1 ay önce 58bin km'de Citroen C4 Picasso 1.6 HDI Dynamic Yarı Otomatik (5 Kişilik) araç aldım. Araç İstanbul'a kadar 720 km'yi sorunsuz bir şekilde geldi. Ancak İstanbul'da daha ikinci tafiğe çıkışımda araçta düz yolda 4. viteste titreme sorunu ortaya çıktı. araç düşük devirdeyken gaza bastığımda titremeye başladı, gaza yüklendiğimde ise titremeyi kesti. birkaç dakika bu şekilde devam etti sonra tamamen titremeyi kesti.
aynı sorunu 1 hafta arayla 5. viteste, 6. viteste ve 1-2. viteslerde yaşadım. 2 gündür ise her viteste aynısını yapmaya başladı ve artık titreme hiç kesilmiyor. motor yüksek devire çıkınca titreme azalıyor. titreme, bazen vuruntu şeklinde de oluyor. sanki arabanın üzerine makinalı tüfek koyup ateş ediyormuşsunuz gibi gidiyor. bazen de sanki yüksek viteste arabayı çok düşük hızda gitmeye zorladığınızda teklemesi gibi tekleme yaparak gidiyor.
titremeyi ara sıra yapması beni yakıt sisteminde kirlilik olduğu konusunda şüphelendirdi (ilk yaptığı günün sabahı çok iyi diye bildiğimiz bir petrolden yakıt almıştım) ancak vuruntu ve titreme sürekli hale gelince iyice huylandım. titreme, kavrama tamamlandıktan sonra oluyor. yani vites geçişi ile ilgili olmadığını düşünüyorum.
sebebi hakkında fikri olan veya benzer sorunu yaşayan var mı acaba? araç şuan 61bin km'de.