Şimdi Ara

OPEL CORSA HARARET SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
27.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 98 model 145000 de opel corsa sahibiyim. radyatör suyu eksilttiği için aracın radyatörü değişti. sorunlar da bundan sonra başladı.
    opelllerde hararet kronik bir sorun. fakat bende daha önce yaşamadığım bir şey oldu.
    araç otobanda sabit hızda (100 -120 km) giderken hararet ibresi 100 ü neredeyse geçmek üzereydi. önceleri arabam şehir içinde yüksek hararet yapar fan bu harareti düşürürdü. ama araçla şöyle bir 3 veya 4. viteste 5 dk kadar gitsem hararet 90'a iniyordu. radyatör değişiminden sonra aracım şehir içinde de şehir dışında da 100'ü buluyor hararet olarak. fan bunu 95 kadar düşürüyor ama 5 dk içinde yine yükseliyor. araç rölantide çalışırken kontrol ettim fanların ikisi de 100'de devreye giriyor hararet 95'e inince duruyorlar.
    sorun neden kaynaklanıyor. neler yapabilirim. bir de topkapı sanayinde tavsiye edebileceğiniz bu işlerden anlayan iyi bir usta var mı tercihen opelci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordecsine -- 8 Haziran 2009; 20:32:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Corsa Hararet Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Opel Corsa'larda görülen hararet sorunu, yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Opel Corsa 1.4 Hararet Sorunu

Opel Corsa 1.4 motorlarda, hararet sorunu genellikle soğutma sistemindeki bir arızadan kaynaklanır. Termostat arızası, soğutma sıvısı sızıntısı veya radyatör tıkanıklığı gibi sorunlar, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.

Opel Corsa Hararet Göstergesi 100

Hararet göstergesinin 100 dereceye ulaşması, motorunuzun aşırı ısındığının bir işaretidir. Bu durumda, arabanızı hemen güvenli bir yere çekmeli ve motoru kapatmalısınız. Soğutma sistemini kontrol etmek ve sorunun kaynağını belirlemek için bir oto tamircisine başvurmalısınız.

Opel Corsa Neden Hararet Yapar?

Opel Corsa'larda hararet yapmasının birkaç nedeni vardır:

• Soğutma sıvısı sızıntısı
    • Arızalı termostat
    • Tıkanmış radyatör
    • Yetersiz soğutma sıvısı seviyesi
    • Motor problemleri

Opel Corsa 1.2 Hararet Sorunu

Opel Corsa 1.2 motorlarında da hararet sorunu görülebilir. Bu sorunlar genellikle soğutma sisteminin parçalarındaki arızalardan kaynaklanır.

Opel Corsa B Hararet Sorunu

Opel Corsa B modellerinde de hararet sorunu yaşanabilir. Bu modellerde hararet sorunu, genellikle soğutma sisteminin yaşlanması veya arızalanmasından kaynaklanır.

Opel Corsa Hararet Sorunu Çözümü

Opel Corsa hararet sorunu çözümü, sorunun nedenine bağlı olarak değişir. Genellikle şu adımlar izlenir:

• Soğutma sisteminin kontrol edilmesi
    • Arızalı parçaların değiştirilmesi
    • Motorun soğutulması
    • Soğutma sıvısının seviyesinin kontrol edilmesi

Hararet sorunu yaşayan bir Opel Corsa ile sürüş yapmaya devam etmek motora ciddi zararlar verebilir. Sorunu fark ettiğinizde, arabanızı hemen güvenli bir yere çekmeli ve motoru kapatmalısınız. Soğutma sistemini kontrol etmek ve sorunun kaynağını belirlemek için bir oto tamircisine başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım senin sorununa cevap olurmu bilemiyorum benimde 98 model 103000 km de 1.6 vectram var ve yağ eksiltme problemi vardı kış aylarında 2000 km de 1 lt yazın 1000 km de 1 lt eksiltiyordu. bunun nedeni kışın gideceğim yere benzinle gittiğimden yazın ise pikniğe falan giderken kalabalık olup yüklü olduğundanda fazla yağ eksilmesi olabilir diye düşünüyorum. Yaklaşık 20 gün önce bor power diye bir ürün kullandım 300 km oldu ancak şunu söyleyebilirim şu ana kadar yağ eksiltmedi belki az km yaptığımdandır iş yerimle evimin arası 4 km daha önce 3 km de hararet 90 a geliyor ve fan açıyordu havalarda 20 gün önce biraz daha serin olmasına karşı şimdi 90 a hiç çıkmadı önceki yağım gm 10w40 idi şimdi kullandığım yağ ise shell 10w40 5lt bidonda olanından kullandım.taktir sizin.Buradan bu madde için iyi diyende oldu işe yaramaz diyende kafa karışıklığından başka bişey değildi kendim denedim faydasını görüyorum.

• devirdaim pompası doğru çalışıyor mu? termostat fanı geç açıyor olabilir mi? radyotorde antifriz var mı? bunları bir gözden geçirin.
  • bundan önceki radyatör termostat ve devşrdaim pompasıyla uyumlu çalışıyodu böyle yapması normal tek yapman gereken derecesi düşük termostat taktırman en ucuz yöntem bu
  • İşinizi şansa bırakmayın, en sağlam arabada bile motor soğutma sistemine ait mekanik yada elektrik elemanlarında çıkabilecek bir arıza size çok pahalıya mal olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=31826598
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORD FOCUS HARARET SORUNU
    15 yıl önce açıldı
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Fiat Doblo, Tekleme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.