seviyenin minimum ve maksimum işaretleri arasında olduğundan emin ol.
    • Yağ filtresini kontrol et: Kir veya hasara bakmak için yağ filtresini çıkar.
    • Bir tamirciye başvur: Düşük yağ seviyesi veya kirli bir filtre sorunu çözmezse, kapsamlı bir teşhis ve onarım için bir oto tamircisine başvurmalısın.

Sonuç

Citroen C3'te "Motor Yağı Basıncı Arızası: Motoru Durdurun" uyarısı, acil müdahale gerektiren ciddi bir soruna işaret eder. Yağ basıncını kontrol etmek için yukarıdaki adımları izleyerek ve gerekli onarımları yaptırarak, motoruna zarar gelmesini önleyebilir ve güvenli sürüşe devam edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • filtrenin orijinal olduğundan eminsek müşür arızalı gibi duruyor ama anladığım kadarıyla bakımları da sanayide yaptırıyorsunuz. orijinal denen filtre sahtedir.
  • güvenilir bir ustaya baktırmak lazım ama hep videolar var bu motorla ilgili yağın içindeki kayışın yağ pompasını tıkaması ile ilgili açıkcası insanı korkutuyor.

• Emekkk kullanıcısına yanıt

İşte güvenilir usta bulmak çok zor hocam :)

Yani ben de korkuyorum servise baktıracağım aslında ama o zamana kadar araç ihtiyaç maalesef.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Evet bakımları sanayide yaptırdım. Aracı 2. el olarak almıştım 28 bin km'de. Yani arkadaşımın her zaman yaptırdığı yere yaptırdım bakımı,beraber giderek.

Bakımı yaptırırken hatta yağ baya azdı yağ eksiltme mi var diye korkmuştuk çünkü geçmiş bakım bilgileri yoktu elimizde.

Filtreye orjinal diyen usta başka bir usta değişimi yapan değil.

Acaba herhangi bir arıza tespiti yapan bi yere başvursam faydalı olur mu?

• K.İ.N.G kullanıcısına yanıt

Hocam bu 1.2'lerde bu arıza 2 şekilde olabilir. Birisi sensör arızası yapıyor, özellikle eğimli yerde park ederseniz bu arızayı yakıyor. Sensör değişimiyle düzelebilir. İkincisi ise malum triger ufalanması ve yağ devridaiminin tıkanması. Bu daha ciddi olanı tabi ki. Ama ben olsam yetkiliye gösterirdim, sensör değişimiyle de kurtarabilir. Bu motorlarda 2018 sonrası triger parça kodu değişti, pompa tıkama yapmaması beklenir.

Hocam özelden yazar mısınız

• turkeril kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Yetkili servislerde randevu olsa göstereceğim ama Kocaeli,Sakarya,Yalova yakındaki 4 adet yetkili Citroen'i aradım 18'ine ancak tarih veriyolar. O zaman göstereceğim nasipse. Eğimli yerde park etmedim aslında ama aşırı eğimli yollarda sürdüm aracı. Kağıthane-Gaziosmanpaşa sokakları aşırı eğilimliydi ama.

• kartalus kullanıcısına yanıt

Yazdım hocam özelden size.

En doğrusunu yaparsınız Yetkili servise götürmekle. 2019 Model aracı, sanayii de ki usta denilen kasaplara teslim etmeyin, 3 Kuruş fazla ödeyin, yetkili servise götürün.

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Aynen. 2017-2018 gibi PSA triger kayışını güncelleyip, üstüne değişim periyodunu 6 yıl 100.000 km olarak güncellemişti (önceki 10 yıl 180.000 km idi). Bu işlem PSA tarafından yapılan açıklamada 110/130 hp turbo 1.2 motorlar için yapılan bir değişim ve geri çağırma olsa da ben de 1.2 atmosferik 82 hp 208 aracımda (9 yaşında) aynı endişeyi yaşıyorum henüz 40.000 km'de olmasına rağmen. Arkadaşın C3 aracı da 36.000 km'deymiş. İnşallah pompa sorunu bundan değildir, model yılı itibariyle bundan kaynaklanmaması gerekir dediğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Mart 2023; 23:26:41 >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle
  • geçenlerde burada bir yerlerde yazmıştım bu konuyu yağ içinde dönen triger kayışı zamanla aşınıp yağ pompa süzgecini tıkıyor KRONİK bir sorun 20-30binde bile yaşayan var 2 bakımda 1 kartelin sökülüp pompanın temizlenmesi lazım
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Valla hocam bugün hiç yakmadı bugün sabahtan beri 4. Kez çalıştırdığımda az önce yine yaktı. Umarım pompadan dolayı değildir yoksa 2 bakımda 1 karteli söktürecek isek işimiz var demektir :)

• mosasaurus kullanıcısına yanıt

Nerede yazmıştınız hocam? Mesajı okusam bi faydalı olur gibi. Trigerde mikro çatlaklar olduğunu ilk usta da söyledi zaten burdan bir arkadaş o yeri önerdi hatta özel mesaj yoluyla. Trigeri değiştirip pompayı temizleticez herhalde. Yetkili servise kadar da arabayla illaki aciliyet gerektiren işler oluyo mecbur çalıştırıyorum.

bir konunun altına yazmıştım. fotoğraf ekliyorum 1.2t 130hp crossland'a ait araç daha 35binde idi yanlış hatırlamıyorsam süzgeçteki pisliğin tornavida ile kurcalanmış hali.
    Citroen C3 Motor Yağı Basıncı Arızası : Motoru Durdurun Uyarısı
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

Ciddi bir hata değil mi bu?

• Servis randevusunu hemen alabilsek gidip baktıracağım. 18'ine bulabildim randevu 3-4 farklı yeri aradım. Karter açılacaksa da bari serviste açılsın mantığındayım arkadaşlar. Sanayide açtırmayayım diyorum? Beklemekte yarar var ama işte bu süreçte araçta acil lazım oluyo vs nasıl olacak bakalım.

Konuyu da mümkün olduğunda güncel tutmaya çalışacağım ki 208,C3 bu araçlar için rehber niteliğinde olsun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.