Şimdi Ara

Fiat Doblo, Tekleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2002 model bir Doblomuz var. Henüz 100.000 km olmadı bile. Bu aralar bir problemimiz var. Araç normal bir hızda seyrederken (hatta bazen gaz verirken de oluyor) tekleye tekleye gidiyor. Özellikle, ya bana öyle geliyor diyeceğim ama herkes öyle söylüyor, mazot seviyesi düştüğünde daha çok yapıyor sanırım. Bu da beni acaba yakıt deposunda mı bir sorun var diye düşünmeye itiyor. Size nasıl anlatabilirim bilmiyorum tekleme olayını ama bildiğiniz, devir almadan vites attırdığınızda yeterli gaz gelmez de araba bir iki tekler ileri doğru sonra durur ya, bu durmuyor ama hızla giderken yapıyor bunu. Biraz uzun yazmış olabilirim. Babam yakıt deposunda pislik mi birikti acaba diye düşünüyor.

Sizce neden olabilir?

Not: Konu yanlış yerdeyse taşınsın lütfen.

• Arada da olsa Devirde dalgalanma, vites gecislerinde gaz yememe, sabit hizda giderken gaz kesme oluyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rıza Baba52

Arada da olsa Devirde dalgalanma, vites gecislerinde gaz yememe, sabit hizda giderken gaz kesme oluyor mu?
    Devirde dalgalanma fark etmedim. Genelde zaten vites geçişlerinde oluyor çünkü devir düşük oluyor ya bir üst vites için o ara tekliyor. Şöyle söyleyeyim full ayağım gazda gidersem çok problem yok. Sürekli gaz verip hızı arttırırsam hissetmezsin. Ama sabit gitsin, biraz devir düşük olsun, net hissettiriyor arabadaki herkese.

Gaz kesme dediğiniz olayı da tam olarak bilemedim. Ancak şu ayrıntıyı verebilirim. İlk kalkışta hani hafif gaz veririz de arabanın bi hareketlenmeye başlayacağı hissinden anlarız ya kavrama noktasında olduğunu, hah işte o titreme/hareketlenmeye baişlayacağı hissi debriyajda beklerken ya da boş viteste araba beklerken de oluyor. Böyle saniyelik sanki gaz verip kalkacakmışım gibi oluyor araba, sesi falan da kalkış yapacakmışım gibi. Bu paragraf özetle: araba boşta el freni çekik veya debriyaj frenle beklerken bile gidecekmiş gibi oluyor arada ama hareketlenme yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İçimden bi his pompa diyor ama eski Reno 19 1.9 dizel aracımda buna benzer sorun pompadan çıkmıştı. Biz yine de @doblocu_ arkadaşa danışalım.

• merhaba dizel ise yakıt basınç müşürü, pompa veya enjektörlerde sorun var. önce yakıt basınç müşürünü değiştirin büyük ihtimal düzelir. düzelmezse enjektorcüye gidin pompa ve enjektorleri kontrol etsinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastertheweb -- 21 Ekim 2018; 1:26:52 >
  • Benzinliyse boğaz kelebeği temizletmeyi düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastertheweb

merhaba dizel ise yakıt basınç müşürü, pompa veya enjektörlerde sorun var. önce yakıt basınç müşürünü değiştirin büyük ihtimal düzelir. düzelmezse enjektorcüye gidin pompa ve enjektorleri kontrol etsinler
    Hocam bunlar pahalıya patlar mı peki bize? Araç babamın. Daha yeni masraf yaptı da şimdi daha fazla çıkartmayayım. Bir ay sonra 1000 lira para alacağım verdiğim kurstan, onunla yaptırayım en olmazsa.

Araç dizel bu arada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FORD FOCUS HARARET SORUNU
    15 yıl önce açıldı
    fiat doblo teyp sorunu
    17 yıl önce açıldı
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

İçimden bi his pompa diyor ama eski Reno 19 1.9 dizel aracımda buna benzer sorun pompadan çıkmıştı. Biz yine de @doblocu_ arkadaşa danışalım.
    Aman hocam araba 15-16 yaşında olunca, bir de babam pek bakmaz arabasına, sorunlar böyle ardı ardına baş gösteriyor. En ufak masraftan da kaçınan birisi kendisi. Daha yeni lastik aldık akü aldık vs derken şimdi umarım bu sorun yakmaz başımı.

• Motor ısındıktan sonra 3500-4000 devirde 5dk südün aracı birde öyle deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava filtresi tıkanmış olabilir. O zaman bastığın zaman daha fazla havaya ihtiyacı olduğu için tekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Hocam bunlar pahalıya patlar mı peki bize? Araç babamın. Daha yeni masraf yaptı da şimdi daha fazla çıkartmayayım. Bir ay sonra 1000 lira para alacağım verdiğim kurstan, onunla yaptırayım en olmazsa.

Araç dizel bu arada.

Alıntıları Göster
    benim astrada aynı sorun vardı ustalar birşeyden anlamıyor yok yere 2000 den fazla harcadım map sensörü maf sensorü egr hava filtresi hepsi degisti sorun duzelmedi. servis bile bulamadı. En son sagolsun bir tanıdık mazot basınç sensörünü degiş dedi. 600 lira civarıydı onu degişince kesildi arıza. Seninkinde de aynı parça var muhtemelen fiyatı o civarda bosch marka. fazla kurcalatma arabayi her usta bir parca degistirir mağdur olursun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.