2006 model benzin+LPG C4 rölanti devirinde sıkıntı yaşıyorum. Özellikle yüksek rakımlı yerlerde ve aracı park ederken araç sürekli stop ediyor. Peşpeşe stop ettiği zaman depollution system faulty uyarısı alıyorum. Araç deniz seviyesindeyken ara ara stop ediyor ama yükselti artınca sürekli stop ediyor. Daha önce 2010 yılında Isparta'da bu sorunla karşılaştık. Araç Bilecik'ten sonra düzelmişti. Son 2 seneye kadar aynı sıkıntı yaşamadık ama şu anda sürekli olmaya başladı. Araç Antalya'da arada bir stop ederken Burdur'dan sonra sürekli stop ediyor Bilecik'ten sonra düzelmeye başlıyor. Benzinde de kullansam LPGde kullansam fark etmiyor. Cihaz ile kontrol ettiğimde hava akışmetre (MAF) sensör hatası olduğunu gördüm. Tamircim ise bilgisayara bağlamadan ya gaz kelebeğinden ya da katalitik konvertör tıkanıklığından olduğunu söyledi. Uzun yolda benzinde kullanırsam düzelebileceğini belirtti. Daha önce bu sorunu yasayan ve çözüm yöntemini bilen var mı? MAF sensörünü değiştirsem düzelir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim